Thieves!

Förut när vi var hos Becka cyklade det förbi en kille/man i rånarluva i världens fart. Han hade någonting blått på sig. Så alla ni poliser som läser detta och är på jakt efter någon snorvalp så är jag, becka och sofia vittnen, bara så ni vet!

Hur som helst. Drack nyss cappuccino. Kom då att tänka på att man kan dela upp det ordet i tre - "cup a chino", vilket med lite fantasi skulle kunna bli typ en kopp med chinos (på slang). Det är inte direkt någon logik i den meningen men jag kom att tänka på några andra som det är det:

* Garderob - garde robe = vakta klänning på franska
* Accessoar - á ce soir = vi ses ikväll på franska

där var det slut på det roliga.. men tänkte bara att detta var någonting jag var tvungen att dela med omvärlden!

(nu gav pappa mig en liten påse med marknadsgodis, eller så som fyndiga jag säger: marknadsföringsgodis.. eeh...återgå)

Produktivitet!

Becka och jag är faktiskt otroligt produktiva idag. Visst kunde det kommit lite tidigare efter det är tenta i morgon, men bättre sent än aldrig!
Skall återgå 14:45. Har precis avnjutit en värmlåda med pasta formaggio!

Hare kanin

Nedräkning:
Millis - tre fjuttiga dagar!
Elin - 14 dagar!
Underbart

(en liten parentes)

Pappa skär i kakelplattor ute i hallen. Det är det vidrigaste "skärljudet" jag någonsin upplevt.
Är spyfärdig!

WOHOW

Plugga nu då, Lena lilla!!! Du är värdelööös!
nej. kl 12:40 ska jag sätta igång!

Saknar Illevilleviktorsson!! men hon kommer ju om så lite som *räknar* 14 dagar!!!!
NICE

5 minuter kvar... kommer inte på något matnyttigt att skriva.
Jo förresten. jag har tagit på mig ansvaret för middagen idag. Fisk, potatis och äggsås. Har ingen som helst aning om hur det ska gå. Förhoppningsvis bra, meeen jag är väldigt tveksam.

adjos amigos

Nattpoesi

Min hjärna är tom så min "poesi" blir bara lika tomma ord.
eeeh.. kommer inte ens på några ord nu.
Först plugg, sen lite msn, lite family guy - Nice lördagsnatt
*plockar fram karpen*


hahah var tvungen att blogga bara för att få skriva det sista.
sorry folks.
Natti!

Jordens nedergång!!!

Familjen Henningsons klassiska julskiva som följt med oss i glöggdrickande, julpyntande och köttbullsätande sedan 1994 har börjat hacka!!!
Hur ska denna jul bli?! Jag är alldeles förkrossad!


Vafals!?

Vad menar de med att ha en heldag med Spongebob Squarepants på mtv idag, när jag måste plugga hela dagen?
Orättvist!


Har förresten jätteont i mitt vänstra ögonbryn. Sov nog på det så att håren låg åt fel håll, så idag smärtar det rejält!

Helig tid

20:00 och framåt på fredagar. Är lite nervig för vem som åker ut ikväll. Tror faktiskt jag hoppas på att det blir Mariette. Jag är själv lite chockad över att jag säger det, men så är det.

Becka och jag har ätit god mat (vitlöksgratäng med potatis, kyckling, vitlöksbaguette och en fräsch sallad) Nån som vill pussas ikväll? Man känner nog vitlöksstanken till Örebro, minst!

Ska hoppa på Becka i soffan nu och fråga om hon är sugen på att glögga. Jag är!!

Kul också att varken Milla eller Alex svarar i mobilerna ikväll... ;)
Snutt! Jag saknar henne. har inte pratat på flera dagar känns det som!
Men om en vecka nu så är vi i Göteborg och röjer! Underbart!


*vitlökspuss*

Magpirr!!!

Kollar på streamade New Moon!!! Buffrar var femte sekund så jag håller på att bli galen, men när jag nu sett de första 7 minutrarna är det ju omöjligt att avstå från att se hela. Så jag får helt enkelt stå ut.
Ville bara meddela er alla om att jag är exakt så hysterisk och fnittrig som alla 15åriga flickor som det snackats så mycket skit om den sista tiden. Edward Cullen är bara för snygg för att få finnas till!!!
När han dök upp för första gången på skolparkeringen i sin otroligt sexiga gråa jacka visste jag inte vart jag skulle ta vägen. Det är heelt sanslöst.   En sån man vill jag ha!

I skuggan av San Siro

Gårdagen var mycket rolig vill jag minnas! :)

Kom nu precis hem från Röfors-bion som stylats om till teater. Jag såg I skuggan av San Siro för andra gången.
Och jag verkligen Älskar den! Helt underbar och känsloladdad från sekund ett.

Nu ska jag, mamma och pappa te:a lite. Sen sova. Är död idag.


Gamla päron & fula pannkakor

Lite skrattretande. Man börjar märka av att mamma och pappa närmar sig 50 nu.
Bara på väg från soffan i vardagsrummet till toaletten på övervåningen sprang jag precis förbi 3 par glasögon som alltså låg utspridda med jämna mellanrum. Gick en vända i köket och hittade ett par till. Mamma hade tydligen även hon gömt ett par där, men dessa hittade jag inte.
Det är lite som för några år sedan när jag alltid såg till att det fanns en pincett vid varje spegel vi hade i huset. Väldigt behändigt må jag säga, men att ha glasögon strategiskt utplacerade, är inte det att gå lite för långt?

   
(i trappan låg det ett par när jag sprang upp. Pappa hann dock ta med dem upp innan jag hann ta kort)


Måste bara visa mina fula pannkakor jag stekte idag. Måste dock säga att de var mycket godare än de ser ut. Den vänstra här var degig på ena sidan och krispig på andra, och smakade väldigt likt en våffla - alltså jättemycket godare än det ser ut! Den högra var ungefär lika äcklig som den ser ut. Smakade mest sot...

 

men sen kom pappa hem och skulle styla och kasta upp pannkakorna han stekte i luften och sen ner i stekpannan igen. Han var faktiskt väldigt duktig på det och ville därför att jag skulle ta kort på det- vilket jag inte lyckades fånga med min helkassa mobilkamera. Se:


Göte Svenssons 70-årskalas

Rotade häromdagen fram tidernas bästa dvd, som jag förövrigt inte har nån aning om vart vi fått den ifrån.
Det bästa ur Varan-tv

En favorit:


