God fortsättning!!

Hej fans! Hoppas ni haft en fin julhelg. Det har jag haft! Har ätit måttliga mängder mat och godis för en gångs skull. Har dessutom haft en KANONkväll med mina fina vänner. Har haft snöbollskrig, slagit ut en flisa av min framtand och kletat kebabsås i pannan. Det har med andra ord varit ett helt vanlig juldagsfirande... Nu ligger jag utslagen i soffan med Milla i Göteborg och kollar på en legendarisk Robbie Williams-konsert och pimplar cola. Har dessutom tryckt i oss tacos så nu är allting som det ska. Är dock gravt besviken på oss angående dagens mellandagsshopping. Hittade i princip ingenting!! Men det ska det bli ändring på imorgon! Pusskram

Bussberättelse plus lite mer

Tog bussen till farmor och farfar idag pga att jag är så otroligt generös och har köpt så ofantligt mycket julklappar att jag inte orkade promenera med dem till norr... Hur som helst! 
 
På bussen satt två alkisar och samtalade.
Den ena: Varför flaggas det på bussarna idag?
Den andra: det är ju ho den där käärringa... Va heter ho..? SYYYYLVIA!!! Ho har ju namnsdag eller nå.
eller neej. Ho fyller ju år!  det ska va så fint det där mä kungafamilja. Men ho luktar skit efter att ho varit på toa också!!
 
och några säten bort satt jag och log för mig själv och kände mig som en superklyschig person som älskar allt och alla bara för att det är jul. Meeen just så är det ju faktiskt också...
 
försökte förresten vara snäll idag! lade några hemmagjorda pepparkakor i en påse, knöt en fin rosett om det och gick och plingade på hos mig kära granne. Det är ju ändå juuul. Men hon öppnade inte.........
 
 
 
 
SÅ NU ÄR DET KRIG!!!
Nästa säsong av Grannfejden nästa!

Iiiiih, det är julafton imorgon!!!

... och jag är helt nipprig i hela kroppen som den juljunkie och det barn jag är.
Lyssnar nu på julmusik, ska snart avnjuta en brakfrulle och provar kläder inför de kommande dagarnas festligheter och mys. Vår familjs relativt nya tradition att på juldagen promenera till Råvgången och där äta medhavd fika bidrar till att ytterligare en varm, mysoutfit måste planeras. Blir nog nästan till att ta stora Marseille-väskan för att få plats med allting...
 
Ikväll ska vi vara hemma hos mamma och pappa och spela bingolotto. Förstår inte riktigt varför det har blivit ytterligare en tradition egentligen?! Det är ju alltid skitkassa artister närvarande och själva bingospelet är ju väldigt stressande i sig. Risken att man ska tvingas se Sveriges kändiselit i form av Pernilla Wahlgren och Charlotte Perelli är ju även väldigt stor. Så jag förstår faktiskt inte alls varför vi år efter år utsätter oss för detta. Det är ju helt uppåt väggarna!
 
Meeeeen, Jag och Elin ska även få ta vårt årliga julbad hos mor och far (Inte tillsammans, Matilda....), plus att man ju faktiskt får umgås och tjuvstarta på julskinkan och allt julgodis. Så det lär nog bli en bra kväll ändå!
 
 
Bjuder här på en av mina favvosar när det kommer till julsånger. Hade dock i år glömt bort att den fanns... heheeee
 
 
 

God Jul!

 

Survivors!

Vi överlevde gårdagen som tydligen inte var dagen för jordens undergång.
 
 
Tack så väldigt mycket för det!!!
Nu måste jag ju ut och hetshandla de sista julklapparna...

Fart

heheheh fart...

Idag har det varit fart på mig minsann! Var först en sväng till Askersund med omnejd med farmor och farfar för att hämta hem mina kläder från torpet. Hann även med ett besök på Torghallen och en hönsgård...

