<3 anteckningar i phony

Fick för mig att kolla igenom mina anteckningar på phony av någon outgrundlig anledning (över hundra stycken).
Och det är alltid ett sant nöje att titta igenom dessa, för jag skriver så mycket skit där som dyker upp i mitt huvud!
"smarta" citat, påminnelser inför blogginlägg plus massvis med låttitlar. Det roligaste är att jag allt som oftast skriver dessa då jag är förfriskad och ute och slirar, vilket innebär att mycket som står där inte är fullt så smart som jag kanske tyckte vid tidpunkten för skrivandet... Har dessutom letat upp samtliga låtar jag skrivit upp där, och hälften av dem kan jag inte ens förstå att jag tyckt varit så bra att de är värda att bli uppskrivna och ihågkomna.
I juni 2011 verkade jag ha någon dille på hiphop då jag vid 2-3tiden skrivit upp massvis med skumma låtar.

En jag återfann var dock skön. Jedi mind tricks (men jag hade jag skrivit tracks i anteckningarna...) med Blood in blood out var grooovy och skön. Annars var mestadelen pure shit, rent ut sagt.
Skoj ändå att återuppleva sina forna partydagar!

Men nuu du, kom det en bra låt!!! (Kors i taket) Modestep - Sunlight (men jag hade skrivit sunshine)


Jag planerar även inför ett kommande C-uppsatsinlägg, men det håller jag på tills jag inhämtat viss primärdata från Jasmina... *försöker få er nyfikna och håller er därmed med flit på sträckbänken och levererar en cliffhanger som förhoppningsvis får er att återkomma*

Dagen i plus och minus

Dagen började med äggröra på färsk skogaholmslimpa (+ + + +)
Jag har bara haft lite solpuder och pyttelite mascara på mig på hela dagen men ändå känt mig relativt fräsch (+ + +)
Hade dock dålig hårdag vilket drog ner helhetsintrycket avsevärt... (- - - -)
Fortsatte med opponeringsdate med min vapendragare Jasmina och Rebecka. Det gick bra! (+ + + +)
Upptäckte att min carbonara som jag hade med som matlåda luktade funky och att baconen var grå (- - - -)
Lärde mig ett nytt ord från Becka, som hon i sin tur lärt sig av sin ömma moder: Velocipedia (+ + +)
Velocipediade till Annica och Joel och bjöds på Calippo (+ + + +)
Joel lämnade oss = Gossip Girl-maraton (+ + + + +)
Vi blev hungriga och beslutade oss för att velocipedia iväg till Spicy Hot för att inhandla stekta äggnudlar med kyckling, räkor och fläsk. Vi fick maten i sådana där pappersboxar vilket fick mig att känna mig cool och city-chic (+ + +)
Kom hem och upptäckte att maten inte var så jättegod samt att kycklingbitarna var oregelbundna i storleken och stora som taxöron plus att räkorna fortfarande hade stjärtskalet på. (- - -)
Jag pillade (läs slet) bort alla mina lösnaglar. Mina riktiga naglar är nu som gummi (- - - -)
Annica ställde fram chilinötter (+ + +)
Jag velocipediade hemåt och möttes av de välbekanta vägarbetarna utanför min ingång. De och deras maskiner väsnas och piper, vilket kommer hålla mig vaken nu när jag ska förbereda det sista inför morgondagens opponering (+ +)
Hörde precis mina grannar ha "utflyttningssex"... Kommer inte kunna se dem i ögonen imorgon och önska de lycka till i framtiden... (- - - - -)


Nu ska jag som sagt förbereda mig inför morgondagen!
Godnatt vänner!

Och Tack älskade Annica för en fin dag! <3



Kom på nu att ordet jag lärde mig kanske var velosicera... Minns inte. Får fråga Becka imorgon. (- - - -) för att jag visste inte alls lärt mig ett nytt ord idag...

Sovmöra

Det fick jag idag, ja!
Vet dock inte om den gav sin rätta för jag känner mig fortfarande lika tung i huvudet och vill bara sova bort hela denna vecka. Bajs

Adjö so long


Sanniepaj

Lunchade på Jensen med Sanna och Becka idag. När vi planerade när vi skulle ses svarade Sanna lite kryptiskt att hon "bara skulle fixa en sak först" och att vi kunde ses efter det. Jag undrade vad denna "sak" var för någonting och diskuterade och analyserade tillsammans med Becka för att komma på vad hon hade för fuffens för sig. Kom dock inte fram till någonting.
När vi väl sågs på stan frågade jag henne rätt ut vad hon hade för kryptiska hemligheter för sig, men fick bara en *ignore* som respons.
Började tänka i banor om att det kanske var ett känsligt ämne och lämnade det snabbt.
Vi satte oss till bords och samtalade en stund med varandra då Sanna plötsligt böjde sig ned, rotade i en påse och drog fram två fina, välinslagna paket som slängdes upp på bordet framför mig och Becka. Hon utbrast att: "ni måste ju få examenspresenter för att ni kämpat på så bra juuuu!"

