Va pörskan!

Kollar på Pistvakt - helt underbart.
Nu har Eva-Lena kommit till bodegan ner ma Beng-ha och har ställt burkarna te å törka upp och ner och julpyntar lite. Begravningsglasen är framtagna också.
Hon får betyger 23 av 32 av Olle.
Jan-E är kär: "Jag är här nu Eva-Lena, som bestämt!  Vad säger du, ska vi börja med en puss?"

Jätteskönt att gå upp 6 i morgon och ge sig ut i snöstormen för 2h lektion...

Snygga karlar och krubb i grekisk tappning

Hade lite kvalitetstid med Henningson x4 idag!
Först gjorde vi stan (twilfit och indiska) och sedan begav vi oss till biografen för att hämta ut våra, i förväg köpta, biljetter till filmen Snabba Cash. Vi kom dit. Upptäckte efter lite krångel att vi smarthuvuden (jag) råkat beställa biljetter tills igår istället... Men damen i kassan var på gott humör och gav oss biljetter till dagens föreställning istället - tack så mycket!!
Hur som helst. Den filmen var ju något så kopiöst bra! Bästa filmen jag sett på väldigt länge faktiskt, alla kategorier! men herre min je vad sorglig den var! Tjöt så jag fick tårmärken på kinderna! Då är det illa alltså!
men ack så bra alltså. och Joel Kinnaman är verkligen inte att leka med. Så sanslöst snygg. Jag satt helt förbluffad genom hela filmen. Han är så himla vacker! Kommer aldrig kunna se på någon annan man och finna denne attraktiv längre...

Efter den omvälvande fillmupplevelsen blev det dags för krubb i grekisk tappning på Hellas. Jag stod för bordsreserveringen och visade därför min familj till bords. Där satt vi och diskuterade filmen och en eventuell efterföljare grundligt och beställde sedan in maten.
Förrätt - Tzatziki med naanbröd (Snacka om matkulturkrock! Naan är ju ffs indiskt!)
Hur som, jag kände på en gång att detta var the moment med stort M att prova på tzatziki. Jag har nämligen aldrig vågat smaka på det trots att jag gillar alla ingredienser. Sagt och gjort, jag tog en brödbit och lassade på en stor klick med tzatziki.... och älskade det från första sekund!! Helt magnifikt! Vi satt där och skapade tillsammans ett tjockt vitlöksmoln omkring vårt bord. Körde även sten, sax, påse om vem som var tvungen att köra hem. Det blev tillslut pappa och jag kvar i "final" och pappa förlorade. Men då tyckte jag så synd om honom så jag gav upp mitt vindrickande till honom och beställde istället in en cola - heroiskt inte sant?

Fick sedan in maten, vilken bestod av souvlaki för min del! En underbar smaksensation som tog mig tillbaka till Ajos Constantinos 1998. Vi fick också in fyra skålar med såser/röror varav den ena var finhackade gröna och svarta oliver i olja - MMMM!  och ännu mera tzatziki. De resterande var aioli och aivar - gross! aldrig i mitt liv att jag ens skulle smaka på det! Varken majonäs eller paprika är ju direkt mina favoritsaker på denna jord.
Någon efterrätt orkade vi inte med utan beställde kaffedrinkar istället. Jag som fyllechaffis fick självfallet ta ett alkoholfritt alternativ - latte. Lattemaskinen visade sig just då var trasig (eller avstängd och jobbig och sätta igång igen, enligt Elins hypotes) Jag fick därför en sketen kaffe med mjölk, men det smakade mycket bra iallafall!

Det var en riktigt mysig och rolig kväll i goda vänners (familjemedlemmars) lag!
Och förresten så satt Robinson-Fredrik (eller nåt liknande, jag har ingen koll alls) vid bordet bredvid oss och höll tal inför sitt kalasfirande sällskap. OMMGGG! en kändiiis! 1-0 till oss!

DU SKA HA TACK! *tar ett stadigt tag i servitörens hand med båda händerna*
Läs Elins blogg för en mer utförlig beskrivning av just detta.

Dagens lataste uttalande

Elin hade stått och trampat på stepmaskinen hur länge som helst medan jag låg i soffan och sov istället för att plugga. Hon visade sedan alla mördarövningar som de gör på Russian Circle.

- "Ååh, jag skulle också vilja träna!" utbrister jag
- "Gör det då!" svarar pappa snabbt.
- "Ja men alltså, jag skulle vilja att jag ville träna".

Höjden av lathet.
Jag är dålig!


Ogillar förändring

Nu har de gjort ett försök i att ändra layouten på blogg.se, jag gillart INTE.
Det är i och för sig bara halvdant gjort nu och kommer säkert bli helt omgjort om ett tag, men nu är det bara skumt och ingenting fungerar. Jag säger som Gustav Svensson säger (och som jag sa här i bloggen i julas!) - Allting ska vara som det alltid har varit! Varför ändra någonting som fungerar helt okej?

Gårdagen på Strömpis var förresten skitrolig! Lite ups and downs men i det stora hela perfekt!

Nu har Economics-boken äntligen kommit! Har 4-5 kapitel att ta igen - snark!

Klant arsenal!

