You blocked me on Facebook, now you're going to die!!!

HAHA!  Aldrig trodde jag väl att jag skulle kunna lyssna på den här låten och "känna igen mig i texten"...
 

MJAU

Har såhär på kvällskvisten kollat på ett oräkneligt antal Gossip girl-avsnitt mumsandes på fejk-pringles och Mmmmm-marabou . Och jag avslutade kvällen med att blogga för utbytesstudentbloggen från Örebro universitet som jag heeelt glömt bort att göra på sistone. woopsiii
 
Idag kände jag att det var dags att skriva om skillnaderna mellan Euromed och Örebro universitet och medans jag skrev var jag ju tvungen att gå tillbaka till mina redan förträngda upplevelser vilket fick mig att återigen uppleva samma frustration och ursinnighet som jag gjorde när det begav sig...
 
 
Men nu ska jag ta en slurk iste och lugna ned mig så jag kan sova sen!
 
Här läser ni inlägget!

Kortvarig glädje....

Idag bevisades det verkligen att lärarna här inte har några som helst regler att följa när det gäller betygsättning (eller att de helt enkelt skiter i dem)...
Den där Mid-term-tentan vi hade fått så bra resultat på räknas nu plötsligt inte in i slutbetyget "eftersom alla andra i klassen fick så dåligt resultat på den".... Skönt för dem, men inte riktigt lika schysst för oss. Då hade man ju lika gärna kunna skita i att anstränga sig under hela kursen om det i slutändan visar sig att det ändå inte lönar sig.......

/Smårriterad Lena

Direktblogg från klassrummet del III

Hade precis redovisning i European and International Marketing. Aldrig någonsin har jag varit med om en grupp som varit så oförberedda som vi, men ändå gick det maaagnifique!
Läraren log hela tiden och ställde inte en enda fråga, vilket han gjort till alla andra grupper.
Han berättade också precis att våran grupp var den bästa på Mid-term-testet som vi gjorde förrförra veckan. Sweeeet duuuuuude!

Nu ser jag ljuset i tunneln!!
Det är enbart denna halva lektion kvar och sedan en på måndag, sen är det bara tentaplugg som gäller!
Såå gött!

PUSS

Lång dag och långt arbete!

Är nu äntligen hemma efter 12 timmar på universitetet!
Ser i kors och är heeelt paj, men nu är vi iallafall klara med vårt Louis Vuitton-arbete och det känns såååå skönt!(!!!!!)
 
Det är helt galet egentligen.. Vi har haft 5 veckor på oss, och arbetet är så invecklat och in i minsta detalj studerat att vi till och med idag lade till en källa från en metallåtervinningssida där vi hittat kilopriset på mässing som vi ska använda som knäppe till läderförpackningen som vår parfym ska ligga i......
 
Och arbetet hamnade på nätta 67 sidor, dvs enbart ett fåtal sidor färre än min, Rebeckas och Jasses C-UPPSATS!? Hur galet är det inte egentligen!?
 
Meeeen, nu är vi då som sagt klara och det är bara redovisningen kvar. Men som om inte det vore nog, så är det imorgon också dags för redovisningen och dödsdomen för Nemaj-projektet där vi gjort street marketing-filmen och försökt skapa buzzzzz på internet....  
 
Behöver jag säga att jag är lite smånervös för morgondagen?
 
Godnatt kära ni!

I'm deeply sorry. I'm sorry. Sorrryyyy

 
Bakgrundsinfo eftersom hela klippen inte kunde bäddas in av någon anledning:
The CEO för BP försöker bli förlåten för att ha släppt ut massvis med olja i havet...
 
 
 
 
 

My creative portfolio

Hej IGEN vänner!
 
Jag har så mycket olika projekt att avsluta just nu att jag emellanåt behöver en paus för att kunna skilja på dem. Det är därför det blivit så många inlägg under en sådan kort tid idag... Sorrryyyy! (HAHA! nu kom jag att tänka på ett roligt South Park-avsnitt som jag pratade om häromdagen! Den kan jag sharea nästa paus!)
 
Hur som haver. Nu var min tanke att delge några av de bilder jag photoshoppat ihop på sistone inför diverse olika projekt! Känns så tråkigt att jag suttit och jobbat med dem så länge när det sedan bara är min hatlärare som ändå kommer klaga på allting som kommer att se dem... Så då fick jag den geniala idén - Visa upp dem på bloggen inför dina tusentals läsare!!!! (eller snarare tiotals... Jättemånga har försvunnit sen jag åkte till Frankrike. WHYY!?!??)
 
