Dear Bex

Det första som min vän Rebecka skulle packa med sig till en öde ö är en pistol och piprensare. Piprensarna har ju ett väldigt brett användningsområde, man kan ju även göra påskpyssel av dem!

Hon är verkligen född i farstun! puss

(och martin, du är ju det bästa jag har)


opera- och handikappweekend i sthlm

hejhå!
I fredags for jag och min familj till Stockholm för att tillbringa en tid tillsammans. Jag körde till Arboga sen böt vi förare för mamma blev nervös och trodde jag var okoncentrerad och skulle köra ihjäl oss alla. Hur som helst så kom vi fram till huvudstaden och vårat hotell, som förövrigt Just D sjunger om i 87-87. Vi fick våra rum och jag och elin erbjöd oss att ta rummet längst bort i korridoren så gamlingarna (mor och far) skulle slippa gå så långt för att komma till hissen. Det var det största misstag jag gjort på länge. Vi kom till vårat rum och körde i nyckelkortet och upptäckte till vår stora förvåning att dörren öppnades av sig själv. Vilken betjäning tänkte vi och spaterade stolt in i rummet för att snart istället dras ner och drabbas av förvirrning. Vi möttes av ett rum med jättestora golvytor. När vi gick in på toaletten fick vi svar på alla våra funderingar. Det var ett handikapprum. Runt toaletten var en såndär handikappställning monterad och i duschen stod en plaststol som man skulle sitta på för att kunna tvätta av sig som handikappad. Vid första anblicken av badrummet fick vi därför inte en sådan lyxig bild av det som vi föreställt oss. Jag blev först förskräckt och upprörd över att vi blivit tilldelade ett handikapprum. Mamma föreslog lite halvt ironiskt ifall vi skulle packa ihop och byta rum så de fick handikapprummet istället men de lugnade ner mig och jag gick med på att stanna.

Sedan begav vi oss ut och gjorde stan i någon timma för att sedan återigen återvända till hotellet för uppfräschning och iordningfixning inför middagen och operan som vi skulle besöka. Vi fick fönsterplats på den intalienska resturangen, Michelangelo, i Gamla stan och lät därför förbigående medmänniskor fönstershoppa våran mat. Menyn kryllade av smaskiga alternativ men flertalet av dem innehöll någon ingrediens som inte föll mig i smaken så jag beslutade mig tillslut för att ta en Pizza. Glammigt värre! men den var av mycket bättre kvalitet än vanliga pizzeriors pizzor och kostade hela 100 kronor och var garnerad med kokt italiensk skinka och havsräkor. till efterrätt tog jag en sorbetblandning med färsk frukt. Vi satt där och njöt av maten och efterrätten i drygt en och en halv timme, sedan traskade vi iväg mot operan mätta och belåtna. Kanske lite för mätta med tanke på att både Elin och jag slumrade till under första akt på operan. Falstaff hette den vi kollade på och den ingick i genren Komedi. Ett litet småroligt uppträdande fullproppat med annorlunda skällsord som isterbuk och liknande...
Under andra akten, då vi under pausen införskaffat oss två pepsi, höll vi oss vakna och lyckades tillochmed komma in och förstå handlingen.
Det var spännande att ha sett, trots att det kanske inte riktigt visade sig vara min grej.

När föreställningen var slut gick vi sakta genom stan till hotellet igen. Vi mötte ett gäng vilsna "wannabe-brats" som frågade var stureplan låg och visade dem snällt vägen. Vi gick till hotelletsbaro ch tog oss en törstsläckare innan vi begav oss till våra rum. Elin och jag kröp ner i våran säng för handikappade och kollade på nåt körprogram på 2an eller 1an. det började klia på mina ben så pass mycket att det var på gränsen til latt driva mig till vansinne. Elins ben började också klia och jag började undra ifall någon i hotellpersonalen gillade att jävlas med handikappade och tvättade lakanen i klipulver. Tänk någon stackars individ med helt förlamad överkropp som ligger där och verkligen får ett nervsammanbrott pga att hon inte kan klia sig på sina ben. Hemska stockholmare!
Hur som helst så var Elin inte ett dugg trött och jag sa att jag inte heller var det. Sekunden efter somnade jag och sov som en gris hela natten.
Dagen efter, bokstavligttalat, vräkte familjen Henningson i sig av hotellfrukosten med orden "gratis är gott" ekandes i huvudet.
Jag åt: 
* En tallrik Yoghurt med Special K - red berries, solroskärnor, krossade linfrön. torkade bananer, russin och torkad frukt i.
* En macka med kalkon och tomatskivor på.
* Två muggar med te.
* Juice som jag pressade i lite grapefruktsaft i från en grape jag ramlade över på fruktavdelningen.
* En riskaka med honung på.
* Ett löskokt ägg.
* Ännu en macka,  modell mindre och även utan pålägg.
* Och så sist två melonbitar till efterrätt.
jag tog även med mig ett äpple som jag tänkte att jag kunde äta senare på dagen om jag någonsin skulle bli hungrig igen.

