tossemor, tossefar

Camillla G!
Hon har idag fått sin avskeds-inflyttningspresent. Mycket gulligt av mig om jag själv får säga...
nu ska vi gå ner och äta någonting gott till kvällsmurre.
och lille olven är sötast :)

Killili i maggropen,
nu stänger jag dagboken
- Denna kväll ägnar vi en tanke åt Lill-Erik

PUSS!

en dag nästintill lika hemsk världens sämsta dag någonsin

Helgen har varit helt underbar!
men såklart, när vardagen kommer krypandes igen, och charken kallar, så nalkas mina otursdagar.
Idag trodde jag faktiskt att jag skulle klara mig utan några större problem, men ack så blåögd jag var!
När jag blev ensam kvar i charken och plockade fint i osthyllan, packade ost (och provsmakade brie!! först fick jag kväljningar och när jag lyckats svälja visste jag inte om jag gillade det eller inte. en väldigt udda och sur smak tyckte jag...) hur som helst. Det gick bra och alla köpte revbensspjäll och kamben av mig.

När det närmade sig stängning av charken satte jag igång med att diska typ 8 stycken stora galler som var fulla med inpyrt kyckling/revbensspjällsfett. Dessa hade legat i blöt i några timmar och det var därför inte helt omöjligt att få dem något så när rena. När jag däremot skulle övergå i att rengöra ugnen blev det tyngre. Denna gång glömde jag dock inte att ställa en tom hink under utrinningen, men jag hade missat att köra rengöringsprogrammet först. Så när jag började på att gno med min lilla svintotuss var det centimetertjocka lager av bränt fett på varje etage. jag skrubbade och skrubbade men det satt bättre än karlssons klister! jag gav tillslut upp och tog istället ut den djupa plåten som till bredden var överfull med fett i både rinnande och fast form.
När jag lade denna i blöt och sedan började rispa med baksidan på diskborsten bevisades det att det verkligen var fast form av fett. Det satt om möjligt ännu bättre än fettet i ugnen. Jag skrapade och skrapade utan resultat. Det enda som hände var att jag fick ett tjockt lager med brunt gojs på alla mina manikyrerade naglar.
Jag stod där och längtade hem till kvällsmaten jag visste att mor och far hade tillagat, och jag längtade också efter farmor och farfar, vilka jag visste skulle komma till oss på tisdagsmiddag.
Då slog det mig. Inte nog med att jag behövde tampas med plåten... jag hade även skärmaskinen kvar att rengöra och alla dess delar att diska. Den stora sopsäcken skulle slängas. Jag hade 5 slevar, 4 knivar och två skärbrädor att diska. Alla skinkor, mortadellor, korvar och salamis skulle även plastas in innan jag fick åka hem... pest!
Jag gav upp när det gällde äckelplåten och skrev istället en lite lapp till mina kollegor: "Förlåt för att ugnen och plåten ser förjävliga ut, men det var omöjligt att få de rena /Lena"
Sedan tog jag itu med de kvarvarande sysslorna och avbröts då av en karl som bad mig lämna ut hans paket i posten. Ännu ett förseningsmoment, men jag var ju så illa tvungen att hjälpa pojkstackarn. När jag slutligen var klar sprang jag ut på lagret för att stämpla ut. Då var klockan 19:51!!! jag får bara betalt till 19:15, eftersom man förväntas vara klar med allt efterpyssel då. Helt värdelöst!

Jag sprang ut på lastkajen, smällde igen dörren efter mig och gick med tunga steg till bilen, rivstartade den och körde iväg. Ringde ett potentiellt mysigt samtal men fick inget svar, och kom sedan hem och kramade mina kära familjemedlemmar. Senare fick jag ett samtal av milla. Jag beklagade mig över min dag och kände att tårarna inte var långt bort.

och just det!! i morgon var (observera VAR) min enda lediga dag på 5 dagar, men själbklart blev jag tvugnen att offra den. Milla och beckis och jag som skulle ha en heldag i örebro, nu blir det bara en halv :(

Hur som haver. Nu ska jag sova, försöka förtränga denna hemska dag och istället drömma söta drömmar!