 
Hur som haver IGEN!
Här kommer ett axplock av det jag gjort. Ha även i åtanke att jag aldrig någonsin gått någon photoshopkurs eller liknande och därför enbart är en stor, fet amatör...:
 

 
Denna övre glas-jordglob som vi hittade på Svensk Auktionsservices hemsida förvandlade jag till vår Louis Vuitton-parfymflaska! Just detta är flaskan för Afrika edition. Ser ni den söta lilla spritzern där uppe? hiihi
Och det guldglittriga är taget från en bild jag tog på en fin julkula inne på Starbucks!







Här är två av de sex reklambilder jag gjort för vardera världsdel för vår LV parfym "Sincerely".
Dessa två är då Europa och Afrika-adsen:







Detta är vår "Imageboard", dvs. inspirationsbild bakom framtagingen av vår parfym "Sincerely". Vi inspirerades av 20talet, starka kvinnor och resande. 




Här är reklambilden för en av parfymerna vi inte ens ska göra. Vi var dock ändå tvungna att göra imageboards och ads till de tre idéerna som hamnade högst upp efter vår brainstorming. Detta är "Seasons by LV"

 
 
 

 
Och här är reklambilden för den andra idén vi hade men som vi sedan valde bort. "The Icon" som även den inspirerades av 20-talet och kvinnliga skådespelerskor och sångerskor som verkade då. 
 
 




Grannie strikes again!

Fick ytterligare ett paket på posten från min kära farmor häromdagen.
Det är så roligt att få paket, känner mig som ett litet barn varje gång!!!
 
Jag fick ytterligare en Marabou 200 grammare och nu också dessutom en näve med tops...
Anledningen till detta är att jag slängde ur mig till mamma att de gärna fick slänga med några sådana i paketet de skulle skicka till mig i och med att jag använder dem till att ta bort mascara som kommit utanför och att jag misscalculated antalet tops när jag åkte hemifrån. Jag tyckte det var onödigt att köpa ett helt nytt paket här nere eftersom jag i själva verket enbart behövde ca 5 stycken till.
Denna fråga ifrån mig gjorde att jag blev till totalt åtlöje inför hela släkten som tyckte jag var snål eftersom ett paket tops kostar cirka 10 kronor... SANT! men jag tänkte faktiskt inte på det, och tänkte dessutom att jag ju kan spara några träd genom att inte köpa ett big pack för att sedan slänga dem(!).
 
Men det var tydligen en dum idé från min sida......
 
Men tack så mycket farmor! Det var väldigt rart av dig!
 
Nu väntar jag bara tills min munvärk (har upptäckt att jag har blåsor i käften och att det i själva verket inte alls är tandvärk...) försvinner så jag kan trycka i mig chokladen och faktiskt njuta av den!
 
 

HEEELP

 
Här är videon från vår street marketing operation som vi äntligen fick gjord i torsdags. Denna film har jag sedan dess tampats med och klippt ihop i dagarna två!
 
Kolla på den (gärna MÅNGA gånger eftersom vi måste ha 1500 views tills på onsdag.... haha!) är ni rara!
 
 
 
 

Tandvärken from hell!!!

Godkväll mes amis!
 
Igår var vi ute och åt på en suuupermysig restaurang på Cours Julien och åt trerätters, drack en maassaa vin och grundade inför den stundande utekvällen. 
Efter en stunds letande efter något nytt uteställe hamnade vi ändå tillslut på Trolleybus där jag plötsligt, helt oförberett, fick jag världshistoriens värsta tandvärk (typ). I ren desperation rusade jag till baren och tog en tequila och sköljde runt i munnen i hopp om att den skulle döva värken, vilket det också på ett eller annat sätt gjorde!
 
Idag har det däremot ömmat värre och jag har varit konstant hungrig och trött, men haft så ont att jag knappt kunnat äta och att jag inte har kunnat gäspa pga att jag knappt kan öppna munnen. Vi kurerade oss med en redig köttbit på Hippoblabla vad den nu heter i Vieux Port (typ som Jensen's men dyrare) och jag tvingades skära min rumpstek i små bitar och liksom lirka in dem i käften på mig själv och försiktigt och metodiskt tugga för att inte dö av smärta (kanske en aning överdrivet uttryckt, men ont gjorde det!!)
 
