En ny typ av framtidssparande / ekonomen Lena tipsar

Råkade få syn på tokrean på Boozt.com idag på lunchen...

Kände plötsligt att jag var i väldigt akut behov av en ny jacka och tre koftor. 

Och allt med den helt överkomliga prislappen 427,52:-



Man är ju dum om man INTE handlar när det är sådan här rea. Se bara så mycket jag sparar! 1002 riksdaler!!
Ska nog i framtiden lägga alla mina pengar på denna typ av sparande istället för pensionssparande...


Att ta makten över sin livssituation

Jag har inte känt mig hel sedan en tid tillbaka. 
Någonting har gnagt inom mig och jag har inte funnit ro. 
Jag har känt att något måste göras åt saken, även om det kanske innebär en förändring. 
Men trots allt, intalade jag mig, lever jag ju bara en gång. 
Och ska jag då gå och vara missnöjd med tillvaron, när jag i själva verket har en egen, fri vilja?
NEJ! Mer än så vill jag ha ut av den korta stunden på denna jord. 
Därför tog jag idag makten över mitt eget liv och min livssituation, och jag känner mig redan lättare och jag kan le igen. Och leendet når nu mina ögon!


Det enda som kunde avhjälpa mitt missnöje var att erkänna mitt misstag, åberopa min ångerrätt och returnera min en vecka gamla Sony experia z3 compact. 




Åååååh vilken befrielse! Jag bloggar återigen från min älskade iphone och det blir inga fula autocorrect, lägenhetsbyteappen och jag har återförenas, jag är medveten om hur kort batteritiden är - och det är jag tillfreds med! Och bäst av allt: jag kan skicka huur många söta (äkta!!) emojis som helst! 


Life's good again 


The naked truth

Hur kommer det sig att jag alltid är osminkad och har på mig onepiece när jag ska provfota med nya phonys?! 

Den första bilden tagen med båda mina senaste mobiler är en tillgjord och märkbart obekväm Lena utan smink. 

Kameran på denna phony ska ju tydligen vara jättebra, men jag lyckas inget vidare . Ögonen och uppåt blir alltid suddiga?

Detta krävs sannerligen att jobbas på...


/ världens stoltaste flickvän

 
Den där snyggingen som spelar fiol på gitarren (lite pinsamt att han inte vet hur man spelar på en gitarr... Men han kan ju inte vara bäst på allt...) är MIN pojkvän. Detta är ett av alla hans projekt, Ember Island.

Håll ögonen (och öronen) öppna för dessa och kom ihåg att det var här du hörde om dem först. Det är så galet bra och de är så otroligt musikaliska. Och jag kunde inte vara mer stolt över honom.

Att självaste Porter Robinson (skaparen till låten som denna låt är en cover på. Reds anm.) dessutom delat videon på Facebook är bara heelt sick!!

Dagens secondhandfynd


En stor, rund guldspegel och en klassisk guldljusstake (man kan aldrig få för många ljusstakar har jag hört....)

Synd bara att jag inte har plats för dessa någonstans . Jag måste nog helt enkelt flytta för att få plats med alla oemotståndliga fynd!

befriande sjukdom!

Det slog mig plötsligt (när jag läste Dalidas blogg) att detta är första gången någonsin som jag är hemma på en veckodag och INTE behöver plugga/ha ångest över att jag inte pluggar! Den insikten fick mig att känna mig lättare och friskare på en gång. 

Har glömt bort att uppskatta det faktum att jag inte pluggar längre. Det är verkligen ljusår roligare att jobba alltså. Så SOM jag ska njuta hädanefter.

Mmmmhh!!  Lovelyyyy!

*ynk ynk*

Jag låg vaken i stort sett
hela natten och hostade lungorna ur mig. Somnade efter 12 och vaknade varenda timme för att vid 4 slutligen vakna för gott.... Inte så supernice när man ska upp 5.15. Så jag fick gå emot alla mina principer och ringa och sjukanmäla mig. 

Hittills i mitt liv kan jag inte minnas en enda gång då jag sjukanmält mig utan att i princip vara nära gränsen till död. Det kan jag ju i och för sig nästan säga att jag var där vid 4-snåret så det kanske var berättigat att vara hemma trots allt...?

Hur som. Nu ligger jag i soffan med dimmig blick och har provat på alla dunderkurer jag kan komma på. Har all världens olika sorters halstabletter till att börja med. Har även gjort en rejäl kanna med te, innehållandes massvis med ingefärabitar och honung. Har svept hela kannan på en kvart och ska nog snart förbereda en till. Sitter för närvarande och suger på en stor bit ingefära. (tänker att det säkert är.bra för något...)



Då måtte jag väl bli frisk, inte sant!? 


jag saknar redan Lenas baby (ska min iphone)

Jag är nära tårar. Jag skäms över att säga att jag är så bunden vid materiella ting, men jag fick min Sony experia z3 campat idag och jag hatar den. Mestadels för att den inte har original-emojiis.....
Kolla bara på apan!!!  Den ser ut som en skithög och man ser ju inte ens att den håller för ögonen!!!


Men även för att bajs-google playbutiken inte har lägenhetsbyte-appen!! Jag BOR ju i den appen och jag lever genom mins emojis.

Är därmed gravt tvivlande, på riktigt. Jag kommer nog vara tvungen att reklamera detta köp.