Drastiska åtgärder man tar till då man inte kan sova

Igår var det helt omöjligt för mig att somna. Hade först och främst lagt mig ner för att läsa sammanfattningen på Principles of marketing. Men med min höga självdiciplinsnivå så blev det såklart inte så. Jag ägnade istället en dryg timma på att designa Tyson blogg(!!)  Kommer bli guld när han börjar skriva om sina spännande historier och om livet som DrTai.   Hur som. När jag avslutat detta och stängt av datorn var klockan 2 och då kände jag att det var dags att sova. Försökte verkligen. Men hade alldeles för hemska, jobbiga och gamla tankar i huvudet som gjorde det omöjligt.
Sträckte mig efter mobilen. Satte på Bella's Lullaby och tänkte att den även kunde vagga mig till sömns. ICKE - Trots att jag verkligen försökte tänka mig att Edward låg bredvid mig och inte ville någonting hellre än att jag skulle somna så han skulle kunna ligga och observera mig och spekulera i vad jag drömde om.
Blev sedan en smula desperat. Slängde av mig täcket och klampade ner i vardagsrummet och grabbade tag i en skiva - Klassiska mästerverk. Denna skiva lyssnade jag ibland på när jag var liten och låg sömnlös. Tänkte att detta gamla knep skulle få mig att slappna av och kunna somna.
Lyssnade på volym 1, alltså väldigt väldigt lågt, så istället för att bara ligga och slappna av, låg jag på helspänn och koncentrerade mig för att höra musiken. Kunde inte heller ligga på sidan eftersom mina hjärtslag i öronen och prasslet från kudden då överröstade musiken. Låg alltså rakt uppochner på rygg och skärpte varenda sinne i kroppen för att uppfatta tonerna. Inte heller detta var effektivt...
Jag hade satt "sleep" på en timme på stereon och låg fortfarande vaken när jag tillslut upptäckte att det stängts av. Jag var först hoppfull och trodde att jag höll på att bli så trött att jag inte kunde höra musiken längre, men så var det alltså inte.
Somnade sedan tillslut, tro det eller ej, av ren utmattning någon gång efter 3.
*Fasar inför att gå o lägga mig ikväll*


0,0 energi

Var pigg i morse faktiskt. Klockan 10:00 skuttade jag upp och fixade iordning mig. Var pigg i bilen påväg till Universitetet. Lyssnade på White Lies och Killers och gillade läget.
När jag klev ur bilen "saggade" jag ihop och blev helslö. Det höll sedan i sig hela dagen.
Gjorde några varma mackor till mamma och mig som jag blev väldigt nöjd med. Ananas, skinka och lite cheese!
Fresh!
La mig på soffan för att kolla på ett FGavsnitt. Hittade ett i säsong 2 som jag lyckats hoppa över. Det var väldigt, väldigt roligt faktiskt!
Somnade sekunden efter att avsnittet var slut. typ vid 5. Vaknade av sms från Millis kl 6. Svarade några gånger och slocknade sedan igen. Vaknade kvart i 8, fortfarande förtvivlat trött, men tvingade mig själv att vakna till liv eftersom det då strax skulle bli dags för Ullared. Kom sedan på att Simon&Tomas är mycket bättre och kollar nu på det istället, dricker te och har kramp i "håll-stället" i magen.

aujourd'hui!

10 dagar kvar till Millis!!

Jag har lyckats igen!

Gårdagen blev tillslut mysig.
Satt först och höll på att förtvina av tristess fram tills klockan 18.
Då vaknade äntligen Becka till liv från sin 5 timmars långa nap.
Jag åkte dit och samtalade, kollade på tv och myste med henne och Dajja! Riktigt trevligt att träffa den lilla tösen igen ;)
Hur som. Det jag lyckats med idag är min matlagning!! Har varit närvös sedan min äckliga paj. Men idag lyckades jag alltså igen. Jag gjorde en smakrik Minestrone-soppa á la Lena.
Superenkelt, men ack så gott!
Vatten, spagetti, ½ köttbuljongtärning, lite soya och några tärningar med stekt kyckling (som mor och far lämnat till mig).
Spana in så oerhört gött:




Fille och Fredde var det precis upprabbling av landslagsspelare i VM -94. En av de ingen kunde var Jesper Blomqvist. Mamma berättade precis att jag, när det bedrog sig, kallade honom Jesper Blomkål för han enligt en 4-årig Lena, hade blomkålsöron. Redan då märkte jag smådetaljer i människors utseende. Jag minns Dubai-killen som jobbade i en affär och som hade med ett långt hårstrå som stod ut från en leverfläck. Jag blev så äcklad att jag smög ut ur butiken när han sprang iväg ut på lagret för att hämta en tröja till mig. 
SKOJ!


Imperiet ska segra, tralalalala

Gårdagen gick i musikens tecken.
Först Idol såklart.
Sedan ANC-galan på dvd som pappa hade köpt.
Massa svenska proggare/rockare som sjöng mot apartheid 1985.
Det var sjukt bra. Det finns inte många sådana artister idag. Med så mycket åsikter och vilja att uttrycka dem.
Imperiet och framför allt Thåström, var bäst på konserten.
Jag älskar Thåströms inlevelse och scenspråk. Han är ju helt underbar!
Här kommer en länk från just denna ANC-gala.
Titta, lyssna och njut:



Måste även få dela med mig av Py Bäckman - Concordelia.
Också väldigt, väldigt bra. Jättefin text!


Det var bättre förr

Kollar på min älsklingskanal : vh1 classic
A-ha dansade och sjöng precis 'you are the one' för mig.
Då slog det mig. Sångaren var ju skitsnygg back then!

kanske inte den mest smickrande printscreenen jag fick till...



Kollade förut på vanliga vh1 och satt här och blev astaggad för fest!!  Blir tokig på mitt upp- och nerhumör.
Men då vet jag ju iallafall knepet för att komma igång en fredagseftermiddag - då är vh1 perfekt!

Tandborstning, svidande ögon och goa gubbar

Jag skall börja med att varna känsliga läsare. För det som nu kommer är sådant ofräsch snack som min mamma tycker att jag ska behålla för mig själv.

Sluta läs nu, om du vill slippa uppkastningar!

Jag gick för en liten stund sen upp för att borsta tänderna för att jag inte skulle gå runt och småäta. Mitt bästa knep all time!
Hur som... Tandborstning, som annars är så underbart har för mig den senaste tiden varit en ren plåga.
Trots att jag borstar lugnt och försiktigt så kan jag inte undvika hulkningar.
Idag gick det så långt att jag spydde (campino med blandad sås!)
hahah gross I know. var bara tvungen att dela med mig av detta till någon!
När jag skulle "bre" på tandkräm flög det även upp en tandkrämsdroppe i mitt öga så jag blev enögd för några sekunder!
Slutsats: Tandborsning är inte bra för hälsan.

Idag är det 13 fjuttiga dagar kvar tills jag och Beckis packar våra väskor fulla med Tuc: salt and peppar, vindruvor och beckis dator så vi kan kolla på family guy och sätter oss på tåget mot goa och glada Göteborg, och förhoppningsvis ännu goare och gladare Milla!  Vi ska spela biljard på torsdagkvällen. Piska Beckis, big time!
Ska gå på stan på fredagen + Lisebergs julmarknad på eftermiddagen - så himla mysigt!!  och sen har vi fritt schema på lördagen då vi också återvänder hem igen.   Men sen kommer Milla hem till oss redan den 10de igen och då är hon kvar läänge!  Wonderful!



OTH NU - ett av de allra sorgligaste avsnitten.


Svanarna del 3

Har precis lagt på luren. Pratade med Milla från 12:37 till nu 13:56 med tre minutkorta avbrott när hon skulle åka hiss upp, när hon skulle åka tillbaka ner igen och när jag skulle ta kort på svanarna som låg på sin vanliga plats vid Vretstorp.
Underbara kvinna! Jag saknar dig! men om 13 dagar ses vi!

