Kineser roar

Händelserika dagar som denna borde jag ha twitter istället.

Gissa vad jag nyss var med om?!

Jo, jag gick ut med soporna och när jag kom tillbaka till porten kommer en kines ut genom dörren med en cykel, krånglar ner för trappstegen och cyklar iväg.

Cykelställen utanför är ju bra annars, men det är nog inte trångt nog för honom på 19 kvadrat...

What about fina fötter?

Det är inte var dag jag loggar in på bilddagboken, men once in a while blir det så. (Jag är ju en sådan som aldrig skulle tänka mig att ta bort konton på communitys även om jag inte varit inne på år. Har fortfarande Lunar (som nu gått över till något l8 eller vad det heter), kamrat, stallet etc...)

Hur som helst. Var inne på bilddagboken nu och fick i samma sekund som jag loggade in ett mail.
Det skumma med detta var att jag förra gången jag var inloggad också fick ett mail - med samma fråga:
"Har du fina fötter?"

Är det något nytt och allmänt vedertaget begrepp som används i cyberspace som jag inte känner till eller?


Tacksam för svar





Mmmmmmh roadkill

Har nu dammsugit och moppat golvet med fräsch, godluktande citronsåpa - men luktar det nu gott som på reklamen här i mitt rum och i korridoren och i köket?!

- Neej. Det luktar spyor och fem år gammalt, larvätet roadkill.

Anledning: Det lär ligga en död sork eller liknande i dammsugarutblåset. Helt sjukt vidrigt luktar det iallafall!

Jag blev tvungen att vädra under hela min matlagningssession trots den inte alltför varma temperaturen utomhus...


GROSS

Je ne parle francais bien mais je comprende un peu

Hittade en "lär-dig/håll-igång-din-franska"-app förut.
Jag är mäkta imponerad av min omedvetna fransktalande del av hjärnan.
Jag kommer visst ihåg mycket mer än jag trodde!
Detta ska bli min nya kvällssyssla. När jag sedan är klar med franskan ska jag ta tag i spanskan också!

Majas alfabet

Cyklade hem ifrån Universitetet och fick då plötsligt låten för bokstaven A från "Majas alfabetssånger" på hjärnan.
"Vi har en ask, den är minst hundra år.
Den blir bara högre ju mer tiden går.
Och jag har en gunga på lägsta grenen,
där sitter jag ofta och dinglar med benen"



Undrar varför denna låt kom till mig...
Jag ska nu iallafall kompensera med min otrooligt sega gårdag och dammsuga och moppa hela korridoren + mitt place. Därefter blir det första matlagningssessionen på flera veckor och därefter ska jag plugga lite.
Ska under dammsugningen försöka komma på några mer av Majas alla låtar.

Minns för tillfället bara vissa frekvenser från H - som handlar om Humle.


"Humlen den klättrar så vild och så tokig slår knut på sig själv och blir alldeles krokig - alldeles krokig! Den håller sig fast vid minsta gren. och om ...... tar den nog tag i mig. Den slingrar och klättrar sommaren lång och vårt parasoll blev en hel humlestång ...... ljusgröna fina, dom brukar jag hänga *plopp i kinden* i öronen mina"


Denna låt var förövrigt min favorit när jag var liten för den gick så fort. Det kan vara därför jag inte minns varenda ord eftersom jag säkerligen emellanåt sjöng på låtsassvenska.