Har hela dagen känt mig som hon den där tjejen i Emil i Lönneberga som har tandvärk och är helt svullen i hela fejjan. Enligt mina flickor har det dock inte synts något, men det känns desto värre må ni tro!
 
 
Nu ska jag försöka krypa ned i min osköna säng och göra det så bekvämt för mig som möjligt (trots att jag kommer vara tvungen att ligga på fel sida eftersom min värk sitter på min ligg-sida....) och kolla på kvällens avsnitt av Solsidan! 
 
HARE KANIN!
 
 
 
Och stort grattis igen till sötaste lilla Sanna som fyller år idag!!! OMGGGG!!!!!!!!
 

Jag använder högra hjärnhalvan jag!

- Jajamensan!  jaaa-a! Miiinsann!
Vi snackade om hjärnhalvor på marketing communication igår och att den högra är den kreativa och blabla varför man var tvungen att sätta den i rullning för att bli en success inom marknadsföring (eftersom man då behöver vara kreativ reds. amn.) Vi kollade bland annat på utdrag från en doumentär från National Geographics om autistiska underbarn och dess hjärnor... Det var över lag en skitintressant föreläsning (vi hade en gästföreläsare och alltså inte den gamla vanliga vilket förklarar en hel del.....) trots att jag blev utpekad som en misslyckare på den första kreativitetstestet...
 
Har dock varit mycket mer kreativ och skapande detta halvår än jag varit på länge förr.
Jag har på något sätt i nästan alla mina olika grupper blivit ansvarig för det "grafiska", "layouten" och "skapande", vilket jag gladerligen tar på mig, trots att jag ju egentligen inte alls är så haj på det.
MEEEN hur skall man kunna lära sig om man inte provar!? *cheesyyy*
 
Hur som haver, Jag har ju till och från nu i några veckor photoshoppat ihop maaassvis med reklambilder och imageboards för vår Louis Vuitton-parfymkampanj. Och nu idag har jag sedan ca 17.00 suttit och pillat i moviemaker och redigerat (klippt ihop) vår street marketing-film som vi äntligen var ute och genomförde idag!
Det var jätteroligt och vi fick många roliga reaktioner på tape, så det får vi hoppas att jag får till bra! det tar dock sin lilla tid när man är n00bie så jag har mycket kvar (plus att jag inte fått bilderna eller filmerna från någon i min grupp än så att jag inte har så mycket att röra mig med...)
 
Är dock snart nära ett nervöst sammanbrott av ett antal anledningar.
1. Datorn min är nära total melt down... den är segare än misslyckad chokladkola och hänger sig för varje "manöver" jag gör.  Förut började den dessutom tjuta högljutt och slutade inte förrän jag tvångsstängde av den... Känns sådär! Särskilt jobbigt när jag är så där gaaalet "kreativ" och därmed hoppar lite fram och tillbaka för att komma fram till vad jag egentligen tycker ser bäst ut.
2. Jag är dessutom LIVRÄDD för att mina gruppmedlemmar ska tycka det jag gjort är dåligt. För vi har inte tid att ändra något, i och med att vi måste få upp det här aset på Youtube och hinna få 1500 likes på den tills på onsdag... (eheheeeee)
3. Jag blev för någon timme sedan sådär obehagligt döförkyld! kan inte andas ur någon av mina näsborrar utan tvingas istället flämta och andas med munnen - vilket innebär att jag mår illa av mig själv och mitt äckliga beteende!  Har dessutom skitfula omatchande kläder på mig i och med att jag fryser så och därmed var tvnungen att dra på mig lager på lager av alla varma klädesplagg jag har. Elementet står dessutom på MAX!!   har nog febran insåg jag nu :((((
 
 
Jaha... Det var ju trist. Då måste jag ju vara ynklig nu och kurera mig. Alla mina rara girls är ute och äter nu förresten! Så jag var förståndig som tackade nej, men guuud så trist det är att vara förståndig ibland!
 
 
Jahaja. vilket skitinlägg detta blev. Har dessutom skrivit skit två gånger. Det känns inte som mig. Måste nog vara febern som sakta men säkert tar över mig och mitt sinne. Bör nog sluta innan det här går över styr.
 
 
snorig puss
 
 

Roller babies!