Hon är ju verkligen världens raraste!! Både jag och Becka blev generade, rörda och tackade sedan snällt i h uppfostrat och var julafton-fnittriga resten av lunchen.

Sprang sedan ut i solen och slet upp presenterna och fann ett alldeles underbart WoodWick-ljus som jag och becka suktat efter igår på Entré samt en söt shower gel-flaska som var så fin till sitt yttre att jag känner mig för smutsig för att få äran att använda den.



Tack snälla, rara, söta Sanna!
Och tack för en trevlig dag Sanna och Becka! <3

Puss!


Lätt som en föögel

Idag lämnade vi in C-uppsatsen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OMFG. HELT SINNES! Har varit helt lycklig och lätt i kroppen hela dagen!

Min kompanjon Rebecka och jag firade det hela med att luncha och sprätta pengar omkring oss på stan.

Jag köpte en kanooonfin Gripsholm-filt, coola solbrills och smink! Shoppade även loss på Willys förut. Har haft NOLL ordning på mitt mat-liv de senaste veckorna eftersom jag bara livnärt mig på Robertsonkorv i trippel bemärkelse. Men nu är det alltså ändring påt! Glömde dock köpa smör så jag breder fortfarande på ett grynigt och halvrinnande lätta på mina smörgåsar i och med att en viss, virrig Björn lämnade smöret framme en hel dag... Meeeen dålig mat härdar magen, intalar jag mig så jag mumsar på för fulla muggar!

Nu ska jag ta kort på min nya filt med min eminenta cam och bifoga i detta blogginlägg. Tänkte även bjuda på en bild då vi bläddrar igenom våran 72sidor feta uppsats! Dä du!!!

 


Natti natti maniacs!


Sol- och badpremiär

Idag har jag varit vid mamma och pappas torp och myst hela dagen!
Premiärbadade med pappa och farmor som publik i Åmmelången som enligt några grannar uppmätte överkomliga 22 grader!! NICE!!!

Låg även på mage en filt i gräset med datorn framför mig och korrigerade uppsatsen. Sådant "småpill" tar ju alltid mycket längre tid än man tänkt sig och väldigt många timmar passerade därför där jag låg med ändan i vädret.

Min lilla bakdel och baksida av lår går därför i denna kulör:


Euforiiiii

Vinsten känns GOOO!

För övrigt så jag har en alldeles underbar kväll i Laxå med Sanna och Becka. Kom hit till ett dukat bord och avnjöt den godaste måltiden jag någonsin (!) ätit! Sanna is the shit med sin fläskfilégryta och potatisgratäng!

Jag känner även eufori över att C-uppsatsen är färdig!(!!!!!!) Är bara lite slutgiltig korrekturläsning kvar, vilket ska ordnas ifrån en filt i solen imorgon.
Jag behöver verkligen sol och bränna. Är så blek att jag ser ut att ha gulsot/vara en alien...

Ha en bra kväll vänner!

PUSS!


Pokerkväll på Phragménsvägen

Plugg idag 9-17.30 = död Lena

Men nu är det ju trots allt fredag och vi är hos Mikaela och laddar för pokerspelande på balkongen samtidigt som vi ska sippa på ett glas vin = glad Lena

Trevlig helg, kära vänner!


Rock n' roll

Inte visste jag att c-uppsatslivet innebar rock n' roll-liv! Men tydligen så!

Satt på univ 9-18.40 idag = låååång dag då näst intill all tid bestod av analyserande och vändande och vridande på allting som kan tänkas vändas och vridas på.
Cyklade vid 18.40 hemåt men bytte snart riktning då Björn och Oskar befann sig på Soleo. Joinade dem och intog även en öl för att följa med i fasonerna som försiggick. Jasse joinade även snart och vi njöt av vädret och livet en stund för att sedan ta vårt pick och pack för att vandra vidare mot rockbaren. Där var det fullt ös och vi drogs med i stämningen och träffade trevligt folk (breakdanceare, rappare, kumlingar, brodererare...) vilket bidrog till att vi där kvarblev. Mååånga öl senare promenerade vi hem för att sova, vilket resulterar i att jag i skrivande stund fortfarande är vaken...


Men! Imorgon klockan 9 ska jag ändock vara på plats hos Jasse för uppsats-slutfinish!
Det är ord och inga visor...

 


Godnatt!!!


Nyfunnen kärlek

Har nu rivit ihop alla tunga vinterskor och jackor, burit ned dem i förrådet och återvänt upp med lättare och somrigare sådana.
Återsåg många gamla välbekanta skor men hittade även ett flertal som jag inte ens mindes att jag ägde = mini-julafton! Hittade även min jeansjacka + en till jeansjacka som jag inte har en aning om varifrån den kommer, men den välkomnades med öppna armar den med!