 

Därefter kom Beckis på kafferep vilket var väldigt mysigt trots att jag tyvärr gjorde henne besviken många gånger (sa att jag hade morotskaka och pannkakor fast det i själva verket var banankaka och pepparkakor.... sorryy).
Efter detta hämtade Mikaela upp oss och vi rejsade till Marieberg där vi inte direkt var ensamma... Verkade som att fler folk än vi hade tänkt köpa julklappar såhär på öppet-till-22-dagen?!?!? Fattar nada!

 

Därefter åkte vi hem åt varsitt håll och de hårt arbetande kvinnorna skulle hoppa i säng. Jag däremot hoppade ner i mitt förråd istället och började gå igenom mina flyttlådor och valde omsorgsfullt ut det jag ville ta med upp. konkade upp det för trapporna (ljudlöst för att slippa få skäll av grannen), ställde det på plats, packade upp alla kläder och satte upp min julstjärna i fönstret. Vid detta laget var klockan 23.20 och det borde nog varit läge för att sova. MEN, jag ville inte det utan gick ned ytterligare en vända i förrådet och hämtade upp en hel IKEA-kasse full med saker. Nu står även dessa på väl utvalda platser och jag känner mig nöjd för tillfället. Och trött.

 

Måste sova nu, för imorgon ska jag på en "förutsättningslöst intervju" på ett bemanningsföretag! Håll tummarna för att de kan hitta något kneg te mä!!!

 

Puss och goder natt!

 

 

Bifogar härmed före och efter bilder på mitt fönster:

 

FÖRE:

EFTER:


Magnifique!

Första dagen tillbaka i Örebro är förbi och det har varit en väldigt bra sådan.
Först plockade och grejade jag i lägenheten (dock väldigt lite pga extrem slöhet) och sedan kom Annica och hämtade mig när hon kom från jobbet. Dagen har sedan spenderats med henne på stan och hemma hos henne, Joel och lilla söta Sookie (deras nyinförskaffade katt!!). Jag blev rejält uppassad med tacos, hemmagjort julgodis och hallon- och lakritsglögg (världens godaste!), så jag klagar inte!
 
 
När jag nu vandrade hemåt längs Storgatan hem till mig var det inte en enda människa som vände sig efter mig och ropade magnifique eller belle, vilket kändes en aning ovanligt med tanke på fransmännens tvångstanke att ALLTID vara tvungna att kommentera en förbigående kvinnas utseende.
Det var dock inte en jättestor förlust utan jag känner nu att det är skönt att ändå vara tillbaka hemma igen!
 
Apropå detta måste jag bara delge en liten händelse som Charlotte var med om häromdagen i Marseille:
Hon gick på gatan och var på väg att möta en man som pratade i telefonen. När de närmade sig varandra hörde hon hur han sa till personen i telefonen att vänta eftersom han var på väg att passera en tjej. Han plockade ned telefonen från örat, slängde ur sig ett "Tu es belle" till Charlotte och plockade sedan upp telefonen igen och fortsatte oberört att prata. Detta förtäljer ganska klart hur det ligger till där nere. Ganska så komiskt måste jag säga!

"Välkommen hem, Lena!"

Nu är jag hemma igen. Ligger uppe på mitt loft efter att precis vinkat av mamma, pappa, Elin, Anders, farmor och farfar som var här för att välkomna mig hem igen med mat och efterrätt! De hade dessutom flyttat in mycket av mina grejer, frukosthandlat och julpyntat. De är verkligen världens sötaste!
 
Men tyvärr har jag just i detta nu svårt att uppskatta deras söthet och det faktum att jag är hemma i min älskade lägenhet igen (i vilken jag för övrigt började gråta när jag äntrade....).
Varför kanske ni då frågar er?!
 
JO, detta på grund av en viss granne till glädjedödare.........
Två gånger under loppet av 10 minuter har det plingat på min dörr och jag har blivit tillsagd att vara tyst pga att "det ska vara tyst här klockan tjugotvå!!!".
Denna regel har inte gällt förut, och med tanke på att jag inte ens väsnades sista gången utan i själva verket bara tystljutt borstade tänderna har hen ingen rätt att komma och ge mig mördarblickar och anklaga mig för något jag inte ens är skyldig till!
 