Kom på att jag också ville delge en alldeles underbart rolig reklam som vår gästföreläsare visade för oss idag på lektionen:
 
titta och roas:

MMMMUMS

Igår, mina vänner, var jag på en riktig, traditionell fransk date. Och guuud så trevligt det var!
Vi tog först en öl (hallonöl!!) på Red Lion och gick sedan vidare till världens mysigaste lilla vinrestaurang.
Där fanns bara ett fåtal bord och enbart ett fåtal rätter på menyn, och golvet var gjort av sådana där alldeles underbara franska klinkerplattor.
Och maten ska vi inte ens tala om!!! MMMMMH! Jag har inte ätit en så god måltid många gånger under mitt långa liv, och jag var även väldigt modig och vågade beställa det utan att jag helt visste var det var för något. Efter några tappra försök till översättning och sedan med hjälp av min bästa vän (google translate) kom vi fram till att det var Flundra och svart ris jag hade beställt.  Åh, det vattnas i munnen när jag tänker på det! Jag fick namnet på det där riset, så det måste jag leta upp här och bunkra upp med till hemresan. Och till detta drack vi ett gott lokalproducerat vin. Parfait!!
 
Bilden på maten ser kanske inte så förtjusade ut... men det kan jag lova er att det var den! Och den andra bilden är alltså på det fina golvet som jag bara var tvungen att "knäppa kort" på.


 
 
Nu ska jag somna in till GG för att sedan vara pigg och fräsch till morgondagens street marketing operation som äntligen skall bli av. Är lite nervig må jag erkänna!
 
Godnatt!
XOXO

Fullkomlig lycka (en bussberättelse)

Jag kom som en av de sista till den fullproppade busshållsplatsen, ändå lyckades jag på något oförklarligt sätt trycka mig fram i kön så jag kom in som en av de första på bussen och fick sittplats.

HA! In everyone else's faces!!!!!

Är det rave-fest på eran balkong?

Det är rave hos grannarna, och inte "rave" som man kanske ibland kan utrycka sig när det i själva verket bara är skränig eller högjudd musik, nu är det RAVE. PÅ RIKTIGT!
 
jag är rädd.......

Världsvana Lena till eder tjänst!

Häromdagen när jag åkte hem från universitetet öppnade jag metrodörren och klev av då vi fortfarande var i rullning. Jag har inspekterat coola människors uppträdanden på metron under några månaders tid nu, och insett att detta är en av de allra fräckaste saker att göra.
Jag kände mig oerhört cool, storstadsmässig, nonchalant och världsvan när jag gjorde det.
Kunde riktigt känna allas avundsjuka blickar i ryggen när jag stegade iväg och med smidiga steg gick upp för rulltrappan samtidigt som min hästsvans pendlade ikapp med mina kvicka steg...
 
 
Jag genomgår nu en liten inre kris. Hur jag ska jag någonsin kunna känna denna känsla igen? Det finns inte direkt några metrovagnar att kliva av i farten från i Örebro. Och skulle jag istället rycka i nödöppningshandtaget till dörren på en buss och därefter oberört kliva av skulle det förmodligen få ganska grava komplikationer. Här i Marseille är det i alla fall så att om man trycker på nödbroms måste man betala 1500 euro, eller om det var 150, men oavsett så är det ju inte speciellt coolt.
 
Med dessa ord vill jag alltså förmedla att jag börjar känna mig lite nedstämd för att mina Marseilledagar är på väg mot sitt slut... Jag kommer faktiskt sakna detta liv jättemycket (alltså det lilla liv jag har Utanför skolan. Plugget kommer jag inte sakna för 5 cents. Det är det värsta jag någonsin varit med om, PÅ RIKTIGT!)
 
Meeeen jag får bara sluta tänka på det nu helt enkelt och glädjas över att det iallafall är 29 dagar kvar!
 
 
 

Have you met Skorpan?!

 
Ser ni den där inringade lilla pojkliknande snorungen till höger? 
- Det är jag det! I mina bästa dar... 
Undrar varför inte mamma och pappa fick mig att ställa upp i en look-a-like tävling när jag var liten?
Hade ju lätt vunnit priset som Skorpan Lejonhjärtas dubbelgångare!
 
(Det var dock svårt att hitta en adekvat bild på the real Skorpan så likheten kanske inte är så slående just här...)

