ibland blir det bara för mycket för mig

Nu är festandet på universitetet i full gång, vilket är väldigt roligt. Man samtidigt väldigt krävande för en sådan klen festare som mig. Jag vill kunna vara med på allting och lära känna nytt folk. men just därför att det är så viktigt att närvara så orkar jag inte. Jag är så kluven.

Det enda jag behöver just nu är Milla. Det skulle passa perfekt att åka ner till henne i gbg nu i helgen, eftersom alex är hemma i laxå då. Men tror ni att jag har möjlighet att göra det jag mest av allt behöver? nej.  jag måste desperat hänga vid universitetet utan någonstans att sova i hopp om att hitta några nya, trevliga människor att umgås med. Jag känner mig helt socialt missanpassad just nu. Jag orkar inte ta kontakt och prata med människor, men det är bara det som krävs av mig just nu. I morgon börjar föreläsningarna. 8.15, vilket betyder att jag måste åka hemifrån senast 7:15, vilket betyder att jag måste gå upp 6:15, vilket betyder att jag kommer vara ännu mer likt en enstöring pga den tidiga morgonen.
Nu är jag negativ känner jag. men jag skulle bara behöva en liten pausknapp i livet just nu.
Så jag skulle kunna hinna med allting jag behöver göra.

Det skulle även vara välbehövligt med en Elin här hemma, universitetserfaren nog att ge mig tips och råd. Vi får ta dessa samtal via webcam istället, men jag måste ju medge att det inte riktigt är samma känsla...

Jag skulle även behöva sätta mig ner och tänka. Tänka igenom mitt liv och hur det har blivit. Hur jag vill att jag själv ska vara mot andra människor. för jag känner att jag varit en riktig ragata emot en person som betyder väldigt mycket för mig. Jag vill inte vara det. men jag orkar inte med att bättra mig. förlåt, jag är hemsk.

 Nu ska jag läsa min nyinköpta bok - Marilyn Mansons Long hard road out of hell, och övertyga mig själv om att mitt liv är problemfritt och normalt i jämförelse med hans.


We are golden

Jag är förälskad i Mika.
Jag upptäckte hans outstanding beauty när jag såg nya videon till we are golden.
Lammkött!



Två roliga festdagar har avlöpt på universitetet. Tyvärr blev inte gårdagen så långdragen, men jag har ändå haft roligt. ångest är kul också...

ett litet hugg med en brevkniv i hjärtat

mmmh. så var det

Jag lever

jag överlevde första dagen i det stora livet på universitetet.
det kändes väldigt skumt dock och jag var liten som en bärfis i jämförelse med alla andra mogna studenter.
Redan ikväll bjöds det på fest av min fadder, och jag är jättejättesugen på party! men (såklart finns det alltid men när man heter Lena) det känns saftigt att åka in till örebro igen efter att precis kommit hem, lagt sig till rätta och bestämt sig för att vila.
Jag är för lat helt enkelt. Säkert är det också en viss omedveten försiktighetsåtgärd från min sida eftersom jag nog ändå itne skulle våga gå på fest själv efter första dagen i skolan...
hur som helst. Det kommer fler tillfällen! Nu måste jag leta reda på schemat för morgondagen eller på nåt vis luska reda på vilken tid vi ska vara inne i morgon.

adjöken

Spenderarbrallorna på

Idag kom min sjukt efterlängtade lön, vilket medförde en obligatorisk tripp till Örebro med Beckis.
Vi hade båda spenderarbyxorna på och införskaffade oss det ena efter det andra.
De största inköpen var dock en varsin dator. Bex en mini och jag en stoor. Mycket skönt. Jag har ju inte haft en egen dator förut, så nu tyckte jag att det var på tiden. Ska ju faktiskt börja på universitetet i morgon så då måste man ju skaffa sig lite vuxenpoäng innan så man klarar av det hela. Jag har även skaffat lite mer poäng i lördags när jag körde hela vägen till och från Stockholm. Fiint.

men nu sitter jag iallafall här med min nya computer och är lycklig, ska installera spotify på den right away och sen är jag redo för studentlivet.
I morgon är det registrering och jag är nervös as hell. Får hoppas det går bra. Jag förväntar mig ju att hitta vänner för livet nu i veckan. Det garanterar ju alla broschyrer vi fått på posten... Tur ändå att Bex är med i början ;)

Nu ska jag panikleta efter kläder tills i morgon. Jag köpte ju en del idag, men vet inte om något duger till första skoldagen.
OH förresten. Nu minns jag tillbaka till första skoldagen på Röfors skola. Då hade man i en månad i förväg köpt en hel outfit inklusive pochahontas-ryggsäck och blinkande skor. Jag är för dåligt förberedd inför denna skolstart!! OMG


Obligatorisk första cambild
 

cause you're the one I love, Coldplay

Igår var den stora dagen kommen. C o l d p l a y !
och som vi väntat. Vi har längtat till denna dag sedan vi köpte biljetterna på releasedatumet, den 11 december.
Och inte nog med att  vi väntat i drygt 8 månader... Vi väntade ju ytterligare i kön. visst hade andra stått där betydligt längre än oss, men vi stod/satt och väntade i 5 och en halv timme. Vi fördrev tiden genom att leka lekar. (Solbritt och Styrbjörn kom på tal vid ett flertal tillfällen) Men frågan är då om det var värt all väntan? och svaret blir ett självklart och intet tvekande, J A !

