Denim x2

Annica, min lilla söta vän ringde och bönade och bad om att jag skulle hänga med henne och Emma ut ikväll.
Jag låg i halvdött tillstånd och kollade på Efterlyst men vägde för- och nackdelar mot varandra och bestämde mig för att finnas där för vänner i nöd!

Så nu blir det utgång!
Outfiten är inspirerad av min pigghet och är därför inte så partyparty
utan istället megahiten (och det som för mig länge varit a big NONO) denim x2


Bankarbetare Lena till er tjänst

Jag fick idag reda på att jag ska tillbringa min sommar på handelsbanken i Finnerödja!
"Du får nog tyvärr inte 40h arbetsvecka, men typ 35!" Fiint! Så mycket har jag ju aldrig jobbat förr, så det blir lärorikt och spännande! och jag som var rädd att jag skulle få gå sysslolös och pank hela sommaren! nej nu ska jag rätta till finanskrisen istället!  Sjukt kul :) :) :)

En sak som är mindre kul är att jag håller på att bli dum i huvudet och nojjig på riktigt...
Jag hör sms och facebookchat-signaler i "syne" (Hör i syne?)
Nu måste jag försöka spänna av!! men har inte lyckats än...


Nu: omelett med tomatoes! (om köket är ledigt)

Underhållande studier

Jasmina och jag tänkte vara produktiva idag. Skulle först ha träffats kl 8 vid bilbergska men tyckte det var en lätt överdrift och sköt fram det till 10 istället. Väl där blev det inte så jättemycket gjort då det fanns betydligt intressantare saker att diskutera än inflation och växelkurser!

Lite fick vi dock gjort iallafall och på denna lilla stund fann jag någonting väldigt torrt och ganska roligt i boken Vår Ekonomi av Klas Eklund, den lille skojaren:

"Vid det priset tycker konsumenterna att skjortorna är dyra (de kostar skjortan!)."

Denna mening skrevs nog när Klas hade kommit så långt att även han insett att det ämne han lagt ner all sin levande tid på att forska inom och därefter skriva en bok om, i själva verket var pretty boring varpå han klämde in ett knastrande torrt skämt som ett desperat försök att fånga läsarens intresse igen...

Det lyckades han ju uppenbarligen ganska bra med eftersom jag fann det så pass intressant att jag bloggade om det. 

Go Klasse!



A shocking story

Nu är det en dokumentär på 5an om en kvinna med en abnormt stor fot.
Trodde först det skulle vara en annan dokumentär om en annan kvinna med en ännu abnormare fot, men icke.
Den sistnämndas fot påminner dock väldigt mycket om denna abnormt fula sko som presenterades på catwalken förra året. Jag tackar gudarna att dessa inte kom ut till oss vanliga individer.
Jag får mardrömmar bara av att kolla på dessa "skor".



BBQ2

Jag gillar att bo i Örebro, trots att jag inte kan sova om nätterna!
Men hade jag bott i Röfors nu hade jag missat så många små, mysiga gatherings.
Igår inträffade en sådan. Jag, Marre, Robert och Erik x2 handlade fläskfilé, potatisgratäng (och vidrig burk-bea för att försöra den annars så goda maten!!) Hur som. Marinerade och broilade köttet efter att jag omsorgsfullt knivat bort allt vitt fett från den. Grabbarna skötte gratängen och delvis grillningen medan jag och Marre byggde ihop Ikea-klädställningar! Härligt med lite ombytta könsroller!

Hur som. Maten blev deliciös! Att diska bea-skeden var dock inte lika trevligt. Jag stod och hulkade och var nära tårar pga den vidriga smör- och majonäslukten i kombination med dess äckligt gula och dallriga konsistens.

Hur som igen. Efter mycket tvistande blev det till slut dags för film. Van the man - sjukt rolig film faktiskt!
Jag pimplade i mig 1,5liters pepsi själv och var hyperaktiv när jag kom hem lite efter 12. Satt uppe och ugglade till krog-stängning och lade mig sen för att stirra upp i taket ett tag till...

Trevlig kväll med andra ord!

Nu skall jag dricka upp min underbara juice och göra mig fit for fight för Karlstad. Skall fira lilla Alma som inte är ett dugg liten längre och Ola!   Mysigt!


Kärlek


Har idag inlett ett långt, hett och passionerat förhållande med dessa skönheter!
De är inte så bildsköna ser jag, men de är heelt underbara irl!