Just det! Jag har glömt att informera er bloggläsare om att jag lyckades tappa min bilnyckel i lördags...... (/(#/"&#/"¤%&#) förstår mig inte på mig och mitt fumliga och otroligt klantiga ego.
Hur som helst... Den är återfunnen!!! Den befinner sig just nu i Askersund, i bussgaraget! Tappade den alltså antagligen på bussen från Kumla till Örebro.
Jag ringde runt till varenda ställe jag befunnit mig på i lördags i hopp om att hitta den och så plötsligt, igår eftermiddag kom glädjebeskedet!
GÖTT! Gud hör bön!

Förresten så tackar jag Tyson mångfaldigt för den underbara länken till streamade How I met your mother-avsnitt. men! Det fungerar ju typ 1 av 50 gånger, om ens det!!!! Blir väldigt irriterad på det måste jag medge.
Ska ge det en till chans nu. Annars får den skylla dig själv!
Då sover jag nog istället i ren protest.


Gud hör bön, ännu en gång. Nu fungerade det på första försöket! Jippie!

Vuxenpoänginsamling!

Så som jag betett mig på sistone har jag varit långt ifrån att skrapa ihop några vuxenpoäng, men nu börjar det vända!
Jag svängde idag på vägen hem från Universitetet in mot Marieberg för lite ensamshopping. Jag gick inte in på självaste Marieberg galleria (+10poäng) för att jag tyckte det skulle vara lite för tragiskt att gå där helt själv (-9,5poäng). Hur som helst! Jag entrade istället på en gång Jula (+15poäng). Där zickzackade jag mellan hyllorna tills jag blev yr. Hittade tillslut det jag letade efter: torkarblad och navkapslar. Tog inte dessa på en gång utan spatserade runt ett tag till. Kollade på blåkläder, konsoller och trädgårdsslangar...  Det tar emot att erkänna att anledningen till denna omkringspatsering var att jag inte hade en aning om vilken sorts torkarblad jag skulle ha och därför febrilt letade efter en anställd i röda kläder. Ingen sådan så långt ögat kunde nå. Placerade min kropp strategiskt en liten bit ifrån reklamationsdisken och haffade tillslut en arbetande gubbe när han hjälpt klart en annan besökande gubbe. "Ursäkta mig! Skulle du kunna hjälpa mig med en sak? Jag behöver nya sånna där *gör rörelser med händerna såsom vindrutetorkare går* eeeeeh.... vindrutetorkare!!" (-10poäng)
- "Javisst, kommer snart!"
svarade han kort.

Jag gick bort till biltillbehören. Plockade ner navkapslarna med flest ekrar och tog med dem till vindrutetorkarhyllorna. Efter en ganska så lång stund kom gubben och utbrast: "Jamen här stod du ju!"
Jag berättade vad jag hade för bilmodell etc.  Sa även att det inte var kombi utan att det hette någonting annat som jag inte kom ihåg. (Han trodde säkert jag syftade på sedan och tyckte jag var helt IQ-befriad) Han hittade tillslut att alla skulle passa, men plockade fram ett paket till mig, varpå jag utbrast:
-"Nej men mina ser ju inte ut sådär! De är ju mycket större"
Han förklarade för mig att man bara skulle sätta på dessa på de ordinarie vindrutetorkarna och visade att det fanns små fästen med i paketet.
-"ookej! och så då knippsar man bara fast de där!" sade jag självsäkert.
-"eeeh... hmm.. ja...... knippsar HA HA!" svarar han.
- "jaja, jag får nog låta någon hjälpa mig med det där tror jag"
säger jag lite käckt.
Kort svar: "Ja" (-15poäng)

Hittade även mobildisplayrepborttagare - Köpte det! Hittade också 0,7stift i två pack för 12 kronor - köpte. Och slutligen en dubbeldvd med Austin Powers 1 & 2- utbrast ÅH och köpte!

Gick ut till bilen nöjd och belåten men icke med stillat köpbehov. Var sugen på skor!  Hittade ett par äkta skinnpjucks - Provade i ca en kvart och våndandes över att jag var ensam och inte kunde fråga någon om råd eftersom jag inte visste om de egentligen var fula eller snygga men köpte ändå tillslut!

Åkte hemåt. Lyssnade på Coldplay, gillade min dag, svängde in mot ICA i Laxå för lite dagligvaruhandel (+5poäng). På parkeringen när jag var tillbaka hindrades jag från att hoppa in i bilen av att Filledutten (Röforsinvånare sedan tidernas begynnelse) började prata med mig över hans biltak.(+7,5poäng) Han berättade att Bingolottoförsäljaren var gammal Röforsare som hade bott i Annicas hus för länge sedan. De hade en affär och jordfräsen som Fille hade hemma i källarn var köpt från dem. Han bingolottoförsäljarn hade även som ung pendlat till Stockholm varje dag då han tydligen även arbetat där. Han var tydligen rullstolsbunden från födseln och hade meddelat Fille att han nyligen lagt ned bilkörandet och körde på hemtjänst istället - det var ju mycket varmare(?)
Slutligen sade Filledutten att vi Röforsare måste hålla ihop!
"JA-A verkligen!" svarade jag patriotiskt och började snegla mot min bil. Fille behövde tillslut gå iväg och uträtta sina ärenden och jag kom därifrån. Log hela vägen till Pump när jag tänkte på hur härligt det egentligen är med små byar där alla känner varandra. Efter att ha varit tvungen att tanka full tank för 570 spänn var jag inte fullt lika leende längre.