Tack för det trevliga välkomnandet, kära granne. Vad hände med den sidan av dig som för några månader sedan insisterade på att bombardera mig med blombuketter?!

Nice med nice?

Direktblogg från Nice airport. 
Här är det hur fint som helst MEN vi har stött på ett antal smärre problem redan.
 
• jag hade 9 kg övervikt i mina väskor. Detta löste sig dock väldigt bra och efter att ha slängt lite onödigt skit och packat handbagaget fullt med skor hade jag tillslut bara 3 kg för mycket. Väl vid incheckningen var fransmannen som satt där väldigt rar och lät min tunga väska passera, utan att jag behövde betala! NICE!
• flyget är försenat med 3 timmar. Mig personligen gör det inte så mycket men det är desto värre för Matilda och Tobias som därmed missar sitt anslutande flyg upp till Umeå. Tycker så synd om dem!! Men nu letar vi frenetiskt efter lösningar och telefonnummer till någon kunnig själ på norwegian. Fransmännen och fransyskorna har alla gett oss olika besked så just nu råder det kaaos här. INTE NICE!
 
Resultat efter att ha vägt för- och nackdelarna: Nice är inte speciellt nice just nu (förutom att det är underbart väder och vackert och en massa palmer till utsikt)
 
Au revoir!

Sorryyyyy

Förlåt att jag lämnat er här att dö  av uttråkning pga utebliven uppdatering...
Meeen jag har ju faktiskt haft bättre saker för mig, dvs levt livet!
 
Det var storslaget avskedsgalej i fredags och lördags och igår var alla så döda att vissa inte ens orkade ha på sig klocka för att den var för tung att bära...
Men guuuud så kul det har varit!!
Hinner och orkar inte skriva någonting att värde. Förlåt igen.
 
Nu ska jag springa och köpa vin att bunkra upp med i Sverige!
 
Au revoir!

Lucia och Pestopasta!!

Jag har lärt mig ätit pestopasta folks!!
Mimmi lärde mig och guuud så gott det var.
Jag tog om fyra gånger *stolt*
 
För övrigt vill jag önska mor, far, farmor och farfar en trevlig lucia genom att bjuda på denna vackra lilla bild.
Ni kan ju nämligen inte se att jag lagt upp denna om en luciahälsning tidigare idag på insta och fejjan.
 
SÅ:
Trevlig lucia släkten!
 

Cuz I'm your laadyyyy

Lyssnar på musikhjälpen varenda "ledig" stund här nere vilket jag verkligen älskar i och med att det kan komma så otippade och ovanliga låtar. Imorse var den första låten jag hörde Just idag är jag stark (som jag och mina flickor för övrigt hade musikvideoinspelning till förra helgen....) och förut idag hörde jag Marseilles topplistelåt - nån fransk "hiphopdänga" och så har jag även hört Rammstein. I just looove the mixture!
 
Men låten som kom nu slog allting : The power of love - Jennifer Rush
Vad är detta, kanske ni då undrar? - JO! Denna låt hade jag på EP och lyssnade på på min egna grammofonspelare när jag var liiiten liten! (Huvaligen, det låter som om jag växte upp på 1800talet?!)
Och att sitta på mitt rum och fullkomligt SKRÅLA till denna sång är ett utav mina allra första minnen i livet!!
Att detta var en barndomsfavorit märktes tydligt nu i och med att jag fortfarande bara kunde den på svengelska...
 
Blev därmed fruktansvärt nostalgisk såklart!
Lyssna nu, och dröm er tillbaka till barndomen och försök se framför er en snorig, 4-5-årig Lena sittandes, sjungandes i en saccosäck framför en grammofon...
 

Shopparns pöjk

BONSOIR!
 