Svetlana vill att jag backar för henne

HAHA! Sjukt kul! Jag såg nu att jag för några dagar sedan fått en förfrågan om att visa Svetlanas dryga killkompisar in Germany, att tjejer visst kan köra bil - och backa! Håll utkik, för snart kommer det nog en video till lilla Sveti ;)



"Hello! ;-)
I'm a girl from Russia (now living in Germany) and want to tell you, that i like your car video very much! ;-)
But now, I have a wish. Because the boys here in my city all the times laugh about girls and say: They CANNOT drive cars. And especially: Woman cannot drive IN REVERSE! In youtube, there a so many videos, where woman or girls cannot drive in reverse ...
I think, you are a VERY good driver. Could'nt you make a clip, where you drive backwards in a car (maybe a little bit faster backwards)? With music not so loud? ;-)
Oh, I'd love to show the boys here that video of a woman that can drive in reverse - it would be such a great gift if you could do that!!
Normally I would show the boys here by myself, that woman CAN drive fast backwards - but I cannot get my permission until the end of next year ...
So, please - can you help me, to shut the boys mouth ...??!! ;-)
That would be soooo great!
...an answer of you would be very nice :-)

Kisses,
Sveti"

Hemska, förvirrande morgon

idag har det varit svårt att kontakta mig på mina mobiler. Jag har varit helt ovetande om varför, och bara blivit sjukt irriterad. Becka blev förvirrad när hon inte kom fram, vilket nummer hon än ringde. Jag var halvt som halvt förstörd här på morgonkröken när jag fått ett "vem är det?"-sms. Men så gick det tillslut upp ett ljus för mig om att jag den 25 juli hade begärt flytt av mitt gamla mobilnummer. Så värre än så var det inte.
Så nu når ni mig åter igen på 0709998065.

Nu har jag mycket att stå i tills i kväll. Först och främst måste jag städa mitt rum. Pest och pina! Jag mår illa bara jag tänker på det. Jag måste även duscha, fräscha till mig, äta någon slags mat och plocka ur diskmaskinen. Det är kämpigt att vara ensam hemma. Jag tror dock att jag skiter i dammsugningen. Det är ju det äckligaste och jobbigaste görat i världshistorien.
PUSS!


vitt och lights

(haha!)

Denna kväll har varit sjukt trevlig! Mina små älsklingar Milla och Beckis var här på en hederlig tjejkväll. Synd Sannie att du jobbade :(
Milla hade förberett oss läänge med danska paradise hotel och blev sedan glatt överraskade när Beckis kom och plingade på vid halv 6 med en flaska vitt i näven! Vi började tillreda tacos med några extra spännande tillbehör såsom champinjoner och ananas (fast ananasen glömde jag bort att öppna)
Det var hur som helst oerhört gott såklart!
Sedan kollade vi en snabbis på talibanteleport.
Elin hade en stund innan kommit hem från jobbet och vi slog oss, tillsammans med henne, ned i soffan för att avnjuta en film. Juno blev det. och Gud sikken bra film! Rolig och helt sanslöst känslosam på samma gång. Micket bra!
Efter filmen och bloopersarna traskade vi iväg till lekplatsen och åkte linbana. Micket skoj det med! 
Fast linan var uttöjd så det var inte alls samma fart och spänst i åken... Jag såg förresten ut som en kärring och nakenråtta ikväll, enligt becka. Tack du! ;)

jag hoppas jag har anledning att längta till i morgon

Min morgon - i bilder

Denna morgon var den enda på väldigt länge, som tillät mig att sova ut. Jag hade tjatat till mig en sovmorgon av milla tillochmed. Tror ni då inte att jag vaknar av mig själv kl 7:30?!
Mor och far hade då redan lämnat huset och var sedan kl 6 påväg långt uppåt i Norrland. Jag hade alltså huset alldeles för mig själv! När jag låg i min säng, spelade mobilspel och smsade om vartannat, såg jag plötsligt en svart prick ovanför dörren. Jag sprang upp för att kolla, och möttes av en mycket stor spindel. Jag sprang vidare in på toaletten för att hämta lite papper att lägga spindelns snart döda kropp i, och återvände sedan till mitt rum. Jag hoppade upp, eftersom jag inte räckte enda upp med mina 164 cm. Spindeln ramlade ner på golvet och jag trodde jag hade vunnit kampen. Men så sprang den jäveln iväg, snabbt som ögat, och försvann bakom mitt vita skåp... så så var det med denna morgons spindeljakt.

Jag släppte det ändå ganska snabbt och traskade nedåt för att äta frukost. Då möttes jag av en lapp där det stod, "VATTNA TOMATER!" (som jag själv skrivit som påminnelse till mig själv kvällen innan) och "Ta in posten varje dag!". Pappa och jag hade nämligen ett mindre tjaffs om att jag inte tagit in posten en annan gång...
Förutom lappe,. möttes jag även av något sötare.Ett litet kokt ägg liggandes i en skål med orden "Hej Lena" på. Jag log för mig själv och rotade sedan fram äggdelaren och beklädde mitt polarbröd med äggskivor.






