Kortvarig lycka

Scenario:
Kom precis innanför dörren.
Ser att klockan är 20.00.
Slår mig ned i soffan. 
Kollar tv.nu och ser att det är Bergs bärbara talkshow.
Blir glad. 
Sätter på 5:an.
Hör Carina Berg säga: "Ja hej, jag ska träffa Pernilla Wahlgren!".
Ropar "NEEEJ!".
Byter kanal. 

I'm off gammal mat

Har beslutat mig för att hålla mig borta från gammal mat ett tag.
Har nu istället börjat med någonting nytt - att äta med dåligt sköljda bestick där spår av diskmedel kvarstår. 

Vaniljyoghurten fick en frisk touch av citron; inte illa alls faktiskt!



Och jag är officiellt inne i töntskrivarmood igen...

Jag har på sistone känt att jag haft lite svårt att formulera mig i skrift. Jag tror mycket beror på att jag enbart läst massvis med krånglig kurslitteratur på engelska och att min svenska därför lagts lite på is i och med jag kanske inte till vardags direkt slänger med fina, akademiska begrepp...
 
Idag känner jag dock att detta så smått har vänt.
Det är inte i samma klass som förr (då jag själviskt nog ibland chockerades utav mina splendida formuleringar....) utan denna gång har jag hamnat i en utomordentligt töntig formuleringsmall.
Exempel på begrepp/meningar från arbetet jag nu skriver på som pekar på att jag skriver som en tönt:
  • "att dra det till sin spets"
  • "rent krasst"
  • "med denna teori i ryggen"
  • "eller är han rent av psykopat?"
  • "även här belyses hur viktigt detta avstånd är"
  • "tuffa beslut"
  • "..... sitter där bakom ett överdådigt chefsskrivbord, till synes likgiltig"
  • "helt tappar fattningen"
  • "svart på vitt"
 
Jag riktigt kan höra mig själv med tantröst uttala dessa meningar. 
 
Bör nog ägna en hel dag åt att korrekturläsa och städa upp ett antal töntbegrepp innan inlämning tror jag...

Dagen då jag NÄSTAN tränade

Den dagen ägde rum igår. Nu skall jag berätta vad som hände. 
 
Becka och jag hade sedan i söndags bestämt oss för att fixa prova på-kort och gå på ett Box-pass på Friskis kl 17.45 på tisdagen. Vi behövde vara på plats senast 17.30 för att hinna köpa kort och hämta ut biljetterna till passet.
 
Det faktum att vi inte skulle fixa prova på-kortet förrän vid samma tillfälle som vi skulle gå på passet och därmed inte kunde boka plats på passet i förväg krävde två telefonsamtal till Friskis. Jag lyckades boka in oss som gäster på passet via ett telefonsamtal på tisdagsmorgonen och vi kunde därmed andas ut och försäkra oss om att vi skulle få medverka. 
 
Jag befann mig på universitetet under tisdagen och mitt seminarium slutade kl 17 varför jag och Becka kom överens om att hon skulle hämta mig vid foajén vid universitetet så att vi sedan kunde åka direkt till Friskis och Svettis kvarnen. 
 
När mitt seminarium slutade rusade jag iväg till toaletten, slängde på mig träningskläderna som jag släpat runt på hela dagen och proppade i mig en medhavd macka för att få energi att slås 45 minuter senare. 
 
Jag ställde mig sedan utanför universitetet och väntade på att Becka skulle anlända. Det vi inte räknat med var att trafiken i Örebro vid 17-tiden inte är den lugnaste..... Hon stod därför i otaliga bilköer och lyckades tillslut komma in på en genväg genom ett bostadsområde som var lättare trafikerat och även den ledde till universitetet. Kruxet var dock att denna väg relativt nyligen gjorts om och numer enbart tillåter busstrafik sista sträckan. Becka ringde mig därför i ren panik och berättade att hon stod på en avstickare från denna väg varpå jag började springa ditåt. Klockan var då 17.22.
 