Kom hem och lagade stuvade makaroner - mycket gott!! (+5poäng)
Slöar nu och kollar på How i met your mother. Underbart! och jag har kopplat in datorn till TV:n också, så jag slår till på stort!

Summa summarum: 42,5-34,5 = +8 vuxenpoäng!
Det känns bra ändå! Jag är nöjd med min ansträngning!
Ska ringa Lundhs nu - återkommer om det inbringar några poäng!

Ett tiny tiny dilemma

Har pluggat en hel del idag faktiskt!
Började så säkert på övningarna till onsdagslektionen. Gick finfint vettu!
Men nu när man når de sista frågorna känner jag att det börjar ta emot.
Jag förbannar mig själv för att jag inte beställde min Economics-bok från Adlibris.
Hur lätt är det att kunna 20 meter långa uträkningar utan att ha kurslitteraturen där det är meningen att man ska lära sig uträkningarna från?
Bokus är sämst! Kommer säkert inte få boken förrän i slutet av denna vecka, är jag rädd.

Nu lägger jag nog ner detta och räknar ner till Guldbaggen börjar!

Det är ensamt och trist idag!
Hoppas Elin snart återkommer från sin kvällsliga gymnastik.
Jag ligger och sväller i sängen istället. Vidriga människa!

Hope for Haiti now

Spelade in välgörenhetskonserten igår och har nu kollat på det.
Så sjukt bra! Rörande och så hemskt. Inte ett öga torrt någonstans.
Nu körde vi favorit i repris med Coldplay.
Men bäst var nog Justin Timberlake och Charlie Sexton med Hallelujah.
Så vackert!


Nu är det Damernas detektivbyrå och te!

Efterbehandling

Det är det enda som biter på mitt svintohår. Även om jag tar en halv balsamflaska i håret på en och samma gång så hjälper det inte. Men en rejäl dos med efterbehandling man får med hårfärgningskartonger - det gör susen.
Nu kommer jag ha döplatt hår i en vecka minst.

Mami tycker att sångaren i The Clash ser ut som en halv-alv. (Det var faktiskt jättekul när hon sa det!)

Flipp och flopp

Trots att jag gick upp klockan 6 am i morse så är detta hittills en riktigt skön dag!
Jag skuttade bokstavligt talat upp ur sängen (blir alltid rädd när alarmet brakar igång) och var trött, men ändå inte äckligt trött som jag alltid annars är. Min dundermedicinering kvällen innan hade verkat under natten och jag kände mig betydligt mycket friskare. Åkte 7:15 iväg mot Universitetet. Hela vägen dit går på rutin nu, så jag var rädd att jag skulle somna bakom ratten. Men jag fick sätta mig i 90graders lutning och spärra upp ögonen. Höll på att börja tjuta också då konversationen på P3 var allt annat än rolig. De berättade om en film som gått på 2an igår, "Ett land utan kvinnor". Den utspelade sig i en by i Indien där alla spädbarn som var av kvinnligt kön dödades. Tillslut bestod hela byn enbart av män, vilket idioterna förstås inte kunde förutspått..? De letade då reda på en kvinna, köpte henne så att sedan fem bröder och dess pappa kunde gifta sig med henne. Detta var bara en fiktiv historia, men när eftertexterna kom så stod det att detta även var ett verkligt problem. "Under de 100 senaste åren har 35 miljoner kvinnor försvunnit spårlöst i Indien". Fy, jag får rysningar!! Det är ju en sådan ofattbart stor mängd, så det är svårt att greppa. Vidrigt!

Usch usch! Hur som. Kom tillslut fram till universitetet. Hade grupplektion (kändes precis som en matte B/C-lektion på gymnasiet!) med bra genomgångar och en vettig karl med förmåga att förklara vad han gjorde. Skönt för omväxlings skull! Åkte sedan hem igen och på sekunden som jag satte mig i bilen brakade Flipp eller Flopp igång på P3. Första låten ut - Johnossi - What's the point! Jag älskar den låten redan! Den premiärspelades ju på P3guld i tisdags och då satt jag helt tårögd, med gåshud, hela låten igenom och bara njöt. Den flippades trefaldigt och drygt 70% av P3s lyssnare trodde den skulle bli en hit! MMHtack! Sedan kom någon låt med Petter. mest stökig och gammaldags om jag får säga...flopp!
Tredje låten var Timo Räisänens nya singel. Ska jag vara ärlig så minns jag nu inte hur den gick, så så fruktansvärt catchy var den nog tyvärr inte. Men det började glatt, mysigt och popigt iallafall så den kanske växer med tiden!

Gick in på biblioteket i Laxå och återlämnade min hatbok Företagsstrategiska perspektiv. Njöt återigen och tackade högre makter för att jag klarade den tentan!

Nu ska jag laga mat. Är jättejättesugen på mjölkmakaroner, men jag hatar köttbullar och kan inte komma på något annat man kan äta till... får googla.

Adjö!


Illa

Jag har gått och blivit sjuk!
Kan knappt andas med näsan, har rethosta, nyser hela tiden och får enorma smärtor i huvudet såfort det inte är över hjärthöjd.
Har nu halsat ifrån KanJang-flaskan, tagit hostmedicin, Ipren, snytit mig och tagit nässpray.
I morgon skulle jag vilja vakna upp som en helt ny person. Det är nog inte möjligt dock.