Idag har jag även avslöjat hela twilight-historien för Milla idag. Vi var efter mina alla avslöjningar även tvungna att kolla på ettan. Micket bra!

Imorgon är det jobb och dgf! MYS!


första långpromenaden sedan sommarlovets början...

jajamen. bättre sent än aldrig. men det är helt sjukt vad lat jag har varit/är denna sommar. Jag bara fläskar i mig onyttigheter och drickbart och mår illa vid tanken på träning.
Men idag drog iallafall elin med mig ut på en långpromenad. fischa om jag skulle rita en karta. det måste jag nästan göra... som på den gamla goda tiden! runt hela röfors gick vi, och när jag, trött som fan i benen, skymtade vårt hus drog elin med mig in mot mäster wångbergsväg och tvingade mig att gå en extra vända. Vi hörde även prassel, och såg två råddjur skuttandes i skogen bredvid oss.

Vi pratade slogans, såsom "Grums - Lite mer" (min personliga favorit) och "Hallsbergs - Sveriges demografiska mittpunkt" (sjukt tråkig) "Örebro - en konst:ig stad" (eller något liknande sedan de sysslat med utomhuskonst) "Laxå - Tivedskommunen" (ganska o-uppfinningsrikt)
Elin kom då på en till Röfors (som självklar måste ha en alldeles egen) "Röfors - Åt skogen".
skoj!

Nu ska jag duscha och sen gå och lägga mig så jag orkar med Milla och jobbet i morgon... ;)

beundra här vår långa rutt:

puss

nu ska jag sova!

världens absolut sämsta dag

fyyfan viklen hemsk dag detta har varit!
Först och främst sov jag väldigt mycket för lite i natt, eftersom milla och jag satt uppe och deppade över att vi inte varit på the killers.
För det andra så jobbade jag 9h45min!
Till att börja med gick det relativt bra i charken. Vi hade ett väldigt hektiskt schema framför oss med tillverkning av 25 smörgåstårtor, uppskärning av ost samt en stor leverans.
Vi knegade på och hade världens teamwork vid smörgåstårtegörandet. Det gick snabbt och smärtfritt med undantag för att jag hällde massa majonäs på mina skor.
När jag började skära upp ost började det sakta men säkert gå utför.
Danabluen och brien gick galant, men gorgonzolan blev helt åt helvete. helt olika stora bitar och fel tråg.
Jag upptäckte, med ett skrik, även en tveskärt och sagga i pikantosten. Så den användes inte...

Efter lite krångel med paketeringen av osten skulle jag iallafall vara duktig och rengöra ugnen. Och vi har fått en ny ugn dit så då var det en jätterolig inbyggd vattenslang som man kunde spruta med, så det gjorde jag för glatta livet!   och sen efter en stund kommer Lotta på att hon ska påminna mig om att jag måste byta hink under utrinningen för att det inte ska svämma över... men då hade det redan gjort det.. så då var halva charkköket fullt med fett och kycklingrester. Då var det bara till att hämta skurmoppen och börja torka upp... vi fick flytta heöa ugnen för att komma åt allt och så förlorade jag 15-20min av behövligt charkjobb.

Sen kom varorna och Jin och jag fick fullt upp igen. Jag åkte på att fronta gröt"korvarna" vilket är det absolut otympligaste jobbet. Jag tog mig även an leverpastejen, den nästjobbgaste...  Jag fick sedan gå på en snabbfika innan Jin skulle sluta, men då fanns det ingenting att fika på så jag fick leta fram en torr kaka och ett glas saft... inte ens kaffe fanns det alltså!

Sedan återvände jag och blev ensam kvar i charken. då plockade jag lite och så var det tillslut dags för att plocka ihop och diska och rengöra allting.
Då tog jag med mig Cillit Bang till värmeskåpet och började rengöra. Sen kom en kund och började fråga om nånting och jag blev okoncentrerad på att torka skåpet, och så Bang! och det var inte rengöringsmedlet som slog till, utan det var en del (förvisso redan trasigt) av taket på skåpet som rmalade i golvet och splittrades i 100000 små glasbitar!
Johan kom springandes och undrade vad det var som lät, och skrattade sedan när jag upptäckte att det var jag. men så gav han mig iallafall ett tomt mjölkpaket som jag kunde lägga skiten i. Ännu lite behövlig charktid gick bort till annat.