När jag hittade Becka och hennes bil bytte vi snabbt som ögat förare och jag gjorde det jag är bäst på - körde rally och hoppade över farthinder för att tillslut vara på plats vid Friskis kl 17.29.
Vi hann!!!, tänkte vi - men kom snart på andra tankar. Det fanns ingen parkering!!!!
Vi virrade runt och letade. Fann tillslut en ledig plats varpå jag snabbt slängde mig ut ur bilen och började springa samtidigt som jag ropade till Becka att: "jag hämtar biljetterna!!!"
Jag rusade andfådd in till Friskis-receptionen och berättade om mitt ärende och sa att jag kunde köpa både min och min väns prova på-kort för att spara tid i och med att Becka fortfarande inte var på plats i receptionen. Kassörskan slog in beloppet och jag skulle betala när jag insåg det ödesdigra faktumet: jag hade glömt plånboken i bilen!
 
Mitt i detta kaos ringde Becka och frågade var jag var. Hon hade nämligen fattat det som att jag skulle hämta parkeringsbiljett varför hon funderande stod och väntade vid bilen. 
 
Någonstans här började jag inse att det nog inte skulle bli någon träning för oss. Klockan var nämligen 17.43 och där stod vi - utan träningskort, med bilen 2 minuter bort samtidigt som passet skulle börja om 2 minuter. 
 
Jag ursäktade mig därför för kassörskan och sa att vi nog fick se oss besegrade och återkomma vid ett senare tillfälle istället. 
 
Jag gick med svansen mellan benen ut till Becka och bilen igen. Här visste vi inte om vi skulle skratta eller gråta men beslutade oss för att tänka att det nog inte var meningen att vi skulle träna denna tisdag och åkte, ändock smått bittra, hem till Becka och slog oss ned i våra oanvända träningskläder i hennes soffa och slöade istället...
 
Nu tar vi nya tag och ska försöka få till ett träningspass nästa onsdag istället. 
Önska oss lycka till!

Jo men visst, varför inte vakna kl 5?!

Godmorgon kamrater!
Vaknade 5.00 sharp idag av att porten fyra våningar ner slogs igen.... Med andra ord måste jag ha sovit otroligt lätt eftersom jag i vanliga fall kan sova igenom nattklubbsmusik och tågtrafik.

Vet inte vad det är med mig. Jag är ju bortskämd med att nästan alltid sova bra, vilket gör att jag lider till förbannelse av detta...

Tyck synd om mig, tack!

Spara eller slänga?

Vad tror ni om dessa oliver jag hittade i kylskåpet?
Kan de hänga med ett tag till, mån tro?




Trött i dubbel bemärkelse

Har sovit dåligt i helgen och var otroligt lättad över att inte ha några storslagna planer nu på måndagen. Hur artar sig då detta kan ni tro?
Jo, jag vaknar först kl 5 (????), lyckas somna om, drömmer att jag kollar på klockan och den är 13 någonting, vaknar därefter i halv panik och ser att klockan i själva verket är 07.30.......

Trött jag blir! (I dubbel bemärkelse)

Såå... Välkommen du icke efterlängtade måndag och nya vecka. Jag tänker inte fånga denna dag, jag ser inte att denna vecka innebär nya möjligheter och jag har inte ork att ta denna vecka med storm.

/jag är int bitter

Årets rubrik, alla kategorier

Eller vad säger ni...?






Kul!!

Med jämna mellanrum kommer jag att tänka på Tjuvlyssnat.se - förmodligen Sveriges roligaste sida - och blir då fast där i någon/några timmar. 

Detta hände denna morgon. 

Hittade två skyltar som en rolig person på Handlarn i Falun satt upp. Mycket uppfinnelserik men ändå simpel och rolig marknadsföringsmetod, må jag säga!





Ooh hey you, Christian!

Nya Christan Grey är korad!!

Mmmhm, detta blir nog bra ska ni seeee...