Idag har jag:

  • haft test i International and European marketing - en gruppövning. Det kändes som om det gick bra!
  • agerat mamma till alla (ursäkta) inkompetenta killar i min grupp som inte verkar ha tagit ansvar i hela sina liv. Jag har sedan i måndags dagligen skrivit en detaljerad lista som förklarar vad var och en ska göra till arbetet som ska in imorgon. Ändå har de frågat mig varje dag vad de ska göra, hur man gör en matris, om jag kan hjälpa dem lägga in en bild i word (!) och så vidare.... blir galen snart! Gick nu in i vårt Google docs och upptäckte att en av dem skrivit "source:www.google.com"...   herre min gud, hur skall detta sluta!?
  • stått i utskrivningskö i 45 minuter
  • skrivit ut 100 sidor med sex flyers på vardera sida. Var tvungen att trycka på en knapp på skrivaren för varje gång jag ville få ut ett papper (= fanansfullt tröttsamt för lillfingret mitt)
  • lagat en god portion kyckling, ris och currysås (denna gång lyxade jag till det med en buljongtärning!)
  • pluggat inför morgondagens franskaprov. Känns som jag går i sjuan igen: je suis, tu es, il est, nous sommes, vous êtes, ils sont; j'ai, tu as, il a, nous avons, vous avez, ils ont; je fais, tu fais, il fait, nous faisons, vous faites, ils font; je dors, tu dors, il dort, nous dormons, vous dormez, ils dorment.......)
Nu ska jag prata franska med mig själv tills jag somnar.
 
Bonne nuit et souhaitez-moi bonne chance!

Ytterligare en (eller tre) bussberättelse(r)

Godafton mina vänner!
 
Idag har jag haft en fin dag! Hade kvällslektion och när den var slut vandrade jag hem till Matilda där hon, Mimmi och Charlotte väntade med färdiglagad tacos (LYX!). Där hade vi världens myskväll och kollade på en skum men ändock gullig film : Midnight in Paris samt lurade stackars lilla Matilda. Vi ändrade språket på hennes facebook till ryska och den lilla kraken blev livrädd och trodde hon hade fått virus...Vi spelade med i det miserabla scenariot en lång stund men kunde tillslut inte stå ut med hennes förtvivlan och erkände vårt prank. heheheeeeee
 
Vid 00 var det tyvärr dags för oss att åka hem (eftersom sista nattbussen går då. Helt galet egentligen med tanke på att Marseille ändå är Frankrikes näst största stad. Men det är tydligen allt för farligt att åka kollektivt på natten så det är därför detta är ett faktum...)
 
Hur som helst. Detta visade sig bli en väldigt rolig bussresa pga tre händelser:
1. Charlotte berättade om en massa aprilskämt som hon råkat ut för/genomfört och jag garvade så mycket att jag nästan kissade på mig. Önskar jag också kunde ljuga så bra!!!!
2. När Charlotte hoppat av plockade jag upp phony och gick in på Facebook. Fullkomligt överöstes av Zlatan-statusar och kollade på en video med hans häpnadsväckande bicicletas-mål. Blev då helt varm i kroppen av stolthet och log stort för mig själv.
3. Bussen var ganska full och bakom mig kunde jag höra ett festande gäng som fnissade och hade det allmänt trevligt. De började lite senare sjunga den där "Voolaaareee oooo, catare oooo". Jag faschinerades och imponerades av dess välklingande basstämmor men vågade inte vända mig om för att se vilka det egentligen var som sjöng. Ännu lite senare skulle detta sällskap också hoppa av och de gick sjungandes mot dörren. Då upptäckte jag att detta gladeligen festande och sjungande gäng bestod av fem stycken män och kvinnor i övre medelåldern, vilket återigen fick mig att le för mig själv.
 
Fortsatte sedan resterande resa med en fånaktigt flinande på mina läppar och bara allmänt njöt av min livssituation!
 
När jag kom hem möttes jag dock av en smärre chock. Öppnade dörren och klev in - som i en vägg!!! Jag hade tydligen glömt att stänga av elementet som stod på full fräs så det är bergis 30 grader i min lilla lägenhet nu! Och just på grund av dess ringa storlek blir luften liksom lite torr, vilket innebär att det råder en lätt bastu-feeling över rummet nu... Skönt att slippa frysa - jo men visst. Men inte så roligt med tanke på att Frankrikes el är den dyraste i hela Europa... heheeeee
 
Nu skall jag försöka somna i denna syrefattiga luft och hoppas att jag vaknar upp i morgon med samma härliga inställning till livet!
 