Martankar

Martankar för er som inte vet: Ända sen jag var väldigt liten har jag haft martankar dvs. mardrömmar fast i vaket tillstånd. Oftast dyker de upp när jag är sjuk, men ibland även vid helt friskt tillstånd. Dessa martankar är omöjliga att rättvist beskriva men jag känner ett slags tryck i huvudet, hör ett olidligt tjut och ser massvis med geografiska figurer som kommer nämre och nämre mig men aldrig kan komma nära nog och jag känner mig då instängd. Jag ser också huvuden som cirkulerar runt omkring mig och skrattar elakt (detta har jag fått från ett läskigt Kalle Anka-avsnitt som jag såg på Disneydags för länge, länge sedan)

Hur som helst. Idag - aningen slö efter gårdagens utgång och därmed lite labil i skallen - fick mina martankar ett ansikte. Jag lyckades ta mig upp till föreläsningen kl 13:15 och möttes utanför föreläsningssalen av ett gäng dansare som dansade någon slags fighting-dans, slog pinnar mot varandra och snurrade runt på huvudena så att dreadsen fladdrade, till någon jätteläskig och trummig musik.

Vid första anblick var det en rolig grej men ju längre vi stod och kollade desto mer illa till mods kände jag mig. När denna ivriga och hetsiga dans blandades med ett rum fullt med människor och en skrattande och överdrivet diggande, handklappande tjej på en stol, blev jag snurrig och helt tom i huvudet.
Det var en sån otroligt obehaglig känsla - precis så som martankarna får mig att känna.
Så nu har alltså mina vidriga martankar fått ett ansikte.
I natt kommer jag ha ännu svårare att sova än vanligtvis har jag en känsla av.
Jag känner mig helt dum i huvudet.


Tack Anders!



Åh herregud!

En barnakör sjunger "Jesus älskar alla barnen, alla barnen på vår jord..."
Jonas Gardels alter ego, "Den tjuriga kyrk-damen" avbryter barnen och rättar dem:
"Som representant för svensk kristenhet måste jag göra en liten korrigering av det som just sjöngs. Jesus älskar alla barnen - så länge de inte är hinduer eller muslimer eller homofober eller Gud är förresten inte särskilt förtjust i missionsförbundare heller om sanningen ska fram... Såja barn, nu kan ni fortsätta!"
"Jesus älskar bara några, några ungar på vår jord. Tror du fel så kan du dra, för till helvetet du ska. Jesus älskar bara några på vår jord"



Det var sista avsnittet av Åh herregud idag. Vet inte hur jag kommer klara mig utan dessa ljuspunker på tisdagskvällarna. Det är en sån sjukt intressant serie, måste jag säga!  Blir väl till att kolla om på avsnitten på SVTplay - Guds gåva till mänskligheten.

Vill du prata med snygga tjejer?

Har börjat få jättesvårt att somna på nätterna. Otroligt jobbigt, men jag hoppas det bara beror på att jag ännu inte riktigt acklimatiserat mig. Hur som. Min kvällsliga syssla bli då givetvis att titta på TV. Fastnade för ett sent avsnitt av CSI igår och trots att jag tillslut kände mig ganska trött var det så spännande att jag omöjligt kunde somna ifrån det. I reklampausen var det massvis med dryckesreklam vilket gjorde mig akut törstig varpå jag fick kravla mig upp och hämta vatten = pigg igen!
Hela kvällsliga TV-tittandet förvandlades alltså till någon slags ond tornado (för det var ju mer invecklat än en cirkel)

Det som dock fick mig att vakna till mest var en reklam som guskelov enbart visas på barnförbjudna tider!
En röst säger: Vill du prata med snygga tjejer? och ett telefonnummer blinkar på skärmen samtidigt som man ser en tjej med blont hår (så när som på 1,5 dm som är mörkbrun utväxt!). Hon spatserar omkring i ett rum och plötsligt ser man en rosa nätbrynja (!!!) slängas på golvet och tjejen lägger sig i en soffa med en telefonlur i handen och försöker se snygg ut. Hon misslyckas fatalt!! Inte nog med att hon bar en rosa nätbrynja och hade 15centimeters utväxt så hade hon även kolsvart eyeliner tjockt målat på både övre- och undre fransrad samt bortrakade ögonbryn som var utbytta mot målade bryn. Och värst av allt... ljusa läppar och mörkröd läppenna målat runt hela munnen!!
Jag blev spyfärdig! Skulle seriöst nån kille lockas av det där? Extremt dålig marknadsföring som skrämmer bort kunderna istället för att göra dem intresserade.

