Hockeyfrilla - en ny definition




Vill ni skaffa denna läckra hockeyfrilla 2.0 gör ni som följer:

• ni somnar till efter jobbet bärandes en tofs á la hästsvans. 
• ni vaknar sedan i panik av att er pojkvän säger att klockan är 18.30. "18.30 skulle vi ju vara PÅ PLATS vid Behrn arena och möta upp pappa" skriker ni då nyvaket och flyger upp ur sängen och drar i samma veva ut hästsvansen.
•  ni drar sedan på er en mössa och halsduk (för ni är inte medvetna om att det faktiskt inte är minusgrader i en hockeyarena...?!)
• ni sitter sedan i drygt 2 timmars tid under den spännande hockeymatchen och, liksom i varje huvudrörelse, gnuggar ihop håret mellan mössan och halsduken som på ett unikt sätt tjorvar ihop håret på detta sätt. 
• återvänd sedan till ert hem, ta av mössan och sätt upp allting i en boll. 
• ta sedan flera timmar senare (förslagsvis efter ett heskt parti Monopol) ur "boll-tofsen" och tadaaa. 
Du har din drömfrilla färdig!! 

(Om ni mot förmodan vill bli av med denna frisyr kan jag rekommendera ett gott tålamod, en "tangle teaser", en oöm hårbotten och en timma till övers)

Note to self - önska dig presentkort på rätt affär

Nu är julen över och den har varit väldigt lugn, skön och mysig. 

Det var dessutom den längsta sammanhållande ledigheten jag haft sedan i slutet av mars (!).  It's hard to be a working lady, minsann! Dessvärre har jag inte fått spendera någon av dessa lediga dagar med Jocke eftersom han är i Skåneland hos sin family. Ikväll kommer han dock äääntligen hem till mig igen, och det ska firas med entrecotemiddag!  (Fint skare' va! Behöver inte nämna att det var rea på Willys...)

Tidigare idag begav jag mig ut på stan för att krama ur det sista av mellandagsrean. Tyvärr var det alltför kallt ute och julmaten tycktes ha lagt sig på plats ordentligt detta år, så det var inte lika roligt att prova kläder som det brukar vara...

Jag gick ändå med bestämda steg till Pinkroom där jag önskat mig presentkort för att jag specifikt ville köpa ett par nya Marc Jacobs-örhängen eftersom jag råkat slängt ena mitt (klant...).
Det blev lite knivigt då de inte hade sådana örhängen. Och aldrig någonsin hade haft... Dessa finns istället på Debut, på andra sidan gatan från Pinkroom... Så till nästa år ska jag komma ihåg att önska mig presentkort i rätt affär!

Först blev jag såklart besviken men efter att jag hämtat mig litet plockade jag på mig lite annat smått och gott där istället.
Det bidde en väska och en tjock, mysig kofta (såå, tack mamma och pappa för dessa "örhängen"):


Nu skall jag förbereda tillbehören till köttabiten och lyssna på Håkan Hellström-filmen!


Och förresten! God fortsättning på er, kamrater! 


Att dra lärdom av husmorstips

Igår vankades köttbullsverkstad hos mig. Jag hade planer på att använda 2 kg köttfärs. "TVÅ KILOOO?!?" skrek farmor och mamma i kör när de hörde min plan. De rådde mig att istället använda ett kilo, vilket jag tyckte lät mesigt. 

(Ha i åtanke att jag i stor sett enbart äter köttbullar på julbordet. Och som den egocentriska person jag är, kan jag inte tänka mig något annat än att alla andra är precis som jag. Därför beräknade jag typ 10 köttbullar per person... Detta är för övrigt min glamorösa tallrik från gårdagens IKEA-julbord: )



MEN! Som tur var hade jag något slags vett inom mig så jag började med att använda 1 kg. 

GOD IDÉ!! 

Jocke och jag fullkomligt drunknade i köttbullar. Det blev hela 105 stycken på detta kilo färs. TÄNK om jag följt min första plan!! Då hade det blivit ca 210 st. Det är extremt mycket köttbullar!

Så, tack kära farmor och mamma för er input! Det sparade mig 105 rullningar och mycket plats i frysen. 




Christmaaaas ut i hårtopparna

Är på bästa tänkbara julhumöret. 
Slog igår in julklappar och placerade dem strategiskt framför min OBH-hög med mina fina prylar *gör (inte alls subtil) smygreklam*.
 