Goder natt!

Mingel och skumpa PÅ EN OOONSDAG!?

Fancyness och champagne börjar bli vardagsmat för oss i Marketing du Luxe-klassen vid det här laget...
Varje vecka har en grupp sitt event, och ingen har sparat på krutet! Alla är väl livrädda för läraren och vågar inte någonting annat än att slava intill det sista för att det ska bli perfekt.

Hur som helst. Förra veckans event var beläget längs havskanten vid hamnen på ett fem stjärnigt hotell (*****!!) Det kändes huur lyxigt som helst. Jag var ju VIP som ni vet..... heheheee . och vi blev följda från dörren till den sal vi skulle befinna oss i. Där fick vi numberous glas med champagne, snittar och annat småplock. Sedan bjöds vi på Asiatisk fashion show!

Idag är det dags igen : Vi ska vara på plats på Radisson hotell i Vieux Port klockan 13:45, och där får vi hoppas att vi bjuds på lyx och överflöd, för det var det som utlovades i inbjudan!

Detta sätter lite guldkant på den annars sönderstressiga vardagen, minsann!

Äckigt x2

Lyssnar fortfarande på radio... Nu kom den där gamla dängan Äckligt med de så kallade "Ansiktet". Och de sjunger om Bouillabaisse (Marseilles specialitet - trots att den är äckliiiig)!!! FRÄNT!

Kärt återseende, spyan!

Alla mina gamla bloggstalkers vet ju vid det här laget att jag emellanåt hemma i Sverige tillagar spya-look-a-like-mat... De nya gör det inte, och därför känner jag att stämningen kräääver att jag delger en bild:  
För idag gjorde jag det äntligen igen!!!!
 
Potatis- och morotssoppa, som jag längtar efter dig!! 
Och inspirerad av gårdagens Solsidan-avsnitt planerade jag även att köpa surdegsbröd att doppa i soppan. Insåg snart att jag var i Frankrike och fick nöja mig med en baguette...
 
Men det blev huuur gott som helst!  Fick dock fiska efter potatisskal eftersom jag inte äger en skalare... Kan förresten även delge att jag inte verkar vara allergisk mot fransk potatisstärkelse!! Grät inte ett dugg när jag skar den i bitar, och jag bar inte ens solbrillor då!! Yeeey!  Får nog importera några kg potäter härifrån när jag återvänt till Sverige...
 
 
 
P.S.
nemeeeeen!!! Sverige följer mina fotspår, minsann!
Jag lyssnar i skrivande stund på p3 tankesmedjan (<3) och så kom plötsligt One day - Asaf blabla som dagligen spelas överallt här i Marseile och som jag även för några dagar sedan delade på fejjan. COPYCATS!!
D.S.

Hunger games

Goder afton båd herre och fru!

En nattlig iakttagelse: Varför, VAARFÖÖR, blir jag alltid hungrig på natten och därför inte kan somna pga krampande buk?!

Idag kan jag iofs skylla det på att jag enbart ätit brunch och ett tredjedels Pringlesrör, men det är jämt såhär annars också!

Får nog trotsa kylan utanför täcket och famla mig fram till kylskåpet och ta mig en "leeeen yoghurt".


Goder natt!

Crazy casbah jive

Var på supermysig brunch med Mimmi och Charlotte idag och promenerade sedan en runda i tidigare ej besökta kvarter för att hitta någon engelsk bio (Twilightpremiär på onsdag juuu!!!!!!!!!!!), dock utan framgång.
På vägen hem gick jag förbi ett litet Te-café som verkade väldigt lockande om man ser till namnet!
 
 
 
Så nu fick jag mersmak för The clash och ska lyssna på dem hela dagen lång!
 
ADJÖ
 

Party hard och hardly partying?!

Ikväll/natt/imorgonbitti ska vi festa i Aix en Provence (förlåt mamma! men jag lovar att ta hand om mig och vara jätteförsiktig och vi är ett stoort gäng så du behöver inte vara orolig!)
 
Ska ta sista tåget dit (22:XX), och första tåget hem i morgonbitti (6:XX).
Jag är supertaggad och skrev det till mina käraste vänner för att se om de var lika exalterade. 
 