/Tantslusk-Lena

ÄNNU mer pinsamt

...är det faktum att när det föregående inlägget automatiskt delades på Facebook så dök en stooor bild på Miley Cyrus upp...




Inte direkt diskret....
och egentligen ganska så lustigt eftersom jag ju i inlägget enbart klippte in en länk och inte ens en inbäddad video....(???)

Funderingar och medgivande

Fundering no. 1
Efter gårdagens skyfall och uppdateringen av en bild på Facebook där jag talade om detta "hällregn" ställdes jag inför just detta begrepp och började fundera. 
Jag trodde först det hette "hellregn" och att det stod för ett "helvetesregn"....
Så var ju tydligen inte fallet utan det stavas med Ä och har sitt ursprung i verbet Hälla (antar jag?). Såsom att någon "häller" regn över en...
Tycker inte alls att den förklaringen är lika bra!!!?!!?
Blir nästan irriterad när jag tänker på det. Hellregn är ju mer logiskt,
smart och målande... DÅLIGT, svenska språket!

Fundering no. 2
Har på sistone även funderat en hel del på vem jag egentligen är...
Jag har nämligen tyckt att inte mindre än två (!) av Miley Cyrus nya singlar är bra innan jag visste att de var hennes!!!!
Jag ser väldigt allvarligt på detta och skämt otroligt mycket. 

Men de är ju så sablans catchy och melodiösa.... Får nog svälja min stolthet, skämmas och lyssna vidare.

Denna FU är min nya fabbo...
*gräver ner mig i sanden och skäms i fred*
http://www.youtube.com/watch?v=iaKHIf6Bdn8&sns=em



Dusch och russin x2

Är riktigt renlig av mig idag...
Duschade två gånger innan kl 13. I och för sig var det ju när jag cyklade...utomhus... och duschen kom från himlen... i form av regn starka som jetstrålar...

Det bokstavligt talat RANN av mig när jag kom fram till universitetet. Alla spår av smink var bortspolade och håret var dyngsurt...


När vi var färdiga och det var dags för mig att cykla hem igen var det någon som slog på kranen igen... med om möjligt ännu hårdare stråle.

Kom hem till mr G och har nu badat i ganska precis en timme för att få upp min temperatur till mänsklig nivå igen. 

Ser nu ut som ett russin. Och blev därmed också sugen på russin, så äter sådana nu. Kanske en aning kannibalistiskt att bli sugen på russin pga att man ser ut som ett...?

Gott är det oavsett. Och jag är helt slut efter dessa kallduschar, så lite näring behöver jag!




Har jag SÅ fatalt bristande engelskt uttal?

Skulle testa röststyrningsfuktionen i min översättningsapp för att ta reda på vad ordet "self-abnegation" betydde. 
Jag talade lååångsamt och tyyydligt : sssseeelfff aaabbnneegaaasscchhöön och fram kom nedstående mening och översättning... (Jag tvingades senare använda skrivbordet för att få till det).




Intenzo

Nu är det måndag igen, för er som missat det. 
 
Jag trampade i morse iväg till univ och mötte upp Julina (Viktoria var dessvärre sjukling idag) och vi förfasades över att vi läst och läst i veckans kursbok utan att fått någon som helst klarhet i vad författaren egentligen vill säga. Men eftersom vi arbetat upp skills i och med att vi haft tre sådana här uppgifter tidigare började vi skriva och så vips, så insåg vi att vi visst snappat upp en hel del ändå, helt omedvetet. Så vi lät orden flööööda (min absoluta favvosyssla, ordbajseri - mmmmh!!) och blev klara med allt vi kunde göra på egen hand vid 12.30-snåret. Helt okej, må jag säga!
 
Nu är jag hemmavid (som man på ett gammaldags och smått töntigt vis kan uttrycka sig) och på väg in i en senanländande matkoma och känner hur ögonlocken flackar och kämpar för att inte ge med sig...
 gif maker
Visst förtjänar jag en powernap efter denna 3,5 timmars intensiva arbetsdag....? 