Otroligt underhållande var det iallafall.

Somnade tillslut men vaknade kl 7 av sms och hade därefter svårigheter att somna om på grund av att någonting oidentifierat i min lägenhet malde på och lät som en tvättmaskin.

(Förresten så var min älskade Messiah Hallberg med i Roast på Berns igår!! Han gjorde något fult med tungan hela tiden och såg otroligt dryg ut, så jag blev lite mindre förälskad... Han såg lite ut som en sån som skulle ringa och prata med den vidriga tjejen i reklamen!)

Vinter vs Vår


Vinter vs Vår
I och för sig kanske dessa två bilder är dåliga exempel eftersom det är som att välja mellan pest och kolera.
På vinterbilden, som är tagen 16 november förra året, kan man riktigt se hur frysen jag är med mina smått blåaktiga läppar som är förvrängda i någonting konstigt som skulle kunna liknas med en min.
Och för att inte taaala om vårbilden. Hittade i mina gömmor i samband med flytten dessa ohyggliga brillor som skulle göra gänget i That's 70's show gröna av avund. De ger dock en väldigt skönt och somrigt ljus vilket är anledningen till att de ligger i bilen. Men jag är väldigt noga med att inte bli sedd i dem och vänder bort huvudet när jag blir omkörd eller själv kör om...

Hur som. Pest eller kolera, men man måste välja något!
Jag personligen väljer dock tveklöst vår!!  Se bara reflektionerna i brillorna!! och jämför det med bakgrunden på vinterbilden (vidrigt grå-dis!) 

Med detta vill jag säga: Varmt välkommen, du kära vår!


Nu skall jag bege mig till mitt sunkiga kök och laga brown sauuuseee, meatballs och macaroonis!

Little Big Sis

Vill bara skriva några väl valda ord om min alldeles underbara syster.
Hon är för tillfället i Paris, fast det var tänkt att hon idag skulle återvänt hem till nordligare breddgrader. Men i och med det stundande naturkatastrofen - askmolnet från Island - kan hon (och ett X-antal miljoner andra människor) inte komma hem.
Jag lider med henne men framför allt så beundrar jag henne för att hon ändå fortfarande lever och verkar.
Hade jag varit i hennes sits hade jag regregerat, gått tillbaka till en tidigare "epok" i mitt liv, blivit totalt hjälplös och bara fallit ihop på golvet och skrikit ut min förtvivlan. Men gråt och skrik tar en ju inte hem. Och därför vill jag här bara peppa min kära syster och säga att hon kan vara lugn! Sooner or later så kommer du hem!
Det enda som behövs nu är att leta tågbiljetter och hålla span på askdiagnoserna för att se om det sker någon progress. Flygtrafiken börjar ju komma igång redan nu, då några plan från USA ska landa i Sverige i morgon. Även flygplatser i södra Frankrike har öppnat, så snart är du out of there, Illeville! :)

Godnattt!


Tack Messiah!

Äntligen ligger mitt absoluta favoritklipp med min absoluta favoritbrat uppe på youtube.
Jag har talat om honom förr, och jag kommer göra det igen.
Mina damer och herrar, han som får Josef Fritzl att framstå som ett charmtroll, Messiah Hallberg:



BBQ!

Jag hade tänkt att spendera gårdagen hemma hos mamma och pappa framför Så ska det låta och Skavlan.
Det blev istället så att jag begav mig ända till Laxå för att umgås med Annica och Joel. Där var det FF, wohoo! och vi grillade, drack lite vin/öl/cider och myste! Kollade även på Så ska det låta faktiskt! och slutet på Jalla jalla! sedan övergick det hela till musiklyssning samt lite soffdans. Bestämde oss sedan för att kolla på Shutter Island och jag lovade dyrt och heligt att jag inte skulle somna. Efter ca 12 minuter låg jag där och sov så gott...

Vaknade så småningom och gick gå in och lade mig med lilla Etna i Annicas mor och fars säng.
Slocknade innan jag lagt mig! Skönt!
Idag gav vi Shutter Island ett nytt försök och jag höll mig alert under hela filmen denna gång. Och vad bra den var dessutom! Jag blev lite psykad efteråt, men det är väl den känslan man ska ha efter en film av den jargongen kan tänkas...

Nu ska jag ta en välbehövlig dusch och sedan bräsa iväg till Beckis för ännu en myskväll! Sound terrif!