Fick dessa svar:
 
Mimmi: "asså inte jätteredo.... jag och charlotte har laddat upp med coca cola, tänkte ta det lite lugnt ikväll ..... :)"
 
Charlotte: "alltså, vet inte varför jag är lite otaggad.. kanske beror på att jag inte har någon el :p:p.. men nu har vi bestämt att vi ska åka ikväll, men blir nog inte "klackarna i taket" kanske.."
 
Jag svarade och försökte dölja min besvikenhet vilket jag inte är säker på om jag lyckades med.
 
Fick då svar från Charlotte: "KØDDA!!! (google translate norska) ;)", vilket jag trodde betydde KÖTTA!!! tills det att jag kollade upp det på google translate och upptäckte att det i själva verket betydde SKOJA!!!
 
Mimmi: ":D:D :D:D :D:D Klart vi är taggade!!! got ya ;);)"
 
TASKMÖRTAR!
 
Såååå, nu kör vi!
 
Hoppas ni får en trevlig kväll alla ni hemma i Sverige också!
 
pusskram

It's raining shit

Satt ute på min uteplats och andades in frisk luft efter att ha hetsätit halva Maraboun som jag upptäckte att jag hade kvar. Plötsligt lät det som att det började regna men ljudet försvann sedan lika fort som det kom.
Jag kollade upp mot himlen och såg huuundratals fåglar och kollade sedan ner på marken igen in insåg att "regnet" var vitt och att det i sjävla verket var ett skyfall av fågelskit jag precis bevittnat...
 
CRAZY SHIT!!!

10 points goes toooo.. France!

Denna afton slog jag och tjejerna till på stort och möttes upp på Castellane för en mysmiddag.
Det blev pizza och en flaska rödvin!
Precis när vi äntrade restaurangen fick vi en trevlig överraskning förutom det faktum att det såg mysigt och genuint ut där inne...Servitören var nämligen en riiiktig tio poängare!! Jag skämde över hur jag bevittnade att jag själv plöstligt förvandlades till en fnittrande 14åring... Maten och vinet avnjöts som under andakt.
Matilda utmanade sedan oss singlar att make a move, vilket vi mest skrattade åt och inte direkt sedan brydde oss om - trodde jag i alla fall!
Plötsligt såg jag hur Mimmi och Charlotte såg lite räviga ut och fifflade med någonting på andra sidan bordet och upptäckte sedan att de skrivit mitt nummer och namn på en servett och sedan skrivit: "till servitören med de blåa ögonen"... Jag blev väldigt generad och vi skyndade oss ut därifrån för att hinna med bussen (vilket var lönlöst eftersom vi fick vänta en timme (!) på den...)
 
Och nu när jag slutligen kom hem och gick omkring och fixade för kvällen hör jag hur phony ringer!!!! Höll på att skita ner mig en aning men svarade tillslut och mycket riktigt så var det den tjusiga servitören som ringde. Han pratade dock bara snabb franska och ingen engelska så vårt samtal blev aningen torftigt. När vi efter en stund insåg att vi omöjligt förstod vad den andra sa, önskade vi istället varandra godnatt och sade adjö.
 
Nu ligger jag och skäms ännu mera och ältar detta.
Varför var jag inte mer uppmärksam på mina forna franskalektioner!?!??

They call me a VIP

Vissa har det, andra inte...
 

One day baby, we'll be ollllddddd - iiiiiiiieeeeeeeee

Lättar upp pluggstämningen och värmer upp min iskalla kröpp (det är samma temperatur ute som inne i min lägenhet för närvarande) med att knåpa ihop en Frankrike-playlist som jag klyschigt nog döpt till "Vive la France"...

Den är superbra än så länge!
Har några riktiga godingar där i som jag snappat upp på musikkanaler och på radio och sådana låtar som jag helt enkelt kopplar ihop med min franska vardag.

 

Pga att jag fått ärva vissa gener från pappa (där bland annat den ekonomiska genen...) så har jag ju inte Spotify utan istället Grooveshark (gratis är gött). Så denna lista kommer förmodligen enbart lyssnas på av mig. MEN inte gör det väl mig något. Det är bara ni som går miste om någonting alldeles exceptionellt i musikväg och välmående!