Detta blir nog den sista skymten ni får se av mina älskade svanar. Jag känenr att det blivit lite väl uppmärksammat från min sida och jag har inte fått nån respons alls på mina ornitologiska intressen.
Det är förövrigt över lag väldigt dåligt med respons på mina inlägg. dååligt dåligt!

Så här gick det till i detalj sekunderna innan och efter jag tog kort på svanarna:

Jag pratade med Milla för fullt. Var mitt uppe i en mening då jag utbrast:

(ursäkta mamma) - JÄVLAR! jag måste lägga på. hejdå!
Jag såg alltså svanarna ligga precis bredvid vägen. (Idag ännu färre än förra gången)
Skyndade mig att sätta på mobilkameran, bromsade till och knäppte ett kort.
Det blev en sådan panikartad situation så det blev väldigt suddigt, men det får duga känner jag.
Ringde sen upp Milla igen, skrattandes och berättade vad som just skedde.  Hon trodde det hade kommit poliser.



Ikväll blir det riktigt fredagsmys med mina kära föräldrar! Äta god mat, diskutera livsfrågor och mindre viktiga saker samt kolla på Idol. Är ganska sugen på att gå ut, men känner att det får vänta...


Isabella Swan (förresten heeelt sanslöst att jag inte ser New Moon ikväll.
Jag skäms så mycket att mitt hjärta skrumpnar)


Guess I blew it once again

Could you spit me in the face?
Could I starve a hundred days?
Whatever it takes to break this spell
I can’t get over you

Whatever it takes to break this spell
I’ve got to get out of this hell
I can’t get over you

Viva la Vida

Ursäkta mitt frekventa uppdaterande.
Men jag måste bara få dela med mig av detta.
Var precis uppe och sminkade och snyggade till mig för min tandläkares skull.
Lyssnade som vanligt på radio under tiden och gapade stort när jag hörde Viva la Vida med Pet Shop Boys!!
Jag har svårt att bedöma om det var bra eller inte. I vanliga fall gillar jag Pet shop, men nu när de ställdes i jämförelse med Coldplay var det lamt och ganska trist...

Que'est-ce que vous pensez?
Lägger upp youtube-klipp efter tandis

Hittade tyvärr bara live-versioner. Så det här låter det sämre än det gjorde på radion måste jag medge:


Uppdaterat:
Är redan tillbaka från tandläkaren, vilket var det mest ovärda besök jag gjort i hela mitt liv.
Kom dit exakt 12:30. Fick sitta och vänta några minuter i väntrummet. Blev uppropad och satte mig i stolen.
Två tanter stod och kollade på mig. Tog fram nån liten blås- och slipgrej. Slipade i 2 sekunder på min plastframtand. Sen var det slut. Klockan 12:37 satt jag i bilen igen och var påväg hem. De kunde inte ens kosta på sig att göra en vanlig snabbkontroll eller? Nej, jag lovar att de väntar i 5 veckor och kallar dit mig då, typ 2 januari eller nåt. Först då tjänar de ju pengar på mig. Laxå vårdcentral och folktandvård är inte mycket att hänga i julgranen, Oh nej! Totalt värdelöst!

Påfyllning av vuxenpoäng

Mitt första nummer av 'Damernas värld' kom på posten idag.
(att jag enbart beställde fyra nummer av tidningen för att få finfina face-läppglans, mascara och en satin-necessär hör inte till saken)
+ 20 poäng!

Gammal bortglömd goding

Ramlade av en händelse över Family Guy S06E07, på min bästa och allra mest besökta sida: familyguylol.com
Upptäckte att jag hade sett detta avsnitt många gånger förr och sträckte mig då mot bakåtknappen för att leta reda på något annat. Precis då började reklamen för Tasty Juice. Hade helt och hållet glömt den, hur det nu kan vara möjligt!?  Det var på Elins och mina läppar i månader för ett tag sen.

Här kommer deras totalt briljanta slogan:
"Tasty Juice - drink it and convert it to pee"
var bara tvungen att dela med mig...

back to business

Gårdagen i bilder


Åkte hem från Univ. Spanade efter de omtalade svanarna.
De låg kvar, även ett dygn senare. men hade flyttat sig bortåt så de syns
därför inte så värst på min bild. Jag tror också att detta var i en mindre skala,
då detta inte ser ut att vara lika många som det var i förrgår.
Jag var dock denna gång beredd med mobilen så jag skulle kunna knäppa
en kort om det fanns läge.


Åkte tåg till Beckis (jag har nästintill inte åkt tåg sedan den 12 juni, då
jag och mina glada 90-talistmedmänniskor tog studenten. Men nu när
jag väl skulle göra det igen är det såklart försenat! Satt, frustrerad och
frös på den precis nymålade tågstationen. Fick lite lätt huvudvärk.
Väl på tåget öppnade jag Kupé och fann en trevlig liten intervju med
Kristian Luuk och Fredrik Lindström. Läste den och log med jämna mellan-
rum för mig själv. Upptäckte att jag då läste jättefort! Jag förstår inte att
jag inte kan ha den speeden när jag läser kurslitteratur. Då går det ju
så långsamt så det inte är klokt. Läser helt seriöst en sida på typ 10 min!!
Hur som helst, bläddrade vidare några sidor och plötsligt vilade mina ögon
på denna läckra topp. Satt och dregglade ett tag. Must have!!!!!!


Väl i Kumla möttes jag av denna krabat. Den största spindel jag sett i
mitt liv!!! Den var nog ungefär lika lång som min tumme! Helt sanslöst!
Becka och jag kollade ett flertal gånger till denne varelse med skräck-
blandad förtjusning. Döpte den till Ragnar-Holger. Imorse hade han
flytt sin kos. Han hade nog gått iväg med soporna... (internt)


GLÖGGEN KALLAR PÅ MIN STRUPE!
Roger över, Roger ut

Toksläpp!!!

Ligger på soffan. Vaknade för några minuter sen upp ur min otroligt sköna nap,
AV ATT MAMMA AVRÄTTAR INREDNINGEN I KÖKET!
Jag förstår inte varför hon och pappa alltid måste slå extra hårt i skafferidörren, dra ut skärbrädan med ett hårt ryck, riva runt i beskicklådorna och trumma med skedar på kastrullbottnarna, såfort jag lagt mig för att napa på soffan!?!
Jag låg här och andades högt genom näsan i några minuter, tills mamma kom skridande in i vardagsrummet med sina tillredda mackor och sitt te. Jag öppnade ögonen sakta. Stirrade på henne i några sekunder och blundade sedan igen. Andades några tunga, demonstrativa andetag, svalde en gång och öppnade sedan ögonen och kände att den otroliga frustrationen lämnat min kropp.


Nu ska jag åka till Beckis.
I'm looking forward to it (love acutually-quote)
fick nämligen ett sms nyss: "Se till att vara fikasugen när du kommer! :)"
NAAHAAJS!


Three apiffanys

I natt, när jag tillslut lyckades slita mig från msnbowlingen och lade ner mitt tjocka huvud på min kudde, fick jag den första, häpnadsväckande uppenbarelsen.
Jag har i 15 dagars tid legat och sovit på fel huvudkudde!
Jag har legat på mina sleepovers kudde, istället för min egna superfluffiga och sköna. Inte konstigt att jag ständigt är trött. Ens huvudkudde är ju A och O.