Nu är jag redo för sommaren!

Det underbaraste i allt detta är dessutom att jag insåg att jag har utrymme att inhandla ytterligare några till skor och sandaler!  hihihihihiih *skoshopoholic*


Life is gooood sometimes!

Baby, you're a firework

Läste i en tidning här om dagen att riktigt höga snarkningar kan komma upp i nästintill samma ljudnivå som fyrverkeri.
Inatt var inte Björn långt därifrån, måste jag säga! Jag tvingades nästan hålla i mig i relingen för att inte ramla ned för sängen på grund av ljudvågen och vibrationerna!!

Husmors tips någon!? Hur eliminerar man snarkningar? Finns det något att göra åt det eller är den enda utvägen att kväva honom med kudden när han sover....?


Cykelröv

Idag, liksom många av de senaste dagarna har jag flängt på min blåa blixt aka cykel över halva Örebro.
Denna dag var missionen att panta burkar.

Jag hatar ju att göra detta själv av någon anledning och tar varje tillfälle i akt då någon erbjuder sig att hålla mig sällskap vid de ölstinkande burkslukarmaskinerna. Idag var det Jasmina som förbarmade sig över mig.
Vi befann oss hos henne och hon behövde också panta och hämta ut ett paket på Ekershallen varpå vi cyklade dit. Cyklade därefter tillbaka till henne för att lägga in brö't i frysen. Hoppade därefter på våra cyklar igen och styrde kosan till mitt place. Där sprang jag upp och samlade ihop mina pantpåsar (se bild 1) och vi drog vidare till Lidl. Väl där möttes vi av en icke välkommen lapp (se bild 2) och fick snällt cykla iväg till Ekershallen igen med mina pantpåsar i högsta hugg. Där krånglade självklart maskinerna som alltid, men efter en stund slit var jag 30:- rikare och lycklig.



Cyklade tillbaka till Jasmina igen och dog på hennes soffa en stund tills jag beslutade mig för att cykla till mor och far och förhoppningsvis bli bjuden på mat och allergimedicin. Till min stora glädje fick jag välja mat så det blev den delikata måltiden mos med klisterkonsistens och pacman-falukorvar - GÖTT!

Därefter hängde jag bara där och skvallrade och pratade om bilar tills det började krypa i benen på dem båda pga av trötthet. Jag cyklade då hemåt och kom hem vid 22.30-tiden.
Trots att jag var trött beslutade jag mig för att ta mig i kragen och tillaga några matlådor.
Min matlåda idag nådde verkligen botten och fick mig att inse att jag faktiskt var tvungen att anstränga mig lite i matväg. Det jag hade med mig till Jasmina som matlåda idag var: En plastpåse med några deciliter havregryn samt en genombrun banan... Av detta tillagade jag en stabbig havregrynsgröt.

Idag däremot blev det ordning på mig. Fick en låda med stekt kyckling av mor min och tillagade här hemma pasta och någon slags freestyle-fetaostsås. Verkade helt okej att döma av provsmakningen.

Nu lyssnas det på mysplaylisten och skall strax sussas för att jag ska vara pigg och fräsch i huvudet för slutspurten på C-uppsatsskrivandet i morgon kl 8:30! Vi har bunkrat upp med energidryck så imorgon då jäävlar skall det produceras analyser djupare än de allra djupaste vattendrag!!

Hoppas dessutom att denna senaste tids frekventa cyklade ska resultera i att jag får en fet (eller förhoppningsvis fit) rumpa som jag kan stoltsera med på Marseilles sandstränder sedan i slutet av sommaren... heheee
Hoppas går ju! och som jag så storsint (och cheesy) sade till min moder förut idag: Hoppet är det sista som lämnar en!


Detta är dessutom första natten på länge jag sover utan min varma björn. Hoppas det går vägen!
Natti natti!
PUSS

Jasmina uppmanar: Ta den där bak!!

Jag och miss Forić har varit ute på en mödosam cykeltur. När vi befinner oss utanför henne vänder hon sig om och skriker till mig:
- Vill du ta den där bak eller?!?
Varpå jag hysteriskt börjar asgarva.

Men detta menade hon att helt oskyldigt att fråga mig om jag ville följa med runt huset och parkera min cykel på baksidan, meeen det var ju inte riktigt så det kom ut.

SKOJ!


Foppollll

Direktblogg från O'learys.
Har denna dag hunnit med mycket!
Fyndat lite loppisfynd. Det var dock torftigt och hittade inte så mycket som jag hoppats.

Efter denna loppisrunda hetscyklade jag till behrn-arena och flyttade bilen som Elin typ felparkerat!

