kravallstaket i laxå

Denna dag har gått i glädjens tecken. Alla förutom Isac (som var lite seg och drömmande på matten) har varit på bra humör och skrattat och skuttat. Hängde med Milla och Becka på Hallsberg efter skolan och uträttade några ärenden. Därefter styrde vi kosen mot Laxå (och däremellan träffade vi SnorDajja och nytatueradJensa på tåget)
I Laxå mottogs vi av tusentals människor, dock var de inte där för att hylla vår hemkomst utan för att hejja på Laxåkören som skulle uppträda.
Kravallstaket, poliser och säkerthetsvakter var på plats och på torget myllrade det av människor i alla åldrar. (även gamla röfors-lärare var på plats!) Lite blank på ögonen blev jag (och Dajja) emellanåt då vi lyssnade på körens ljuva stämmor

men vilken pärs, hujedane mig!
Mina sandaler gick mer och mer sönder ju längre tiden gick och nu hänger i stort sett (mattias uttryck!) hela sulan löst. Jag har nu lindig nackspärr efter att ha suttit här med loggboken.

Nu börjar House.
Måste rusa
Tjing

Regn please?

ohnej inte önskar jag regn nu i denna värmebölja,
men jag vill ändå understryka att från och med nu gör det inte så mycket om det kommer en droppe eller två.
Jag har har nämligen fått en av de där söta regnjackorna från H&M av min ömma moder!
so from now on, I'm invincible!
image10 ganska irriterande att man inte kan lägga alla text här till höger om bilden...

pusskiss

att kissa är väldigt skönt och nödvändigt.
nu drar jag!

Exciting days

Mycket har hänt de senaste dagarna...

* I fredagsnatt genomgick jag ett helt telefonsamtal med min mamma, då jag enbart pratade massor med osanning - i sömnen.
* I lördags såg jag en huvudlös/halvt uppäten harunge.
* I söndags låg jag ute i hammocken och sov, i stort sätt, hela dagen.
* I går var jag och milla ute och sprang!!! Pappa hade varnat oss för alla djur i skogen och precis när vi började springa och jag frågade milla; undrar vad pappa menade med alla djur? Brakade det till i skogen och 30-40 meter ifrån oss står två stycken fyrtiometershöga älgar! Väldigt spännande. Jag har alltid drömt om att möta en älg när jag varit ute o gått eller sprungit och äntligen gick min dröm i uppfyllelse!
* Idag, nyss, reste jag mig från min otroligt lyxiga, flexibla kontorsstol i klassrummet och skulle haffa denna dator för att skriva ett skolarbete. Jag reste mig då alldeles för snabbt och det svartnade för ögonen och benen vek sig så jag landade i en liten hög på golvet. oerhört fånigt, men läskigt!

nu är det engelska som gäller!
och hej Dajja!

give it up for Laxå!

Ibland gillar jag faktiskt Laxå, särskilt mycket idag!

Först och främst vill jag tacka Sören Niklasson för sin hjälp och aktivitet. I morgon står "stadsvandring i laxå" på schemat för sp2eu. Vi har sedan länge planerat att gå och kolla på hans mästerverk, stubbehus med mera och jag har hållt telefonkontakt med honom för att se om det passar honom. Nu har det börjat krångla sig för honom och hans park kommer förmodligen behövas flyttas till något annat ställe för att han och markägaren inte kommer överens.. hur som helst. Stubbegubben hade fullt upp i morgon och kunde inte ta emot sp2eu på rundvandring i sin park. Vi i Laxågruppen stod med händerna tomma och helt utan plan b. En kvart efter jag fått bekedet av Niklasson ringer han upp igen och säger att han fixat en stand-in så att vi kan komma iallafall! Alf Petterson, författare av alla Laxåhistoriaböcker! tackar tackar säger jag nu till snälla och hjälpsamma Laxåbor!

Den andra saken som får mig att gilla Laxå är dagens incident gällande Körslaget.
Gullspång skickade tydligen en limousin till Laxå för att ragga röster. Laxåfolkets reaktion blev inte som Gullspångsborna väntat sig... De blev istället irriterade och lovade att ringa och rösta ännu mera på Laxåkören!
Ett mycket bra val tycker jag! Förövrigt så var ju "In the jungle" helt sensationellt bra i lördags! oh vilken Laxåpartiot jag är nu!


Martin + Lena = 1 år och 4 månader idag! åh vad jag gillar det ;) <3

Sikken Kreativ Afton

Denna kväll har gått i kreativitetens tecken, fast inte fullt så mycket som jag önskat och först planerat.
När jag kom hem från skolan kände jag ett ohyggligt sug efter att göra ett vänskapsband. Så jag sprang upp till "syrummet" och letade reda på lite bomullstrådar i matchande färger. Jag orkade inte riktigt göra klart hela, för jag fick sådant försträckigt nackont av den konsiga vinkeln jag satt i medans jag knopade.
Jag gick istället upp i syrummet än en gång då jag tänkte börja sy på en liten tunika - Hittade dock inget tyg så det rann ut i sanden... Men jag tänker ta upp det projektet någon annan dag istället!
Jag blev nog lite inspirerad av de två treorna som idag hade modevisning med sina egensydda plagg, mycket tjusigt!

Nu ska jag lägga mig i mammas och pappas säng och kolla på aktuellt eller någonting annat spännande. Mamma sa att jag fick det!


Vuxenpoäng gånger 20

Godkväll!

En snabb uppdatering krävs,
för jag har tagit ett stort kliv in i vuxenvärlden!

Jag betalade idag min livs första räkning, vilket kändes riktigt bra eftersom den endast var på 78 spänn.
Jag överförde även lite pengar till mitt nyöppnade e-sparkonto och kontrollerade mina tillgångar.
I fredagskväll hade jag också träff med med mina väninnor och vi kollade inte på en endaste film och åt inte en endaste liten godisbit. Vi lagade istället mat tillsammans. Vi åt och pratade i timtal vid matbordet, tills vi bestämde oss för att flytta vidare till vardagsrummet för att sitta lite bekvämare, men inget tv-tittande där heller!
Om våra konversationer var så mogna vet jag inte, men nog var de av en vuxen karaktär, fast kanske i ungdomstappning.
Var även på tvinspelning i går - Körslaget! Hejjade vidare Laxåkören tillsammans med 70 andra trogna Laxåbor!

Godnatt människor!
I morgon är det skola och jag bävar inte inför den för en gångs skull, skönt! :)

SFI here I come


Kulturkoftorna

Kanske får jag mig några kompisar på Svenska-För-Invandrare-kursen jag känner att jag behöver besöka för att, på nytt, bygga upp min ordförråd och förbättra min svenska?
För hur läste du ut det ovanstående ordet, Kulturkoftorna?

Jag kom i kontakt med det ordet på en av mina favoritbloggar, matsstrandberg.blogg.se. Han och hans väninna hade samlat ihop en liten grupp för en bokklubb som de kallar för just Kulturkoftorna.

Jag satt en lång stund och försökte förstå vad i hela fridens namn han menade med ordet...
Kul-turk-oftorna läste jag... eh va?

Efter en stunds paus och tankerehabilitering, tittade jag pånytt på ordet och utskiljde med ens den rätta innebörden, kultur-koftorna! cozy




Nu är det jag, min 46:- lösgodispåse och fildelningsanalys som gäller!


Projektarbete för övrigt, vad ska man göra?! holy macaroni!

RSS 2.0