Höjden av slöhet

Denna dag har slagit alla världsrekord i oproduktivitet och slöhet.
Jag vaknade kl 13:00. Tvingade upp mig ur sängen, tog på mig alla de varmaste och mysigaste kläder jag har i min ägo. Promenerade ut i det fruktansvärda snöovädret med siktet på ICA. Plockade där åt mig en flaska glögg och en mjuk pepparkaka. Begav mig hem igen och upptäckte att mina fotspår totalt snöats över på denna fem minuter långa ICA-handling.  Väl hemma igen satte jag på två ägg och beredde två mastodont-äggmackor och hällde upp ett stoort glas juice. Riggade upp med kuddar i sängen och halvlade mig där och åt detta samtidigt som jag kollade på fredagens avsnitt av Idol. Fällde några tårar på grund av den väldigt känslosamma stämningen och njöt av min goda frukost.
Tvingade därefter mig upp ur sängen igen för att värma glögg, lussebullar och skära upp en slice med pepparkaka.
Lade mig återigen i sängen och kollade på lördagens avsnitt av Så mycket bättre och njöt av mitt adventsfika.
Därefter slumrade jag till lite. Vaknade av att mamma ringde kl 16:30. Hon hörde på mig att jag sov och jag sa att jag skulle ringa upp när jag vaknat... vilket blev 20:15!
Funderar nu på att äta lite yoghurt och müsli för att sedan gå och lägga mig igen för natten.
Har nu sovit ikapp en ca månads dålig sömn och hoppas att jag i morgon vaknar som en ny, fräsch och ångestfri människa.

Klibbidiklabbediklabbe

Snabb uppdatering från bilen. Jag skäms över att säga det men har suttit och lyssnat på P4 och klabbe där han spelar hippa skivor. Det värsta är ju att alla låtar hittills varit bra (!) En "jag kallar på deg" occh Rihanna-remix, dileva med another day in paradise, Sofia dansar gogo och modern galning bland annat...

Lena in a nutshell

Gårdagen var mycket rolig vad jag minns.
Smart som jag är lyckas jag stänga av min iphone och får sedan blackout och minns inte pinkoden. Vid andra försöket slog jag samma fel kod som vid första... och innan det tredje säger jag: "nej men gud vad dum jag är! Nu kommer jag ju ihåg!"  Meeen det gjorde jag visst inte. Så pukkoden blev nödvändig och den hade jag ju inte direkt i bakfickan. Sjukt frustrerande. En annan rolig grej är att jag öppnade min plånbok och upptäckte att facket där mitt handelsbankskort brukar sitta gapar tomt. Blir fruktansvärt nervös och en sekund senare har snälla Mickis spärrat kortet. Vad är roligt med det undrar ni då kanske?
Jo... I morse när jag kikade igenom min plånbok ligger ju det älskade bankkortet där, fast i facket bredvid.
Skapligt klantigt må jag säga!
Nu ska jag fräscha till mig och bege mig in till stan igen för att jobba på Prisma för första gången! Jag är jättespänd. Entrén och garderoben ska vara mitt ansvarsområde.
Får se hur det kommer gå! Ingenting kan ju gå sämre än det gjorde för mig igår så jag är inte så nervös trots allt...

Statusuppdatering för mitt nästa liv

Satt i min egen värld och filosoferade lite... kom då på den ultimata statusuppdateringen den dagen man fått körkort!
"Är nu stolt ägare till ett körkoooortttt!!! .......  hittade ett ute på marken förut och tänker inte lämna det till polisen! ...... skämt åt sidan.... det är jag som har fått körkort!"
bra va?!

hothothot!

Har fyndat en minst sagt VARM vinterjacka idag för halva priset! 500 riksdaler! - Nöjd tjej!
Råkade även komma hem med tre underbara stickade tröjor, en fin 50kronorsklänning och lite annat smått och gött. och obligatorisjka vaniljljusen från IKEA + vaniljte.
MMYSIGT MINSANN!
Ikväll ska vi vara hos Mickis, pimpla riesling och gå ut på slumpmässigt valt ställe. Mycket mulligt
och det bästa av allt är att jag slipper frysa i och med införskaffandet av jackan. GULD

Äckliga småkids

Tänkte svänga in på pressbyrån en snabbis påväg hem från Universitetet. Snabbis, my ass!
Väl där inne möts jag av en massiv kö bestående av 10-12 tjocka kids som stod med wienerbrödspåsar, tuggummin och klubbor i högsta hugg. De tryckte sig före i kön och roade sig med att vinka och tjoa till övervakningskameran osv...
Jag förbannar härmed den person som beslutade att placera den nya mellanstadie/högstadieskolan precis vid Universitetet.
Där kunde de väl istället byggt studentlägenheter så att folk skulle slippa hoppa av sina program pga bostadsbrist. Nej men visst. Ännu en friskola för äckliga barn - det är mycket mer behövligt!
En idé som dök upp här plötsligt : Skicka ungarna till Hasselfors och Finnerödja så dessa fina och betydligt mycket bättre placerade skolorna slipper riskera att få stänga igen!
Tack för mig