Kraaam pådä


Lediga dagar i Röfors



På den vita stolen satt jag och åt frukost och läste tidningen och bara njöööt till fullo.
Det är drygt 20 grader där ute och helt vindstilla och alldeles, alldeles underbart!

Det enda som fattas därute nu är en twilight-bok. Det förknippar jag verkligen med sommar eftersom jag levde och andades Forks hela förra sommaren.

Farmor Montazami

Min farmor är världens sötaste, snällaste och hippaste farmor!
När Elin och jag var där på lunch i söndags berättade vi om Maria Montazami och hennes obsession of tofsar.
Efter en snabb överblick över farmor och farfars lägenhet kunde vi räkna till drygt 10 stycken Montazami-tofsar.
Men jag erkänner, de är väldigt trevliga att ha som utfyllnad! och 10 stycken är ju ett mer humant antal än uppemot 100...




Jag har precis vinkat hejdå till Isac som varit här och umgåtts ett tag! Otroligt roligt att träffa honom och snacka lite skit ett tag!

Nu ska jag lägga på 1000 kol så jag hinner göra klart uppgiften, äta något och välja outfit så snabbt som möjligt så jag sedan kan bege mig till Marre och hennes balkong och hennes grannar för lite trevligt balkongmys följt av en lugn utgång!


homogays

Återigen har jag på en millisekund observerat och förstått att en, för mig, okänd person är lesbisk.
Denna gång gäller det Nina Ramsby som sjöng The worlds greatestÅh herregud ikväll.
WOOWW alltsåå! vilken gåva...

Kollar just i detta nu på Kobra (+ 1000 vuxenpoäng!!)
Det handlar om hiv/aids. Jätteintressant och väldigt gripande.
Andreas Lundstedt berättar sin historia.
Ska därmed koncentrera mig på svt2 nu!

Godnattt

Det är ett GOTT liv


Elin och jag myste till det med plugg(½sida läsning), godis, wayfarers och ipod på en bänk.


Jag upptäckte att jag hade punka på bakdäcket på min sköna cykel. Åkte till cykelhaket vid Pressbyrån för att få det åtgärdat. Han skrattade åt mig och sa att han inte pumpade totalt utslitna däck för att de då kunde sprängas när jag kommit runt hörnet.. Såg då att jag inte hade några spår what so ever. Ser ut som uppblåsta ballonger (typ som mina magiska studentballonger!)    Måste nog investera i ett nytt bakdäck med andra ord.


Dagens lunch. Denna gång är det faktiskt mycket godare än det ser ut.
Tomatsoppa, bröö och majs direkt från konservburken - deluuxe!


Ikväll blir det årets första grillning! då blirre kötttfyfaan

PUSS!

Lena - Din personliga toalettreparatör

Gott folk!
Jag tog min lösa toalettsits i egna händer.. Den lossnade för femtioelfte gången i morse och jag höll på att skrika av ren frusturation.
Har nu i några timmar suttit ute på en bänk med min kära syster och min mindre kära Economicsbok och lugnat ner mitt temperament och återvände för en stund sen till min lilla vrå.
Kom då på hur hela toalettsitsarrangemanget var uppbyggt, plockade fram hammaren och fixade det hela!
Jag är mäkta stolt, kan jag lova!

Nu blir det en cykeltur till Norr och grandma och grandpa för lite kycklingwok!

Sloe

Det var väldigt, väldigt, väldigt länge sedan jag låg i timtal och slökollade på tv på morgonen. Men denna morgon består av just den sysselsättningen. Har hittills avverkat Nyhetsmorgon där bröderna Timel var på besök, Summerland (har aldrig någonsin förut hört talas om det, men jag kom in i det snabbare än man kommer in i Sunset beach efter ett 1års uppehåll av tittande), Scrubs och nu Körslaget. Måste bara säga att det sistnämnda programmet verkligen bara blivit sämre och sämre efter första säsongen (som såklart var felfri eftersom Laxå var med....)

Dagens planer är lite suddiga i konturerna, men lite plugg och matshopping ska jag nog ändå hinna med.
Sedan får vi se vad kvällen har att erbjuda!


Robin Hood

Jag citerar den söte och tjocke munken i Robin Hood:
"Prisa Gud, för här kommer skatteåterbäringen"
2600 extra - alltså som en hel bidragsdel från CSN.
Skatteverket är generösa dem.
Tack!

