Komedi my ass

Upptäckte nu till min stora glädje att jag kom hem lite för sent för att hinna se slutet på filmen "The last kiss"
Det är en av de hemskaste filmerna jag någonsin sett (delad 1aplats med Closer)
och den handlar om mitt absolut värsta ämne all time: otrohet.
och så upptäcker jag även att tv.nu har mage att kalla filmen för en dramakomedi!!!
Det första och sista gången jag såg denna film tjöt jag konstant genom hela filmen. Vad är komiskt med det undrar jag?  Pricks

Spontant är bra

Är precis hemkommen från en otroligt trevlig kväll!
Gick hemifrån 21:45 och var lika taggad som en ensamvarg på facebook.
Mötte upp Marre vid bussen varpå vi begav oss till stadsparken för att spana in yeah-festivalutbudet. Väldigt många emosar men väldigt få minuter senare gick vi därifrån med sällskap av Christoffer och Marc. Träffade även Lili och Calle därinne som satt och hade det gött på en filt.
Jag, Marre och los chicos gick in till stan och satte oss på satins uteservering och tog oss en cider/öl.
Kände sedan för att vidga våra vyer och gick då vidare till pitchers istället.
Ett glas vin och en tätt-packad vitlöksaura senare (jag åt vitlöksbröd med tzatziki) satt vi där och snackade älgar, laser doom och tvillingar.
Riktigt trevligt var det!
Promenderade sedan till usö för att åka buss hem igen. Är precis hemkommen och helt lagom trött och väldigt nöjd.
Jag älskar när kvällar är såhär helt spontana och oplanerade och ändå blir såhär otroligt lyckade!

Satte även på Tvn när jag kom hem och möttes av en springade Forest Gump på skärmen. Teriff!


Nu ska jag sooova för att vara pigg och fräsch inför morgondagen som till 1000% består av plugg.
PUSS

Påminnelse till mig själv

Gå ut med soporna oftare!!!

Kom in i lägenheten idag efter en heldag ute i solen med Marre och Vår Ekonomi-boken (fick fräknar och färg!  ett snyggt sträck på låren där klänningen låg för när jag råkade somna på filten...)
Any how. Jag kom in i lägenheten och steg in i en outhärdlig stank! Sprang i panik och öppnade fönstret och tog sen ett modigt steg mot papperskorgen, vippade på den och möttes av den vidrigaste lukten i mannaminne!! Stod och hulkade i minuter och var en enda hulkning ifrån att spy rakt ner i den illaluktande påsen varpå jag tog ett djupt andetag och knöt igen påsen, tog mina 4 mjölkkartonger, 2 juicepaket och 2 yoghurtförpackningar som stod vid sidan om och sprang ut till sophuset.
Har nu rengjort allt som kan rengöras med godluktande såpa och väntar på att stanken ska söka sig ut ur fönstret.

FRESH GIRL!


Nu ska jag skriva iordning mitt manus till redovisningen och lyssna på död-metal (death-metal).
Jag är så fruktansvärt arg! Har lust att strypa någon

Ziggy Stardust

Kom nyss hem från Marlene och på vägen hit fick jag bokstavligt talat zigzaga mellan daggmaskar och äckliga skogssniglar!  Helt sanlöst så många som var ute på vift denna afton!

Kom då osökt att tänka på den sommardagen för några år sedan då Milla och jag promenerade på Ams och räknade alla sniglar och kom upp till närmare 100 stycken på en sträcka av ca 1 km. DET var sanslöst!

Tentaångest x3

PM:et är klart och inskickat och jag har aldrig förr varit så glad över att lämna iväg mitt lilla barn som jag under en lång tid beskyddat, vårdat och utvecklat. Nu vill jag aldrig mer se det igen! Får vi rest kommer jag seriöst bryta ihop... men jag tror inte vi borde få det. Personligen tycker jag att det är ett riktigt bra arbete!
Hur som. Nu ska det ur min tankeverksamhet så när som på att redovisningen av det + en power point ska konstrueras i morgon. När detta är gjort är det minst sagt hög tid att börja tentaplugga.
Fick nyss reda på att tentan är nästa onsdag istället för tisdag som jag fått för mig - Gött!
En fjuttig vecka är nog dessvärre för kort tid för mig iallafall... men jag ska hårdköra nu denna och nästa vecka!!
När denna tenta den 2 juni är avklarad stundas den fetaste tentafesten i mannaminne!!!