Idag har jag suttit på Starbucks, smuttat på en enorm Chai tea latte (Världens godaste!) med några bruttor och pluggat till Marketing du Luxe-tentan. Efter det tyckte vi att vi förtjänade en runda på stan vilket jag verkligen tog bokstavligt. Jag gick lös och har nu köpt julisar till mor, far, farmor och mormor!
PLUS några julklappar till mig själv..... 
 
Jag tyckte att jag förtjänade ett par nya skor (de gör sig inte bra på bilden... och de är svarta i verkligheten och inte blekbajsgråa som det ser ur här... De är inte heller i strl 45 som det också ser ut här!)
 
Köpte dessutom lite smått och gött på Sephora. HAHA vilka katastrofalt dåliga bilder jag har tagit nu ser jag... Pardon!
 
Dessutom köpte jag några Savon de Marseille till mig själv
 
Och just det! Jag glömde ju mina fina ringar!!
 
 
Och efter min shoppingrunda var jag ju tvungen att köpa en resväska för att lyckas konka hem allting. Köpte därför en nätt, liten resväska som jag själv skulle kunna stänga in mig i!
Här posar jag med min riviga frilla och min väska:
 
 
C'est tout!
 
Nu ska jag lyssna vidare på musikhjälpen och packa lite! 
 
6 dagar kvar nu........

Lena Henningson aka. Ove Sundberg

Idag fick jag smeknamnet Ove Sundberg av mina kära vänner pga att de tycker jag är snål som ber om postförsändelser från Sverige med tops, för att jag hoppas kunna spara in på toalettpapper så jag slipper köpa ytterligare ett paket innan jag åker hem samt för att jag äter mögligt bröd............
 
Detta kunde jag ju inte tolerera och gick därför idag med bestämda steg till min lokala mataffär för att köpa  tandkräm TROTS att jag förmodligen hade kunnat lyckas klämma ut allt det sista i min nuvarande så jag inte skulle behöva köpa en ny för en veckas användning. Jag tog dessutom inte ens den billigaste varianten utan en i medelprisklassen som var förpackad i en kartong (- ju mer förpackning = desto dyrare pris!)
 
Men detta visade sig vara ett rejält misstag- TANDKRÄMEN VISADE SIG NÄMLIGEN HA EUCALYPTUSSMAK!!!! Det är min absolut värsta smak efter citrus i bakverk och jag bestämde mig därför i detta nu för att jag inte längre ska skämmas över mitt ekonomiska tänk!
 
Ove Sundberg har väl trots allt några andra fina sidor...? Eller?!?!?!?!?
 
 

Jag träffade precis Brandon Flowers!!!!

Tog tag i mig själv och min lathet och uträttade ett postärende såhär på kvällskvisten, och det visade sig vara bland det bästa jag gjort i mitt liv!
 
På postkontoret jobbade nämligen Brandon Flowers!!!!! (eller det kan tänkas att det var hans okända enäggstvilling, men jag står nog fast vid att det var the real deal...).
Denne mans utomordentliga utseende och leende gjorde mig såklart jättenervös och jag blev om möjligt ännu sämre på franska än jag redan är... Han skrattade dock med mig och hjälpte mig att skicka mitt rekommenderade brev utan att ifrågasätta min absoluta okunnighet och fumlighet :')
 

Jag vågade inte plocka upp phony och knäppa en bild på honom, utan tänkte att det ju finns tusentals bilder av honom på google, såatteee det behövdes ju inte!

KÄMPAA!

Här följer lite pity- och pepptalk till mig själv, särskilt det sistnämna vilket jag verkligen behöver om jag ska klara mig igenom denna vecka.
Det är alltså tentaveckan from hell som infinner sig, jag har nu idag klarat av en och har tre stycken kvar denna vecka! Och jag tror dock att det gick bra idag, trots min ständiga kamp mot spykavalkad... SKÖNT!
MEN! Jag kom att tänka på Becka och mig efter våra tentor hemma i Örebro... När en tenta väl är skriven släpper all press och man blir så utmattad att hon och jag brukar säga att man skulle kunna sova ett dygn.
Här är detta ju dock inte ett alternativ eftersom så fort dagens tenta var skriven, förväntades jag åka hem och börja plugga inför morgondagens tenta...
 