Cyklade därefter till becka för att grilla. Myste där några timmar och drog därefter till O'learys där Annica och Joel väntade på mig. Sitter alltså i skrivande stund och samtalar med dessa och Björn och Pontus som kom hit och joinade.

Nice dag med andra ord!!

Pussss

Just det. Vi kollade på Champions league här också... Heja laget som inte vann!


TGIF

Thank god it's friday!!

Jag och Jasse är vinlulliga, fnittriga och glada. Kollar på musikvideor och njuter av att helgen är kommen!

Snart ska vi påbörja vår Disneykväll (fast ena filmen är inte Disney...) och kolla på Aladdin och Megamind!

Sedan blir sleep over och imorgon ska vi upp i god tid och ska på loppis x2!

Sweeeet dude!


BEEEBIS

Jag bara ÄLSKAR denna rekam!!!

puttinuttisnuttiungar!


Kom sommar!!!

Tittar på gamla bilder på datorn och minns mina svunna tider!

På den tiden det begav sig när följande bilder kom fanns inte de nymodigheterna att enkelt lägga ihop bilder till en bildserie.
Därför gjorde jag det nu istället!


Längtar tills jag kan göra ett sådant här jätteplask från båten i sommar!!!


picasion

I'm your destiny calling

Jag har hela dagen gått och nynnat på melodin till Famous Grouse-reklamen.
När det sedan drog ihop sig till lunch klättrade jag upp i Jasses skafferi för att ta ned pastan som jag blivit utlovad att få koka till mig själv. Saker där på övre hyllan rasade men ut ramlade enbart ett objekt: en vinstopp med Famous grouse-märket på. SNACKA OM KONSTRUERAD VÄRLD!!!! VAD ÄR ODDSEN LIKSOM?!



You know, that fat swedish girl!?

Hilarious Jasse upplyser mig om hur det kommer bli när jag kommer till Marseille efter att ha skitit i att komma i beach2012-shape och mina klasskamrater ska försöka beskriva att det är mig de talar om:



Sjukt skoj!

HATA HOCKEY!!!

Det blir visst Mordkommissionen för tv4 pajar min efterlängtade tisdagskväll i och med att de visar bajshockey istället för House :'''''''(

Skämmes!

Hetscykling och spöregn

Idag har vi jobbat hårt, må jag säga!
Träffades hos Jasse kl 9. pratade bara liite skit emellanåt, men fick ändå en hel del gjort enligt min mening.
Satt och pluggade till 17:30(!) då jag och Jasse slängde oss på cyklarna för att hinna till postkontoret i Ladugårdsängen för att hämta ut hennes körkort.
Cyklade självfallet ofantligt fel och såg klockan omänskligt snabbt ticka.
Tio-fem minuter i sex nådde vi dock glada slutdestinationen och hon kunde plocka ut sitt kort!
Glada i hågen vandrade vi ut ur byggnaden och möttes av HELLREGN!
Tog då denna bild på en inte längre lika glad Jasmina:


Hoppade dock upp på våra cyklar ändå och trampade snabbt som ögat till McDonalds för att ta skydd från regnet. Var ju då tyvärr tvungna att köpa lite gött för att fördriva tiden...
Detta gjorde lilla Jasmina på lite bättre humör igen:



Granskade GDI-listan och upptäckte att de hade någonting så kallat  Hashbrown på menyn. Vi spekulerade i vad det kunde vara för spännande brownies men blev snabbt besvikna då vi googlade fram att det var en stor, gyllenbrun friterad potatis...



Nu är jag hemma och relaxar i soffan och funderar över om jag ska orka sätta på ett avsnitt Mordkommissionen eller ej. Det kräver ju att jag stäcker mig till bortre sidan av soffbordet så jag antar att jag kommer fortsätta kolla på Big Bang Theory som är på tv istället...

Kaoshelg!!

Är på strålande humör efter en strålande helg!

Det var i MÅNGA avseenden kaos i lördags men allting löste sig och blev perfekt tillslut!