måste förresten även tillägga att jag hela dagen var sämst på att skära skinka. inga skivor blev bra :(

men men.. när jag fått upp allt glas och begav mig in i diskrummet satte den fula rösten i högtalarna igång att prata "ett personalmedelande. personal till tomglas, personal till tomglas". och inte bara en gång utan minst 20 ggr.. tillsut kom en tant och frågade om den hade hakat upp sig.. men det var bara någon idiot som stod och tryckte på ringklockan non stop.    slutligen tystnade det!  men då kom istället "personal till lastkaj" och jag blev rädd att idioterna hade tagit sig in på lastkajen så jag gick dit för att ge dem ett rejält kok stryk. Men så stod det en fet gubbe där med en lika fet frysleverans - typ 3 timmar försenad!!
ordinarie fryskillarna hade för länge sen gått hem, så därför fick jag ta hand om alla burarna istället!
kallt som fan var det i frysen och jag tyckte ännu mer synd om mig själv än jag gjort innan.
När jag äntligen var inne med alla burar var det bara till att slänga soppåsen i charken och sen var jag klar!!
Då sprang jag ut ur charken och till bilen. SÅ äntligen var jag påväg hem, 45 minuter(!) efter att charken hade stängt.

usch och fy!
väl hemma möttes jag av en mamma som tyckte synd om mig och matade mig med några chips. men det hjälpte inte märkbart måste jag säga. minst 2 påsar skulle behövas för att göra mig på bättre humör igen!


fiiint

fuull fart- världens bästa efterfest- synd  att inte Lisa är här..... ;)

whäääää

Det här är inte riktigt klokt! För 1 minut sedan avslutade The Killers sin spelning i Sverige och vad gör jag?!
Sitter och msnar!!! Just i detta nu singlar nog vit konfetti ned mot marken och tusentals överlyckliga människor går tillbaka till tältet för att supa vidare...
uschuschusch. jag förstår inte hur detta kunde hända!
Nu ska jag gå och gräva ner mig någonstans för att krypa upp kl 7 i morgonbitti för att återvända till charken. (jag hade hellre legat nergrävd ett tag och skämts lite). 

MICHAEL!

idag kom min nyligen beställda jackson dvd! helt oväntat eftersom jag hade fått mail om att det var väntetid på den.. men jag var prio 1 så jag fick den right away. guld!
Nu ska jag lägga mig med min skrala godispåse och kolla på den!

Förhoppningsvis fest med lisa i morgon !! finns bara en hel del att fixa med innan dess, som typ en inbjudan... men det hinns med ;)

Frosseri

mycket spännande att mina besökare skjuter i taket hela plötsligt!
Jag undrar vilka alla är, det är mycket roligt med så många läsare, men det skulle bara vara kul att veta vilka som är intresserade av mitt liv helt plöstligt ;)

Millis och jag hade den fetaste dagen någonsin igår. Vi åkte ner till Ica på förmiddagen och köpte chips, dipp, cheeseballs och massa lösgodis och åkte sedan hem till mig igen. Där la vi oss under en varsin mysfilt och svullade. Nej förresten- vi lagade mat först. Fläskfilé, pommes, vitlöksbaguette, sallad och avocado med örtsalt (fint!), pepsi och en pizzaslice var från gårdagen.
Efter att vi sänkt allt detta började vi svulla på de övriga godsakerna medan vi kollade på film och vh1!
När klockan närmade sig midnatt och vi fortfarande låg där och åt började jag känna att tog emot att äta mer cheeseballs. (Vi hade vid det här laget även fixat fram ännu en vitlöksbaguette till kvällsmat) Hur som helst. cheeseballs är ju så gott, så jag kunde inte sluta trots att jag kände att spyorna inte var långt borta. Som väntat kom tillslut allt upp igen och jag kunde sova gott! Vi vaknade dock kl 0840 av världens fetaste åsk/blixtnedslag. Strax utanför Röfors, där pappa just då var ute och sprang, ahde det slagit ned. Det var en sån smäll att både milla och jag satte oss upp i 90 graders vinkel på en halv sekund, sjukt obehagligt sätt att vakna på!

Nu ska jag gå ner o hosta ikapp till slutet av Harry Potter - de vises sten. Familjen har marathon där nere!
TJA
NEJE! nu hör jag eftertextsmusiken. jag missade det :(

regn förstör liv

Vad ska man hitta på en sommarlovsdag när det regnar?
Vi har redan kollat på aristocats, svullat och spelat kort.
Men that's it ju. Jag kommer iallafall inte på någonting annat som passar sig en dag som denna...
Vi trotsar nog vädret och går till kommunal en sväng!
HEJ

dagens fångst



min!


millas!

och alex och jacob fick förstås inga...

