Allt går emot mig!!!

No. 1: jag kommer alltid på för sent att det är gratis afterwork-buffé en trappa ned. (hade iofs varit lite mobbat att sätta sig där själv och moffa...)

no. 2: mitt internet fungerar aldrig när jag som mest behöver det. För tillfället har jag 2g-täckning och kan inte ens lyssna på musik...

No. 3: min phony jobbar inte som jag vill. Den där auto-tjohejsan som skriver färdigt ord har fått fnatt och bokstaven F var nyss förskräckligt kärv. Skulle skriva "isåfall" och satt och tryckte och tryckte men allt som kom fram var "isådall" eller "isågall". Till slut fick jag låsa upp låsningen i stående läge och använda det andra tagentbordet.
Helt galet frustrerande juuuuuu!

Cykelhysteri

Nu har jag cyklat några vändor till och från universitetet hemifrån mitt nya place.
Och jag har åkt olika vägar varje gång...
Jag förstår inte varför jag har så svårt att hitta på öster. Jag virrar runt på smågator och följer cykelvägar som jag sedan upptäcker leder åt fel håll och vänder då och cyklar tillbaka samma väg.
Varje dag innebär ett nytt äventyr!


Jag ser fram emot när jag och Amanda ska börja ta cykelsällskap så hon kan hålla ordning på mig.
Hoppas bara jag hittar till vår mötesplats!


Nu ska jag göra ett tappert försök att fräscha till mig inför aftonen som innefattar Marlene-firande, galej, coronadrickande och traditionell strömpisutgång!

I'm looking forward to it... a lot!!

Hur var då skolstarten?

Efter önskemål från mina kära läsare (PS puss. I love you all!!!) dvs min mamma, så berättar jag här om första skoldagen.

Det är ju alltid jobbigt att gå upp när klockan visar någonting med 6, men jag var ändå relativt med i svängarna där på morgon kvisten. Mitt ägg sprack dock i äggkokarn och det blev lite rörigt...

Sprang dock sedan, strax efter halv 8, ned för mina tusen trappor med cykelnyckeln i högsta hugg. TJI FICK JAG, för det var dyngpunka på bakhjulet.
Rusade därför till järntorget och hoppades att en buss skulle komma rullandes, vilket det till min största förvåning gjorde!
Den var ju såklart packad med entusiastiska studenter och jag plankade därmed in på bussen eftersom jag inte kom åt kortläsaren (cool tjej)

Väl på plats där jag träffade mina söta flickor kändes det bra! Denna kurs blir nog väldigt krävande och mastig, men det är ju faktiskt kul med löpande bokföring så det andra ska nog funka det med!

I skrivande stund ligger jag och är lycklig över sovmorgonen och ska gä upp och äta frukost i lugn och ro. Sedan ska jag gå och hämta min cykel som då förhoppningsvis är lagad och fit for fight för andra föreläsningen som är placerad på den suspekta tiden 15.15-17.00...
have a nice day!

Skolstart

I morgon börjar allvaret igen. Företagsekonomi C - externredovisning i bolag och koncerner, som det så fint heter!

Jag har inte direkt förberett mig inför skolstarten denna gång. Det känns lite överflödigt att köpa ny "rygga", outfit, nytt anteckningsblock och pennskrin.
Tydligen tycker universitetet även att det är överflödigt att skriva ut materialet som behövs inför morgondagen. Blackboard, där allt material finns upplagt, ligger nämligen nere för underhåll i afton.
Hur tänkte de där?
Du kunde väl varit ute i god tid och laddat ned det tidigare, kanske ni tänker nu.
Men sådant där med planering och att ligga ett steg före har ju aldrig varit min starka sida, såatteeee....
Jag överlever nog. Och turligt nog kollade jag igenom de två första uppgifterna igår natt vid 2.30-snåret då jag inte kunde sova.

Godnatt kära vänner!

I'm electric

Jag har tidigare försökt framställa mig själv som händig. Jag målar bord och syr kuddfodral, men idag motbevisades min så kallade "händighet".

Skulle hjälpa Becka att sätta upp hennes bedårande kristallkrona. Klättrade upp på en köksstol för att plocka ned den gamla lampan. Pillade, till synes vant på sockerbiten och PANG!
Låg därefter på golvet som ett skakande asplöv och med håret spretandes åt alla håll (det sistnämnda berodde dock inte på stöten utan på min dåliga hårdag).
Becka och Mikaela kom inspringandes efter att de hört ett ljudligt skrik och en duns och hjälpte mig upp, beordrade mig därefter att lägga mig ner igen och gav mig ett glas vatten.