Efter det = Sommar! Vilket innebär = börja jobba kombinerat med att plugga inför nästa tenta den 24 juni! (och eventuellt också 22 juni om jag inte klarar makron nästa vecka...)
SEN har jag plugguppehåll ett tag. Jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag längtar tills dess!


Nu är jag heelt slutkörd! Sitter hos Marre och halvsover i soffan efter att vi (+ lite hjälp från Erik och Robert) lagat pommes, bea, lövbiff och kotlett som vi smackat i oss. Gööttt var det, trots att min pås-sås skar sig...
Jag är mentalt stöd till Marre som tvättar. Det går bra denna gång med - så det tar sig!
Nu kom vi överens om att vi ska köra effektiv läsning på en kvart i Vår ekonomi. *spyr lite i munnen*


Nattligt författande

Jag förstår inte varför inspirationen och skrivflödet inte kommer till mig förrän andra delen av midnatt?!
Nu är min PM-del fäärdig och jag är nöjd och glad! Har även "finjusterat" alla diagram och grejat och trixat i en dryg timma.  Nu ska jag sova för att gå upp igen om 7 timmar!  7 timmars sömn är ju ändå förskräckligt mycket för att vara en student. Så jag är nöjd och glad över det med!

Night natt!
Har lyssnat på Uno Svenningson på shuffle i 3h - underbart!


Vilken härlig dag shalalalaa lalalalala lala

Gårdagen var alldeles, alldeles underbar!
Åkte från Örebro kl. 12 för att hämta upp Mormor för att vi sedan skulle bege oss till farmor och farfars sommarstuga där nya grillen skulle invigas. Hela tjocka släkten var där (mor, far, Elin + Anders, farmor, farfar, mormor, Ola, Alma och Albin!) Väl där radade vi flickor upp oss i solstolarna och grabbarna fixade med grillen. Sedan avnjöt vi måltiden för att efteråt återgå till halvliggande ställning i solen igen. Grabbarna gick då in och kollade på hockey... Härligt när könsrollerna är sådär suddiga och inte så konkreta... 

Hur som! Efter efterrätt nr 1 promenderade vi ner till sjön för att lägga i bryggan. Jag hoppade i vattnet med viss tvekan men fann det sedan jätteskönt! Stod i jättelänge och rätade upp de olika bryggdelarna som pappa och Ola flöt omkring på. Efter min heroiska insats pallrade jag mig upp på bryggan icke skälvande över huvud taget. Det var nog typ 17-18 grader!

Promenerade sedan tillbaka upp och åt efterrätt nr 2 och drack kaffö!
Mera solning och även fotbollssparkeri utfördes och vi njöt av livet i allmänhet.
Fick även igång min biiil! Gröna faran är nu levande!  Måste dock startas med startkablar varje gång... men det är ett senare problem...
Jag upptäckte även att jag fått färg på axlarna och brösteet! hihiii
Det är inte ofta jag skiftar färg här i Svergies svaga strålar så jag är helnöjd!

Åkte hem på kvällskvisten och kollade på låtar inspelade från ÖSS vårkonsert samt såg på Elin och Lena filmen. Oerhört underhållande!


Idag blir det bara massa PMskrivande :( :( :(( :(((((

Piss

Det är tråkigt att upptäcka att någon man trodde var en bra och trevlig människa visar sig vara raka motsatsen.
Förstår mig inte på folk ibland alltså. Måste vara jobbigt att vara så kluven i sin personalitet.
Men jag får väl trösta mig med att jag nu vet om detta och inte behöver lägga mer energi på det.
Tråkigt är det dock.