Fredagsmyyyys

Nu är denna fredag passé och det har varit precis en sådan fredag som jag behövde och har längtar efter såååå länge. Hade först planer på att gå ut och äta med några av mr G:s vänner men så blev icke fallet och vi stannade istället hemma. Lagade god (och stark!) skaldjurspasta, drack cola (eller... JAG drack cola och blev hyperaktiv och "höll låda" hela kvällen medan stackars hårt arbetande G snällt skrattade med så gott han orkade...), kollade på idol, käkade choklad och bara myyyyste. 

I och med att jag spenderat ungefär 97% av denna vecka i just G:s soffa trodde jag inte att jag skulle palla mer. Men med annat sällskap än kurslitteraturen är ju faktiskt denna soffa helt ok. 

Men i skrivande stund ligger jag, fortfarande överförfriskad av koffein, och stirrar upp i taket medan mr susar så sött här bredvid.
Skulle väl tippa på att jag somnar någon  gång vid 3-snåret, men det göör inget. 
Det är denna perfekta myskväll värd!


Puss!

Misslyckande

Hade tänkt att gå upp kl 7.30 idag. Ställde iallafall klockan på det. 
Efter att ha läst bloggar och kollat Facebook och blivit varse om att det har snöat kunde jag ju glömma att jag skulle kunna ta mig upp.....

Så nu har jag återigen dåligt sammis för att jag inte disciplinerat mig och redan sitter och läser den där pörskans boken.

Får hoppas på ett mirakel; att när jag sätter mig med boken plötsligt, från ingenstans, får en våg av snabbläsningspartiklar över mig så jag hinner läsa klart innan herrn i huset kommer hem från jobbet och har helg... 
Jag vill ocksååå ha helg!!
Jag är så fruktansvärt trött på att aldrig få känna känslan av att vara ledig när man är hemma. ALLTID har man något skit att läsa eller skriva. Och de stunder man inte har det måste man söka jobb för att någon gång i framtiden få lite ledigt.
Jag är trött på't nu!! 


/ bitter och trött Lena, eventuellt påväg in i en snödepression

Är jag, hypotetiskt sett, en tönt?

Skulle jag vara en tönt om jag, rent hypotetiskt, har gjort följande?

Somnat till efter lunchen.
Drömt att en liten jättesöt kaninunge hoppade upp på min mage.
Vaknat av att jag själv skrattade/ fnissade pga att kaninungen var så otroligt söt. 

Detta har alltså absolut inte hänt mig..... men hypotetiskt sett - hade jag varit en tönt OM detta hade hänt mig...?


Hihi!!

SOM NI VÄNTAT!! Här kommer äntligen mina tankar kring 50 shades of Grey-filmen...

Vaknade till detta besked idag:

YEEEESSS!! Skrek jag inombords, i och med att denne skådespelare inte alls ser ut som den Christan Grey jag har föreställt mig när jag läst böckerna. Jag har beklagat mig inför Mr G över det faktum att denne Hunnam har fått rollen var och varannan dag och vi har spekulerat i kring vilka som skulle passat bättre (eller ja... Jag har önsketänkt och visat en måttligt intresserad G). När jag dessutom såg Hunnam i Pacific Rim bekräftades mina känslor av att han inte är någon Christian, varpå jag blev än mer besviken. 

Men nu när han är alltså petad! Ute ur bilden! Och jag kunde inte vara mer exalterad. Wohoooo!
Har googlat runt på amerikanska forum i ca en timme i hopp om att hitta hintar om vilka som står som ersättande kandidater. Och min favorit, Matt Bomer (som uppenbarligen är gay?!), var en av dem. Men även Alexander Skarsgård (?) och någon annan vampyrskådis som var ganska lik Bomer och som är med i Vampire diaries eller vad det heter. Ytterligare en vampyrlegendar dök upp bland namnen... Robert Pattinson var tydligen författarinnans egna förstahandsval!!!!