PUSS

Måste bara meddela mina medmänniskor att jag har haft en alldeles förträfflig kväll i min ensamhet!
Har städat och satt upp en julstjärna som nu så fint pryder mitt fönster.
Därefter har jag myst ner mig i min filt och kollat på tv, druckit te, ätit lussebullar, spelat lite angry birds i pauserna och klarat alla banor som jag haft problem med de senaste dagarna.
Jag har haft ett 45minuters långt och trevligt telefonsamtal med min älskade syster och jag har smsat om roliga saker med Becka och Elin som har resulterat i flera stycken höga asgarv.
Nu ska jag lägga mig och stundtals läsa min nya solo och stundtals betrakta min fina julstjärna och tänka ut min önskelista inför jul... (Farmor sa att jag fortfarande ses som ett barn så jag kommer få julklappar!)
Med stjärnan på plats hatar jag inte längre mörkret! Så.. välkommen älskade höst/vinter, och jag menar det på riktigt nu!

Dinner- & städparty

Är precis hemkommen från farmor och farfar. Fick ett sådant där ljuvligt sms idag : "Är du hungrig? Vi äter kyckling vid 16! ... Farfar hämtar dig"
Väl där fick jag en delciös måltid och som grädde på mo(us)set - chokladmousse till efterrätt!
Det var mycket mysigt och trevligt att få lite eftermiddagssällskap av mina kära farföräldrar.
Fick även med mig två farfargjorda smörknivar till min nyfunna, och ack så älskade philadelphia och en julstjärna som jag nu så småningom räknar med att få upp. Erkände för farmor hur länge sedan det var jag dammsög här hemma hos mig och hon blev så förskräckt att jag nu genast måste sätta igång för att lätta mitt samvete + för att få det mysvänligt fram tills advent.
Den årliga julstädningen har man ju hört talas om. Det roliga i mitt fall är ju att den städningen så gott som är den enda städningen på året...
Hur som. Nu ska det städas i vilket fall som helst.
Och till hjälp har jag mitt goda humör, min mätta mage, mitt värmande pannband och The Killers.
Det känns som om jag kan lyckas genomlida detta.

PUSS




mmmmörker

Åh så underbart det är när man har en 9-16dag på universitetet. Det är så underbart att det är midnattssvart när man går därifrån. Det känns som om man lika gärna kan lägga sig och sova redan nu eftersom vädret och mörkret ändå indikerar på att man inte ska gå ut och göra någonting mer vettigt denna dag.
ÅH så underbart det då är att vara instängd i en 19kvadrats liten garderob där man bara har en ca 4kvadrats yta att leva, dansa och göra andra roliga saker på.  Mmmh, välkommen älskade höst och puss på min älskade lägenhet...

Möglig ost

Tillagade för någon månad sedan en väldigt god ädelostsås som jag avnjöt till tagliatelle och kycklingtärningar. Det var mycket delikat då. Det blev dock väldigt mycket kvar som jag då slängde ner i min allra största matlåda för att kunna äta någon annan gång i framtiden. Idag är vi i framtiden och jag värmde alltså denna nedfrusta måltid. Det var inte lika delikat idag...
Jag misstänker att ädelosten på något sätt utvecklat dåligt mögel i frysen.
Jag mår nu jätteilla och det hela gick så långt att jag till och med spydde efter att ha ätit det.
Tänkte att det var en sådan där fräsch detalj som jag bara var tvungen att dela med mig av här...


Så dagens visdomsord: Ät inte möglig ost som inte är färsk och riktig mögelost.

Jag ska aldrig mer raka benen!!