En axplock av kaos-artefakter:
  • Jag skulle ringa och väcka Björn för att han inte skulla försova sig och missa sitt tåg hem till Örebro - jag vaknade inte av alarmet.
  • Han ringde dock och väckte mig istället med ynklig röst och frågade om jag skulle bli ledsen om vi ställde in vår Stockholmsresa.
  • Vi kom dock fram till att han skulle åka hem till Örebro iallafall då han ändå lagt 200 spänn på en tågbiljett.
  • När han kom till stationen där jag hämtade honom såg han ut som döden själv. Hade stått och fryst i Ludvika i 20 minuter i enkom linne och tunn kavaj. Plus att han var liite bakis plus att han enbart sovit max 4h.
  • Vi beslutade oss för att åka hem till Björn så han kunde få sova och värma sig lite.
  • Packade oss ca en timme senare in i bilen och åkte iväg mot Stockholm.
  • Innan vi ens hunnit ut ur Örebro ringer Björns pappa och uppger ledsamt att de räknat fel och bara har 8 biljetter och att det alltså inte finns biljetter till mig och Björn.
  • Vi skrattar bara åt all komik och beslutar oss för att ändå åka ut på motorvägen för att få en liten roadtrip och kanske hitta någonting annat roligt att göra.
  • Plötsligt slår det mig att de ju inte alls räknat fel, utan att vi bara är 8 personer inklusive mig och Björn. Vi ringer upp pappa och mamma-Björn och förklarar.
  • Satte återigen riktningen mot Stockholm men var då aningen efter i tidsschemat.
  • Kom tillslut fram till de fyrafiliga vägarna innan Stockholm, jag börjar panika och Björn sover som en stock.
  • Jag lyckas till slut väcka honom och uppmanar honom att vara phony-kartläsare - varpå han håller den åt fel håll så vi hamnar heelt galet!
  • Virrar runt i Stockholm innerinnerstad(!!) Åkte precis runt plattan! JAG! som inte är den bästa bilföraren i stressiga och hetsiga statsmiljöer(!!!)
  • Ser tillslut slutet på allt kaos och alla felåkningar - varpå tuuuusentals demonstranter kommer och går och vi bli pekade av Poliser att köra åt motsatt riktning mot vad vi ville.
  • = Bortvirrade igen!
  • Hittade dock tillslut ett parkeringshus (bakom NK - snooordyrt! drygt 100 kr i timmen tror jag det visade sig vara...) parkerade och sprang! Båda höll på att pissa ner sig och hungra ihjäl!
  • Fem minuter innan föreställningen började kliver vi in i byggnaden!! Sprang ner till toaletterna, köpte därefter en muffin och rusade in på parkett, slog ner våra rövar och så började tillställningen i samma sekund!

Jag grät lite lätt till slutscenerna och det var över lag roligt att göra något som man inte alltid gör. Mycket trevligt med andra ord, och att träffa hela familjen Wallgren var ju också väldigt trevligt trots att det blev av en aningen hetsig karaktär.

 

Efter teatern sprang vi tillbaka till bilen, körde ut ur stockholm (körde bara fel två gånger då!!) och gasade mot Lindesberg. Stannade  på en mack och köpte folköl till rockstjärnan och härjade sedan loss i bilen. Det var skooj!

 

Väl i Lindesberg möts vi av maaasssvis med raaggarbilar på cruising runt stan så vi fick snällt parkera bilen och promenera till puben Bistro Bellman där Generalerna skulle spela. Vi hittade tillslut till stället och till de andra grabbarna.

Väl där kände jag att det nog var läge att äta någonting mer än den pressbyråkorv jag ätit i Dirty dancing-pausen.

Såg några goa, runda gubbar stå och samtala och förberedde i mitt huvud att jag till dem skulle säga: - Ursäkta *konstpaus* Vet ni ifall det finns någon affär öppen här i närheten?

 

Jag gick fram emot dem och i samma stund som jag skulle öppna munnen och säga detta lägger en av gubbarna av världens skit varpå jag säger:

-Ursäkta... *konstig paus*

De båda garvade en lång stund och so did I. Spelade med att det var jag som hade skitit ett tag och fick sedan svar på min fråga.

När Generalerna sedan gick på hängde jag med dessa gubbar och dansade som galningar framför scenen! Det var förresten hur kul som helst att se Generalerna! De är så duktiga och sådana glädjespridare!!

 

Så, detta var en liten rask resume av min helg! Mycket trevlig må jag säga!

PUSS

PS. jag tycker om Björn!!


Fördelen med att ha loftsäng:

- Jag behöver inte vara rädd efter att jag kollat på skräckfilm!

I går, förslagsvis, kollade vi på en film som hette Sleep tight. Den handlade om en idiotgubbe som smög in till en tjej, lade sig under sängen, väntade på att hon skulle somna, drogade henne, kröp ned bredvid henne i sängen osv...

Behövde jag vara rädd att detta skulle drabba mig i natt? - icke!

Jag hade nog blivit lite konfunderad om det låg en gubbe under min säng (dvs i min soffa) när jag kom hem. Om han dock mot förmodan skulle lyckas med det första steget hade jag istället kommit på honom då han klättrade upp i sängen med den i sprit indränkta trasan i högsta hugg. Min säng är ju nämligen så pass vinglig och gnisslig att jag omöjligt skulle kunna sova mig igenom en persons entré.

Skönt!!

Nu ska jag klättra ned från min skyddande borg och göra ett tappert försök att fräscha och snygga till mig!


Skräckis hos beckis for real!