Note to myself: Stäng nästa gång av huvudströmmen innan ingrepp (eller kalla in en elektriker)

Goodbye my lovers

Denna afton har vi sett The Ark för sista gången någonsin. Det känns väldigt, väldigt sorgligt, hemskt, ledsamt, dystert, bedrövligt, trist och tragiskt.
Jag har dock gjort mitt bästa för att dra ut på det här farvälet. Har sett dem fyra gånger denna vår! Och de har varit lika bra varje gång!

The Ark är faktiskt en av de få artister jag (läs min familj) har alla skivor av - i original!! De är värda varenda krona!
Tack för dessa underbara 11 år, mina små gullepojkar!
LOVE YA'LL!!!

Har även denna kväll kommit underfund med att hur törstig man än är så mår man inte bra av att klunka i sig 0,75 liter på några få minuter...

Dags att döda byggkillar

Ni vet de där byggnadsarbetarna jag brukade prata om förr, de är en klass för sig alltså...

På förmiddagarna kan det stå fyra stycken och glo på samma förbannade planka och inte verka beröras alls av dess egna inaktivitet.
Men klockan 6.20, då minsann vet de vad produktivitet betyder...

Farväl till den här dagens sovmorgon!

"Den dagen du ska lära dig äta Chili con carne kan väl vara idag?"

Snodde Annicas bmw-stylade dator för att få skriva detta högst viktiga inlägg.
Vi har precis brett på andra lagret färg på köksbordet. Jag förstörde den halvan jag målade igår.
Det blev rinnmärken all over the bordsskiva....
Slutresultatet kommer nog bli förskräckligt, är jag rädd.
Nu ska vi vandra bort till Lucullus (läs lussullus) och handla ris.
Annica tyckte nämligen att idag skulle bli den dagen jag skulle lära mig äta Chili con carne.
Jag tycker inte detsamma, men vad är väl min röst värd?! Ingenting alls ( :''''''''(  )

Är det jaktsäsong?!

Sockret i den lena yoghurten tycks hålla mig vaken...
Bekymrar mig därför över följande:

Jag har bestämt mig för att ge mig ut och gå/springa om jag orkar i skogen i morgon bitti! *ritar kors i taket*
Nu ligger jag dock och skrämmer upp mig själv och är nu fullt övertygad om att ifall jag ger mig ut i skogen imorgon så kommer jag bli skjuten...
Min fråga till allmänheten: Är det älg-, björn-, lemmel-, råddjursjakt eller liknande just nu?!?
fast i och för sig finns det väl oansvariga tjuvjägare jämt, oavsett årstid.
Så imorgon blir nog förmodligen min sista dag alive...

En öm moders tips

Som jag trodde så fortsatte ätandet idag också. Jag lade dock band på mig, men det hjälpte inte.
Hela denna dag har jag gått illamåendes och med en kopiös magsmärta.

Jag har nu i sex timmar avstått från allting och inte tuggat på en enda liten sak i hopp om att det skulle hjälpa - förgäves!

Hörde därför precis ett gott "visdomsord" som min moder en gång uttryckt och som ibland brukar eka i mitt huvud: "om du har ont i magen, ta dig en skål med leeeeen yoghurt!"

Så nu sitter jag här med min yoghurt och väntar på frälsning från all ondo!

Helgens slutsats: 50-årskalas frammanar hetsätning

Nu är denna efterlängtade 50-årsfesten i mammas ära slut, men det är därimot inte maten... Herre mina gudar vad mycket mat som varit i omlopp denna helg (haha äckligt med ordvalet "omlopp" men det stämmer in i flera bemärkningar. Det hela hetsätandet gick även så långt att jag kastade upp igår kväll.. Varsågod för informationen!)

Först har pappa och jag halvt som halvt bakat ihjäl oss då vi praktiskt taget bodde i köket fredag och lördag förmiddag. Vi var så uppe i varv i slutet att vi i farten till och med gjorde en marängtårtbotten för mycket...

Min moders farhågor om att maten ej skulle räcka till var i allra högsta grad onödig.

Folket åt och drack som om det inte vore någon morgondag men ändå sinade det inte bland faten..
Det var nog någon slags Jesus-trollformel över våran partybricka!

Det var hur som haver en väldigt rolig dag!
Våran halvelaka låt skriven till mamma orsakade ramaskri och tipspromenadens populäritet var ett faktum redan efter att de första gästerna ankommit.
Extra spännande blev det ju eftersom ställningen var så tight att det fick improviseras utslagsfrågor!