Vad är detta?! 50 shades är väl långt ifrån någon fjortisfilm? Det ligger ju isåfall mycket närmre tantsnusk!! Jag blir förskräckt och ryser av blotta tanken att alla unga Twilight- och True bloodfans (jag ser mig som ett moget och vuxet vampyrfan, jag.....) kommer sitta och skrika och dregla till 50 shades-filmen... De kommer ju inte ens vara tillåtna att gå utan målman...? = Ännu mer obehagligt.


På dessa bilder har ju dock alla en lätt psykotisk sängkammarblick så vem vet. Det kanske blir en hård kamp ändå?

Hur skall detta sluta?!? 
Spännande minst sagt.


(Märk hur jag lägger allt mitt fokus på oväsentliga ting istället för att plugga.....)

Gissa larväggen

























Hahaaaa!!
Är ju inte larvägg!
Det är ju granatäpple.
Och eftersom det tog ca 1,5 år att få ut alla dessa nedrans "kärnor" är jag knappt sugen på det längre...

MEN! Vad gör väl det när vi ska kolla på breaking bad nu?! 
- Naaada

Dööötid

Hade turen att få handledning inför det individuella arbetet idag kl 10. "Skönt!! tänkte jag. Då har jag kommit upp i tid och har sedan hela dagen till att skrota runt hemma, läsa lite och söka jobb".
Nehedu! Vi har visst föreläsning i eftermiddag så nu har jag en massa timmar att döda på universitetet... Plus att jag måste luncha SJÄLV!!! Ryser av tanken... Känns som om det är jättepinsamt? Lämnade till och med ena delen av matlådan hemma idag bara för att jag inte ville gå iväg och värma den ensam. Får knapra sallad istället....
Jag vet, det är nog väldigt töntigt!
Men det känns lika jobbigt som att köpa toapapper...

Somnade dessutom till förut, mitt i öppna biblioteket, medan jag läste. Kollade sedan runt omkring mig för att undersöka om någon sett mig... Det verkade inte som det - men ändå!!


Pinsaaaamt. Kan knappt hålla ögonen öppna ens nu när jag bloggar.
Det måste vara något allvarligt fel på mä...

Fick dock min idé för det individuella arbetet godkänt så jag glädjs ändock åt det!

Hare bra vaaa

Vända på dygnet, med måtta?!

Talade med Milla igår om att jag var tvungen att vända på dygnet igen. I och med att jag inte har så mycket föreläsningar och appointments på universitetet blir det svårt att ta sig upp tidigt, men fortfarande går jag och lägger mig tidigt för att mr G gör det... Och så ligger jag och stirrar upp i taket i några timmar innan jag tillslut somnar av uttråkning. Not so much fun (och ofta väldigt ångestframkallande då jag av någon outgrundlig anledning kommer på så mycket konstiga tankar på nätterna)

Vända på dygnet ja... Sagt och gjort. Igår gick jag inte upp förrän 12.15 (vaknade dock flera timmar tidigare men låg och läste bloggar, nyheter, familjeliv-trådar (!?) etc i timtal innan jag kravlade mig upp...). Att gå upp efter 12 är ju uppåt väggarna och ett beteende jag kände att jag absolut inte kunde tolerera. 
Idag vaknade jag därför kl 6 när G gick upp och har inte somnat om efter det....
Kan jag inte göra någonting med måtta?!
Kl 6 är väl lite väl extremt?!
Kommer ju aldrig kunna hålla ögonen öppna idag när jag ska läsa och skiva uppsats hela dagen.... 

Osmart Lenny!!

Cool kitten

Har haft en enastående helg och önskar såå att den inte vore över. Den har bestått av konsert, Mikaela-häng, brunch på Clarion, hejdå-fest för G:s kära vän samt skräckfilmshäng. 