Enought now!
Förra gången jag rakade benen skar jag mig på två ställen, vristen och knät - det gjorde vidrigt ont och blödde igenom många plåster.
Tror ni då inte att jag idag river upp hela vrist-skärsåret + lite mer fint kött?
Har nu ett cut-sår på 1 cm i diameter som så snyggt pryder min vrist. GUUD så jag skrek. och GUUD så det blödde/blöder.
Jag är en fräääsch tjej lagom till fredagsmyyys (den reklamen kom nu på spotify så jag var tvungen)

Tant Lena 87 år

Jag känner mig sjukt gammal. Blir lite frusen av att sitta still framför datorn hela dagarna nu när jag har jobbat och jag har därför handledsvärmare på mig... Otroligt skönt, må jag säga!

Nu ska jag gå och knåpa lite med mitt broderi och lyssna på lokalradion...

Jag är rädd för att missa någonting

Mmmh. Jag är rädd för att missa någonting viktigt här i livet.
Min rädsla rör dock inte att jag är orolig för att missa ett roligt, minnesvärt och hypat happening medan jag gör mig någonting annat eller befinner mig någon annanstans.
Jag är rädd för att missa en bra låt som spelas på någon annan radiostation än den jag lyssnar på.
Detta resulterade idag i att jag frenetiskt bläddrade mellan de olika radiokanalerna hela vägen från Finnerödja till Örebro. Tack vare detta fick jag höra: Like a g6, White light moment, Hang with me, Walking in Memphis (Chers version), Ballroom blitz och Dead end.
Jag är extra nöjd med denna timma av lyssning  i och med att jag, efter Walking in Memphis, fick presenterat för mig att jag precis lyssnat till just denna låt och att det dessförinnan spelats Hang with me. Det härliga med detta var att jag precis innan hört Hang with me, fast inte på mix megapol utan på p3. MMMMH jag älskar när jag hänger med, har koll och själv bestämmer över mitt eget musiköde!
Över och ut (för nu ska jag ut till bilen och åka till Jasmina för skräckfilmstittande - sweeeeet and scary)

Oroväckande facts

Låg som vanligt och gjorde min kvällssyssla - spelade Angry birds... Får då plötsligt upp en liten informationsruta som meddelar mig att jag fått något slags achievement för att ha spelat just Angry birds i (håll i er) fem timmar! Understrykas bör dock att jag ägt appen i cirkus en vecka. Skämmes spelberoende kvinna!!

Så mycket bättre än det mesta

Av någon jätteirriterande anledning lyckas jag varannan vecka glömma bort att kolla ikapp Så mycket bättre på tv4play. Jag har aldrig haft möjligheten att kolla på det "live" på lördagskvällarna så tv4play är alltså mitt forum så att säga...
Hur som. I och med att någon fjantig upphovsrättslig lag säger att hela programmen bara får ligga ute i 6 dagar har jag alltså missat två av totalt fyra avsnitt. Förra veckan var det Petters vecka som jag alltså missade. Meeeen
Som tur är kan man ju iallafall kolla på klippen med själva låtarna. Septembers version av Mikrofonkåt var suverän tyckte jag. Bjuder på den här: (en parentes! Detta klipp har legat ute i en vecka och har över 300 000 visningar. Inte så pjåkigt för att komma från ett inte så värst påkostat program kommerciellt sett.



Jag gillade även Dilevas version av Min kärleksaffär på grund av hans känsla och hur rörd Petter såg ut att bli.



Och från första avsnittet  (om jag inte missminner mig) sjöng September Dilevas Vem ska jag tro på? så sjuuukligt bra. Lyssna och njut



Oh!  Höll på att glömma Petters Dansa din djävul (Dilevas låt)
Jag blir verkligen imponerad av Petter eftersom han inför varje program lägger ner så mycket jobb på att skriva om låtarna. Och han gör det ju så otroligt bra också! Lyssna även på originallåten med Dileva så märker ni hur bra han har anpassat låten till nutid trots att grunderna och syftet från Dilevas låt fortfarande finns kvar.