Nå väl. Jag ska väl samla kraft till att lyfta på mitt melonfyllda arsle och vagga mig nedåt för ytterligare melon-, papaya-, vindruvs-, brieosts-, rostbiffs-, skinkpajs- och tårtätande...

Ett bevis på mat-hetsen...

Tankar kring ICA-student

Det är ju något nytt de kommit med, det där ICA-student.
Men blir det egentligen inte billigare än Willys iallafall?
De har ju trots allt "Sveriges billigaste kasse"... och jag som snål student är ju noga med sådan där som dagligvaror. Mina vänder på mataffärer tar tid. Jag måste springa runt och jämföra jämförspriserna på alla liknande produkter innan jag bestämmer mig för någon.
Men om Willys är billigare än Ica (trots studentbonusen) vet jag inte alls och kan därmed inte uttala mig om saken, utan det är bara en fundering jag har...
Bestämde mig dock i förmiddags för att jag skulle stå positiv till denna satsning,
men det fick jag snart ångra...


Man får, enligt deras update på facebook, "rabbat på drickor"....
*kräks lite i munnen  av "rabbaten"*

Bevisad slöhet

Här blir det inte många barn gjorda, som jag brukar säga...
Gårdagen var mycket trevlig och Henrik Schyffert levererade, och levererade och levererade! Otroligt rolig!

Han drev dock överdrivet mycket om Laxå kan jag som Laxå-patriot tycka... Skämt åsido. Driv på Schyffert!


Idag är det dessvärre mer lågmäldt. Sov till 11 (!) och åt därefter en riktig brakfrulle för första gången denna sommar. Mycket gott!


Ska snart åka hem till Röfors för att fixa iordning för 50-årsfest! Kom precis på att jag måste packa en redig väska eftersom jag kommer vara borta tills på söndag... Men jag orkar verkligen inte resa mig ur soffan!!!!
Ligger i skrivande stund och kollar på Bonde söker fru, en gammal säsong tror jag. Och då ska ni veta att jag, milt uttryckt, hatar Bonde söker fru. Så trött är jag alltså. Orkar inte ens byta kanal.


Det tar emot lite extra att bilen står på andra sidan stan och att jag på något vis (cykelledes eller gåledes) måste ta mig dit med min monsterpackning..... WHÄ


Det är synd om mig idag!

Underbara dötid!

Har suttit i fönstret och spanat på folk som inte ser att jag glor på dem, hur kul som helst!
Har även läst ikapp helgens och veckans bloggar jag följer, och slogs av hur fullt upp många har i sitt liv.
Upptäckte i samma veva att jag suttit här, på samma fönsterbräde i en hel timma och bara filosoferat. Lyssnar även på musik så jag är inte fullt så psyko som det kan tänkas. Hat alltså inte suttit i dödstystnad i en timme, men iallafall.

Psyko eller inte, jag gillar verkligen att bara sitta och bara vara. Inte göra någonting utan bara stirra ut i tomma intet, eller som i detta fall, på människor.
Det är förövrigt ett fasligt spring på frimis-bron. Vad gör alla där nu?!
Ännu en upptäckt: Teddybears - Adiago for tron!
Den var sådär mystisk och melodiös och intressant!

Okej, en negativ sak med att sitta på samma fönsterbräde och glo i en timme: Röven somnar!


Nu hoppas jag att kära Jasmina kommer till mig snart så vi kan börja dricka riesling och för att jag ska få en anledning att resa mig innan jag växer fast här!

Jag bejakar min kvinnlighet

...eller jag försöker iallafall mana fram den.

Detta genom att sumpa min svarta skinnplånbok i kreditkortsstorlek inhandlad för 40 kronor på JULA,
och istället plocka fram en svart, avlång sak med svart blomstermönster på, som dessutom knappt får plats i handväskan. Men ska man vara fin får man lida pin som de gamla grekerna brukade säga...

Tänkte även testa att locka håret och ha på mig kjol ikväll.

Man måste ju anstränga sig lite ibland,
och vill inte heller bli ihopblandad med Henrik Schyffert ikväll på Strömpis....

Stadsbo

Nu är jag Örebroare igen, vilket märks här på bloggen - jag har inte tid att blogga längre.
Jag har iallafall haft en helt underbar helg!

I fredags var vi ju som ni vet på Ivy och firade semestern.


Nästan hela lördagen spenderades i världsmetropolen Östansjö där Becka och jag agerade allt-i-allo på Sofias moders bröllop. Det var hur mysigt som helst. Och maten och tårtan var inte från denna värld!!

Fick några sneda blickar av några långväga släktingar som trodde att vi, till synes inhyrd serveringspersonal, också drack champagne.