Väl där fick vi guldplatser precis vid staketet runt en av ramperna (vilken, till våran överväldigande glädje visade sig vara den ramp Chris Martin oftast sprang ut). Första gången han sprang ut och då nästintill befann sig ynka två meter ifrån oss fick jag och Sanna känslomässiga sammanbrott och började skika och stortjuta. Jag blev helt till mig och fick sedan en lång stund efteråt kippa efter andan för att över huvud taget kunna andas. Det var en lustig känsla. Jag kan beskriva känslan som om en god demon för en stund tog över min kropp och mitt sinne.
Resten av konserten fullkomligt njöt jag mig igenom, trots den feta och puttiga tjejen bakom mig. Vid ett tillfälle väckte Sanna mig ur mitt transliknande tillstånd då jag stod och tog in musiken med stängda ögon. Chris Martin hade då mänligen förflyttat sig ut på rampen och stod precis bredvid mig samtidigt som jag stod vänd åt ett annat håll och blundade... Tack Sanna för upplysningen!

Bortsett från all felkörning (som för oss blivit vardagsmat) och alla tjuriga människor runt oss i publiken så det var en helt felfri och nutningsbar dag. Ett extra plus var det ju att hela denna dag spenderades med flickor utöver det vanliga. Puss på er!

Och Puss och Tack till Coldplay som förgyllde denna sen-augusti-dag och gjorde den helt oförglömlig!


"hon kan vara en han"

Spännande nyhet!
Mamma, pappa och jag diskuterade igårkväll vilt huruvida gårdagens 800-metervinnare var en man eller kvinna, och tydligen har fler än vi funderat över det...

http://sport.msn.se/friidrott/news/8516653/guldmedaljor-utreds---kan-vara-man


kronisk huvudvärk

i 4 dagar iallafall...
Hemskt är det!
och jag som tills typ förrförra året aldrig någonsin hade haft huvudvärk.
Då är det ju extra jobbigt för mig eftersom jag fortfarande är newbie på den fronten.

Nu blir det lite coldplay uppladdning och så kanske jag klämmer några ostbågar ikväll med mor och far i soffan.

En sista dag med syrran

Usch nu närmar det sig och jag börjar inse att hon försvinner bort ifrån mig.
Hon åkte precis till Anders en sväng och sa då hejdå till mamma och pappa. Då kändes det verkligen definitivt. Jag vill inte att hon ska åka :( Det känns som om alla flyttar ifrån mig. Både Elin, Milla och Becka - dålig stil!
I morgon klockan 5:30 bär det iväg till Arlanda och då ska även den definitiva avskedskramen äga rum. Usch och fy.

Kollade även mitt schema för företagsekonomi A-kursen och det är fullt upp alltså. 4-5 dagar i veckan hela halvåret. Inte ett dugg skoj faktiskt. och väldigt många långa dagar från 10:15 till 17... och vissa sa att 30 poängskurser gav så mycket fritid... sure bacon!

Nu ska jag fatta mina chokladbitar och lägga mig och kolla på Coldplay i farmor och farfars säng!
Ciao


mysslut på helgen

Riktigt filmmys med twilight står på schemat för kvällen! :)
På onsdag åker jag till arlanda och vinkar farväl till min kära syster som åker till Florida i ett halvår. Skumt och sjukt sorgligt!


Biljardproffset, here she comes...

Nu är jag hemma i Röfors igen, efter 4 dagar i Göteborg. Vi har haft det sådär underbart trevligt och roligt hela tiden och jag är helnöjd!
Milla och jag har framför allt under dessa dagar höjt våra biljardskills avsevärt! De har nämligen sådan lyx att de har ett biljardbord i ett av allrummet i hyreshuset, och det var alltid ledigt att boka under våra dagar. Så vi har nog spelat i genomsnitt 2 timmar per dag, och vissa dagar mer än andra..!