Nu: Grillning med lite blandat trevligt folk! NICE

Dagens uppenbarelse

Upptäckte precis att Oskar Linnros är samma person som Oskar aka Kihlen!  Det hade jag inte den blekaste aning om!! Helt sjukt och säkert otroligt IQbefriat av mig, men det var iallafall en spännande upptäckt!

Youtubade på "Från och med du" (hans nya singel) och fram kom ett nätt bildspel på snook-kihlen!  Vad gör han där, tänkte jag och googlade mig sedan till dagens uppenbarelse...
Trevligt. Alltid lär man sig något nytt.

Varning för broccoli i matlåda!

Äter mina underbart välsmakade wok som jag gjorde för några dagar sedan. Den har fram tills nu självfallet varit fryt men nu alltså upplockad och värmd på nytt.
Den smakar om möjligt bättre än sist jag åt den. Det enda problemet är broccolin...
Det har en bismak av fisk.. inte gott alls faktiskt - tror jag petar bort de resterande!

tack oth för en sleepless night!!!

Skulle för en timma sedan gå och lägga mig för att sova. Rååkade då innan jag gick ifrån datorn gå in på en av mina bästa sidor: iwatchonetreehill.com och upptäckte till min stora glädje och förvåning att ett nytt avsnitt kommit ut (s07e22)
YEEEY!!
Bokstavligt talat slängde mig i sängen och satte på avsnittet, och jag älskade det från början till slut (minus ca 5 sekunder!) Jag tjöt glädjetårar, "medömkan-tårar", sorgsna tårar... men där i slutet alltså!  vad var detta!?!??! Då var det ren och skär olycka som kom ut med tårarna!  USCH.
Jag önskar att jag aldrig börjat kolla på One tree hill in the first place.
Varför kan inte alla bara få leva lyckliga i alla sina dagar?

Nu ska jag fortsätta sörja och stirra upp i taket resten av natten


Borta bra men hemma häst

Måste även här dela med mig av min hemsida.
Inte direkt nyuppdaterad om man säger så...   men jag gjorde det ju så bra när jag var 9 slaskiga vårar så det är oklanderligt!

Mycket nöje: Häst är bäst!

Andnings- och talsvårigheter

Jag vaknade upp i morse kl 6:00 (!!) av att jag höll på att hosta mig själv till döds. Gick upp hämtade ett glas vatten (som även motarbetade den smärre bakfyllan jag hade), drack upp detta på 1 sekund. Hämtade ett glas till - drack upp det med. Hämtade en hel tillbringare och fyllde på X-antal gånger och låg sedan med huvudet högt och försökte andas genom mina 0.001millimetersnäsborrar. Gick sådär... Kunde inte somna om utan satte på tvn en stund. Somnade tillslut när animerade Nalle Puh började. Vaknade 8 gånger i timman och drack vatten, nös och snorade - var allmänt mysig alltså!  Vaknade för gott klockan 12 kanske och bestämde snart med Jasmina och Marre att vi skulle bege oss till Marieberg. Väl där delade jag med mig av mina baciller och köpte två par skoor!

I skrivande stund är det värre än någonsin. Pratade med mamma för en stund sen och hon blev väldigt orolig när jag svarade för hon trodde jag var ledsen och precis hade storbölat.  "nööö jag ä bada förkööld. atcho atcho atchio host host host...."

Usch vad jag hatar detta tillstånd!
Har bergis febran också. buhu
*tycker förskräckligt synd om mig själv*

"Jag skulle aldrig ta på mig blått och rött tillsammans!"

För några veckor sedan hade jag, Becka och Daban en frukostdate med några tjejer som är med i en tävling och skall göra en ny folkdräkt för Örebro län. De ville ha inspiration av några studenter och självklart kunde jag inte med att säga nej, så jag satt då där en tisdagmorgon och inspirerade....

De har skrivit lite om vår date på sin blogg och jag anar en aning irritation och ironi i det de skrivit.
Det roliga är också att alla citat är sagda av mig... pinibelt!