Efter en stund förstod de dock att vi inte var utbölingar och vi strålade samman i festligheterna där.
Detta resluterade i att jag sov till 12:40 på söndagen!


Igår var jag bjuden till Annica och Joel på grillning. Även denna mat var delikat!
Vi hade sådär sjukt trevligt som vi alltid har. Satt och snackade skit på balkongen, spelade frågesportsspel och buzz och roade oss på olika vis.


Idag har det blivit mys-sovmorgon och frukost på Subway!


Kan även visa upp mina fina, 5 kronors-hissgardiner som jag spikade upp i köksfönstret igår:



Nu ska jag inviga tvättstugan här på strandgatan! Spännandeeee!!!
PUSS

Friday i'm in love

Har haft en underbart mysig afton med miss Arthursson och miss Collin Karlsson!
Vi har suttit i timtal på Ivy och skvallrat och haft det allmänt trevligt, och framför allt - firat att det är semester!!

Men som alltid ångrar man att man gått hem för tidigt... Dels för att det var ett förbannat trevligt sällskap och dels för att livet på frimis gör att jag ändå inte kan sova förrän efter 2. Trots att jag har stängda fönster.

Hörde precis en tjej skrika och undra "var faaaaan fredrik var".
Har lust att sticka ut huvudet från fönstret och skrika som Magnus uggla (för kung och fosterland) att han nog kommer fram i sinom tid och att det nog är dags att tänka på refrängen och gå hem istället...
Men så gör jag ju förstås inte, utan biter ihop och hoppas på att vaggas till sömns av tonerna av "sexy bitch" istället.

Sommarens vistelse på banken i siffror

  • Antal matlådor som haft tillbehöret mangoraja: ~10
  • Antal gånger jag blivit så nervös av någon kund eller uppgift att jag blivit tvungen att springa iväg och sätta på ACn så jag ska svalkas ned: 5
  • Antal felsägningar: 2
  • Antal kaffekoppar druckna: 78 (2 stycken dagligen under 39 dagar (drack ingen dagen efter Maggio....))
  • Antal uppätna ICA-fiskgratänger: 5
  • Antal kunder som kommit till banken i traktor: 1
  • Antal gånger som chefen retat mig för min ålder / mitt barnhat / mina "vänner" / mitt dåliga lokalsinne eller dylikt: ~100
  • Antal gånger en kund sagt: "nej men är inte du Staffans/Anettes dotter!?": 4
  • Antal timmar spenderade på hemnet.se: ~80 (i snitt 2 timmar per dag under 8 veckor)
  • Antal bakelser/syltgrottor/bullar/wienersemlor/wienerbröd vi fått av underbara Carlssons: ~15
  • Antal gånger jag glömt bort att skratta klart innan jag lyft telefonluren när det ringt: 3
  • Antal gånger de stackars blommorna vattnats: 2
  • Antal gånger en kund påpekat att en knapp på min skjorta är öppen: 1
  • Antal gånger en kund påpekat att det är dags att bättre på nagellacket: 1
  • Antal dagar det har småpratats väder: 40 (varje dag under 8 veckor)
  • Antal glassar vi unnat oss: 6
  • Antal dagar det samtalats om svamp eller lingonplockning: 40
  • Antal minuter av pinsam tystnad i valvet: 40



Tack för denna sommar, kära Handelsbanken, kära Olle och kära Micke!

Gårdagens goda gärning

Igår på min väg till Brunnsnäs och middag hos farmor och farfar utförde jag en god gärning.
Jag stannade när jag såg en gubbe som hade kört ner i diket precis utanför Röfors.
Stackarn var chockad och jag var okunnig. Som tur var kom snart några starka Röfors-karlar och stannade, vilket resulterade i att jag med gott samvete kunde smita iväg.

Läs om Röfors-kaoset här, i länstäckande tidning!!!


Saft saft hallonsaft

För tredje gången denna sommar har jag avslöjat att jag inte sköter min manikyr.
Men jag måste visa detta enorma hallon som farmor plockade åt mig denna afton.
Försök att tänka bort mitt slitna och äckliga nagellack, trots att fokusen alltid lyckas hamna just på det...
(Lägg dock märke till mitt brat-lillfinger som pekar rakt ut som om jag håller i ett glas eller dylikt och ska verka fin i kanten)
Sekunden efter denna bild är tagen slukade jag detta hallon och utbrast sedan entusiastiskt:
- "Det smakar ju exakt som riktiga hallon man köper på ICA!", varpå mamma förklarar att detta ÄR ett riktigt hallon...