Denna kväll är skräckinjagande i många avseenden. Jag och Mikaela är hos Becka och planerade att kolla på skräckfilm. Vi har dock inte påbörjat det ännu då riktig vardaglig skräck istället infunnit sig. Sally (beckas ena foderhund) hade en knöl på ryggen som plötsligt beslutade sig för att spräckas.
Becka fick då göra frisör- och veterinäringrepp och klämma ut MÄÄNGDER med var ur såret under cirka en kvarts tid. Jag som blivit fjantigt känslig på sistone vågade inte närvara utan stod och hulkade av blotta tanken på vad som pågick.

Jag mår jag illa fortfarande och är oroad över att se hur det utvecklar sig när vi nu ska kolla på skräckisen...

Imorgon ska jag och Björn för övrigt på snabbroadtrip till Stockholm för att se på Dirty dancing-musikalen. Ska bli så myysigt!


Puss och adjö!


Sluuuuutkörd

Eeeeeeehhhh jag har typ aldrig varit såhär trött någonsin tror jag!
Fick hoppa in och hjälpa till att städa på Livin idag. Är nu hemkommen efter att ha städat non stop i fem fucking timmar!! Hade glömt bort hur ansträngande det är att göra det.
Och mina naglar är totalt paj :"( trots att jag använde äckliga plasthandskar. Och jag trodde jag bara skulle jobba till 12 men det blev till drygt 14 och nu är jag vrååålhungrig. Hade som tur var en halvtaskig gammal matlåda liggandes och skulle komplettera denna med en macka. Fick inte ens upp smörlocket för att jag var så utmattad! Jag lyckades dock tillslut och ska nu vräka i mig maten och sedan somna in till One tree hill!

Hörs ikväll när jag blivit människa igen!
Puss!
Trevlig helg!


Stop right theeere, I gotta know right now!

Igår kväll kom jag att tänka på de gamla svunna tiderna i vårt älskade hus i Röfors.
Det var flera, flera år sedan och jag, Elin, mamma och pappa satt uppe en sen natt och kollade på VH1 classics och pratade skit.
Då kom Meatloaf - Paradise by the dashboard light och jag blev helt hooked på en gång. Jag tänker lite på Queen när jag hör den för att den innehåller massvis med separata låtar i låten, precis som vissa Queenlåtar gör. Dessutom är låten vääldigt lång (8.30), vilket många av Queens låtar också är.


Hur som haver. Jag minns så stark hur jag gillade en viss del extra mycket eftersom pappa då det begav sig hade en av sina berömda "faktarutor" och berättade intressanta fakta om Meatloaf. Han berättade att han var en riktig "mansgris", vilket förmodligen var anledningen till att jag fastade för just denna del specifikt.


Mitt favoritavsnitt börjar 4.30 då tjejen han sjunger med ryter ifrån och skriker: "Stop right theeeere, I gotta know right now. Before we go any further, will you love me? Will you love me forever? Do you need me? Will you never leave me? Will you make me so happy for the rest of my life?" och så vidare...
Meatloafs svar på tjejens desperata frågor blir att: "Let me sleep on it, I'll give you an answer in the morning!"



Trots att jag var relativt ung, dum och oerfaren när denna situation utspelade sig så kände jag en sådan dragning till det här och insåg att kvinno- och mansrollerna nog i många avseenden såg ut såhär.
Och så är det ju faktiskt skrämmande ofta. Men det är inte egentligen det jag vill förmedla idag, för det är inget som bekymrar mig för tillfället då jag är glad och lycklig just nu, men det är bara intressant hur det är/kan vara...
Älskar iallafall detta avsnitt och framåt. Det innan i låten tilltalar mig faktiskt knappt något, men vid 4.30 - baaaang! Då kommer låten och texten och musiken som en käftsmäll i fejjan på mä!



Lyssna och iakta, vettja!



Körv och vrede!!

Har haft en heldag på Robertsons charkuteri AB, där vi non stop (dock med stopp för lunch - lammgryta med kryddkorv och ris MMMMMH!!!) intervjuade fem medarbetare för vår C-uppsats. Var lika mör i huvudet efter denna dag som deras mest hängmörade köttstycke!

Det känns bra ändå och imorgon börjar det roliga jobbet med att transkribera ca tre timmar och en kvarts intervjuer. Jag ska dock jobba på Livin några timmar på morgonen så jag missar tyvärr några timmar av denna underbara transkribering... (he he)

Precis när jag kom hem uppdagades det för mig att jag hade tvättid ( :""""(!!!! )
och fick därför vackert plocka ihop de tio ton kläder, lakan och filtar som skulle tvättas och släpa ner dem till tvättstugan. Idag var de rekordtungt kan jag lova! Det var med nöd och näppe jag kunde lyfta Ikea-kassen!