"Det här tyget påminner mig om en disktrasa!"
"Jag skulle aldrig ta på mig blått och rött tillsammans"
"Jag bär helst klassiska färger (svart eller vitt) och sen något färgat plagg till som en färgklick"

Men jag tycker inte det är något konstigt med dessa meningar i sig, men de fick de att låta dryga.
Är jag en dryg människa, KP?

Se inlägget här!

Kvällsångest

Sitter hemma själv med massvis med godis som jag knappt rört. Jag såg fram emot en mysig hemmakväll helt för mig själv och jag njöt av den till en början. Men plötsligt slog det mig att jag bara tvingade fram nöjd-känslorna för att göra det lättare. Skulle jag ha någon valmöjlighet skulle jag knappast sitta hemma och inte se en enda människa på timmar, laga mat till mig själv och upptäcka att jag alltid lagar för mycket.
Men det är bara att acceptera och önska att det inte behöver vara så i resten av livet!

Nu ska jag helt och hållet ge mig hän till Chris Martin och hans ljuva stämma.
Godnatt

Kjell

Jag glider runt på SCBs hemsida och letar data och skapar diagram.
Outnyttjad arbetskraft med variablerna ålder (15-74 år) och kön är det senaste...
Jag undrar bara hur snyggt vårt PM:s källförteckning kommer vara när länken till varje diagram ser ut såhär:
http://www.ssd.scb.se/databaser/makro/Visavar.asp?yp=bergman&xu=scb&omradekod=AM&huvudtabell=NAKUAkrUtbudInrUtrAr&omradetext=Labour+market&tabelltext=Outnyttjat+arbetskraftsutbud%2C+antal+personer+15-74+%E5r+och+timmar+(AKU)+f%F6r+arbetsl%F6sa%2C+undersysselsatta+och+latent+arbetss%F6kande+efter+inrikes+-%2Futrikes+f%F6dda%2C+k%F6n+och+%E5lder.+%C5r&preskat=O&prodid=AM0401&deltabell=&deltabellnamn=Outnyttjat+arbetskraftsutbud%2C+antal+personer+15-74+%E5r+och+timmar+(AKU)+f%F6r+arbetsl%F6sa%2C+undersysselsatta+och+latent+arbetss%F6kande+efter+inrikes+-%2Futrikes+f%F6dda%2C+k%F6n+och+%E5lder.+%C5r&innehall=NAkrUtbudPers&starttid=2005&stopptid=2009&Fromwhere=M&lang=2&langdb=1

...och vi har ju ett x antal diagram. PLUS att denna länk inte leder till själva datan utan bara till steget innan. Där datan presenteras ser länken likadan ut oavsett vilket data som visas! hmm, vad trött jag blir! 
Förstår inte hur detta är tänkt.

I med- och motvind

Kan det verkligen vara så otursamt att vinden plötsligt böt riktning sissodär vid 16:15-tiden idag?
Det var nämligen världens motvind när jag cyklade till stan och världens motvind när jag cyklade hem också!!
Det kanske var vädergudarna som såg att jag behövde lite träning... Det enda de skänkte mig var dock en sträckt vad - Tack för det!

Men jag bet ihop och trampade på i Röforstempo (alltså i behaglig fart och ej i kindfladderfart som Örebroarna mer verkar vara inne på) Det är ju trots allt ett underbart väder vi blivit välsignade med idag! Tack för det, och denna gång ej med ironisk underton!


Ge mig arseniiik bababambam

Jag förstår att ni alla är idel öra att höra vad jag gjort denna helg då jag befunnit mig i Göteborg. 
Gud hör bön, och jag skall nu i stora drag informera er alla om just detta.

Torsdag: Anlände 15:57. Millis står trofast och väntar på mig på stationen. Gick med snabba steg till Kinabuffén på övervåningen på Nordstan och började moffa i oss. Pappa, du skulle varit stolt över din dotter i denna stund kan jag bara säga. Jag fick verkligen valuta för pengarna så mycket som jag åt... Rapade curry resten av dagen.
På kvällen kollades det på spöken och sovs tidigt för att vi skulle vara fit for fight för morgondagens bravader.