Kollade på The Conjuring och cool som jag är tyckte jag inte den var läskig!(?!?) Blev därmed gravt besviken då jag hade byggt upp en enorm rädsla inför filmen innan jag ens sett den...
Kollade även på The Orphanage och den var betydligt mycket mer läskig. Barn är ju fasansfullt skräckinjagande....Särskilt i skräckfilmsmiljö.

Tänk er denna lilla raring omkringspringandes i ens stora hus....

Hujeda mig!!


Nu har jag agerat hemmafru igen och städat och dammsugit hela G:s lägenhet (Varsågod!!!) och skall nu förlusta mig med min kära kurslitteratur (den jag felaktigt läste förrförra veckan, ni vet... Hann ju dock inte klart utan måste slutföra läsningen nu istället och hoppas att jag minns det jag läste tidigare.)

Hare kanin!

Ny header och ny design!!!

För att få mig själv på bättre humör grottade jag ner mig i bildredigeringsprogram och fixade ny design till bloggen. 

Självklart kunde jag inte hålla mig ifrån de traditionella Lena-färgerna: svart, vitt och beigeaktigt som ni ser... 
Men tyckte ändå det blev lite "fräckt". Och en ny design var ju verkligen minst sagt behövlig såatteeeee.

Vad tycks?! 





Världens hemskaste mardröm

Mm-hhmm! Det hade jag i natt. 
Den var så hemsk att jag inte ens kan skriva ner den, men när jag vaknade kände jag mig helt genomolycklig och ångestfylld. Uuusch vad hemskt det är alltså!

Minns inte ens sist jag drömde en mardröm så jag är ju ändock lyckligt lottad, men jag vet inte hur jag ska skaka av mig denna.  Ve och fasa!!


Som tur är får jag ju höra skönsång från studentsångarna ikväll på Musikhögskolan. Elin la upp ett tidningsurklipp som avslöjade att en och en annan Coldplay skulle dyka upp, så det kan nog förmodligen få mig på bättre humör! 

Men hett tips alltså!! Musikhögskolan (ute vid uni) idag kl 19.30 - gratis (!!!) konsert. Jag längtar redan! Var alldeles för länge sedan jag senast hörde deras finstämda röster...

Nu ska jag städa för att impa på G:s helgbesökare... Har tydligen blivit hemmafru?!

FöreläsarN!

Alldeles strax skall jag genomföra en inspirationsföreläsning på universitetet om "min oförglömliga tid i Marseille". Har klätt upp mig propert så alla tusentals åhörare (förra gången jag hade en sådan här föreläsning var det 5 pers där. Hoppas på revanch nu...) inspireras ut stolarna!




Loppmarknad utom hus om det inte rengnar...

Fick detta skickat till mig från en forna Röforsare som rensade ur gamla lådor. 




Det är förmodligen härifrån mitt loppisintresse härstammar... (Och ja, jag skäms över särskrivningen och felstavningarna! Skämmes, 8-åriga jag!)

"Hej Maria du är välkommen till Lenas och Camillas loppmarknad 13/7-98. Loppmarknaden är hos Lena utom hus. Om det rengnar är vi i garaget. Kl 14.00-15.30

VÄLKOMEN

PS. Finns grejor för mer en 10 kr DS."

Första steget mot en färgglad lägenhet

Skåda min nya, bedårande och FÄRGGLADA filt som jag inhandlade för överkomliga 25kr för några veckor sedan. 



(Kände mig som Maria Montazami när jag tog denna bild... Slängde den lite "slarvigt" över soffkanten 5-6 gånger innan jag tyckte det blev casual enough)

När jag nu ligger nedbäddad under denna filt är den det enda i färg som omgärdar mig - i vilken riktning jag än kollar. Nog för att naturliga färger är fina, men på sistone har jag känt att liiiite färg nog ändå inte skulle skada.

Utsikt söderut:

Utsikt norrut:


Österut (till och med jag är beige...):


Västerut (fast här var det ju visst lite färg. Lagboken, slinky-leksaken som jag fick av mina rara tjejer i födelsedagspresent, jordgloben och familjen Kardashians kläder på TVn...):

Men ändå!! Färg är trevligt!