Eftersom jag är självdisciplinen personifierad (läses med stark ironisk ton...) så slocknade jag ändå så fort jag kom hem idag. Sov i fyra timmar och vaknade vid 17ish med en hjärna med så låg (ellre hög?) densitet att den kändes som för löst potatismos. Men ändå var det bara att ta sig i kragen och sätta igång med pluggandet. 
Det enda jag gjort är att rita upp alla miljontals matriser som vi kommer behöva och som vi inte kommer hinna göra på plats eftersom vi bara har tre tentatimmar på oss. Förövrigt kan jag ingenting, men anteckningarna får medtagas imorgon (TACKA GUDARNA FÖR DET!) så jag får bara hoppas jag kan hitta i och förstå mina kaotiska anteckningar imorgon...
 
Men just det. Pepptalk var det också... KOM IGEN LENA!! DU FIXAR DETTA! SOVA KAN MAN GÖRA I GRAVEN. ANNARS FÅR DU SOVA PÅ FLYGET HEM DEN 18E DECEMBER! MEN FRAM TILLS DESS ÄR DET BARA ATT BITA IHOP. DU KLARAR DETTA! THE SKY IS THE LIMIT. IMORGON ÄR DET EN NY DAG = NYA MÖJLIGHETER. DU KAN SÅ MYCKET MER ÄN DU TROR!  heheee skojade bara!
 
Sådant här biter inte på mig tyvärr utan gör mig bara mer omotiverad och bitter.
 
Får istället se fram emot den galna tentafest-/avslutningshelgen som följer efter att alla tentor är skrivna!   Dessutom som en liten viskning från ödet kom låten "fucka ur" på radion nu... 
 
 
HAHA! jag googlade pepptalk och hittade världens mest cheesy sida. Spana in här!!

NOTE TO SELF

Att äta mögligt bröd innan tenta är inte den bästa uppladdningen!
Sitter och kippar efter andan och kämpar emot spyorna, och tentan börjar om några minuter...

YEY!

Dörrincident nummer 2

Idag när jag kom hem, småbakis och allmänt trött och vidrig, lyckades jag inte låsa upp min dörr till lägenheten. Nyckeln gick inte att få in helt. Jag panikade en stund och lyckades sedan engagera halva korridoren. Tre av mina fina grannar kom och försökte hjälpa mig, ringde folk för att försöka få tag på nummer till vår landlord och fick tillslut äntligen tag på honom.  Precis när vi lagt på luren kom han hasandes runt hörnet i korridoren då det visade sig att han tydligen bodde i huset(!).
Han bökade med låset en lång stund. Hämtade låsspray och grejade - utan framgång.
Till slut försvann han iväg och kom snart tillbaka med en sådan där plastmapp som man lägger papper i. Med denna lyckades han på något mirakulöst sätt bända upp dörren! (Känns ju tryggt att det inte krävs mer än så för att öppna en dörr...)
 
Men hur som helst! Vilken lättnad!!
Jag hade redan hunnit blivit inbjuden att bo hos min brasilianska granne tills imorgon då vi skulle få ringa en låssmed och såg framför mig hur min tenta imorgon inte skulle kunna genomföras eftersom min dator var inne i lägenheten.. meeen som tur var slapp vi allt detta och jag är nu inne och har inte lämnat lägenheten en sekund sedan dess.
 
 
Nu ska jag kolla klart på resterande Gossip girl och sedan sussa så jag är pigg och fräsch inför den stundande tentaveckan!
 
Wish me luck!