Fredag: Vaknade upp i panik kl 7:58 av att Alex försoven kom utspringandes och sekunden efter försvann genom dörren. Han började kl 8... Mirakulöst nog tog han sig från lägenheten på 6e våningen till cykelförrådet till Chalmers till lektionssalen på 15 minuter!!  De hade pratat skit i de första 15 minutrarna också så han missade ingenting - röta!
Hur som. Milla och jag var pigga och alerta och fixade oss iordning för en heldag på stan. Och vi jogrde verkligen stan denna gång och var inte ens inne i Nordstan!  Fyndade som aldrig förr och kom hem kl 17 lyckliga som små barn. Lagade tacopaj x2 och smaskade i oss. Spelade biljard med några annorlunda, men roliga regler. Jag vann som vanligt. Börjar lessna på det kassa motstådet alltså...!

Lördag: 13:30 skulle vi infinna oss på The Studio för att agera "modell för en dag". Många timmars väntan men också många skratt senare kom vi därifrån 1100kronor fattigare, 4 bilder rikare och med en snygg makeup!
Återvände sedan hem för att äta paj och dricka lite vin. Sedan var det dags att gå igen, då vi begav Lördag: 13:30 skulle vi infinna oss på The Studio för att agera "modell för en dag". Många timmars väntan men också många skratt senare kom vi därifrån 1100kronor fattigare, 4 bilder rikare och med en snygg makeup!
Återvände sedan hem för att äta paj och dricka lite vin. Sedan skulle vi snart iväg igen för att sätta oss på Charlies Änglars inglasade uteservering för att pimpla och bubbla lite! Spatserade några timmar senare lyckliga hemåt genom anenyn och njöt av livet! Söndag: Upp och träffade Maxie som kom in till Göteborg på besök! Missade mitt tåg lite halvhjärtat. Blev upprörd vilket sedan övergick i glädje då jag insåg att jag skulle få ytterligare några timmar med Millis! Drog runt Max i några girlshops + hemköp. Skildes åt då jag och Milla skulle hem och laga kräftpasta! Blev såsigt men gött! Storbölade sedan till New Moon och sedan blev det dags för mig att göra ett nytt försök med mitt tågåkande. Denna gång lyckades jag tyvärr... Sov lite, läste lite och spelade lite harpan. Väntade på universitetsbussen i 25 min!!!! har kommit på att jag verligen hatar att vänta. Jag får panik av att bara stå där rakt upp och ner och glo i 25 min! FY




mitt bidrag till mustaschkampen och torra läppars-struggle

Varning för tandborstning vid förkylning

Kvällens scenario:

Jag borstade tänderna vid datorn och hade jobbat upp ett fint och stort skum i munnen.
Plötsligt kände jag en nysning närma sig och jag sprang mot toan i rasande fart med helt stängd mun.
Och så kom nysen och det bokstavligt talat sprutade tandkrämsskum, ur näsan!!!


Nighty!

Imorgon beger jag mig till goa, glada och soliga Göteboorg och goa, glada och soliga Millaa - Underbart!

festa, mysa!

mmmmh jag vill!
Men det är bara att bita ihop - eller ringa den snygga tjejen i rosa nätbrynja!

Hur som. Mitt ljus i vardagen, festamysamaila, överträffar sig själv gång på gång.

Citat:
tänker börja skriva en dag gamla statusuppdateringar för att "lura systemet".

Lenas matblogg

"Typ flygande Jacob fast utan huvudingredienserna kyckling, grädde och jordnötter"

Vill du avnjuta denna delikatess, ?

(jag avråder dig skarpt!!)

Du gör såhär:
Koka ris (gärna jasminris då det blir extra kletigt och en rejäl grötkonsistens)
Stek bacon
Blanda mjölk, mjöl, lite riven ost, thai sweet chili, och lite peppar och paprikakrydda i en bunke eller dylikt.
Häll på blandningen på baconen och låt puttra en stund.
Pytsa sedan i den kletiga riset i stekpannan och mojsa ihop det rejält.
Servera gärna med lite soya på toppen!