Den andra uppenbarelsen är något som för mig varit en gåta och det vanligaste samtalsämnet en tid nu. Min plattång har varit helt spårlöst försvunnen.
Jag har fått stackars farmor att leta igenom lägenheten i jakt på den. Jag har frågat Becka om råd och hon har erbjudit mig hennes. I morse entrade jag mitt rum efter att ha sminkat mig och då allt som återstod var hårfixningen. Jag bestämde mig once and for all att jag skulle hitta min kära plattång.
Jag tog tag runt min enorma klädhög i fåtöljen (där jag tidigare letat flera gånger) och vände upp och ned på den. Tror ni inte att den lille rackaren ligger där då? Joo-o!
Det blev ett minst sagt kärt återseende!

Den tredje är tyvärr inget som jag kan få creds för. Det var nämligen Becka som helt plötsligt idag fick en "förhållande-uppenbarelse" som hon så fint kallade den.
Jag hoppas inte du tar illa vid när jag nu berättar om den, Bex. Säg till isåfall!
men jag tyckte det var så himla smart och vackert att jag bara måste få återberätta det:
"Ett bra förhållande borde skapa synergi, inte bara att man "klarar sig" tillsammans, utan att förhållandet ska skapa en extern lycka som man bara kan skapa genom den andra personen och en själv, tillsammans. Inte heller någonting man kan skapa i ensamhet eller med någon annan"
*inte ett öga torrt*
Synergi, ladies and gentlemen!

natti!


Årets sämsta programidé

Jag talar inte om Paradise Hotel, trots att det höll en väldigt låg nivå igår...
Utan priset för årets sämsta programidé går till ingen mindre än
*trumvirvel*
Pernilla Wahlgrens julprogram.
VEM I HELA FRIDEN SKULLE VILJA SLÖSA BORT EN TIMME, ELLER ENS 1 MINUT PÅ ATT KOLLA PÅ ETT HELT PROGRAM MED HENNE?!
Får kväljningar av blotta tanken.

Ornitologi!

Idag på min dimmiga hemresa blev jag tvåfaldigt överraskad!
Först och främst imponerades jag av mina otroligt bra vindrutetorkare. När man körde om alla dessa smutssprutande lastbilar blev det ett tjockt skitlager på rutan. Wipeade med vindrutetorkaren en gång och de var rena som om de fått sig en omgång med Cillit Bang! Ingen spolarvätska behövs där inte ;)

Den andra, och kanske lite mer sensationella överraskningen, faceades jag för en bit bortanför Vretstorp. Jag kom åkandes, blickandes över Närkeslätten och såg plötsligt något suspekt, vitt liggandes över en väldigt stor area.
-Aah! Ufoägg, tänkte jag. Kom lite närmre och upptäckte att så inte var fallet.
-Aah! En stor flock med får, tänkte jag då istället, samtidigt som jag började tycka det var skumt att placera massa får på den geggiga Närkeslätten precis bredvid motorvägen.
Kom ytterligare lite närmre och upptäckte att det var hundratals svanar som låg där och göttade sig!

Jag är absolut ingen fågelfantast, men detta var faktiskt riktigt mäktigt, just därför att det var så sjuuukt många!
Hornborgasjön med dess fågelkomplexitet dit Mary Larsson tvingade med oss till i 3an på skolresa kan slänga sig i väggen.

Jag slängde upp mobilen och försökte hinna ta kort. Men jag körde alldeles för fort (eller så var jag för seg att komma in i kameraläget...) så det enda jag hann få med var passagerarstolen... SYND, för det var fräsigt!
Det var helt säkert minst 150 svanar som låg där!

Kanske en aning övertänd. men men. Fränt!
Fick tillbaka den första tentan idag. 67 poäng! Helnöjd är jag! eftersom jag trodde jag skulle ha typ en halv poäng över G. Men icke hela 17 över. och 8 ifrån VG.

Nu ska jag slöa en liten stund, sen bege mig till Annica!

Charlies återkomst!

Idag vaknade jag halv 12. Gick upp. Kokade två ägg, som båda blev alldeles för lösa. Åt mina löskokta ägg och drack kaffe med mamma och pappa som då tog sitt förmiddagsfika.
Efter det satte mamma och jag igång med att städa "långa-vinden". Den är lång, varpå den fått sitt namn, och rymmer därför väldigt mycket grejer!
Vi rev ur allting, kollade igenom alla små kartonger och liknande och rensade bort en hel del, exempelvis hela min hästsamling.
Jag har hittills gått 4 vändor med soppåsar och det är nu enbart tavlor, Leonardo Dicaprio-affischer och barnböcker kvar här inne, som ska slängas in i jordkällaren i väntan på att få bli körda till Mosjötippen.

Mycket skit hade vi där inne, men vi hittade även några riktiga skatter.
Först och främst: Älskade Charlie! Min bästa vän under hela min uppväxt! Som jag fick 1994 i Sälen, som tröst för att jag fick hjärnskakning och var tvungnen att sova på sjukhus natten till julafton. Hemskt att lillen legat längst inne på vinden i sin ensamhet. Förlåt älskling! Vi har nu så mycket att ta igen! Han sitter just nu i mitt knä och myser, jag kliar honom bakom öronen och pussar honom på nosen.


Andra fyndet:
Min otroligt vackra fruktmålning som jag målade hösten -96 på lekis.
Jag minns hur stolt jag var över denna tavla:



Det tredje fyndet var egentligen inte ett fynd eftersom vi bestämde oss för att slänga den.
Det var en spegel med ett mycket vackert klistermärke som jag fastnade för:




Nu är klockan 35 minuter i OTH!

Hela denna kväll är förresten underbar i tv-programssynpunkt.
18:05 One tree Hill
19:00 Top model 12
20:00 Vem kan slå Filip och Fredrik?
21:50-22:00 Paus. (Tid för att gå på toaletten samt byta tv till en där 6an är tillgänglig)
22:00 Paradise Hotell med självaste Gullspångs-Peter!

WOHO!


Dying

Har gått och haft magknip i stort sett hela dagen.
Kan knappt stå upprätt!!!
Har lite småont i magen och mår illa jämt nu för tiden.
Antingen är jag gravid eller så har jag gått och blivit överkänslig mot feta grejer.
Dras ju med mig själv dagarna i ända och har nog blivit överkänslig mot mig själv. ha ha
Eller mot allt jag äter.
Cheeseballs igår - mådde illa
Kladdkaka och polkagrisgrädde idag (dock YTTERST lite eftersom jag kände att jag nog skulle må illa) - mådde illa iallafall.

Det är hemskt.
Jag är ju en sådan människa som aldrig någonsin haft problem med nånting som leder till smärtor. peppar peppar *tar mig i huvudet*
Kanske har vinden vänt.
Eller så är det bara min kropp som tröttnat på allt fett jag stoppar i mig.. kaan vara det sistnämnda!

Skall man bli fit, mån tro?

The Grinch!