Jag måste bara skryta över min bästa match mot Alex!
Tidigare har han nästan alltid vunnit överlägset, men vid denna matchs början märker man att jag har förbättrats sedan dagen innan. Jag är stadig och stark på handen. Vi börjar spela, och jag får i den ena efter den andra. När det är hans tur vill de inte riktigt i hålen, så då är det min tur igen... Slutligen får jag i min sista boll och ska skjuta i 8an, och gör det! Det som var imponerande då var att Alex inte fått i en enda av sina! heelt underbar känsla ;) haha

Vi lärde oss också att hoppa över bollar och studsa direkt i hålet - så hårt att den flög över kanten under bordet och rullade ut på golvet. ujuj vettni!

Vi har även gått runt på stan och kikat i timtal, jag handlade på dyngrea och fick en klänning, två linnen och en bexdress för 246 kronor. oerhört prissnålt!
I onsdags lovade Metro fint väder så då spatserade vi i 40 minuter och kom tillslut fram till Slottsskogen, där de höll på att bygga upp way out west-området för fullt. Där satt vi och stundom huttrade och stundom solade. Vi hade även med oss egengjord pastasallad och lite sura wienergummin som vi proppade i oss. Mycket mulligt...


Nu orkar jag tyvärr inte skriva mera, men ikväll blir det iallafall fest hos tyson och det blir guuld!
KRAM

Ännu mera mat...

Jag gillar inte att träna, men jag gillar mat.. hmm. hur går detta ihop i längden? :|
Hur som helst så lagade jag en mycket delikat lunch till mig idag också!

Krämig Fullkornsspagetti-carbonara
Hinner inte skriva receptet så utförligt nu men..

Detta behöver du:
Spagetti eller tagliatelle
en skvätt mjölk
lite mjöl
goda kryddor
några skivor ost
tillklippt skinka
ett ägg
riven parmesan ost

Gör så här:
(Spagetti antar jag att ni alla kan koka så det lämnar jag till er).
Såsen däremot är min lilla specialare eftersom jag lyckas göra ostsås utan fett!
Häll i en svätt mjölk i en liten såskastrull. Koka upp under frenetisk omrörning för att undvika bränd botten.
Släng i lite mjöl för att reda såsen. Vispa.
Krydda.
När såsen är tillräckligt tjock, rör i några ostskivor och ta bort kastrullen från plattan för att inte osten ska gryna sig.
Lägg i de tillklippta skinkbitarna. Vispa.
Ta fram en fin pastatallrik (flat fast med kanter)
Lägg upp spagettin (som du kokat och haft i lite olja i)
Häll över såsen.
Kläck sedan ett rått ägg över och vänd runt det hela tills det blandats.
Strö över lite parmesan och Voilá!

smaklig måltid!


mina spagettisar ser ut som worms

run bitch ruun

Igår var det söndag, och jag var ledig hela dagen! Vilket innebär att jag kunde sova hur länge jag ville på morgonen..
Såklart vaknar jag så snuskigt tidigt som 8:20 och kikar på mobilen efter nattens skörd av fyllesms eftersom jag var präktig och låg hemma både fredag och lördag-kväll. När jag väl öppnat ögonen är det för mig omöjligt att somna om och jag drappas av lite lätt panik. Slutligen bestämmer jag mig för att gå ut och gå en lång och rask morgonpromenad i skogen. Så jag går upp, tar på mig supersportiga kläder för första gången sen sista idrottslektionen och beger mig ner på nedervåningen där jag möts av min pappa som redan har cyklat Siren- och Västra laxsjön runt. Han ger mig sin lilla GPS för att jag, när jag sedan är hemkommen, ska kunna tracka min väg genom skogen samt se genomsnittshastighet. Jag blir även tillsagd att ta med en plastpåse i fall jag skulle hitta några kantareller på min färd och tvingas därmed ta en midjeväska för att få med mig allting.
Llockan 9:00 ger jag mig iväg mot Västervallen i ett högt tempo. När jag sedan når skogsbrynet får jag plötsligt en rasande lust att springa - så det gör jag! och så satte jag hela tiden upp nya ställen där jag fick tillåtelse att stanna, vilket slutade med att jag sprang nästan hela skogssträckan på hela 800 meter. det är faktiskt imponerande om man tänker på min sjukt ospringiga kropp. jag var iallafall nöjd över mig själv, och det är huvudsaken ;)
Hur som haver så kommer jag sedan ut vid Husaberg och vandrar in mot Röfors igen. Tar en liten avstickare på Ams och är sedan tillbaka 9:48 lagom trött och mör. Då börjar jag med situps tills jag känner av olika typer av smärtor. Då slutade jag såklart eftersom man skall lyssna till sin egen kropp. Idag har jag som vanligt en hemsk träningsvärk vilken gör att jag inte kan hosta upp mitt tjocka slem som jag i snart 2 månader haft i min hals. Vilket dilemma!

Jag är inte skapt för att träna helt enkelt.


the return of the matblogg

Nu kommer återigen ett matinlägg. Long time no see, men nu jävlar!