Vidriga fullkorn!

Jag har kommit fram till att jag verkligen ogillar fullkorn. Åtminstone fullkornspasta!
Tillagade ju min delikata carbonara förut (men glömde helt och hållet bort den viktigaste ingrediensen: bacion! förstår inte hur jag kunde glömma..) Hur som. Vi hade bara fullkornsspagetti hemma. Äsch tänkte jag och slängde ner't.
När klockan sedan ringde och indikerade på att spagettin var färdigkokt så pratade jag i telefon med min kära syster. Det hela stod alltså kvar på plattan i minst 4 minuter extra. Jag skyndade mig sedan att ta bort det och fixa och dona.
När det sedan blev dags att äta blev jag besviken på dessa spagettistrån. Hårda!!
Gross.

Nu är jag fixad - ser förskräcklig ut - men hoppas få hjälp med mitt hår av Sannie.
Jag försökte mig nämligen på att locka håret med plattången. Det blev fint på vissa ställen, men lite oregelbundet. haha.. jaja, vi får väl se hur det uppdagar sig.

adios amigos!

Mama

i need love to ease my mind.
i need to find someone to call mine
but mama say; you can't hurry love
you just have to wait
she said love don't come easy
it's a game of give and take
how long must I wait?
how much more can I take,
before loneliness will cause my heart to break?



Jag är påväg att bli vis.
Det medför oerhörd tandvärk! Fy!
8:15-föreläsningar är inget att hänga i julgranen.
Är döhungrig nu redan vid 11:30.
Carbonara får det bli!
och ikväll är det Strömpis och det kommer bli skitkul, känner jag! :)


Hjälp från Köping

Hade varit bra att vara bundis med Mats och Tobbe från Köping idag.
Ska besiktiga bilen i morgon och de hjälpte ju till så Sunes bil gick igenom.
Förmodligen och förhoppningsvis gör nog min det med, men med en hjälpande hand ifrån dessa två sköna snubbar hade det nog gått ännu bättre.
Åkte på att tvätta bilen idag. Iklädd mammas turkosa regnställ + rosmönstrade stövlar + gula plasthandskar (två stycken vänsterhänder)
Jag hade som tur var pappa som hjälp, som gjorde det mesta men det fanns tills en början bara kallt vatten som jag fick köra ner händerna i 20 gågner innan pappa testade, och fick varmvatten på en gång...
Typiskt killar!
Hur som. Den blev så skinande ren.
När vi kom hem till Röfors igen, efter sex km körande, var den nästan lika skitig igen dock. Tjocka sådana där klumpar, vad heter det, snökocker? var redan på plats igen.
Och fler lär det bli på vägen till Örebro i morgon.
Hoppas inte jag behöver köra upp på den där hissanordningen i morgon. Jag tycker det är så läskigt så jag brukar be om assistans!

Nu: supersorglig och romantisk musikal i min ensamhet - självdestruktivt yes! haha


Älskade nätter!

Jag har sagt det förr, jag säger det nu och kommer säkerligen säga det multipla gånger till under mitt liv...
Jag ÄLSKAR VH1 classic på nätterna!!!
Där spelas allting man aldrig skulle kommit på att man ville höra,
med undantag för en låt - Men without hats - Safety dance, för den visste jag att jag ville höra!
Den spelades på I en annan del av Köping idag och jag entrade redan i pausen spotify för att lägga till den låten till min Guld!-spelningslista. MÖHÖ, så bra gick det när den inte ens fanns på spotify!!!
Men tänka sig! Som en skänk från ovan kommer den som låt nummero tre när jag sätter på min älskade VH1 classic.
Puss på den!



Och godnatt, mån trosa?
Ska nog läsa mig till sömns idag. Gjorde det igår med. Men lyckas aldrig bli klar med boken jag nu läser, fast jag varit i slutet av den i flera veckor.. Har en känsla av att det beror på att jag börjar läsa lite för sent och därmed alltid slocknar efter sju meningar.

(nu kom mmmm mmmm mmmm - crash test dummies!!)

whä

Ångrar nu att jag inte tog gårdagens spektakel till fånga.
Är nu, söndagkväll 22:17, jättepartysugen, vilket jag inte alls var igår då det erbjöds party.
Dumt!
Nu får jag vänta tills på onsdag.


Schizo

MMH je le pense!
Förstår ingenting.
Blir arg.
så nödigt.
och omoget.
och förolämpande.
trist.
men, sooner or later skulle väl denna sida ändå komma fram antar jag?

godnatt!

Sensitive

Jag må vara känslig, men gud vad sorglig "För alla dem" med Petter, Ison&Fille och Mogge är!
Jag hörde den för första gången idag på radio när jag var påväg hem.
Jag satt under hela låten - tårögd och bara lyssnade.
Uschja! men jättefin.