Becka och jag har haft den ultimata kvällen!
Bakat världens godaste pizza, ätit cheeseballs och druckit pepsi och kaffe i stora mängder. Till detta var det ju såklart Idol.
När Eddie sen äntligen åkt ut fick Becka en väldig lust att kolla på Grinchen. Åhja, why not, tänkte jag.
Upptäckte snabbt att jag inte ens sett hela den nån gång förut.
Fällde flera tårar i början, när man fick se stackars lilla Grinchens svåra upptäxt och bakgrunden till att han hatade julen.
Det slog mig för en halv sekund att jag hade samma åsikter som honom, men lika fort slog det mig sen att det inte alls stämde. Jag hyser ju en såndär toknaiv kärlek till julen!


natti
och grattis gamle far!

Duktiga flickor!

Ohja. Beckis och jag har verkligen haft hårdkörning idag!
Jag vaknade först och främst klockan 7:00 och kände mig helt utvilad. Låg och kämpade för att försöka somna om. Kom att tänka på gamla husmorstips som berörde god sömn och mjölk. Gick därför upp och drack ett glas.
Gick tillbaka och läggde mig, somnade efter mycket om och men.
Vaknade sedan för andra gången klockan 10:00 då mitt alarm gick igång. Var trött som aldrig förr och låg och plågades i halvvaket tillstånd i 10 min. Sedan upp och åt ägg och drack 1 liter te, som farmor varit söt och kokat samt dukat upp åt mig. Grundlig NA-läsning, dusch och sedan upphämtning av Beckis på stationen.
Vi begav oss sedan till universitetet och längst in och upp i hörnet där man kan filosofera ostört. Satt där och funderade i strategiska banor i timtal.
Det gick segt och vi bestämde oss för att byta miljö.
Åkte klockan 16:00 till Kumla för att först stanna på Lidl och mötas av sjukt billiga cheeseballs. Var ju såklart tvungen att köpa. 13:90 för 250g är ju bara för billigt för att motstå!!

Hem till Bex, lagade till lite bea och pommes. Slöade alldeles för kort stund och började sedan plugga igen.
Klockan 22:30 ungefär var vi äntligen klara. Helt slut i huvudet var man då.
Gick ut och Becka sa till mig:
-Kan du bara kolla så jag låste min cykel?
Jag slängde ett öga och såg bara rullatorn stå parkerad där.
-Jag ser den inte.
Slängde det andra ögat med
-DEN ÄR INTE DÄR!!!!!!
Upptäckte då alltså till vår stora förskräckelse att någon idiot hade snott Beckas cykel.
Efter lite eftertanke kom vi även på att den varit låst. Så denne förödare har alltså under de timmar vi suttit inne och pluggat, spatserat runt utanför fönstret, sett hennes fina cykel, blivit sugen på den och kånkat iväg med den någonstans.
Imorgon ska vi gå på långpromenad och finkammar hela Kumla.
Sacramento idioto, jag skall giva dig på moppo!

FG sen sova!

Country Roads

take me home
to the place I belong
West Virginia
....
lalallalallallalalalllalalalal!

Strömpis!

Misslyckad och mandelkubbssmakande köttfärspaj

Hela jag känner mig misslyckad. Mina annars så fabulösa måltider har ju varit lite av min stolthet. Men nu har jag alltså misslyckats.
Om ni nu ser till antalet ingredienser märker ni vilken avancerad måltid jag försökte mig på. Hela 2 timmar tog det och ändå blev det inge bra alls. Jag blev förkrossad ska ni veta.

Det här behöver du för att tillaga denna misslyckade maträtt:
Till degen:
3 dl Mjöl
2-3 msk Vatten
Salt
150g(!!!!) Smör (Mamma trodde att det var denna faktor som var boven i mandelkubbsdramat - margarin hade nog gett det hela en annan smak)

Till köttfärsen:
Köttfärs
Creme fraiche
Salt
Peppar
Paprikakrydda
Cayennepeppar
Aromat
Thai sweet chili-sås
Ketchup
(Jag tror även här att all denna mix av kryddor kan ha något att göra med den skumma smaken)

Till stanningen:
2 Ägg
En skvätt Mjölk

Till garnering:
Tomater
Ost

Gör (inte) såhär:
200grader på ugnen!
Blanda degingredienserna i en matberedare och till att börja med, använd som sagt inte smör, utan margarin. Stäng även av matberedaren lite tidigare än jag gjorde, på så vis blir inte degen så kletig och svårarbetad som min blev.
Husmorstips: Kavla ut degen mellan gladpack! (följ dock tipsen i kokboken om att lägga degen i kylskåpet i minst en timme. Eftersom jag var vrålhungrig sket jag i detta, och fick därför en kletdeg).

Kleta ut degen i en form och förgrädda i en kvart.

Sket köttfärsen och släng i alla tillbehör. (du kan nog med gott samvete hoppa över både cayennepepparen, paprikakryddan, sweet chilin och ketchupen)

Vispa ihop ägg och mjölk. salta och peppra och häll sen i både köttfärsen och äggstanningen i formen.
Skär tomater och släng på dem.
Toppa sedan med lite ost och ställ in i ugnen i 30-40 minuter(!)

Voliá.
försök att inte kräkas under måltiden...

Kan ändå glädja mig av att mamma tyckte den var jättegod. men jag misstänker att hon bara sa det för att vara snäll...

 

Bilkörarmusik del 2

Det blev ett litet fel i förra inlägget. Detta ber jag om ursäkt för och ska nu rätta till det.
Mina blandskivor var från 2004 och 2006 och den jag skrev om i  förra inlägget som var ifrån 06 var i själva verket ifrån 04. Nu blev det rörigt, men skit samma. Rätt ska vara rätt!


Lyssnade hur som helst på dessa skivor idag på vägen till och från universitetet.
När jag lyssnade på skivan med utsprung i år 2006, Visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Det blev dock mest skratt med tanke på alla epa-inspirerade låtar. Pinsamt!
När låtar som den där 'bin ban basa ca basa. bin ban backa basa carao' (verkligen egen översättnig) kom höll jag på att köra av vägen. Sedan kom 'Shut ut get out of here...' och båda dessa är ju superbasiga och som klippta o skurna för att dunkas i en avkapad PV. Det som var egenligen var hemskast var ju att jag kunde dessa låtar...
*drar på mig en kon på huvudet och ställer mig i skamvrån*
När det inte var fjortisdunk var det istället dynghård musik med enbart growl. eller lite slowrock med Jimmy eat world.... Help med The Beatles och Mama i'm coming home - Rednex, var även med... snacka om varierad musikstil!

På vägen hem var det dags för 2004-skivan och jag väntade mig något ännu värre än den andra.
Det hela började oväntat bra med 3-4 Winnerbäck-låtar som jag ju fortfarande med glädje lyssnar på.
I mitten fick jag flashbacks från ditredan då någon slags 'dragostea din tei'-efterföljare kom (minns ni!?) Lite Alcazar smög sig även in.
I slutet tog det sig dock igen då The Hives och Håkan Hellström sparkade loss.

Sista låten var den ultimata låten att lyssna på när man åker på en enslig väg, långt ifrån mänskligheten, då man kan sjunga rakt ut som om man aldrig sjungit förr: When you believe - Whitney Houston och Mariah Carey (ni vet, den från Prinsen av Egypten!)