 

Här är listan om någon mot förmodan skulle vilja klicka sig in på den:

 

-----> Länken till himlen <----- 

 

 

 

 

Det gick tydligen inte att embedda pga den ekonomiska aspekten hos Grooveshark......


The number of the beast

TISDAGSKOMIK:
 
Öppnade mailen med den bifogade artikeln som min "älsklingslärare" skickat och som vi måste läsa tills imorgon och ha quiz på.
Detta var webbadressen till hans mail:
 
 
Undrar om detta är något dolt budskap som säger någonting om honom som person....?

Övertrött Lena till er tjänst

Efter denna dag är jag heelt slut, kan jag lova!
vi har sprungit runt hela marseille sju varv eller motsvarande.
har även spatserat ned för Marseilles högsta topp (notre dame de la garde) medan vi mer jämna mellanrum blev omåkna av smarta människor som sparade på sina krafter och knän och istället åkte buss eller lilleputtåg ned..... 
 
När vi promenerat från castellane med en låg omväg (och felgåning)  genom Cours Julien var vi ca 1,5 h efter påbörjad promenix från Vapiano, hemma vid hotellet. Var då så trötta att vi nästintill kröp in i lobbyn!
 
sedan dess har vi inte rört oss ur fläcken, utan bara legat på hotellrummet och druckit vin och ätit chips. 
Jag har dock dessvärre även varit tvungen att jobba med skolarbeten, så jag har tills precis nyligen suttit och gjort inte mindre än åtta lyxiga parfymannonser
och tre tillhörande inspirationstavlor. Är nu expert på det där programmet som är någon lightversion av photoshop, och har använt lager och den där "sudda bakgrunden-verktyget" till förbannelse. Ser rutmönster framför ögonen.men jag är nööööjd! nu hoppas jag bara innerligt att mina grupphomiesar också blir nöjda med bilderna.... om inte kommer jag bara göra det enbart rätta och befogade: highfive:a dem i ansiktet, med en stol!
 
håller dessutom på att bli galen av några andra anledningar också: 
1. pappa har fastnat i ett melodimönster i sin andning (hör honom från andra rummet!) och jag har fastnat i samma melodi men hör dessutom matchande musik till det.
2. Det är en mygga i rummet som cirkulerar kring mina öron!!!!!!
3. Fick ett konstigt besked i afton som förbryllar mig. 
 
Snart ringer väckarklockan... 
puss & kram
 

Greetings from Marseille med mor och far

Ursäkta mitt obefintliga bloggande...
Meeeen, min moder och min fader är ju som bekant här på besök vilket innebär att jag agerar reseledare och tolk dagarna i ända. Jag bor dessutom på hotell (där jag knappt har någon internettäckning på phony!!!!) och har för övrigt inte ens haft en tanke att uppdatera er om läget.
Pardon!
 
Här kommer därför det enklaste sättet att uppdatera på: Bildkavalkad med tillhörande pedagogiskt förklarande och text!
 

Mor och jag i långa trappan utanför Gare Saint Charles (my hoods)

Första kvällen hittade vi en supermysig restaurang (också runt mina hoods!)


SE SÅ MYSIGT!


Mor och far fikade på Starbucks medan jag och brudarna pluggade...


Lena & Lenin


Och här sitter friluftsfamiljen snällt uppradade i alldeles underbart vackra le Calanque



Mor & Far på språng


Utsikten var helt okej..


Jag var helnöjd!!!


Och vi badade!!! Här sköljs vi praktiskt talat bort av "skummisar".


På torsdagen åt vi finmiddag med hela gänget!  Hur mysigt som helst!!!



Promenaden hem. Att gå uppför denna långa trappa var ju en aning jobbigare, och särskilt efter allt krubb vi precis tryckt i oss....



Idag, fredag, har vi spelat golf!  Jag fick par på två banor och är därmed helnöjd! *skryter*

 



Gick sedan till La Plage och strandpromenaden


Jag beställde en liten banana split... Jättegod (förutom glassen med jordgubbsklumpar i!!! +o( ), men jag mår fortfarande illa! 



Och pappa beställde en liten kaffeglass och fick dessutom en söt liten fjäril som garnering vilket gjorde honom väldigt glad!
 
 
 
 
I afton har jag suttit och photoshoppat ihop reklambilder och imageboards i timtal så jag nu ser allting i pixlar.
 
Måste. Sova.
 
 
NATTI
PUSS
 

RSS 2.0