En sång för dem som relaterar till mycket slit men lite flis att inkassera
Dedikerad till knegartyper som bollar flera, för att tjäna mer än minumum för att existera
För lillebror som blivit stor så himla snabbt,
för pappa drog och mamma drar med sprit och lack
men ingen hör och ingen ser, så ingen vet att det är en hemlighet han bär på i sin ensamhet
för varje sjäölv som kämpar mot beroende, slaggar i källarutrymmen utan boende.
Drömmer om varma nätter, hoppas på bättre dagar
då de går från gatan till att kunna somna med mätta magar
För lillasyster som är så dyster, för juletider betyder att pappa aldrig är nykter
en sång för alla er, som inte pallar mer men som håller ut ändå och vägrar att falla ner


En sång för alla dem som vågar drömma och håller hoppet vid liv
En sång för alla dem som står vid sidan och ser livet glida förbi
En sång för alla dem, som förlorat något och aldrig funnit nån frid
En sång för alla dom...


I Stockholms statssilhuetter som ligger sanningen vi slåss mot
Gatlyktor lyser upp himlen och hela kosmos
Det är inte snön som faller eller stjärnorna som lyser,
det är en kall själ som bor i en port och ständigt fryser
För dig som somnar i din port helt solo
men drömmer om en partner i livet så ni kan bo två.
En sång för dig som alltid springer mot tiden
Som kämpar på ditt kneg men aldrig hinner leva livet.
För de behövande, alena själar som trälar
För dem som lever under ytan utan gälar.
Och tiden är december det är inte kylan som är sämre,
det är ensamheten, att vara själv, utan vänner
Fattig som välbärgad, du ser om du tittar.
De finns ju överallt, där du bor, tomma blickar.
Staden är densamma trots att människor förändras
och vi lever i en tid där människor ständigt försämras.


Tagg

Igår var det premiär på nollningen. Jag var låtsasfadder och hängde på och var glad!
Idag har jag varit väldigt seg. Sträckkollat på 12 avsnitt SATC! Mysigt!
Imorgon är det utgång igen, på Kåren med Beckis och Sannie! Kommer bli sjukt kul!

Mums x2!

Igår var nog den mest oproduktiva dagen i mitt leverne tror jag.
Jag sökte i och för sig jobb kom jag på! Jag blev trött på mig själv och my lack of discipline så jag kände att jag verkligen inte borde plugga!  men så lär det väl bli iallafall.. men men.

En av mina sysslor igår var att nogrannt kolla igenom hela La Redoute-katalogen på nätta 794 sidor. (Tänk om jag skulle kunna ta mig igenom 794sidor kurslitteratur lika smärtfritt?!)
Hur osm. "Pilade" en hel del och blev helt kär i en kavaj! i hela outfiten på framsidan egentligen.
Jag kollade även igenom killsidorna. Där fanns det väldigt mycket snygga killar... eh jag menade killkläder.. hi hi

Jag har förresten blivit expert på att koka ägg.
Åt precis THE ägg. = helt hård vita, ett hårt skal runt gulan och sen lite mörkare och kletigare ju längre in man kommer. Längst in är det liiite rinnande. MMMMM! Underbart.
Jag tvingar även i mig sjuukt starkt (usch, snabb-)kaffe för att jag ska vara pigg och glad några timmar framöver!

Nu måste jag lägga på 17 kol för att hinna till Kumla till 12!
som alltid försenad!


Ikväll blir det min premiär på strömpis för i år. GULD!


Fast forward

Skulle vilja spola fram mitt liv några år.
Orkar inte med den här ovissheten och osäkerheten
Jobbsökandet, pluggandet... usch nej
Skicka iväg mig till 2020 och ge mig ett välbetalt jobb bland sköna människor och ett i övrigt kärleksfullt och mysigt liv så är jag nöjd!


Eldmästarn!

För första gången i mitt liv har jag lyckats få igång en skapligt kraftig eld i braskaminen!!
Jag försökte och försökte, och så tredje gången gillt så small det till! Den håller i sig dessutom.
Jag är mäkta imponerad av mig själv.
Jag ska idag rå om denna eld som om jag vore kines och elden vore min förstfödde son.

WHA. måste hämta mer ved!!  Hörs senare!


W((/¤)#/¤/("#)#"=

Jag blir galen på mig själv.
Jag förstår inte vad felet är.
Jag är så IQbefriad och oansvarig som en människa kan bli.
Nu har jag mitt idiotiska as, glömt att anmäla mig till tentan som jag hade tänkt skriva på torsdag.
ICKE! Det sket sig totalt.  Nu måste jag vänta tills den 20 februari då det är omtentamenstillfälle.
Skitkul också att det är NEK A-tenta den 19...
OOH jag blir tokig.
Jag förstår inte hur jag lyckas med sånt här jämt.
Jag slipper ju i och för sig att plugga nu i veckan.
Men jag har heller ingenting att fira på fredag då alla andra är lyckliga och firar att FEK A är slut.
Skjut mig snälla


Sour Dough

Pappa har tampats med sina en-veckas-jäsnings-surdegssatser hela julen. De transformerades för några dagar sedan till muffins med någon random vald chokadpralin nedsläppt i vardera muffin.
Han kom för en liten stund sen in med en sådana och en hink med te till mig.
Den var god, må jag säga. Men ack så mäktig.
Nu behöver jag inte äta någon mat förrän i morgon kväll - minst. Holy smoke!

Nu ska jag sluta tänka och börja tröstäta ahlgrens bilar och läsa istället!