Slutsatsen av detta är alltså: jag hade som fjortis, bättre musiksmak än jag hade som 16åring.

Höll ögonen öppna för en recension på min egenkomponerade, kreativa köttfärspaj!


Tacka vet jag Absolute music 16!

Intet ont om mina älskade Killers, Coldplay, Hassle och White lies, men jag kände att jag behövde lite variation i bilen. Därför ställde jag mig en lång stund framför min ca 15 år gamla skivsamling och letade efter något matnyttigt.
Fann då några blandskivor med slarvig skrift : "massa olika låtar -06" och "lenas blandade".
Sure, tänkte jag som är öppen för det allra mesta och fortsatte sedan leta.
Skuttade av glädje när jag hittade Absolute Music 16 och 17 från 1994.
Vem vill inte cruisa till klassiker som Go west - Pet shop boys, Can't help falling in love - UB40, Look who's talking - Dr Alban eller I'd do anything for love med vår älskade köttfärslimpa?
Jag vill!!
Bilåkande är numera heligt!


Dessa gamla godingar är så mycket bättre än dagens Absolute Music 61 eller vad de nu är uppe i. Helt sjukt att de fortfarande håller på det dessa egentligen?! Designen var även snyggare förr!


Idag när jag åkte hem från Bex sjöng jag duett med Meat loaf. Kom på mig själv med att sjunga "...Sex, gums and rock n' roll". Fnissade då lite åt min naivitet då det skulle varit gulligt om han sjöng 'tuggummin' istället för 'drums'.


 


Panerad pangasiusfilé med potatis och fräsch dillsås (och svampbob)

Idag lagade jag och Beckis mat.
Eller... jag målade svampbobar på min mobil och Beckis lagade mat.
Det blev helt underbart gott och är därför min favoriträtt för tillfället.

Här kommer bilder på vad vi båda åstadkom:



(jag skar faktiskt salladen, men glömde skölja den...)


mina två versioner av svampbob


For you I bleed myself dry

Jag skar mig i fingret förut när jag skulle försöka bryta mig in i plasten som satt runt isbergssalladen.
Ett rejält cutsår blev det och jag blev lite skakis och utbrast: Nu kanska jag svimmar igen, mamma!
Men det gjorde jag inte. Tänk vad jag offrar mig för min fader såhär på farsdag. Och allt för att han skulle få en god sallad till pepparbiffen!

Jag beslutade även att jag skulle ta från mitt julklappslager och offra som farsdagspresent.
Tribiute to Freddie Mercury-dvd. Pappa blev jätteglad och därför blev jag också det.
Åt kex och ost till efterrätt - trist med andra ord! Jag tog några Tuc's. Vi diskuterade samtidigt olika klychiga uttryck som författare använder. Pappa hade uppmärksammat nåt i Stieg Larssons tredje bok som han hade använt aldeles för många gånger. Minns inte vad det var nu bara för det.
Men en annan klyscha är ju Läckbergs "Leendet nådde aldrig ögonen" och tydligen var det en annan kvinnlig författare, som gått på samma skrivkurs som Läckberg som också skrev just den meningen. Dåligt att de lär ut klyschor inför stora massor. Pappa glädjes även över Stieg Larssons överdrivna tekniksnack. "Han tog upp sin Sony Ericsson Tblabla". och "Han kollade på sin 17" skärm". wow. 17!?! är det sant? imponerande!
och så tyckte han det blev lite tjatigt att i ljudbok höra:
"[email protected] skriver till [email protected]: Hej!
[email protected] skriver till [email protected]: Hej du!"......
osv osv - i en kvart.

När mor och far kommer hem sen vid 7-tiden ska vi dricka glögg. Jag längtar!!
och om 30min är det OTH!

Nu ska jag läsa det otroligt spännande caset om 'Xbox 360 vs. Playstation 3 - the battle of the games consoles' och sedan fastställa dess olika strategier utifrån marketing mix och de fyra P:na.
Sen blir det något liknande, fast med Ryanair och easyJet.
WOHO!

HAHHA! <3

Jag bara ÄLSKAR Ola-kören!
Leende guldbruna ögon var ju det mest underhållande jag sett på tv på väldigt länge!
Jag garvade högt för mig själv här i soffan!
Grät även några minuter innan, då de hade sjungit When you say nothing at all och Ola blev sentimental.
*kom och mys med mig Ola!*
Hey ho, let's go!!

Marabou sensation - chicken and toffee!

Men visst ser det verkligen ut som om det är tusentals skinnflådda och grillade kycklingar som dyker ner i kolasåsen i reklamfilmen till nya Marabou sensation?
Jag blir inte sugen över huvud taget!



Bilåkarfredag

Idag var det ett evigt farande för min, Annicas och Joels del.
Först åkte Annica och jag till Mariestad, hämtade nyckel till Joels systers lägenhet där vi satt och svullade i oss chips, cola, sura winergummin samt riesen samtidigt som vi kollade på Idol.
Ursäkta att jag kommenterar Idol här, men holy christ va bra Erik var idag!! helt sanslöst. Jag grät värre än Eddie gjorde vid utröstningen (han borde förresten ha åkt istället. det var ju gräsligt det han gjorde idag!)
Hur som. Strax efter 9 kom Joel till oss. Annica och jag hade väldigt roligt åt allting tack vare vårt enormt höga sockerintag. Vi skrämde Joel med en uppblåsbar alien när han kom ut från duschen. Han blev rädd men tyckte inte det var en bråkdel så roligt som Annica och jag tyckte. Vi hade svårt att hålla tätt.
När det var Möller-paus sprang vi ner och beställde pizza. De hade det väldigt struligt med kortläsaren stackarna. Vi fortsökte få den att läsa mitt chip i ca 15 minuter. Pizzorna var klara innan jag hade hunnit betala. Det slutade med att bagaren suckade djupt, sa några hetsiga ord på sitt hemspråk och slog in mitt kortnummer manuellt.
Pizzan var god, men gjorde mig spyfärdig i timtal framöver.

Åkte efter utröstningen i Idol hemåt. Jag fick chansen att köra Annicas lilla 206a. Roligt!
Vi skulle då åka enda till Örebro för att hämta Annicas broder. Upptäckte att vi var ute i väldigt god tid och svängde in på Brändåsen för att fördriva tiden lite. Köpte en latte och satt i bilen och lekte ordlekar. Lade även märke till en kvinna som satt och storgrät i en bil som var parkerad bredvid våran. Jättesorgligt. Så vi böt parkering. Vi hade massa teorier om varför hon var så ledsen, men blev bara deprimerade av att tänka på ledsenheter så vi lade till slut ner det.

Efter 50 minuters tidsfördriv i bilen åkte vi vidare mot Örebro så vi var där precis lagom till kl 2 som bestämt.
Jag var vid det här laget så pass illamående att jag börjat svettats och Annica fick ta över ratten och köra hem. Jag vet inte vad det var med mig. Helskum.