Måste även tillägga hur roligt det är att vara sin nykter i sällskap med lite småberusade äldre vuxna.
Ljudnivån höjs ca 10 tonlägen så fort ett ord ska yttras.
Jag är glad att jag aldrig själv är nykter i sällskap med mitt berusade jag...

När jag ändå håller på...



Kollar fortfarande lägenheter och hus.
Nu är jag på skeppsholmen igen.
Och måste bara säga en sak:
Nej si di där Stöckhölmsfjölen, di förstår jag mi inte på!!

Skall detta kallas inredning?
Rökande platskaniner känns lite... konstigt?

Vill ha dig, mitt drömhus!

Hålls med min dagliga favoritsyssla: surfar runt på Hemnet och spanar in utbudet på marknaden.

Och hittade nu min drömlägenhet på riktigt!
Detta är alltså ingen sådan där prålig sak i Stockholms skärgård med helikopterplatta och andra livsnödvändigheter som jag annars brukar tipsa om (skeppsholmen.se - där kan man drömma sig bort ibland lyxvåningar och villor i timtal. Framför allt tipsar jag om denna. Så fin så man nästan spyr.
Måste bara lämna smakprov på denna också, så även jag själv kan gå tillbaka hit och fortsätta drömma mig bort även när den är såld och borttagen från hemsidan)
 


Men åter till det faktiska ämnet... Denna lägenhet är ju rimlig! Den ligger i Örebro, i mina bästa kvarter (Öster, runt Oskarsparken, endast ett stenkast från Manillagatan som av någon outgrundlig anledning blivit min drömgata)
Och den är ljus och den har smalrandiga tapeter och de har hissgardiner och de har murgröna formade som ringar och en svart balkong med frodande blommor på....
Den är alltså alldeles, alldeles underbar!


Titta, njut och gråt en skvätt å mina vägnar för att denna lägenhet inte är min:
   

Se alla bilder här





Och när jag ändå är inne i den här svängen kan jag ju passa på att promota för mamma och pappas hus, mitt barndoms-fort - som ju sedan en tid är till salu. Tipsa alla ni känner om detta!
Röfors är det bästa stället man någonsin kan växa upp på.
Kolla bara på mig! Vilket praktexemplar på en god människa...
Nej men allvarligt talat. Nu för tiden åker man ju alltid bil vart man än ska ta sig. Vad spelar det då för roll om man bor i Adolfsberg, Hovsta, Laxå eller Röfors?
Röfors har dessutom närmre till sjön än få andra ställen häromkring!
Inget att ens tvivla på ju.'
Kom och köp!
Jag kan fixa privatvisning!

   

Se alla bilder och all information här


Den vidriga sanningen

JAG VARNAR KÄNSLIGA LÄSARE, FAST FÖRMODLIGEN ÄR DET REDAN FÖRSENT FÖR NI HAR REDAN SETT BILDEN. JAG BER ÖDMJUKAST OM URSÄKT I SÅDANA FALL!


Detta är resultatet av en av dödssynderna, girighet.
Jag var hungrig igår på eftermiddagen. Det fanns ett äpple kvar.
Jag har ju övertygat mig själv om att jag inte blir allergisk mot äpplen om jag skalar dem innan.
Detta gällde Granny Smith-äpplen och tydligen inte Royal gala...

Detta är alltså resultatet av min girighet:


Jubileum och Pensionärspoäng

Måste bara offentliggöra en siffra här på min blogg.
*trumvirvel*
Det förra inlägget om den extremt irriterande hunden var det 1000de inlägget här på bloggen!
Pretty awesome måste jag säga!


Måste även medge att jag denna morgon skrapat ihop en ordenlig hög med pensionärspoäng.
Jag kom på mig att lyssna på P4 på volym 10 (normal Lena-volym är 15-20) på vägen till jobbet idag... Piiinsaaamt!

Det förmildrades dock något när The Ark - Breaking up with god kom och volymen drogs upp numberous steps...

Stryp katten

En (vad det låter som) storvuxen hund i kvarteret har fått spratt/dåndimpen (fula ord)
Denne har skällt oavbrutet i åtminstone 20 minuter!! - vad jag hört iallafall sedan jag stängde av min musik som eventuellt överröstade den.

Åker man in på anstalt om man springer ut och förorsakar djuret lidande? Jag lider ju faktiskt också! Jag är oerhört trött och behöver sova...

Lyckad dag med Sanna!(!!)

Idag har jag myst till det rejält med lilla Sanna!
Åkte och hämtade henne efter jobbet och därefter begav vi oss till grindstugan för flötigt födointag.