Söndagsklagan

Jag håller på att bli sjuk igen. Och jag hann inte ens bli helt frisk från förra förkylningen/halsontet innan det nu alltså återkom.

Sitter nu och väntar på G så jag kan få ta en paus och kolla på partiledardebatten. I väntan på detta läser jag självfallet den förbannade boken som jag måste bli färdig med till imorgon. Det kommer tyvärr inte ske! Men jag har nu, efter att ha lusläst ca 40%, fått ändra taktik och läser istället alla sammanfattningar av resterande kapitel och hoppas innerligt att det ska ge mig en överblicksbild... Har dock för ont i halsen för att kunna koncentrera mig på att förstå vad jag läser.

Med andra ord, jag behöver pitykommentarer som "naaaw" och "neej men stackareeee!!" och "men lilla krake!" samt en massa virtuella (och gärna fysiska) kramar och klappar på kinden denna afton.
För SÅ ynklig är jag just nu...

*tittar på dig med glansiga puppyeyes och med darrande underläpp, tycker otroligt synd om mig själv och hoppas på många uppmuntrande hejarop och krya-på-dig-hälsningar*

Gissa maten (+ världens största missöde)






Denna var ju iofs jättelätt! Jag har fått en dille på gröt och kanel. Så juligt!!!
Men jag kan inte tro att ni gissade rätt på att havregrynen som utgör denna gröt hade en bäst före-stämpel från 2011....? De är fullt fungerande och välsmakande än idag må ni tro!

Bäst före-markeringar är enbart humbug!!

Nu ska jag lägga i sexans växel (här är vi moderna!) och läsa kurslitteratur. 
FÖR GISSA VAD?!?

Den bok jag suttit och läst i bibblans tysta läsrum från morgon till kväll var tydligen FEL bok.....................
Vet serri inte om jag ska skratta eller gråta. 

Scenariot igår när jag blev varse:
Kom inglidandes i klassrummet på universitetet ca 5 min innan start (svettig som vanligt pga detta schizohöstväder och det faktum att jag hade pyspunka på bakhjulet och därmed STOD STILL om jag inte tog i för kung och fosterland...). Jag hälsade glatt på mina kamrater som såg lätt ställda ut. Vad nu? tänkte jag. Är jag så ful i min nya frisyr? Har jag svettpärlor i pannan? Luktar jag illa?!
Men tyvärr var det inget av ovanstående som gjorde dem ställda utan plötsligt utbrast de, med lågmäld och lite skamsen röst:
- Duuu Lena.... Vet du...? Vi har läst fel bok... Det är inte Moral Mazes vi ska läsa...
Smidig som jag är kontrar jag med ett: VAAAAA?!?!!!!!!!!??? SKÄÄÄÄMTAR NI MED MIG?!!!??!!!? och så är plötsligt hela klassen involverad i vårt missöde och vår skam.
Artiga, nervösa men kaanske en gnutta självgoda fniss omgärdade oss och jag kände bara hur jag ville explodera av aggression. Inte mot dessa klasskamrater utan mot det faktum att vi varit så vimsiga att vi läst fel bok.
För SOM jag har kämpat med denna bok i veckan. Jag har inte haft något som helst liv vid sidan om boken.
OCH SÅ ÄR DET FEL BOK!!!!!!

Så nu måste jag alltså börja på en ny, den rätta, boken. 250-300 sidor, amerikansk och framför allt - i Google document-form!!!! Jag måste alltså sitta och läsa på min lilla 11" datorskärm. Och det hela ska vara läst till på måndag morgon kl 8.00 då vi måste påbörja arbetet om boken som ska in på onsdag......

Så, med andra ord så har jag absolut inte tid att beklaga mig över detta eller uppdatera er om min gamla grötfrulle. 

Adjö!!