Observera att jag ändå inte åt mest av mina familjemedlemmar. Min far åt tillexempel ett helt brödberg tillskillad från min lilla kalkonmacka.
oh hjälp. jag skäms! Men vi har alla fått det ifrån pappa.


På en garanterad full mage begav vi oss ut på stan för en shoppningdag. Det första vi mötte när vi kom till gamla stan var ett nazistgäng som gick och demonstrerade. Äckel! Mamma blev även upprörd och spottade när dom gått förbi.

Nu börjar jag bli trött och börjar tänka på refrängen.
Det enda som gjorde oss besvikna var the lack of celebrities.
Elin och jag såg inte en enda medans mamma såg någon tv-hallåa vars namn hon inte minns och en skådespelerska som hon inte heller kommer ihåg vart hon medverkar.
Så mamma vann kändistävlingen med 3-0
då jag enbart lyckades skrapa ihop 1 poäng genom att kolla mig själv i spegeln! hö hö hö


om ni läst hela detta inlägg förtjänar ni en klapp på ryggen!
*klapp*


Dåligt samvete?

Fy jag känner mig dum...
Jag tror att de flesta som läser detta kommer bli överraskade av att höra varför.
Jag skrev nyss till min otroligt barnsliga, krävande och jobbiga utbytesstudent, Jorge, och berättade att jag inte skulle följa med till Spanien och till honom. Jag står fortfarande fast vid mitt beslut att inte följa med men ändå känner jag mig elak.
Jag har inte svarat de senaste månaderna han har skrivit på msn och nu när jag väl skrev till honom så frågade han, innan jag ens hann tänka ut någon bra orsak att jag inte skulle komma till honom, om jag skulle komma till honom snart.

hemska lena.
men han är nog faktiskt ännu hemskare!
veckan då han var här är den värsta i mitt liv hittills.
Så jag behöver inte ha dåligt samvete, eller?

Sour Cars

Idag har jag äntligen lyckats lägga vantarna på en påse sursockrade Ahlgrens bilar - En sjukt smart, bra och utsökt vidareutveckling av en redan god konfekt.

förövrigt har mart och jag städat och möblerat om hans rum i flera timmar denna kväll, med ett mycket bra resultat! nu är det sleepy time, godnatt folks!

Schlageruppdatering

Tänkte att kvällens händelse KRÄVER att jag uppdaterar min blogg.
Carola gick inte vidare direkt till globen! ojojoj vilken nedergång för henne alltså. nu blir det ett års bikt och lite besatt skrik i livets ord för att komma över detta.
Andreas Johnsson däremot, förtjänar det bästa. han är nog en av Sveriges sexigaste män, helt klart! och låten var inte så pjåkig heller egentligen. men ändå blir jag helt euforisk så fort det går dåligt för carola! yesyesyes
Lasse Lindh då?  JOOO han är jättemysig och bra på alla sätt och vis. men Henningsons kom överens om att det är lite fel forum för honom. Hans låt kommer istället vara en av de bästa allsångslåtarna på festivalerna i sommar.

om det inte vore nog, så har jag under hela denna kväll värpt ut massvis med vitsiga kommentarer. Jag är verkligen på topp ikväll.  Just för tillfället kommer jag bara ihåg en grej jag sa, och det var den minst roliga, men måste ändå nämna den!

Sagt till Elin om hennes Annelie Rydé-dans vid 6-7års ålder;
"Du dansade modern dans redan innan det blev modernt"

erkänn skitbra! ohyes jag är bäst!

nu ska jag ner och kolla på kriminalare med min familj.

(bra jobbat Örjan för den efterlängtade uppladdningen av bilder på orjans.se!)

bifogar en bild på mig när jag är som hårdast
image4


sry

flåtflåt ja sketförhårt. bilden är från elins första utgång. 18 nyss fyllda!
detta tilllägger jag enbart för att slippa hämnd!

Hyponervokustiska diafragmakontravibrationer

denna afton drabbades jag av denna otroligt jobbiga, onödiga  kroppsfunktion.
Hicka är bara jobbigt, och ont i hela hals- och magpartiet får man också
Usch och fy.
Jag blev under middagen äntligen av med den efter att martin hållt för min näsa och mun under en lång tid.
under På spåret kom den tillbaka igen för att åter igen återvända under Melodifestivalen special.

nu för tillfället har jag blivit av med den men det kommer väl förmodligen tillbaks lagom till läggdags. peppar peppat ta i trä!

Välkommen hem till Röfors, Elin!
känns skönt med en fjortis i huset igen!

image3elin imorse!