En barn-campino för min del! Sanna fick sås-rabatt för att pizzakillen hade glömt bort att hon alltid brukar beställa margarita med stark sås. Han föreslog vesuvio med mild sås - and what's up with that!?!


Gött var det iallafall och godare kunde det bli, för vi drog vidare till "centrum" och köpte Magnus double caramel!

Alma kläckte en fruktansvärt dryg (och fruktansvärt rolig) kommentar på facebook när jag lade upp en bild på glassen med texten Plötsligt händer det igen.... : "att fokus hamnar i bakgrunden?"
10 poäng till dig där, Alma!



På ICA uppkom även en av dagens många roliga sägelser.
Vi såg Putte i kön framför oss och såg att han sett oss med, men vi var just då uppe i en vild diskussion och kunde inte hälsa. Jag lade dock en liten stund senare upp glassarna på bandet och utbrast: - "Heppåre Putte!!" med gäll röst.
Han hälsade artigt och frågade hur vi mådde varpå jag svarade (med en sådär äckligt väsig och bonnig röst som bara jag kan ha): - "Jorrrå! Vi var precis på grindstugan såatteeeeeee.... Det kan ju inte bli bättre!"


Jag förstår inte varför jag blivit ännu mera bonnig sedan jag flyttat till Örebro!?


Vi åkte därefter och hämtade Tuva-liten och forsatte till Kommunalbadet där jag och vovvisen badade!
Posade därefter spontant på stranden och åkte sedan hem till mig för att kolla på Allsång.


Sannas tiopoängskommentar här hemma när vi lyssnade på Brandon Flowers och pratade om hur sinnessjukt duktig han är : - "Han skulle kunna sjunga alfabetet och det skulle vara helt underbart".
Så sant som det är sagt, unga mö!


Under allsången när de filmade på publiken kom ännu en elak sida i mig fram och jag utbrast plöstligt:
"Jag HATAR småkillar med stora framtänder!!!"



Ännu en elak iaktagelse av mig som jag tidigare denna sommar pratat med bland annat mamma om är att Allsångspubliken oftast är ganska snygg medan kriterierna för att få vara Lotta på Liseberg-publik verkar vara typ "overkligt ful eller påkörd av en truck" (Med undantag från Laxå-damerna som jag för några veckor sedan skrev om och som var med i första avsnittet av Lotta)

Förlåt men detta är min åsikt och nu är det iallafall sagt!


Nu ska jag lyssna på min mysplaylist och gosa ner mig i soffan en stund innan jag ska upp och sova!

Tack Sanna, raring för denna dag!



Och precis när jag ska trycka på "Spara & publicera" börjar min älskade Perfect day spelas...
Passande!

Skämmes Lena!

Ibland förstår jag mig inte på mig själv.
Från och med idag ska jag verkligen försöka skärpa mig.
Vill ju minst av allt göra andra människor ledsna.

Hoppas det nuvarande fina vädret håller i sig.
För då ska jag dra med mig Sanna till sjön efter jobbet och skölja bort all min ångest.

Nu ska jag käka en grön banan.
Adjö!

Berg&dalbanebörs

Det har såklart varit dagens snackis på banken.
Just för sekunden ligger det ju dock på plus! - Otroligt!


Ologiskt beteende

En underlig sak: Varenda dag som jag är sådär extra trött och halvt som halvt försover mig/snoozar i en halvtimme så kommer jag till jobbet tidigare än jag behöver och får sitta och vänta i den råa bilen en liten eller en längre stund.
Mycket konstigt!


Upptäckte dessutom en ond sida inom mig nu på väg till Finnerödja.
Vid borasjön låg en lastbilschaffis under sin lastbilshytt och "mekade". Jag fick en sådan fruktansvärd lust att tuta, ljudligt, så han skulle skrämmas och därmed hoppa till och slå i huvudet i underredet.
Jag höll mig dock i skinnet och avstod från att tuta, men istället skrattade jag till istället, ett sådant där elakt, översittarskratt.

Heppåre kattkärring

Hej på dig bloggen!
Det var ett litet tag sedan. My apologize!

Jag har spenderat hela helgen (fredag-måndag) i Örebro vilket inte hört till vanligheten denna sommar (har aldrig hänt förr)

Det kändes dock väldigt bra och jag sysselsatte mig med roliga och trevliga saker. Bl.a letade spöken, spelade biljard och minigolf, drack thailändsk öl, åt dillpopcorn, kollade på filmer m.m.
Har nu fått relativt bra ordning at ma plejs. Känns bra!
Jag börjar dock skrämmas av mig själv. Alltid förr har jag levt efter principen less is more (när det gäller prydnadssaker). Jag har HATAT prydnadssaker mer än senap och krig. Men nu helt plötsligt säger min mamma de orden jag aldrig trodde jag skulle få höra : "Ska du verkligen ha sådär mycket prydnadssaker i fönstrena? Är det inte snyggare att skala av lite och ändra om och variera lite med jämna mellanrum istället?"