Saftig Nacholasagne Utan Pasta
Detta behöver du:
en liten ugnsform
köttfärs
en tomat
2 st mjuka tacobröd
några tacochips alternativt hårda tacoskal som är brutna i mindre bitar
creme fraiche
lite ost

Gör såhär:
Improviserar man så entusiastiskt som jag, kommer man snabbt fram till hur detta skall gå till.
För mig började det med att jag stekte köttfärs (och kryddade efter behag) utan att veta vad det skulle bli av den.
Plötsligt kom jag på det!
Jag tog fram en liten ugnsform som passade som handen i handsken för denna måltid som enbart behövde räcka till en person. Jag tog även fram de övriga ingredienserna och klippte till de mjuka tacobröden så de passade i ugnsformen. Jag lade ett bröd i botten, hällde därefter på lite köttfärs som jag kletade ner med lite creme fraiche (kokbar) för att få till den där lilla extra saftigheten. Jag skivade sedan tomaten och strödde ut några skivor över köttfärsen. Sedan bröt jag de hårda tacoskalen i bitar (eftersom vi inte hade några chips) och lade dem ovanpå. Sedan varvade jag med det andra mjuka tacobröden och genomgick samma procedur en gång till för att slutligen nå upp till överkanten på formen och då avsluta med lite ost för att få den där gratängliknande touchen.
det som nu återstod var tillredningen, och det gjorde jag i vår micro. grill och crisp lite om vartannat i några minuter.. Minns tyvärr inte hur många det slutade på eftersom jag sprang upp och skrev lite på msn medan den tillreddes.
Bara osten har fått en lite gyllene ton och det puttrar lite på sidorna är det klart.

Då är det bara att ta ut formen (och ej glömma att använda grytlappar, den är mycket mycket varm!)
och sedan är det klart för att ätas.
Jag avnjöt denna otroligt goda och så gott som egenpåhittade rätt med ett gäng gröna oliver till. Det tillförde den där lilla extra saltan och gjorde det hela till en magisk smakupplevelse.
Om man har tillgång till Family guy-avsnitt rekomenderar jag även att man kollar på det samtidigt som man äter.

Smaklig måltid!


den var så saftig att den hade svårt att hålla ihop sig själv


Oliverna tillförde den där lilla extra saltan
(Här ser det ut som jag tömt oliverna på pimiento, men så är icke fallet. Ica hade bara snålat med att stoppa in dem)

gbg väntar på mig!

mmmmmh! Jag ska till göteborg och milla på tisdag!
Oh gud vilken flax jag hade idag alltså. jag frågade om jag kunde få ledigt på tisdag, och det kunde jag utan problem. och så strök de även min tid på fredagen så nu har jag 4 dagar att spendera i millas och alex nya hemstad!
oerhört trevligt! och som grädden på moset så är det göteborgskalaset eller vad det nu kallades just under dessa dagar. så då blir det ännu lite mer spännande!
GULD!

hemska egotanke

Jag konfronterades precis med mitt forna egobildsliv.
Jag letade efter en normal bild att ha på mitt personliga brev och letade och letade och letade...
I en mapp fanns 682 bilder på enbart mig, och inte en enda bild såg jag normal ut på. De allra flesta av dessa bilder var ju dock flera år gamla och kändes passé just därför, men ändå så var det lite smått pinibelt att det fanns så mycket skit gömt. 

Lena fixar sin framtid

ja gudså jag jobbar och står i. Inte bara på ICA utan även på hemmaplan innan jobbet börjar...
I dag har jag först och främst skjutsat beckis till jobbet mitt uppe i skogen, men det hör ju inte till detta, utan det är bara något jag gjort idag.
När jag kom hem så åt jag frukost med min moder och vi kollade på ansökningslappen för CSNbidrag. Jag fyllde i det så gott jag kunde och jag upp och skrev ut mitt antagningsbesked. Sedan fick jag lust att kolla lite på platsbanken och hittade lite smått och gott. De sökte folk bland annat till Rosalis deli och Subway på krämaren. Rosalis skulle ju vara guld at jobba på, så jag satte mig ner och skrev klart mitt CV som jag började med för flera månader sedan och då aldrig skrev klart. När det var fixat satte jag igång med mitt personliga brev.
och så slutligen så mailade jag mina personuppgifter inför nollningen till nollek.
Nu är jag helt slut och har skrivkramp. Måste skynda mig ner och göra något att äta och måste även hinna sminka mig och fixa håret innan jag bräsar ner till Ica för att jobba lite mera...
15-21:15 idag. jippie! Jacob och jag var duktiga igår när vi stängde förresten ;) haha. allt tack vare det där gamla tårtan...


måste ila
PUSS (mest till lillen)

RSS 2.0