Segheten personifierad

- C'est moi!
Jättekul igår med flickorna! Konstigt dock att vi fick för oss att åka hem kl 1 trots att vi hade jättekul. Det är någonting som ingen av oss förstår... Hur som helst så var det riktigt roligt vill jag minnas!
Är nu precis hemkommen från en tre timmars lång föreläsning om förmögenhets- och avtalsrätt. Måttligt intressant men det tar sig nog. Är faktiskt sugen på att läsa lite i Civilrätt så så får det bli ögona böj, innan jag kommer på andra tankar och ändrar mig.
Är kopiöst hungrig! Vill inte äta tagliatellen och köttfärssåsen som jag åt igår. Kommer få sjöbjugg eller vad det så fult heter. Jag vill ha variatioon i min vardag!
Adios amigos

Livet med en iPhone

Strax innan 17:00 satt jag och, på prov, satte in mitt simkort i min iPhone och upptäckte att den fungerade.
Sedan dess har jag:
  • Lärt mig skriva relativt snabbt på tagentbordet!
  • Laddat ner appar såsom: Facebook, tv.nu, Paper toss, Angry birds, Rayman (vilket var sjuukt svårt att styra! samma känsla som på en slapp joystick), Bubbles, Finger Bowling (vilket jag redan dominerat på), Touch-hockey, Trainyard och något hoppspel. Jag har även lagt dem i en spelmapp och ska snart skapa en "diverse-mapp" för Fat my face och lite andra sådana nödvändiga appar.
  • Kompletterat hela min telefonbok och skrivit dit efternamn på samtliga (känns fruktansvärt vuxet)
  • Brusat upp mig över att det inte finns någon blogg-app! Så sådana trevliga saker som att uppdatera här får jag försöka vänta med tills jag sitter här hemma vid datorn (old schoool!) eller ja. jag kan ju förstås göra det via safari.. men men. hur som helst väldigt B att det inte finns någon app tycker jag allt....
aand that's about it. 2h och 20 minuter ägnade åt livnödvändiga saker... Civilrättsboken får vänta till ett annat tillfälle!

Wei! 140 visningar på bloggen!!

Synd bara att mitt frenetiska förhandsgranskande i processen "ny bloggdesign" står för de allra flesta av dessa visningar... Har hållit på i några timmar nu. Blev nyfiken! *räknar ihop längden på queue-history på spotify*
Holy Christ! 157 minuter!  Det är så roligt att sitta och ändra lite avstånd här och där och att kolla vad som händer om man klipper in lite eget och så vidare... så tiden flyger lätt iväg.
Nu har jag ohyggliga ryggsmärtor och skulle mer än gärna ha massage...

I morgon är det första dagen på Handelsrättsliga översiktskursen (som i framtiden kommer att kallas HÖKEN. Det riktiga, långa och komplicerade namnet skriver jag aldrig igen! Fingrarna slog knut på sig själva då jag gjorde det. Särskilt nu när jag har mina häxklor!)
Ska hur som helst bli intressant att läsa hök. Känns riktigt vuxenpoängit att äga Sveriges Rikes lag 2010 må jag säga!


åååh nu kom Damien Rice - Older chests.
Adjö. Nu ska jag mysa ner mig i min filt och njuta!


(men åh! upptäckte även nu att mina besöksantal mer än fördubblats sedan jag för några minuter sedan länkade hit från Facebook! Vad roligt!)
UPDATE. Nu har det tredubblats! Hela 23 unika på typ 20 min! fränt!)

Tröttsamt

Hatar när jag blir på analyserande och pessimistiskt humör samtidigt!
Då blir det aldrig roliga tankar som passerar mitt medvetande.
Ska nog tända ljus och välja någon av mina för ett halvår sedan inköpta böcker och försvinna iväg ett tag.


haha! ironiskt nog kom låten Creep sjungen av Timo precis nu i skrivande stund.