!!!!!!!!!
Har jag blivit en sådan där prylsamlande katt-tant?! Kommer jag snart finna mig omkringstrosandes i min lägenhet omgiven av porslinskatter och burdusa glas-kvinnor och älgar av trä?!?

Ve och fasa.

Jag måste sätta mig ner och begrunda vem jag blivit och vem jag vill vara och hur jag vill att min framtid skall se ut.

So long

Matlådebattle

Idag vinner chefen över mig på matlåde-fronten.
Han berömde mig för min kyckliggryta igår och jag kände stoltheten sprida sig ända ut i hårtopparna.
Och bara för det kommer han idag och kontrar med kinamat från Saigon!!!!
Det doftar krispiga jordnötter, gyllenbrun kyckling, flöt från frityrsmet och ris i hela lokalen.
Och jag har samma kycklinggryta som jag hade igår.... AH MEN HUR KUL ÄR DET DÅ!?!


Someone's populaaaar!

Jag har 10 prenumeranter på bloglovin'!!!!!!!!
Sist jag kollade var det 6 stycken.

Äckel-Kissie - släng dig i väggen!!!
Här kommer jag!


Filmisar

Idag var jag som en zombie när jag kom hem från jobbet.
Bestämde mig snabbt för att bekanta mig med soffan.
Fick lust att kolla på en film och började buffra Baksmällan (ettan, eftersom jag då ännu inte hade sett den)
Jag lagade mat under buffrandet. Det blev en riktig fetto-gryta bestående av matlagningsgrädde, två hela kycklingfiléer och ett halvt paket bacon (plus mina givna vänner grönsaksbuljongen och sojan såkalrt)
Tog en miniportion som teaser. För maten var i främsta fall ämnad att föda mig resten av veckan i form av matlådor.
Satte igång filmen och roades... ända tills jag somnade.
Börjar bli lite trött på att jag alltid somnar när jag ska kolla på film.
Vaknade dock upp efter ca 1,5h och kollade klart.


Kände nu att jag var sugen på mer, och denna gång på en mer spännande film,
specifikt någon Wallanderfilm som jag inte sett förut.
Och som en skänk från ovan är det en av de engelska Wallanderfilmerna på tv nu om 10 minuter.
Tack Gud!

Dagens felsägning

Jag skulle fråga chefen om jag skulle avsluta en stående överföring.
Det blev istället stående avföring...

Vi kom då osökt att tänka på sådana där porslinstäckta hål i golvet som finns utomlands och
som är nära besläktade med västerländers toaletter och spann vidare om sådana en stund.




Frågade också för några veckor sedan om jag skulle lägga ett papper i "10-kronorslådan" istället för "10års-lådan". Jag har nog hängt på för mycket loppisar på sistone...


Feeling hot hot hot

Hittills idag har jag, till chefens och kundernas stora glädje, låtit AC:n stå på hela tiden!
Jag brukar ju annars sitta och hacka tänder, få nackspärr och värkande leder här vid datorn mitt i utblåset,
men inte idag!
Idag måste jag ha någon slags inre värme som strålar ut i varje kvadratcentimeter av kroppen.
Händerna är till och med varma!

Nu ska jag snart ha lunch.
Tagliatelle och kyckling i en fräsch creme fraiche-sås.
Kunde säkert varit mycket gott, men min skeptis växer när jag tänker på att kycklingen är från fredagens eftermiddagsgrillning...

Går den att äta måntro?
Den som lever får se! (...vilket jag kanske inte gör efter detta)


Handelsbanken Masters

Hittade bilder från helgens helseriösa golftävling som blivit lite av en tradition i Henningsonsläkten (andra året i rad...)
Här ser ni mig, med ett fast handslag, överlämna fina priser till det vinnande laget:
Och här är hela ligan:

Misslyckad dag med Sanna

Detta är ju inte ett dugg förvånande, lär ni ju alla förstå.
Varför och framför allt HUR skulle man lyckas få till en lyckad dag med Sanna!?

Tösabiten kom bräsande förbi banken idag och vi begav oss, i hopp om att få en lång och skön eftermiddag/kväll på playan vid Unden.

Tji fick vi!