Otrevlig överraskning

Scenario:
 
1. Farsan loggade in på skype.
2. "Trevligt!" tänkte jag och ringde upp med videosamtal för att snacka lite skit sådär på lördagseftermiddagen.
3. Tilläggas bör att jag var väldigt trött och sliten efter att ha suttit och pluggat hela dagen och såg ut såhär:
4. Samtalet kopplades på och laggade lite varpå pappas kamera aldrig sattes på utan enbart min.
5. Hörde då plötsligt ett ofantligt babbel och inser att hela släkten plus massvis av kompisar till mamma och pappa samt till farmor och farfar befinner sig där och kollar på mig på storbildsskärm!!!
 
6. Det var lite genant och jag blev blyg och försökte avsluta samtalet asap...

Dagens tips!

GOOGLA "CUTE ANIMALS"
 

Efter att ha kollat på bilder från den sökningen ett tag glömmer man bort tid och rum. Man förtränger att krig och ondska finns i världen och all känsla som finns kvar i kroppen är positiv och fluffig!
 

Jag är en bra kompis!

Stackars lilla Matilda är lite ledsen och saknar sin pojkvän hemma i Sverige. Ja men visst, då får jag henne till att kolla på Moulin Rouge - världens sorgligaste film!
Jag är allt en snäll och bra kompis jag...

Förlåt lilla vän! Men trots allt, denna film handlar ju om "love, overcoming all obstacles", till och med fyra månader i Marseille!

Puss och godnatt

Direktblogg från nattbussen

Sitter i skrivande stund på bussen på väg hem från Matilda där jag spenderat dagarna två med tentaplugg. Busschauffören kör som en FOU och jag ramlar nästan av sätet... Men det gör ingenting för jag har bra musik i öronen (tack Sanna för lånet av spotifykontot nu i 40 minuter!!!) och sitter drömskt och tittar ut på marseilles landskap.

Nu är det bara 13 dagar kvar här och det känns helt absurt. Både jättetråkigt och jätteskönt på samma gång!

Ska iallafall, trots de fem stundande tentorna, göra det allra bästa av den sista tiden här med mina fina nyfunna vänner!

Godnatt och stå i kylan hemma i Sverige! Snart kommer jag hem och hedrar er med min närvaro och värme och planerar även att ta med lite medelhavstemperatur hem...

Killing me softly.....

Nu är det tentaplugg...
Har första imorgon och sedan fyra stycken nästa vecka (måndag, tisdag, torsdag och fredag) JIPPIE!
 
Den tills imorgon är nästan värst... Måste läsa en massa artiklar för att en av dem kan komma att beröras på tentan. Och dessa artiklar är inte från denna värld?! Helt sinnessjukt svårt språk. Jag har nu läst 1/3 av en av dem, och kan seriöst inte återberätta en enda liten sak. Jag har inte förstått ett ord av det jag läst.
 
Ta en titt på detta och snälla(!), säg att det inte är jag som är dum i huvudet utan att det är svårt?!
 

Roliga timmen

Hej mina barn!
 
Charlotte berättade häromdagen att vi andra inte hade förstått den roliga historien om tomaterna...
Så nu ska jag berätta för vad vitsen med den EGENTLIGEN är:
 
Det var en gång två tomater som skulle gå över en väg.
så blev den ena tomaten överkörd. 
Då sa den andra tomaten till den första; (PÅ ENGELSKA!) come on, ketchup (catch up!!!!!!!)
 
FATTAR NI?!?
kul ju!
tänk vad van gått miste om under alla dessa år. Sååå pinsamt!!

De senaste dagarna i bilder

Skypade med mina älskade föräldrar som tyckte det var väldigt roligt att framkalla stora ögon genom morfars gamla glasögon...






Denna helg har vi haft storbak! Detta är alla våra fina pepparkakor med garnering som symboliserar allt vi gjort och sagt och som präglar vår fina tid här i Marseille.

Marcel go to hell

 
 

Jag skrek en gång i en offentlig mijlö ut ordet Scrotum (=pung) som heter exakt samma på franska...


Epic fail!!!




Mimmi har fått oss att inse hur bra Niggas in Paris är!


Vi har lyssnat mycket på MGMT


och M83 har varit en given önskelåt varje helg på Trolleybus!


Och så även Lykke Lis I follow rivers 


Plugghäst!