När jag väl kommit ned hör jag redan innan jag öppnat dörren att tvättmaskinen är igång...(.........)
Där hade någon beslutat sig för att tumla kläder på min tid, men det sket jag fullständigt i och laddade första maskinen. När jag sedan återvände fick jag dessutom tömma tumlaren efter min granne (varsågod!). Blöt tvätt som inte tillhör mig ligger även kvar där nere trots att den tumlade tvätten var borta sist jag kom ned... Jag antar att ni antecknar denna högst intressanta information?!?


Jag är hungrig, därav mitt eventuellt sura tonläge... Hade phony liggandes på magen förut, varpå magen kurrade så högt att jag trodde det var phony som vibrerade pga av inkommande samtal...

Måste dock avvänja min mage från mat vid denna tidpunkt på dagen. Igår åt jag fyra gånger!!(!)

Neheru. Det här duger inte! Nu ska jag försöka samla kraft till att diska och försöka få tag på min högst oanträffbara boyfriend igen!

Puuuss!


Till syvene och sist blev det en besvikelse

Har precis kommit ut från seminariet.
Handledaren gjorde mig lite besviken idag. Han sa bara "till syvene och sist" sex gånger. Den första levererades dock precis när vi slagit ner våra rövar på stolarna vilket fick mig att få upp förhoppningen om tre roande kommande timmar.
Sedan glesnade sig dock uttrycket och det slutade alltså enbart i sex stycken yttranden.


Jasse skänker oss glädje

Hon pratar i telefon med sin syster på bosniska.
Säger helt plöstligt - Nema problema tacos!!
varpå Becka och jag garvade läppen av oss.


Senare börjar någon hantverkare borra och fixa i en hiss här precis intill.
Jasse meddelar detta till sin syster i telefonen och säger
- De borrar sönder hela skoolaaan!!!


Det var nog roligare i verkligheten än i skrift... Men ville ändå delge!


PUSS

Come give me love

Idag var den en samstämd kör som repade i kyrkan här nedanför.
Blev helt tårögd då jag flåsade mig upp för trapporna till ljuva toner av Låt kärleken slå ro av Ted Gärdestad.


Insåg då att jag glömt bort min kärlek till lille Teddy. Come give me love har ju i flera år varit min favoritlåt av hans alla fina låtar, så därför hoppar jag nu runt som en liten flicka på en sommaräng (utan pollenallergi) och lyssnar till denna.




Krock på Öster!!!!

Var precis med i en krock på Öster(!!!)
Jag kom gladlynt cyklades på den gamla vanliga vägen jag alltid cyklar.
Kom sedan till en korsning där cykelvägen korsas av en liten bilväg där det är väldigt buskagigt (Alltså kantad av mycket buskage).
På denna bilväg kom en bil åkandes, glatt ovetande om att jag kom där på cykeln. Och lika ovetande var jag om denna bil.
Plötsligt uppdagades dock bilen precis framför mig varpå jag i panik ställde mig på bromsen, likaså gjorde bilisten.
Jag fick stopp på cykeln med hjälp utav att den med en lätt duns studsade mot bildäcket.


Jag stod och glodde en stund och cyklade sedan smått förvirrad därifrån, efter att jag och bilföraren utbytt nervösa småskratt angående om att vi inte såg varandra..


Med andra ord var jag med om den mesigaste krocken någonsin idag.
Men det är läskigt att tänka sig vad som kunde ha hänt om jag inte reagerat på just den mikrosekunden jag gjorde!!
Jag kom i världens fart + bilen kom i världens fart = jag kunde hade legat mosad tillsammans med flugorna på kofångaren!


Har målat en högst deskriptiv bild av händelsen (Jag hade lite problem att få till 3D-känslan i bilden...):

(Jag har persikofärgade byxor på mig idag! Hittade dock inte rätt nyans i Paint)



Dubbelgångare

Vi såg en EXAKT KOPIA av denne man idag på cityakademin!

Kom dock inte på att det var denna karl förrän låångt senare.

Detta är killen som är med i ett avsnitt på How I met your mother som har lyxig middag med Marshall och försöker övertyga honom om att börja jobba på det där miljöbov-jobbet.


Jag undrar dock om den killen vet om att han har en dubbelgångare, eller om det i själva verket var samma person.

Ingen får någonsin veta!!!


Nu är vi på väg till Askersund för att hälsa på de hemkomna damerna Milla och Linn! Ska mysa och äta pizza(!!!!!!) är så hungrig att jag dör snart. Har inte haft matlust på tre dagar men nu så börjar det ordna upp'se!!

Pusskram


Tre vännerna och Fredrik Reinfeldt

Ligger djupt nedgosad hos Jasse och Tim och kollar på tv.
Vi startade kvällen med partiledardebatten men avbröt efter halva på grund av att världens största Big Brother-nörden aka Jasmina Forić var tvungen att kolla på programmet.