Det enda bra med denna är.att den föreslog en bild på en bajskorv när jag skrev "bajs" där uppe.

Hjälp mig välja ny phony!!!!

Jag har beslutsångest!!
Innan kl 16.30 måste jag bestämma mig.  Fatta ett beslut åt mig, tack!


• Ska jag köpa denna: LG G3
Större än en iphone (vet inte om jag kan få plats med den i handen eller ständigt får köra dubbelfattning). Stort minne (32gig) och snygg färg  




• Eller denna: Sony experia Z3 compact
Lika stor som en iphone, 2 dagars batteritid, vattentät (gillar dock ingen färg så värst...)






• Eller ska jag behålla min iPhone 5 och få 100 kr mindre i månaden på räkningen eftersom avbetalningen gått ut. 



/velig tjej



Att tänka på inför besök på salong

• kolla upp vart stället ligger i förväg.  Utgå inte från att det ligger på Kungsgatan bara för att det finns en salong där som börjar på samma bokstav som den salongen du ska gå på. (Annars kan det lätt bli så att du hoppar av samåkningsbilen på söder, får gå i spöregn till Kungsgatan och gå in på salongen och bli idiotförklarad för att du inte alls beställt tid där. Sedan kan du tvingas googla upp salongen du i själva verket ska besöka för att upptäcka att den ligger på Järntorget - där du i normala fall brukar bli avsläppt)
• se till att du gått på toaletten innan besöket. (Annars kan du tvingas kila in på ditt gym för att snålkissa)
• fundera på om det är värt kostnaden. (Annars kan det bli så att du får lite småångest när du morgonen efter upptäcker att halva mängden strån på ena ögonbrynet ramlat av under första natten.


Men... Jag var i alla fall lite småfin för några timmar där igårkväll. #värt




Ögonbrynsfix

Ska fixa ögonbrynen på salong idag. Har gått på någon mysko deal som innebär att man ska sätta dit syntetiska ögonbryn(?!)

Funderar på att be om ett unibrow med en rejäl tuss i mitten. 

Vad tror ni om det?



Dålig karaktär, Lena!

Vad dålig du är, Lena. Lyckas du inte ens vakna av dig själv kl 4.40 när du förträngt att ställa klockan?
Säämst. 

Förlåt, samåkningskompis! Stackarn ringde 05.07 och väckte mig när han satt i bilen utanför mig...

IIIIH. Vilken härlig rivstart på denna underbara lördag!

Komsi Komsi, John Blund!

Jag ska upp 4.40 imorgon, på en lördag(!!!)

Smaka på den ni. 

Och det är inte alls något så spännande som en utlands- eller Ullaredsresa som stundar, utan det är jobbet som kallar. 

Men jag ska ju såklart inte klaga. Jag anmälde mig själv att jobba, men det blev inte klart förrän strax innan 16 då jag slutade jobba för idag, så jag hade redan hunnit ställa om till fredags-mode. 

Så jag spenderade den såsom jag brukar spendera de flesta fredagar: idolmys och rödvin med Mikaela och Becka. Till skillnad från andra fredagar var jag inte ens trött idag och jag däckade inte ens på soffan...

Därför skulle jag hoppas att John Blund kommer på visit nu istället... Men så verkar inte vara fallet just idag. 

Så, härmed kallar jag på dig, John!
Du kan komma fram nu. 
Du är hjärtligt välkommen! 

Dags att sluta?

När kassörskan på OK/Q8 säger "jaha, det vanliga?" då jag skamset lägger upp en påse med en bulle i på disken... 
Är det dags att vakna upp och sluta då?



 

Inropare till vigsel

I lördags förmiddag hände en småmärklig grej. Efter en repa på stan promenerade jag över Stortorget för att ta mig hem och påbörja halloweensminkandet. I höjd med Rådhuset hörde jag en dam ropa "Hallå! Hallå där! Hörru, du! Du där!" varpå jag tittade dit när det gick upp för mig att det var min uppmärksamhet hon försökte väcka. "Har du bråttom någonstans?" "Näääeee", hörde jag mig själv säga. Skulle du kunna komma in här och vara vittne till en vigsel?" "Öh, va?!", svarade jag frågande och fick förklarat för mig att ett par skulle gifta sig men enbart hade med sig ett vittne vilket inte är godkänt. 

Så innan jag visste ordet av stod jag uppe i rådhuset med ett par jag aldrig sett förut med vilka jag nu skulle komma att dela en stor stund i deras liv.
Vi fick uppmaningen att ta av oss jackorna med det par som skulle vigas orkade inte ta av sig, så de stod där i tjocka vinterjackor medan vigseln började. Jag blev lite tagen av stundens allvar men kom snart av mig då mannens mobil började ringa medan en kärleksdikt lästes... Han fibblade upp den från fickan för att sedan stå och läsa något en stund innan han lade ner den igen. Det var inte det minsta romantiskt vilket gjorde mig lite besviken. Efter att ha blivit inropad på vigsel väntade jag mig en glad och upplupen stämning. Men men. Vissa vill säkert ha det så! Efter ca 5 minuter var allting över och jag gratulerade och önskade det nygifta paret lycka till i livet och fick en hundring som tack för hjälpen - win!! 

RSS 2.0