I don't care if it hurts, 
I wanna have control
I want a perfect body 
I want a perfect soul

I want you to notice 
when I'm not around
You're so fuckin' special
I wish I was special

Holy moly

Denna helg har mina bloggvänner varit produktiva! Har nu 47 inlägg att läsa ikapp. Känns lite jobbigt faktiskt...
Jag är idag oinspirerad och seg som morgonslem i huvudet.
I morgon ska jag äntligen träna igen!! och uträtta några viktiga ärenden på stan.
Sedan blir det häng på norr med Milla, Becka och Mickis!
godnatt folks

Älgar och häxklor

Ullaredsresan igår var en upplevelse i sig. Hittade smärtfritt dit, vilket hör till ovanligheterna! (åkte i och för sig lite lite fel i Göteborg men det löste vi smidigt)
Hittade massvis med trevliga bra-att-ha-grejer och såg självaste Ullared-Morgan!
På vägen hem bestämde vi oss för att åka till Göteborg för Idol-tittande och pizzaätande. Stort plus till onlinepizza/gbg för att de levererade långt innan utlovad tid!
Fortsatte sedan resan vid halv 11. Trötta som få. Några blackouts senare från min sida böt vi så Milla körde. Mötte en räv, 2 enorma älgar och ännu en räv - inom loppet av två minuter!
Blixthalkan uppdagades och det blev minst sagt slirigt med sommardäcken. Stannade vid Finngården och kollade på den ovanligt stjärnklara himlen och såg ett stjärnfall!! Jag började nästan gråta eftersom det varit min största dröm sedan födseln att se ett sådant och att det var första gången jag nu såg det!
Stannade i Brändåsen för att köpa lite nödproviant. Garvade ihjäl oss till de fulla småkillarna från Laxå och var sedan hemma i Örebro vid 3:00... Skapligt övertrötta. Milla och jag somnade 4 (45 minuter innan jag skulle varit vaken i 24h)
Nu är jag småseg i huvuvdet.
Bär för första gången i livet lösnaglar. Känns plastigt och läskigt! En blev skev.
Nu måste jag fräscha till mig big time, för ikväll blir det utgång med Annica, Linda och Calleponken!
PUSSKRAM

Denna tidiga morgons iaktagelse

Man vet att man sover för lite när man somnar med blött hår... och det fortfarande är det när man vaknar! YEY
NU: 40mil enkel resa mot awesome Ullared!!

Uppladdning

"En bra frukost ligger grund för hela dagen"
Min är mer som en lunch...
Yoghurt (som jag upptäckte gick ut i förrgår..), Specialflingor, Juice, två mackor med kalkon- resp. kycklingpålägg på och ägg!
Hoppas jag inte hamnar i matkoma lagom till tentan delas ut...?

Tack Hans för tillåtna fuskpapper

Man får ha med sig två pappersark (fyra stycken A4) med egna anteckningar till tentan (jag har alltså lika mycket skrivet på baksidan av dessa två papper).
För en snål Henningsonare som jag är, kan ju inte låta något gå till spillo och det resulterar i nackspärr, skrivkramp och dessvärre även att jag pluggat för dåligt och för lite på vissa delar...
Well well... Något av detta klotter må jag väl få användning av kan jag hoppas!?
Aldrig någonsin att jag kommer kunna somna i natt förresten. Det snurrar tusentals formler i huvudet på mig...
Wish me luck!

Moment 22

Jag älskar att kolla på House.
Men. Jag mår dåligt av att kolla på det nu när det är så fruktansvärt tragiskt och sorgligt.
Vet inte riktigt hur jag skall gå till väga med detta dilemma...

På väg in iPhonefamiljen

Det låter va?!
Bättre sent än aldrig som många gamlingar så käckt brukar säga...
Tradeade alltså till mig en iPhone igår! Måste dock låsa upp den från Telia men väntar, väldigt motvilligt, med det tills på torsdag efter tentan. Annars vet jag att jag skulle kugga tentan pga hours and hours of fun med min nya lilla älskling istället för hours and hours of plugg som nu istället står på schemat.
Såå. den som väntar på någonting gott väntar aldrig för länge? eller?
(har på sistone glömt bort att i varje inlägg slänga in något töntigt ordspråk eller någon larvig fras. Bombarderade därför detta inlägg med sådana...)

facebook <3

Har äntligen, med hjälp av kusin Alma och Frida, fått tummen ur och gått och sett The social network.
Och herreee vilken bra film! Blev mäkta imponerad och tagen. Det är såhär en film skall vara!
Nu: nattligt plugg till "tonerna" av en jublande och lycklig ÖSKpublik och lite Muse.
A great way to spend a monday evening!

RSS 2.0