Är iallafall hemma nu. Jättetrött men ändå sugen på lite Idolnördande på tv4.se *rodnar*
Har även kommit på att jag även i Idolsammanhang kommer i kontakt med min enorma empatikänsla. Har ju som sagt varje vecka röstat på Nicklas (fram tills han åkte ut alltså) trots att han egentligen inte alls var min favorit.
Idag kom jag på mig själv med att skicka iväg ett Rabih-sms trots att Mariette är tusen miljoner gånger bättre. Jag tycker nog bara synd om dessa småkillar som jag vet kommer åka ut. Så därför lägger jag helt onödiga 5:50:- på dem.


Nu blir det trots det lite Rabih-favoriter i repris - dvs With You - 1:43 in i låten samt You are not alone. Måste såklart även lyssna på Erik. Dagens låt och även den från rockveckan. Kommer inte ihåg nu på rak arm vilken låt han sjöng, men han nynnade ju på melodin där en sväng och det minns jag att jag gillade skarpt. Det måste återupplevas!


Ha en trevlig helg folks!

jag HATAR citron i bakverk!!!!

Skulle precis glida iväg till annica för att sedan åka till Laxå. Blev sugen på nåt annat än morötter och hittade en liten kringla med pärlsocker i skafferiet.
Denna tog jag en stor tugga av och kände på en gång hela min frukost vara på väg upp igen - det var en lätt touch av citron i kakan. Det är ju seriöst det äckligaste som finns i hela världen!!!
DÖD åt citron i bakverk!!!
Måste skynda mig att borsta tänderna nu så den här vedervärdiga smaken försvinner!

Spanskare än såhär blir det inte!

Är skyldig Tyson pengar och var tvungen att reseacha lite hur mycket det var.
Hamnade då av en slump på denna sida.
En väldigt onödigt avancerad sida för ett vin som inte ens är direkt gott.
En livs levande man pratar berättar historier om någon brunn och så vidare...
Man måste också ange när man är född. Jag var ärlig och fick då meddelandet att jag var för ung för att få uppleva denna sida. Jag ljög då istället och blev 87a. Då blev jag insläppt!

Spana in och upplev själv!
Castillo de gredos





Förövrigt så har jag idag varit väldigt drumlig.
I morse skrattade jag åt mig själv i bilen när jag var påväg till universitetet.
Vid ett rödljus som slog om till grönt lyckades jag trycka till lite för mycket på gasen så mitt CD-fodral som tidigare så snällt legat bredvid mig ramlade ner på golvet. Mina nycklar som jag lagt i "solglasögonfacket" bokstavligt talat flög ut sitt fack och ner mellan sätena. Jag plockade upp dessa båda saker och la tillbaka dem på sina platser. I nästa rödljus blev det en favorit i repris. Nycklarna och CD-fodralet flög exakt i samma bana ner på golvet och mellan sätena igen. Jag tog upp dem igen och började köra lite försiktigare.


På vägen hem, i rödljusen denna gång med, fast i Laxåkorsningen, slog jag i all hast av min nagel. Hade tidigare på resan chockerats över mina fula naglar och planerat in en manikyreftermiddag. Men så blev icke fallet eftersom jag nu slog av den längsta.


Nu ska jag och Annica fara ner till Laxå för att köpa snacks för kvällen samt lämna 750 babyservetter till Emelie och Robban!


Sorry Pappa!

På söndag är det fars dag!
Min stackars pappa kommer säkert inte få nåt om jag känner mig själv rätt.
Jag har inga pengar och ingen uppfinningsrikedomsförmåga. Kanske ska jag måla en teckning till honom? Där brukar ju min nivå på presenter ligga. Jag är en elak dotter.
Dessutom är det ju alltid Elin som brukar stå för presentinköpen till våran släkt.
Nu när inte hon är hemma är det klart att allting hamnar ur balans ;)


hittade en mysig familjebild från i somras

Fart och fläkt

Holy moses vad jag var tidseffektiv igår!

Som ni kan läsa här nedan var jag ju sjukligt uttråkad i gåreftermiddag.
Som tur var hörde Annica av sig och räddade mig från min tristess.
Jag sprang över till henne, satt och pratade, kollade på The Proposal samt åt lite sura vinigummin (Som jag förresten glömde meddela att jag hade hittat på Ullared! Jag frågade en som jobbade där och han visade mig dit. Överlycklig roffade jag åt mig två påsar á 1 kg - nu skall det ätas!!)
Mitt under filmen smsade Marlene och frågade om jag skulle följa med ut och komma till dem vid 7. Klart jag nappade på det, så då låg jag, samtidigt som jag smågrät till filmen, och funderade ut en potentiell outfit för kvällen.
Filmen var sedan slut kl halv 6, varpå jag bokstavligt talat vrålsprang hem för att 1 minut senare stå i duschen.
Snabb och effektiv dusch och sedan klädväljning. Det jag under filmen funderat över att ha kändes inget vidare och jag fick börja om från början igen i min planering. Slutligen blev det en svart klänning, som alltid annars. Jag har väldigt enformig utgångsklädsel har jag kommit på!

Hur som. Sminkade mig, fönade och fixade håret, packade och irrade runt. Satt kl halv 7 i bilen påväg till Örebro. Snön yrde och gjorde det väldigt svårt och läskigt för omkörning. Stannade på Brändåsen för att köpa med Sprite. Stod en stund och stirrade blindt på drickorna utan att se det jag sökte. Fick lov att fråga om de inte hade någon sprite varpå en kille pekade ut dem, rakt framför ögonen på mig.
Bräsade hur som helst vidare och var väl framme i Örebro helt ute och åkte bil (jag cyklade ju inte).
Visste var jag skulle, men i mörkret var det väldigt svårt att hitta. Pia fick i 15 minuters tid försöka guida mig in på rätt gata.   Äntligen framme, och där inne möttes jag av en massa trevliga flickor och pojkar som satt och spelade spel, skrattade och umgicks. Amanda fyllde år och det serverades aasgod tårta! Eric och co kom sedan och efter ett tag åkte vi till Strömis! Sesam vann hotellkampen som vanligt och jag hade en mycket trevlig kväll!

Idag sov jag till halv 2 - helt sinnes!!
Segade hela dagen, men det var mysigt.

I morgon ska jag träffa Annica igen. Blir förmodligen Idoltittande i Mariestad :)

nattinatti

Que faire?

För 1 timme sen när jag satt i bilen längtade jag hem. Tänkte: ÅH vilken skön dag detta ska bli.
Men nu är jag hemma. Har ätit i brist på annan sysselsättning och sitter nu bara uttråkad och huttrar. Det är lika kallt ute som det är inne i våran hall för tillfället. Far min håller ju på att renovera toaletten här nere och har därmed rivit upp både golv och väggar så det i stort sätt bara är små träplankor som skyddar folk från att ta sig in där. Den bitande kylan tränger igenom dörren och gör alltså att det är kallt i hallen också. och i köket och i vardagsrummet. Burrr!

Jag har redan tröttnat på att vara hemma. Kallt, segt och ensamt. Sjukt trist!¨
Jag har lust att kolla på film och mysa ikväll.
Så kommer det förmodligen inte bli, men så trevligt det vore!

Family Guy på det här kanske? mmmmmh!