Gissa äckliga saken

Gissa vad detta är:




Svaret är att jag inte vet heller...

Jag fann dessa två hårdingar (den tredje lilla, vita saken är pärlsocker från gårdagens bullätning) i min goda korv som jag kostat på mig dagen till ära (tänker inte avslöja av vilket märke korven var, med tanke på att jag ej vill åsamka dem dålig publicitet....).
Jag insisterade på att det var griständer, men där kom mr G med sina professionskunskaper som tandläkare och lade in ett VETO mot det. (Jag tror dock fortfarande att det är tänder...)

Eller ben av något slag. Oavsett vilket känns det inte speciellt fräscht. Jag är ju så lycklig över att återigen kunna äta korv efter ett 10 års-uppehåll. Håller denna korvätar-era på att gå mot sitt slut igen? Hoppas inte, men jag känner för tillfället inte för att äta korv igen åtminstone tills... imorgon.



Jo jag tackar jag!

Allt slit i Marseille visar sig såhär i efterhand verkligen vara värt mödan... Fick precis detta mail och det är nu tredje utdelningen från detta stipendium. Tackar tackar!




*host host*

Precis såhär var det i den "tysta" lässalen idag:
 
 
Fick till slut nog och åkte hem och fortsatte läsandet där istället - dock med mindre bra resultat eftersom jag råkade somna efter lunchen och vakna 1,5h senare...

Här igen...



Igår satt jag i detta rum från 8.15 till 17.45 (med paus för lunch och klippning) och läste veckans kurslitteratur.

Nu är jag på plats igen och har en lika upphetsande dag framför mig. 
SÅ FRUKTANSVÄRT TRIST!!!! Och i och med att jag omöjligt kommer hinna klart denna gång också, känns det hela ännu mera omotiverande....


Have a nice day å mina vägnar också, är ni rara!

Till mamma och farmor

Hej på er, mamma och farmor!

Eftersom ni inte har Facebook eller Instagram vet ni inte vad för världsomvälvande sak som hänt idag....




Jag har nämligen klippt mig!!! 
25 centimeter!!!
Känner mig stundtals fin, stundtals som en tant, men förhoppningvis vänjer jag mig väl om ett tag.




Världens mest creeeepy ställe

Vi hittade en väldigt skum/rolig/läskig bar i Köpenhamn i fredags. Se - och förfäras!!!!

Vid första anblick verkade detta ställe mest lite spännande och roligt med tanke på att de hade en massa udda uppstoppade djur på väggarna - en liten rolig detalj tyckte vi. 




Men när vi sedan behövde uppsöka damernas försvann all uns av "rolighet" och den byttes oavkortat ut av läskighet. 

Först och främst låg toaletten i källaren som vi nådde genom att gå ned för en mörk trappa följt av en mörk, vinklad korridor. 

Väl nere möttes vi av en glugg i väggen med galler för, och där inne låg det en massa gosedjur i en gammaldags barnvagn... Skumt?

Vi gick vidare och i slutet av nästa raksträcka möttes vi av ännu en glugg med galler för, där en människokropp med rävansikte stod tillsammans med två uppstoppade rävar.... Läskigt!!!!!



Därefter kom en 90graderssväng och ackompanjerat med ett gallskrik (från mig såklart...) uppenbarade sig då, precis framför ansiktena på oss, en kvinnlig torso och en mask hängandes för att symbolisera att vi nu nått damernas toalett. Creepyyyy!!!!!



Var helt skakis en lång stund efter men vågade mig sedan upp för trapporna igen och möttes då av ett inre rum i baren (som vi snabbt gått igenom tidigare utan att lägga märke till inredningen pga nödighet) där alla lampor var skapade av... avhuggna dockhuvuden!!!!!! Herre min ge... Så fruktansvärt creepy!!!!!!

Den läskiga grannungen i Toy Story är ju ingenting i jämförelse med detta... Och han har annars tidigare varit mitt mått för höjden av creepy-ness.

RSS 2.0