Hann dock göra några roliga iakttagelser på debatten:
1. Fredrik Reinfeldt har de värsta råddjursögonen som någon skådats. Jag går dock inte på hans försök till att charma med blicken!
2. Jag tänker istället enbart på hur slående lik Reinfeldt är Frank i Tre vännerna och Jerry! Ser knappt skillnad på dem!! (detta måste jag dock erkänna var Jasses iakttagelse!)
3. Västerpartiets Jonas Sjöstedt är skarp!! Han spände ögonen i de allra flesta och hade väldig mycket vettigt att komma med om ni frågar mig!
4. Gustav Fridolins skönaste citat: "Jimmy Åkesson, nu har du lyckats skylla alla diskussionspunkter på invandringen..."


Det var allt för mig för denna gång.
Godnatt!

 


Plugg... på en sööndaag!?

Nu ska jag strax bege mig till Jasse för lite söndagshäng och plugg med henne och Beckis.
Känns som en helt okej grej att göra en söndag ändå!


Förövrigt är jag galet trött idag och hoppas innerligt att det går någon magnifik söndagsfilm på tv ikväll!
*Håller tummarna så hårt att knogarna vitnar*


Jag önskar eder en trevlig söndag, vänner och bekanta!

Simon & Garfunkel

Igår var det släktpartaj för att Alma plötsligt blivit 17 vårar!
Det åts mycket godsaker och var bara sådär allmänt trevligt som det brukar vara.
Vid 19.30 var hela gänget på plats på Musikhögskolan där Örebro Studentsångare hade Simon and Garfunkel-konsert. OCH DET VAR HELT SINNES! Så bra och vackert och fint så jag tjöt hela konserten igenom!
Är så imponerad av den där kören, och så klart även av Simon and Garfunkel för att de lyckats skriva sådan underbart ljuvlig musik.


C'est tout!
Nu ska jag försöka få i mig frukost.
Är fortfarande mätt från gårdagen...

Ja tack!

Fick bästa samtalet från Björn för en stund sen:

- Kan inte jag få bjuda dig på restaurang? Efesos?

Inte något man kan tacka nej till direkt.
Nu är jag därför spymätt, men ack så nöjd!


Definitionen av lycka

När det är fredag, man kommer hem efter den sista pluggdagen denna vecka, man sätter på p3 och i samma sekund börjar Skrillex - Bangarang spelas!!!


En annan definition av lycka är att jag för några dagar sedan officiellt blev tillsammans med min lilla Björn. Vi har till och med ett Facebook-förhållande så det är verkligen for reeeal!!!(!!!)
(För allting i denna värld kretsar kring Facebook, om du inte redan visste det...)

Puss och kram från en dubbelt upp-lycklig Lena


Den gångna veckans mat (varning till känsliga läsare)

Denna veckas har i matväg varit spektakulär.
Hittade lite smått och gott i kylskåpet när jag rensade för att få plats för drycker av spritkaraktär.


Jordgubbar (jag sparade dessa två till något speciellt tillfälle. Det tillfället hann aldrig komma...)

Morot (var från början dubbelt så stor)

Gurka (minns inte ens när den inhandlades)





I lördags natt åt jag dessutom denna gourmetmiddag
ostekt korv, rostat bröd och oregelbundet påsprutad ketchup.

Jag har mask i magen. Är jag normal?

Jag är hungrig KONSTANT nu för tiden!
Åt en ganska ordentligt frulle vid halv 9-tiden.
Åt en rejäl matlåda med flygande jacob vid 12-tiden.
Åt precis en banan men är fortfarande så hungrig att magen skriker vid varenda andetag.


Jag har nog förmodigen mask i magen. Får fråga Beckis imorgon om hon har några piller som hon brukar ge hundarna eller något, för detta kan ju inte fortgå! Kommer bli fetare än Svullo!!


Förövrigt älskar jag denna dag! Det är sommarväder och jag ska nu bege mig ut på en liten promme med Jassebomba. Senare ikväll kanske jag även förhoppningsvis ta en till med Pia. Det finns inget bättre än att spatsera omkring när det är soligt! WIIWIWIIwi

Älskade vänner <3

Detta har helt klart varit en omtumlande helg.
Om man dock bara ser till de positiva sakerna har den varit helt underbar!

48h party med mina bästa tjejer på Frimis fredag - lördag.
Och därefter uteserveringsmys med fina vänner på valborg på Satin dit vi därefter gick in och skakade våra trötta kroppar ända tills stängning.

Har verkligen denna helg märkt av vilka underbara vänner jag har! De ställer verkligen upp för mig, stöttar mig, tröstar mig och muntrar upp mig när jag mår dåligt.


JAG ÄLSKAR ER, MINA FINASTE VÄNNER!
och jag är så sjukt lyckligt lottad som har så mycket fina människor i min närvaro.
Tack för att ni finns! Jag vill bara att ni ska veta hur mycket ni betyder för mig! <3

RSS 2.0