Jag lovar dig, du kommer inte känna någonting annat än illamåendekänslor!
(och dessa beror inte på att du ätit för mycket...)



Det blev två överfulla matlådor kvar och snål och lat som jag är kommer jag säkert tvinga i mig denna vidrighet en vacker dag snart...


BVS

är det bara jag eller står inte bvs för bröstvårtestånd?
Jag blir inte överdrivet sugen på att spana in hennes och hennes bvs blogg alltså...


Mitt livs första korridorsstädning avklarad

MM-HMM!
kom hem hit till Örebro kl 17:00.
Möttes av en granne som frågade: Vad gör du ikväll?
-eeeh.. inget... sade jag lite smått generat.
- Vi tänkte köra korridorsstädning! det är ju granskning nu i veckan...
-Aaha.  Visst! Jag är ledig!

Så det var bara att bryta ihop och acceptera.
kl 18:00 träffades vi här ute och satte igång med att rengöra det sjuuukt vidriga köket. Vi var allt som allt 7 pers som gjorde allt våra späda kroppar tålde. Jag kikade in under diskbänken för att tömma soporna och hör mig själv skrika rakt ut i panik - Det ligger en död och stel mus i en tom papperskorg där inne!!!
Så otroligt vidrigt så det inte finns ord för det!! Alla stämde in i skrik med mig och sedan fick jag reda på att några grannar sett den levande och omkringspringandes i köket för några veckor sedan!
*spyr litegranna i munnen*

Hur som. Vi fortsatte modigt städningen och blev relativt klara kl 22:00!!!!
och då hade vi inte dammsugit och torkat golvet i köket! tänkt så hur sjukt ofräscht det var innan!

Hur som igen. Helt slut stapplar jag mig in i mitt rum och ska tillaga lite god mannagrynsgröt i mikron. Den kokar såklart över och är nu all over the mikro!
Kokar ett ägg som jag ska ha på min nyinhandlade limpa - det blir löskokt och smetas ut över hela brödskivan (som i boken Amanda Gris)

Förövrigt är det GULD med mig... neeejj
Denna dag har varit hemsk. jag har ingen framtidstro.
Hoppas jag vaknar upp som en gladare och positivare människa....

Teknikfreaks

Nu när båda barnen (jag och elin) är utflugna passar minsann mamma och framför allt pappa på att införskaffa massvis med nya, flashiga teknikprylar samt nya inredningsdetaljer. Trist tycker jag eftersom jag inte längre får ta del av dessa moderniteter dagligen. De ändringar som gjorts är att en bluray-spelare är köpt + Avatar i bluray, vilken mina kära föräldrar njöt till igår! De har köpt en dator som enbart är till för svt-tv4-tv3-tv6-tv8-play och eventuellt lite surfning och som nu, bloggande!
De har tapetserat om i vardagsrummet, köpt en fräck, rund matta, nya textilier osv...
Det är med andra ord väldigt fint och behändigt här hemma i Röfors now-a-days.
*Funderar på att flytta hem igen*

Men det unnar jag min mor och far! De ska väl få ha lite prylar att trösta sig med nu när de inte har oss barn att kolla på längre!

Måste även skriva några rader om gårdagen. Jag och Elin agerade bartenders i Röfors Folkets hus där det var 30årsfest med massvis med gamla laxå-kändisar. Och de hade det så trevligt och glatt och det var roligt att stå i baren och observera dessa glada människor! Det blev två timmars övertid så vi var inte hemma förrän kl 4! Skönt att man för en gångs skull var på hemmplan och endast hade 1 minut hem.

Idag är jag väldigt trött i och med att jag hållit igång och varit ute och röjt onsdag, torsdag, fredag, lördag.
Idag blir det en stillsam dag med få aktiviteter. Sakll snart bege mig till min kära lilla Annica!


PUSSKRAM

RSS 2.0