Vi lade i en 10a i parkeringsautomaten med förhoppningen att vi skulle hänga där i timtal.
När vi var på plats var det molnigt.
Efter några minuter sprack det dock upp och solen gassade som aldrig förr.
Jag kletade på mig sololja.
Vi vandrade ner i vattnet för att svalka oss.
Vi kom upp och skulle värma oss.
Molnet återkom och var betydligt mörkare än det tidigare.
Det började kort därefter spöregna.
Vi sprang till bilen och börnade iväg med grussprut.
Vi delade upp oss i varsina bilar.
Fick vattenplaning x2 på e20.
Jag tog kort precis när en flodvåg kom över min bil.
Såhär såg det ut:



Vi åkte istället hem till Sanna och satt och myste och snackade gojja på hennes altan.
Jag blev bjuden på lyxmåltid (och det var paprika i grytan men jag tyckte ändå om!!! framsteg + vuxenpoäng)
Vi hittade även nya, bra låtar på youtube och gick långpromenad runt Laxå med lilla Tuva.


Vill bara klargöra för er som icke är benägna att förstå sarkasm : Det går visst att ha en lyckad dag med Sanna, trots att den började i ett big, fat failure.


Summan av kardemumman: Mycket trevlig och mysig dag!

Mysig återträff med Röforsarna

Igår hade vi Rånot-reunion (kanske sista träffen någonsin eftersom Katarina flyttar).
För er okunniga så går historien om "Rånot" långt bak i tiden och har på senare år inneburit att gamla Röforsarna (enbart av kvinnligt kön) träffas och umgås, pratar, äter och spelar spel.

Denna gång var två starka själar (Milla och Linnea) tyvärr sjuka så det blev bara jag, Annica, Becka, Amanda och Katarina.

Vi samlades i det nysålda paradiset, Prästtorp, och satt i deras fina lusthus och åt grillade hamburgare (vilket efter våra kanotutflykter och äventyr blivit standard).
Efter måltiden blev det tre omgångar med charader (inte för att det har någon som helst betydelse meeeen... oavsett konstellationen på laget så stod mina lag varje gång som vinnare... vet inte vad det säger om en annan...?! heheeee)

När det började bli lite kylslaget vandrade vi bort till lillstugan och fick en privatvisning på loppisen.
Jag hittade världens sötaste burk och en perfekt glasburk för min mathylla:





Därefter gick vi in och avnjöt den obligatoriska (och glutenfria) kladdkakan med polkagrisgrädde.
Satt där och samtalade ytterligare några timmar och tittade på fina blomsterarrangemang med fascinerande "slajmkulor".



Det var en riktigt härlig sommarkväll, må jag säga!
Tack för den, flickor!




Och när jag redan är i farten med puttinuttiga bilder kan jag även visa mina nyinköpta krukor:




Idag blri det premiär för mig i Ullsansmo - har aldrig varit där, men någon gång ska ju vara den första och Sanna ska ta mig dit direkt efter jobbet! NICE!!

Sagan om den återfunna iphonen

För allas information, idag är det måndag igen!
Det innebär att arbetsveckan börjat igen och att helgen är över.
Denna helg spenderades i dagarna två i Askersund med goda vänner och gott vin som kompanjoner.

Jag lyckades göra det man inte får göra : Jag tappade min käraste phony = mitt liv gick under!
Jag drömde hemska mardrömmar om ett liv utan iphone hela natten. Vaknade i panik mitt i natten och började genast "söka igenom skogen i sinnet" i tro om att jag hade övernaturliga krafter och skulle hitta den.
Jag fick bekräftat för mig att jag inte hade några special powers...
Det hade däremot min fader! Han gav sig, utan min vetskap, ut tidigt på lördagmorgonen för att leta efter min älskade. Han hade ingen som helst aning om vart på Borgmästargolmen jag hade tappat den, men han letade, letade och frågade en sovande arrangör och hittade den tillslut!! Helt ofattbart!

Jag vaknade denna morgon av att Sanna det aset från sin madress tjoade:
- "LENAAAA! Jag kollar vad klockan är... på min iphoooone!! Kan du se vad klockan är på din?!"
Jag var då fortfarande ovetandes om att min phone var återfunnen.
Snart kom dock pappa upptrampandes för trappan med en ringande iphone i handen och sade:
- "Lenaaaa. ska du inte svara? det är din iphone som ringer"
Jag blev ännu mer bitter av att jag trodde att han sade så enkom för att retas, men jag såg snart till min stora glädje att det var sant det han sa.
Aldrig förr har jag varit så lycklig!



Note to myself: kissa aldrig i nedförsbacke och ha aldrig väskan öppen.


RSS 2.0