Goose bumps

Med risk för att låta mesig, överkulturell eller någonting annat (fast jag bryr mig inte om det) så måste jag blogga om detta:

På 1an för några timmar sedan var en trettondagskonsert med Helen Sjöholm och någon manlig operasångare med den värsta pipan jag hört på år och dar.
Hur som helst så var det här Helen Sjöholm som imponerade på mig. Jag hade glömt hennes otroliga begåvning i och med att vi nu i åratal plågats av "Du är min man".

Hon sjöng "Du måste finnas" fast på engelska "You have to be there". På sekunden som Elin fick på 1an och vi hörde hennes röst gick det en kår längs hela ryggen, helt seriöst. Därefter tog gåshuden på armarna vid.
Det var så otroligt vackert!

Vi hittade hela Kristina från Duvemåla på Spotify - lyssnar för fullt nu.
Kom precis på att jag är avundsjuk på mig själv eftersom vi var på denna musikal när jag var liten och oförmögen att egentligen uppskatta det.

Personal favorites:
Duvemåla hage
Du måste finnas (trots att jag tänker på en barfotamimande flicka på Laxås centrumscen)
Vildgräs
Kamfer och lavendel
Aldrig
Ljusa kvällar om våren
Min astrakan


Hotellfrulle hos Bex

Sitter hos Bus - myser och lyssnar på James Morrison och hennes "stök" i köket.
Måste bara delge vår underbara frukost:

  • Nästintill-perfekt-kokta ägg (lite för lite krämig äggula bara) ätna ur Bex julklappsäggkoppar hon fick av mig.
  • Fräsch melon- och hallonyoghurt med naturell müsli med solrosfrön i, ätet ur små söta "panacottaskålar".
  • Svartvinbärs-te drucket ur en stor, fin, naturfärgad Indiska-mugg. (svartvinbärste är sjukt underskattat. Jag älskar det!)
  • Uppdukat var även blåa Ittala-glas som det var tänkt att vi skulle dricka mjölk ur. Det gjorde vi dock inte, men det gjorde inget. De glasen kompletterade dukningen då Ittala-ljuslyktor i samma nyans var fint utställda på bordet.

Mycket gott! och som om inte det vore nog, stod Parachutes-skivan på - på exakt lagom volym genom hela frukosten.


Nu ska jag traska in i köket och kolla om det är något jag kan hjälpa till med. Förmodligen är hon klar med allt, precis på sekunden jag kliver in i köket. Jag lyckas alltid passa in det där så bra, så jag slipper hjälpa till. hihi
Understrykas bör dock att jag inte gör det med flit!


You'll be my only

MTV står på.
Down - nån ful snubbe och Lil Wayne ni vet.

Jag älskar denna låt måste jag erkänna. Så himla fin text.
Men när de producerade videon till den, hur tänkte de då?!
Han fula snubben går runt och sjunger "Baby don't worry,  you'll be my only. You won't be lonely, even if the sky is falling down...." samtidigt som han dansar runt med en tjej - för att sedan gå till en annan och sen en tredje..... ni förstår proceduren.

Hur kan tjejen han sjunger till någonsin kunna tro på hans ord när han springer runt mellan alla tjejer på hela kalaset? Jerk



försöka sova, måntrosa?


sweeeeet coffee bar

Milla introducerade mig nu på kvällskvisten för sitt favvo-fik: Sweet coffee bar.
Sweeet var det rätta ordet!
Dynggo latte och en enorm chokladboll (inte riktigt lika kladdig som den på fresco på marieberg, men helt ok)
Och när vi sitter där och smuttar och delar på bollen kommer ljuv musik från högtalarna: Clocks!!
En pytteliten stund efter kommer: Bones!!!
En ytterligare stund senare: When you were young!!  men vad gör servi-fucking-triserna då!?! - Jo, de BYTER LÅT!
Det kokade i mig och jag blev tvungen att räkna till tio tyst för mig själv.
Lugnade ner mig förvånadsvärt snabbt, för istället kom: Where is my mind!

Sweeet dude!

Hästpojken

Jag ler mot dig, för det finns ingenting som passar mig.
Och jag ser himmel och moln och vänner som går bredvid mig, ooh
Jag ler mot dom för allting har det verkar redan gjort.
Och jag vet gitarrer och bas, trummor och hat som river.
Och är vi en som står emot och visar upp en del vi gjort
där är en som tar tillbaks det där som skulle lösas. 
   
Så säg mig vad vi väntar på.
Säg mig vad du tänker och allt vi lämnat kvar här är allt förlorat.
Jag är dig tills jag ändrar mig.
Är dig tills jag vänder mig.
Allt vi lämnar kvar där allt förlorat dör.

Och jag somnar i en grav. Och vaknar i ett hav.
Och faller som ett regn på sommarens första dagar.
Och hur är livet i er stad och känslorna ni har.
Är det samma för er som för oss alla här i Götet?

För här är livet ganska bra, ja här är benzo varje dag
och kanske lurar jag mig själv och kanske minns jag nåt från längesen.

Så säg mig vad vi väntar på,
Säg mig vad du tänker och allt vi lämnat kvar här är allt förlorat,
Jag är dig tills jag ändrar mig,
Är dig tills jag vänder mig,
Allt vi lämnar kvar där allt förlorat dör. 