God jul


Bajs-Benji!!! </3


Denna är listig och har två innebörder: Charlottes takterass och tak (=tack på norska)


Twilight <3


Mimmi fyllde 25!


Charlotte har haft "en grej" med en kille...


Dörrincidenten...


Allas vår älskade Trolleybus!


och på Vapiano är vi stammisar!


Matilda, Lena, Charlotte och Mimmi! NAW!



Charlotte är norsk...


Vi andra svennar





Igår kom min polska granne över på besök och vi käkade körv 


och pimplade vin (3 flaskor!!)


Din morgonutsikt från Mimmis säng


Och så gladdes jag över att jag slapp vara hemma i kalla Sverige! HA HAAA


Och så bakade vi svindyra lussebullar och drack julmust


Och pimpade vårt pepparkakshus!
 
 
 
 
C'est tout!
PUSS

Love is actually all around

Idag minsann har vi bakat lussebullar så det stod härliga till!
Jag som dock är lite av en Jul-Hitler blev först besviken och genomgick en livskris när jag insåg att våra lussebullar inte skulle bli så  goda som mammas eller farmors.
- Hur ska jag någonsin kunna bli en bra mamma eller farmor om jag inte kan baka perfekta lussebullar!??!?!
Hur som helst så kom jag snart över det och gladdes över att vi ändå lyckats göra väldigt goda sådana med tanke på omständigheterna. Jästen var inte som i Sverige, vi hade inga ordentliga decilitermått, vi hade ingen riktig ugn utan en kombinerad mikro och ugn och ingen temperaturmätare för mjölken... Och pressen på oss var även väldigt stor i och med att saffranet kostade 150 spänn, vilket gjorde att vi kände att vi absolut inte hade råd att fucka upp någonting.
 
Vi hade även tänkt att gå ut och fira en av de sista lediga helgerna men baket tog så lång tid och vi blev så sega att vi stannade hemma och myste ned oss i sängen med glögg, lussebullar och Love Actually istället - mycket lyckat det också!! Jag bölade dock så mycket att jag såg helt nedbruten och förstörd ut när jag nu nyss åkte metron hem. Förstod inte varför alla glodde på mig men insåg sedan när jag kom hem och tittade mig i spegeln att det förmodligen berodde på att jag hade helt rödspruckna ögon...heheheee. Borde ju dock inte vara så häpnadsväckande med tanke på alla läskiga, påtända människor med dimmiga ögon som vandrar omkring här på gatorna...
 
MEN! Vet ni vad jag har fått reda på för någon sjuk grej angående Love Acutally!?!  Det är ju min absoluta favoritfilm och jag har sett den så många gånger att jag kan den baklänges, MEN jag har missat "a tiny insignificant detail" - En av slutscenerna när Jamie åker till Aurelia och friar till henne på resturangen där hon jobbar samt när de går längst gatorna dit är inspelad här i Marseille!!!!!
Restaurangen ligger i Vieux Port precis bredvid Shamrock där vi brukar vara och dricka öl! Och de filmar även på Marseille airport-skylten när han står och väntar på en taxi där utanför!!
 
Hur sjukt är inte det egentligen!?
Ser det lite som ett livstecken - det var nog meningen från första början att jag skulle hamna just här i Marseille! AW
 
 

Spenderarbrallorna var på på IKEA

Nu har vi allting förutom snö och riktig kyla här i Marseille för att vi ska komma i julstämning.
Vi begav oss nämligen till IKEA i kväll och gick lös i matshoppen!
Detta är vad som inhandlades:
  • 5 flaskor glögg
  • 7 flaskor julmust
  • 1 pepparkakshus
  • chokladkola
  • prinskorv
  • sill
  • 2 pepparkaksdegar
  • tunnbröd
  • hönökaka
  • Plus juldoftljus
Och imorgon skall vi även baka lussebullar! <3
 
NU ÄR DET JUL IGEN! (hahah herree, vad cheesy!)

RSS 2.0