Nu sitter jag hemma i Röfors i min ensamhet. Mor, far, farfar och farmor är i askersund och fikar/fixar med båten. Men mamma har bakat bullar så jag har lite att kalasa på här hemma också. fiiint!



Zombie

Dagen har varit minst sagt seg...
Uppvakningstiden verkar vara typ 24 timmar.
Föreläsningen var utomordentligt ointressant.
Fick sedan stå/sitta på golvet i kö i ca 45 min för att få kritik för PMet - men godkända blev vi, vilket är obeskrivligt skönt!
Raka vägen hem. Klockan är nu 16. Lägga sig i sängen. Kolla på Åh herregud (som sedan mitt i vägrade fungera) Äta lite chips. Äta nudlar på burk som smakade urk. Kolla på nyaste family guy-avsnittet. Somnade efter 2 sekunder. Sov till 20:30.
Blev irriterad över den rubbade dygnsrytmen och funderar nu över om jag kommer kunna somna om igen för natten. Det känns fullt möjligt!
Öpnnar jag bara Marknad & Politik-boken så slocknar jag garanterat inom 5 min.

Imorgon kl 13: Bank-intervju!  *nervös!!!!*
Imorgon lite senare: ha en riktig hemma-myskväll med mor och far!


duktig idiot

hittade i afton en chanel-look-a-like-väska på järntorget. Promenerade med den till polishuset, väntade i 10000 år och möttes sedan av en "polisassistent" eller liknande som visade sig vara Elins gamla gymnasieklasskompis, Helene. Världen är liiiten utbrast jag plikttroget och sa att jag gärna tog emot hittelön om så vore.

Kvällen tog sjukt oväntande vändningar men var väldigt trevlig.
Jag lovade min kära SO-bordskompis Markus Bruus att blogga om någonting. Minns dock inte alls vad det var det skulle handla om....

Nu:  Austin Powers 2 i 5 sekunder i samband med fyllesvull av chips.
Sedan: SOVAA


I'm a creep


från Åh herregud- åh herregud vad bra detta är dessutom!

Dagens

Jag spelade Owl citys Vanilla twilight för Becka, slöt ögonen och sa "ååh lyssna nu, vad vackert det här är!" när tonartshöjningen kom.
Beckas respons:
"Du och dina jävla tonartshöjningar!!!
Du skulle kunna lägga på en tonartshöjning på en bajs och bah: aaah!"

Lägenhetsproblem jag stött på:

  • Kylskåpet fungerar mer som en frys än en kyl. Har 2 liter fryst juice där inne nu. Det var dock riktigt gott när den stått framme ett tag och enbart innehöll krossad is (verkar inte kunna åtgärdas eftersom jag har blivit tillsags av Olle att inte röra temperaturändrings-pinnen)
  • Skrivaren fungerar inte (åtgärdades av mig. Problemet var bara att jag läste instruktionerna: "Sätt tri-color till vänster" - och satte den åt höger...
  • Handfatet lutar så man ej kan ställa tandbortsmuggen där utan att den glider ner i själva handfatet. (åtgärdades av mamma - tack!)
  • Toalettsitsen är lös (verkar inte kunna åtgärdas)
  • Fula, svarta ränder på golvet (åtgärdades av Milla som kröp runt med ett sudd på golvet -tack!)

Detta är problem jag hittills stött på.
Förhoppningsvis blir det inte fler, men isåfall är jag beredd att agera!
Det luktar förresten med jämna mellanrum rök här inne. Källan till det vet jag inte, vilket jag är lite förbryllad över.

Nu: Min första ensamma natt här - spännandeee!

Godnatt folks!


Bu för inaktivitet

Det har varit så mycket med flyttandet och allt sådant nu att jag inte så mycket som rört vid en dator på 3 dagar, än mindre hunnit blogga! Och utan facebook i 3 dagar har varit kämpigt vill jag lova ;)

Hur som!
Fick nu en liten tid över då fd Lök-Milla duschar och jag sitter i hennes rum och snorar, hostar och väser.
Loggade då in på bloglovin för att läsa mina 10 bevakade bloggar.
Hur många är olästa inlägg tror ni det var?
Jo 41 stycken!!!
WHA! skrek jag högt för mig själv..
Det kommer ju ta åratal att läsa igenom allt!
Från och med nu blir det skärpning på datorfronten. Sådana här långa perioder av inaktivitet är inte bra för varken hälsan, kroppen eller själen!

Ses i morgon!

RSS 2.0