10 saker jag skulle ta med mig till en öde ö

Igår på franskan fick vi i uppgift att skriva en uppsats (jaja högst ett a4 långt men iallafall jobbigt)
Det skulle innehålla konditionalis och vi hade massor med olika ämnen att välja bland.
Jag valde att skriva om "10 saker jag skulle ta med mig till en öde ö" uuh nytänkande!

hur som helst så tänkte jag återberätta min story (som efter flera timmars slit ändå bara uppnådde ett knappt halvt a4, med 1,5 radavståd och stl. 13 istället för 12)

"Om jag var tvungen att bo ett år på en öde ö, skulle jag vilja ta med mig många olika saker. Men om jag bara kunde ta med mig tio saker skulle jag ta med mig massor med nudlar, därför att man måste äta, det är mycket viktigt och nudlar är utsökta. Jag skulle också ta med mig en kompis och min pojkvän som kunde hålla mig sällskap. Det skulle kunna vara roligt att ha något att göra. Jag skulle därför ta med mig en fotboll och två tennisrack. jag skulle vilja ta med mig en båt till ön. Då skulle jag kunna återvänta till Sverige och jag skulle sakna min familj och mina vänner. Jag kan inte leva utan musik, så jag skulle ta med mig en stereo och alla skivor med The Killers. Slutligen skulle jag ta med mig en mjuk filt och en tv, så jag skulle kunna kolla på House som är på tv varje tisdag"

väldigt tjatigt med alla "jag skulle ta med mig...".
men på franska har jag faktiskt använt mig av några olika "ta-med-mig-verb!
skrutt va jag längtar tills 2ans slut så man slipper denna bajsfranska, och spanskan också för den delen.

nu är det sovtime för i morgon måste man vara pigg och kry för så är det valentines day och vi ska filma våran Hyper Diaper-reklam, äta halväckliga geléhjärtan och sälja lotter, - Kom o köp, utanför Lindex i Hallsberg!

image2

Gay

Gaygalan är nog det finaste på länge - helt underbart!
och så var det härligt när aids-alcazar-andreas var med!
och jag älskar jonas gardell trots att han är underlig!
bra avslutning också med en smygfet sångare i Black Jack med hårigt bröst!

kan ju knappt bli bättre helt enkelt!

image1

pst

bara en liten parentes...
Mamma och jag sitter och gråter till extreme home makeover nu.
just like the good old days!

Insamling av vuxenpoäng

Nu äntligen, Elin och Dajja får ni ett nytt inlägg att götta er i!

Martin och jag har under hela förra veckan bott i Örebro i farmor och farfars lägenhet. Vi hade praktik och farmor och farfar var borta i Dubai och förlustade sig, så lägenheten gapade tom och det passade ypperligt för oss att bo där.
Under veckan lyckades vi båda skrapa ihop en hög med vuxenpoäng.
Nu kommer en liten lista för att göra det enkelt för er läsare att se vad som gjort att vi mognat och samlat poäng:

* För det första så bodde vi ensamma i en fräsch 3:a på norr med portkod, tvättstuga, diskmaskin, pingisrum och hiss. 5 poäng
* Vi storhandlade ägg, bröd, juice, tortellini, sås, frukt m.m på Maxi i Kumla innan vi drog vidare. Inte en enda godsak!! 3 poäng
* Vi sov i en dubbelsäng med medföljande fjärrkontroll för att kunna justera huvud- och fotdelen. 2 poäng
* Vi gick upp klockan 8 varje dag för att göra oss i ordning och åka buss (miljövänligt) till jobbet. 3 poäng
* Lite extra creds till Martin som var snäll och fixade frukosten! 2 poäng
* Vi hade med oss Wii och filmer som vi tänkte underhålla oss med efter jobbet, men när vi väl kom hem, ibland så sent som halv 8,  så orkade vi inte roa oss utan gick och lade oss istället. 5 poäng 
* Vi använde bara datorn en gång på hela veckan, vilket gjorde att Martin låg 8 sidor efter på bilspaningen på blocket. 3 poäng
* Vi köpte 3-pack popcorn men öppnade inte ens påsen. Inte ens frysen, som var proppfylld av bullar av alla olika slag som farmor försett oss med, tömdes. 3 poäng

En liten detalj som kanske drar bort några vuxenpoäng var att vi åt 7 av 10 måltider ute. Men vi hade ju trots allt ett kuponghäfte, 2 för 1, vilket tillochmed ger pensiopoäng så vi säger väl -2 poäng

Så om jag räknat rätt så borde jag och Martin efter denna vecka bete oss som (5+3+2+3+2+5+3+3-2=24)(18+24=42) fyrtiotvååringar! Det ni!

På lördagen kom Lisa och Lasse och hämtade oss och vi fortsatte till Svergies vackra huvudstad där ett 30- och 1årskalas väntade, med massvis med mat, chokladbollar och tårtor. Mart och jag spenderade sedan natten på soffan. mysigt!


Idag på idrotten lärde Ramin oss hur vi ska brotta ner våldtäktsmän och döda dem med ett enkelt slag med knogen på rätt punkt i mellangärdet. Alltid bra att kunna!


RSS 2.0