Jag har även funnit en ny favvojullåt. Och det är sällsynt för en Julhitler som mig att byta "bästa låt" bara sådär. Den är ju dock inte ny, så jag har hunnit "växa in" i låten. 
 
Här har ni mästerverket, Michael Bublé - Christmas (Baby please coem home).
 
 
 
Iiih. Är inne i ett sådant extremt jul-mode att jag till och med är röd ända ut i hårtopparna... 
 
 
 
 
Iiih. Är inne i ett sådant extremt jul-mode att jag till och med är röd ända ut i hårtopparna...

Håkaaaaaaan!!

Igår var det bölfest (phony ville autocorrecta till böldfest. Eeeew) på SF. 

Det som visades var Håkan Hellströms konsertfilm från hans makalösa spelning på Ullevi. Åååh, vad fint det var! 
2 sekunder in i filmen grät jag. Och jag hade ståpäls i två timmar och nostalgitripp lika länge. Filmen tog mig tillbaka till i somras när vi stod där njöt! 

LOVELY! 

Vad som inte är lika LOVELY är de bilder jag tog den dagen på Ullevi..... Bjussar här på SAMTLIGA tagna bilder denna stora dag: 





Jens Hult var där!! 




Men! Uppenbarligen njöt jag så mycket i studen att jag inte tänkte på att föreviga allting med phony. Så det är ju något positivt iallafall! 

Första bölet till Musikhjälpen

....är lite oväntat. 

Men första tillfället som ögonen tårfylldes var när Life med E-type tonades in. Symboliskt låtval för att faktiskt påminna oss svenskar att "I've got a life" vilket många HIV-smittade inte har så länge till. 

Usch! Hemska tanke.

Så skänk, skänk, skänk pengar till Musikhjälpen. För det räddar liv!




Hemslöjd i julklapp

Fick idag andra parkeringsbötern denna månad. Det känns som om parkeringsbolagen gör allt de kan för att blåsa folk. De sätter helt plötsligt upp en liten, liten tilläggsskylt som säger att man inte får stå där vissa nätter, när man kunnat det i alla år. Vad är vitsen med att inte få stå på konserthusparkeringen en fredagsnatt?!

Jag som även har övergått till e-parkera istället för att stoppa i pengar i automaten är ju inte ens i närheten av den där skylten. Totalt klappruttet är det. Blir så frustrerad! För dessa pengar hade jag kunna gjort så mycket roligare saker. Min familj och släkt hade kunnat få fina julklappar, men nu får jag väl istället börja pyssla där hemma. Kanske sy lite korsstygnstavlor att ge bort? Eller kanske vänskapsband eller en simpel, ändock väl genomarbetad, teckning?

Så släktingar! Vad önskas? Kommendera nedan vad ni vill ha för motiv på teckningarna, färg på armbanden. Bifoga gärna korsstygnsmönster med önskat motiv om en sådan önskas. 

Surprise!!

Det är nu ett år sedan jag och min älskade Jocke träffades för första gången! 
Det firades självklart med pompa och ståt. Jocke förberedde mig på att han ordnat en överraskningsdag åt mig på lördagen. Han kunde dock inte hålla den för sig själv så han avslöjade alla planer på fredagskvällen. (Kul.....)

Men det blev lika mysigt ändå.
På morgonen fick jag frukost på sängen (eller på soffan, eftersom det kändes bökigt att släpa upp en bricka på loftet. 

Sedan kollade vi på Hunger games 2 för att förbereda oss inför 3an som vi skulle se på bio senare. 

Vi kom sedan på att vi behövde äta något och efter mycket dividerande kom vi fram till att vi skulle käka på Mingla. Det var gött, men inte smart att äta en dunderportion precis innan bio... (Risken att somna där i mörkret ökar markant) 

Mellanlandade på O'learys i väntan på bion. 


Vi klarade med nöd och näppe av att hålla oss vakna på bion sedan, för filmen var mycket bra! Politisk!! 

Sedan gick vi till Bishops där Elin och Anders sammanstrålade. Där råkade vi beställa kolsvart julöl som vi lyckades byta bort till Elin och Anders. Käkade glass med chokladsås och gick sedan till Eastwest för att kolla på Frantic Sunday och The Bland - riktigt bra och röjigt!

Vi begav oss sedan hemåt och slocknade på soffan så fort vi lagt oss. 

En alldeles, alldeles underbar kväll, med andra ord!


Tack bästa Jocke för att du finns. Du är den finaste människa jag vet och är så lycklig att vi hittat varandra ❤️ Puss! 

RSS 2.0