Millpopps

Hon duschar och gör sig fräsch. Det borde jag också göra.. men lite skit har ingen dött av förr! men tror ändå att det är dags för mig att duscha
Ikväll blir det förmodligen tv-spelsafton hos Jacob, men vi vill åka till gräschön och meta.

Måste även tillägga att törebodafestivalen i fredags var sjukt jävla pissroligt! mycket trevligt att umgås med lilla annica :)
Igår var jag i kumla med sofia och emelie och slutade på suicideside och hos sibbe, även det mycket trevligt! simmade ett varv i fontänen på kumlatorget och tog ett dopp i kumlasjön!

Åt precis kebabpizza C från knuten. Orkade bara en fjärdedel. råkade få fel sås också. Blandad för oss Grindstugeanhängare är ju en blandning mellan stark och mild sås.
På knuten slängde de i vitlökssås - inte okej!

OOH nu blev det ändrade planer! Vi åker och fiskar iallafall! Fint!

Ha det bra!

Tack






Tack för vår tid, Martin.
Det har varit både mycket skratt och mycket gråt,
men det är väl så det brukar vara!

Jag är iallafall glad över tiden vi fick tillsammans.
Du betyder mycket för mig, och kommer alltid göra! :)

Gräschön

Idag for Milla och jag upp ur sängen kl 9:50 efter att ha kollat klart på Sunes sommar som vi påbörjade igårkväll.
Vi var fit for fight för bad och funderade på Sandviken. Vi kom på att vi kanske inte hittade dit och lade ner den idén.
Istället begav vi oss till Grässjön (gräschön) bortanför Cissis trakter. Där hade man inte varit sen den gamle kungen dog, så det var mycket roligt!

Väl där mötte vi en gubbe på första klippan. Typiska folkskygga svenskar som vi är, vandrade vi bort till den andra klippan lite längre bort för att få lite privacy.

Där låg vi sen från halv 12 till halv 5 och stekte, fastän det var mulet och smådugga en liten stund. Men vi klarade oss ändå mycket bra. Jag brände ryggen då jag satt emot den i timtal när vi spelade ägget.
Milla vann, men det var nog bara för att jag var nybörjare... det var ett mycket roligt kortspel iallafall!
Mitt under vårt spelande kom en vindpust och drog tag i filten som vi spridit ut över klippan en bit bort och ställt kakburken på. Filten och kakorna for i vattnet och jag flög i efter, för vi fick för oss att det var någonting annat, av mer värde, som låg på filten. Det var det dock inte, men jag drog iallafall upp filten för klippväggen idag och vi sysselsatte oss en lång stund med att försöka krama ur den. efter några timmar i solen igen var det snustorr - efter mycket effektivt kramande!

Vid 4-snåret kom tyson förbi på en liten visit, men vägrade bada med rädsla för att bli blöt. Han slapp och vi bestämde oss föra tt åka hem istället.
Så så blev det.

Nu är jag hemma och har väldigt väldigt tråkigt.
Tror att jag skall sätta mig med min älskade "sålänge vi båda andas" och växla värld för en stund.

Tack Milla för en underbar dag!

östra laschön

whhahahhhaaa.. ge mig mat!
MIlla, kom hit så vi kan äta!

Badade i Östra laxsjön (eller laschön som man säger här) för första gången idag.
Ett ganska snabbt och tråkigt dopp medan millie väntade på bryggan, men skönt var det iallafall.
mor och far hade mätt upp till 23 de senaste dagarna. fiint!

Peace and love var förövrigt mycket trevligt! torsdagsnatten ar  bäst - fullt ös hela natten och morgonen utan minsta tecken på trötthet. Det är så det ska va!
Jag är inte den som brukar klaga på vädret men det var faktiskt nästintill synd att det var så helvetiskt varmt på dagarna. Man orkade ju inte göra någonting annat än att ligga och sprattla som en död fisk i den lilla barnpoolen. och så värvade man det med massa drickbart.

När jag kom hem därifrån var jag dock helt utmattad. Hade 38 graders feber och kunde inte prata eller andas, så jag fick sjukanmäla mig från ica.
Nu kraxar jag lite fortfarande, men det är betydligt mycket bättre så jag klagar inte!

just nu är det segt... fischa om jag ska gå ner o rota lite i skafferiet. det blir nog så!

hälsa familjen hare

RSS 2.0