Där är leden som vi gått och där är jag som kommit bort.
Men någon dag är jag tillbaks och allting blir som allting borde va

Så säg mig vad vi väntar på,
Säg mig vad du tänker och allt vi lämnat kvar här är allt förlorat,
Jag är dig tills jag ändrar mig,
Är dig tills jag vänder mig,
Allt vi lämnar kvar där allt förlorat dör.

cute

Skrämselpapper

Dagens iaktagande:
Det är läskigt att snyta sig i toalettpapper med julmönster på.

Någon mr X hade placerat en rulle prydd med små snögubbar med röda luvor hos Milla och Alex.
Vid första anblick luras man och tror att man blöder näsblod - Jätteläskigt!


Biljardsång

NCIE!
millis och jag sjunger fina låtar och biljardar.
får sjukt mycket sms hela tiden. kan knappt hinna med att spela.
fick sluta.
borde sova för att slippa mig själv (och milla! mest hon)
balls!

bussblogg


Milla vill inte synas på samma bild som mig. Jag ser lömsk och ond ut.


Ofräsch och påpälsad skall man vara när man åker buss.



Nu är det 55 min kvar.
Vi lämnade Vara för en stund sedan.

Damn Girl!

Är knappt levande nu.
Har pluggat, funderat, klurat och räknat nonstop från 11:45-22:00 idag, så när som på en godisköparpaus.
Men duktiga är vi allt! Men det är sjukt mycket kvar. Hela diskussionsdelen + finjustering - hatar vår lack of discipline!!! (DAJJA, se! jag är också cool och kör med swengelska)

Det var ingen fröjd att sätta sig i bilen och köra hem ikväll kan jag lova. Jag satt och skakade och andades ut rök ända till Hallsberg! Helt sinnes!

Men något som var ännu sjukare var min yttertemperaturmätare på bilen. Den visar i och för sig några grader för kallt, men ändå fick jag årets chock när jag i höjd med "svanstället" utanför Vretstorp kunde avläsa -30 grader celsius!!!!
"DAMN GIRL" utbrast jag (visserligen var jag just framme vid den textraden på Sexy bitch då de sjunger damn girl, men helt naturligt skrek jag ut dessa ord lite högre när jag, helt förskräckt, såg detta)
Det är ju vedervärdigt!!!

Jag som varit så positiv till denna global warming - guld med tropisk värme ju!
Men icke, det är säkert bara något konstigt PR-trick hela växthuseffektssnacket ;)

CLOCKS!

Vi sitter och slökollar på mtv
CLOCKS kommer!!
Vi höjer till max och förs iväg till chris martins bedroom


Fresh!

Jag känner mig ofräsch och underbar.
Nu kom Beckis ut och luktade smultronschampo. Det bättrade på min egen fräschhet.
Nu väntar ABC-kalkylen på oss.
Yeaho!

PÅ onsdag återvänder Milla till Göteborg :(
Men jag hänger meed! Så det blir guld!!

Nu blev jag helt obefogat sugen på att plugga.
Jag måste nog vara sjuk!

Det äro farligt att studera

Jag upptäckte precis att jag hade ont i knogen på vänster pekfinger.
Gjorde en close-up och fann ett 1cm långt paper cut, mitt i ett av vecken! Skitont gör det vill jag lova.

Nu ska jag rätta mina och Millas bingolotter på skoj bara för att skriftligt se att jag vunnit en ny lott! *stolt*
Sen ska jag läsa pörskans Greve i sissodär 5 minuter (lär väl inte ta längre tid innan jag slocknar av uttråkning)

Jag är något så kopiöst myssugen! Millis var trött och omysig igår. Sorligt!

Nighty boo!

Vedervärdiga dag!!!

Detta är djävulens dag, trots att den började bra: Milla viskade mitt namn och jag vaknade upp, vi gick ner och åt scrambled eggs och crisppannegjorda baguetter. Vi kollade sedan på Harry Potter - Halvblodsprinsen som Elin så snällt hyrde med då hon, farmor och farfar kom. Jag skjutsade Milla och Alex och det var här det började gå utför...

Jag satte mig vid datorn. Blev glad när jag såg att både Annica och Josefin hade laddat upp nyårsbilder. Jag såg många äckliga bilder på mig själv - var inte fullt så glad längre.
Mina kopierade 10.000.000 sidor av Jan Greves äckliga ekonomistyrningsbok låg på bordet bredvid och liksom kallade på mig. Det var nästintill så jag kunde höra Greve skrika på mig. (Hatar förresten att ha en 10.000.000-sidorsbunt med papper att läsa ifrån! Men jag fick inte låna Greve-boken längre så då fick det bli tjuvkopiering istället.  Värt och köpa boken för 500:- för typ 9 kapitel? Ja kanske, men det gjorde jag inte iallafall)
Min dator hängde sig fyra gånger i rad när jag skulle öppna en ny flik. Jag flippade ut.
Kollade på Pingvinerna som ni kunde läsa om i min föregående inlägg.
Jag hatar att jag har så sjukt dålig självdiciplin. Det finns nog ingen människa i världen som är så värdelös som jag är.
Spelade sedan alfapet med Elin, mamma och farmor. Det gick skitdåligt i början, och det kändes som om det gick dåligt hela tiden och att de andra bara accepterade mina ord för att vara snälla.
Hur det nu än gick till så vann jag iallafall - konstigt nog. Var glad över det i 2 sekunder. Sen påmindes jag av den verkliga världen och den glada tiden var över.
Pratade massa elände och kärleksproblem med mina alfapetkompisar. Pratade lägenheter (som jag aldrig någonsin kommer lyckas få) Pratade om jobb (som jag aldrig heller kommer lyckas få) m.m m.m......