Älskade Ullared

Igår var det alltså dags för årets roadie till Ullared. Med tanke på hur bra vi brukar vara på att hitta annars så skippade vi föreläsningen för att komma iväg i god tid  (vilket vi idag fick smaka på ordentligt eftersom gårdagens föreläsning verkade ha varit väldigt saftig och omfattande som hade sammanfattat halva boken... men men)
Kl 8:30 begav jag och Milla oss av till Kumla och Östansjö för att hämta upp de andra två flickorna, Becka och Sofia. Vi virrade runt i dessa krokar ett tag pga en idé att åka över Askersund, och var efter 10mils åkande påväg just dit. Vi körde och körde, lyssnade på musik, skrålade och stannade redan vid Stora Hammarsundsbron för en kaffe- och kanelknäckespaus.

Jag körde första sträckan fram tills E4an började nånstans i Ödeshög. Då tog Sofia över och jag satte mig med Beckis i baksätet. Vi alla fyra fortsatte att skråla och sjunga till alla mina underbara bilkörarskivor och när vi sedan vid halv 2-tiden, körandes på helt rätt väg fast emellan massa småbyar där inga drive-thruer fanns så långt ögat kunde nå, blev såklart hungriga. Det blev min uppgift att med hjälp av 118 100 leta reda på någon pizzeria. Jag ringde och bad om någon pizzeria längs riksväg 26, förslagsvis i Gislaved (vi hade sett detta namn på kartan). Jag redogjorde för damen på 118100 att "vi åker på 26an, som ligger vinkelrätt med riksväg 27" - blev utskrattad av flickorna i bilen för mitt språk, men blev förstådd av damen. Hon kopplade oss till en pizzeria jag inte uppfattade namnet på, jag beställde våra pizzor och sa att vi skulle dyka upp så småning om. Han fattade det som 15 minuter och vi fick gasa på för att hinna till Gislaved.
Väl där ställdes vi inför ett stort problem. Vi hade ju ingen aning om vilken pizzeria vi beställt ifrån, och var ju inte direkt välbekanta med Gislaveds pizzautbud. Som tur var hade Becka sin dator och mobila bredband med sig och vi lyckades lista ut att vi skulle till köpmannagatan. Det spöregnade och vi gled runt och läste på alla gatuskyltar - utan framgång. Parkerade tillslut vid Coop Konsum och började traska runt i stan och leta istället. Frågade lite folk och hittade tillslut till vårt mål - Ole Dole Doff-pizzeria . Såg assunkigt ut, men väl inne möttes vi av en glad pizzagubbe som var väldigt intresserad av att veta hur vi hittat just till dem. De hade inte gjort våra pizzor då de trodde att det var ett practical joke, men påbörjade dem genast när vi steg in genom dörren, dyblöta. Han erbjöd oss pizzasallad och sa att den var färsk för en vecka sen. Vi satte och istället ned och väntade på den riktiga maten. Och guuud så gött det var när de efter ynka 5 minuter kom in rykande heta och färska. När vi efter en kvart ätit klart tackade vi för oss och bad om vägbeskrivning ut ur staden igen.

Lätt som en plätt hade vi lämnat kära Gislaved och var 30 min ifrån Ullared. Becka och jag satt som småbarn i baksätet och retades och busade eftersom Becka inte ville lyssna på Håkan Hellström och bestämde sig för att vara tyst tills vi böt. Blev sedan sams och började dansa "Ryttardansen" - Sjukt roligt och fritänkande! Milla och Sofia suckade som två riktigt trötta föräldrar i framsätet.

Klockan halv 3 ungefär var vi framme utan att ha åkt fel en enda gång!  Nöjda och glada började vi shoppa loss i de fristående butikerna först... Trevligt, minst sagt!
Entrade sedan självaste Gekås med stora kundvagnar och korgar - -mycket förväntansfulla. Virrade runt, plockade åt oss allt möjligt skit och andra, finare saker. Tappade vid flertalet tillfällen bort varandra men hittade lätt varandra igen. Jag införskaffade många fina julklappar - mestadels till mig själv, men även några ordentliga till mina nära och kära.

Klockan kvart i 6 var vi klara inne på Gekås efter att ha granskat, övervägt och sedan valt helt rätt köer - snabba!
Kollade då skor och dylikt. Jag hittade de skönaste någonsin - höga uggs - som jag ska bo i hela vintern.
Lämnade sedan vårat älskade Ullared, tyvärr utan att sett röken av några filmkameror från kanal 5, men med stillade köpbehov.

Åkte nu mot Varberg, då vi skulle åka till Göteborg och lämna av lilla Milla där.
Stannade på första bästa McDonalds och köpte lite smått och gott. Jag tog en kaffe och minimorötter för att slippa paltkoman och för att orka köra. Sofia köpte Happy meal och fick då en ljudbok - Lassemajas detektivbyrå. Denna satte vi självklart på och lyssnade på hela vägen till Göteborg. Becka fick krupp men hade inget att säga till om!  Sjukt spännande berättelse om de försvinnande juvelerna alltså!

Utan minsta lilla fundersamhet hittade vi till Millas gata och kramades och pussades-farväl. Hon konkade in med alla sina påsar och packning mot hissen för att åka upp - Upptäckte då att den dagen till ära var trasig och fick istället bära upp dem 6 trappor!  Skadeglatt vinkade vi av henne och satte oss i bilen igen. Hittade även ut, utan några problem och bräsade E20 mot Stockholm. Skrek till The Killers och Kent och mådde bra. Stannade vid ett flertal tillfällen på kisspauser eftersom det hade blivit mycket kaffe denna dag.

Jag körde hela vägen från Ullared och hem. Det tog verkligen emot att åka igenom Laxå och fortsätta enda till Kumla för att dumpa Becka måste jag säga. (Vi stannade förresten i Brändåsen och beställde en varsin burger av Nathalie i DT:n) På hemvägen, då jag alltså satt helt själv och körde, var jag så trött att jag var tvungen att köra med halvljuset på eftersom jag blev bländad av alla skyltar. Efter 80,4 mils körande och när klockan slog 00 stod jag dock äntligen på vår kära grusplan i Röfors. Helt utmattad packade jag på mig alla mina påsar och sprang in. Upptäckte att jag helt obefogad väntat i en dryg halvtimme på svar på ett sms, då jag själv var boven som inte skickat iväg det. Slängde mig på sängen, ställde klockan på 8:00 och somnade inte förrän typ 1.

Nu har jag rejäl kramp i fingrarna och har ingen skrivarvilja kvar.
Måste ändå tacka för en helt underbar gårdag med mina älskade vänner!

Måste också tacka Gud, Allah och Buddah för att jag klarade den första tentan! Tack!

Plugg nu.

heldö och skum

Jag har nog aldrig känt mig såhär seg och skum i kroppen förut. Jag är helt utmattad och orkar inte ens läsa mina älsklingsbögbloggar! :(
Gårdagen var nog rolig tror jag! Fast mycket folk som man inte kände och som inte brydde sig om att hälsa på nya människor. men det gjorde inte mig något.
Skrattade åt allting i morse när Milla och jag vaknade.. så sjukt allting slutade. hahahah skoj!
Drack en liter mjölk till frukost! oerhört gott!

nu - SOVA!!


Röforsbio ikväll också ju! guld! flickan som lekte med elden ska jag äntligen få se!

RSS 2.0