Jag är negativ idag. Jag vet!
och jag ber redan nu i förväg om ursäkt för det, men jag Hatar sådana här dagar!
 Känner mig patetisk, äcklig, påträngande, lat och dålig.
Underbar känsla - woho.
Förresten lyckas jag sissodär med min "inte äta fett-diet". Mamma och Elin är nu i DTn på Burger King och handlar till oss alla. Jag beställde i och för sig en baguette med enbart kyckling, sallad och tomat och inga underbara pommes, utan morötter - hör och häpna allihopa! men jag känner mig ändå dålig.  
nej nu jävlar ska jag ta tag i det här.
BLÄ!


Pingvinresan

Alla de kvinnliga Henningsonarna (farmor, mamma, elin) sitter uppradade i soffan (jag i fåtöjen) och kollar på Pingvinresan.
Det är ivriga diskussioner om vilka deras fiender är, "naw-ningar" när barnpinvinerna föds, sorgsna "åååh-ningar" när en av dem frös/svalt ihjäl, skrattningar när en unge mosas upp i "ägghålet" i pappan för att värma sig. Mamman har matförrådet - vi undrar om ungen nu ska hoppa över till mamman?! Ungen darrar *stackaaarn*. "In med dig då!"  och så var ungen inputtad och varm och trygg igen. "ÅÅh vilken tur!" "Ungen har kinesögon - va söööt!"
Nu säger mamman och pappan adjö och de skiljs åt igen. De har inte mycket mat att dela på . Ungen är hungrig och föräldrarnas sista krafter rinner ur dem. De skall nu påbörja sin tjugo dagar långa march. Med väldigt lite mat. Hur skall detta gå?
"Inte visste jag att det var så strapats-rikt att vara pingvin!!" utbrister en anonym ifrån soffan.



Aldrig kunde jag väl tro att man kunde bli så insatt i en pingvinstams vardag.

Tårfyllt avsked

Jag måste nog sluta äta cheeseballs :''''''(
Och kanske andra feta, goda saker också.
Det är med krokodiltårar i ögonen jag skriver dessa rader, ni ser, cheeseballs är det bästa jag vet!
Men jag har kommit fram till detta beslut eftersom det inte gått en enda gång då jag ätit cheeseballs, då jag inte spytt/mått kopiöst illa efteråt. Var idag på vägen hem tvungen att sitta i baksätet (Sanna körde) och gå in i trans och andas djupt för att inte få uppkastningar. Idag är det faktiskt ännu värre än vanligt för nu kliar det i ögonbrynen också - väldigt skumt! och bakom öronen kände jag nu!

Så from now on (iallafall ett litet tag för att se om det blir nån skillnad) ska jag sluta äta fett. Hoppas jag då slipper mina spysessions.

Förresten så tror jag att min kropp går igenom en transformation. Under de senaste åren har jag helt plötsligt blivit allergisk mot massvis med saker som jag aldrig varit allergisk mot förr.
En lista:
*äpplen
*päron
*mandlar
*hasselnötter
*ananas
*kiwi + massa andra goda exotiska frukter
*plomman
*och nu på sista tiden även cashew(!) Hela tungan svullnade upp när jag hade hetsätit samtidigt som vi kollade på Halvblodsprinsen!

Någon livsmedelsexpert - hjälp mig att fastställa mina problem! (jag tror dock att jag själv vet vad jag är: nötallergiker + nån slags exotiskfruktallergiker). Men jag undrar varför det kommit så utspritt över några år!

KP, Är jag normal!?

Årets första selfpityness

  • Jag har halsbränna!
  • Jag har nästan nackspärr (behöver massage!!)
  • Jag har skrapsår, ett 10tal blåmärken och smärta i mitt högra knä/smalben! (det var farligt halt ute igår! och ajabaja förresten till Joel för att han tog min smirnoff ice som jag tappade i fallet. Ajabaja även till Annica som glatt drack upp den medan jag våndandes över att jag tappat min och Millas gemensamma dryck)
  • Jag har ont i vänstra handen. Jag har ingen kraft i den och kan inte ens greppa saker.
  • Jag är varm
  • Jag är sugen på cola, men vi har bara julmust

Så, nu var det slutklagat!
Ska nog gå och lägga mig så jag ej behöver känna all denna smärta!
PUSS


Slut på 00-talet!

10-talet börjar idag.
Föregående år var väldigt olikt sig i jämförelse med mina tidigare levda år.
Jag ändrades mycket, men har nu nästan hittat tillbaka igen tror jag.

Hur som.
Jag tror att denna omställning till år 2010 verkar ställa till det för tekniken!!
Millas mobil tokdog i morse. Min hängde sig och ställde om sina profiler självmant.
Snart går jorden under...





Gårdagen var guld! Den började stressigt för Millas och min del men det omvänder sedan till något positivt.
Jag var glad, lycklig och pågång från klockan 16 och framåt!
 

RSS 2.0