Frustration i dess renaste form

Det FINNS verkligen ingenting som är så irriterande som segt internet, alltså!
Jag kan inte ens kolla lägenhetsbyte (Buhu!) 


...och än mindre kan jag kolla på något jag vill kolla på, på tv. Därför kollar jag nu på "Familjen annorlunda" (...) och känner att min livmoder sluter sig mer och mer för att sedan slutligen aldrig mer vilja fungera. Hur pallar man så många barn?! Blir helt matt och trött i huvudet bara av att kolla på det. 

Dessutom blev jag precis varse att Jocke kommer jobba hela natten så att vi inte ens hinner sova ihop. Och imorgon åker jag till Göteborg och kommer inte hem förrän på söndag kväll. Det är hårt liv när man blir bortskämd med att hänga med den där guldpöjken dygnet runt i fem dagar i sträck. (BUUUHUU)

Släppte till och med nyss ett par tårar pga detta...

Men, det KAN tänkas bero på mixen av trötthet efter dagens gympass samt internet- och Jocke-abstinens... Men jag är inte helt hundra. 



Tacka Gud för sysselsättning!!

Detta är dag tre hemma för Jocke och mig. Och vi klättrar på väggarna båda två. Är så sjukt rastlösa!!
Och som en liten extra prövning tog mitt hemmainternet slut i måndags (?!!? Visste inte ens att det kunde göra det)
Så vi kunde inte ens kolla på film eller serier. Yeeey. 
Men tillslut stod vi inte ut mer utan köpte till mer. 

Jag nyttjar den dock inte i nuläget utan ligger i soffan, old school och läser en bok. Eller ja. Just nu bloggar jag ju. Har svårt att hålla mig vaken när jag läser... Heheee 
Och Jocke sitter här bredvid och jobbar. Önskar jag också kunde jobba hemifrån. Känns sjukt ovärt att sitta hemma när jag nu känner sig frisk, men inte får gå till jobbet för att riskera att smitta de andra. 

Men imorgon (äntligen!!) får vi återvända till våra respektive arbetsplatser igen. Och det ska bli sååå skööönt. Är verkligen så glad över att ha ett jobb så man kan komma iväg ett tag och få lite miljöomväxling och variation i vardagen.  Skulle bli galen på riktigt om jag skulle tvingas sitta hemma fler dagar nu. 





Dumdristiga beslut

Idag vaknade vi upp här i sjukstugan utan att vara spyfärdiga. LYX!
Jag blev så ivrig och glad över detta faktum att jag vräkte i mig tre mackor till frukost. Har mått illa sedan dess... Dum idé med andra ord. 

Men detta var inte alls en lika dum idé som den andra jag kläckte idag:

- "aah, men eftersom jag är hemma hela dagen och kurerar mig kan jag ju lika gärna tvätta!!" tänkte jag en djärv sekund i förmiddags och begav mig så ned i källaren med min 20-kilospåse med tvätt. 

När jag sedan skulle upp igen (denna gång tomhänt) var det minst sagt kämpigt. All kraft gick ur mig. Jag fick stanna vid varje trappavsats och gick bokstavligen talat dubbelvikt sista två trapporna och drog mig upp med hjälp av ledstången. Väl uppe i lägenheten stapplade jag till soffan och låg där och flåsade i flera minuter med maxpuls. 

Och så har alltså resten av dagen sett ut med timslånga intervall!
- Inte nice alls!!

Sista torkningen funkade dessutom inte så nu har jag och Jocke tvingats lägga vår sista energi på att bygga en klädkoja av blöt tvätt. 


Sjukstuga X2

Jocke och jag har dragits ned i avgrunden. Tidigt i morse var det ett faktum - maginfluensan är kommen. 

Vi är superynkliga, ligger och åmar oss och tycker synd om oss själva och varandra. 

Jocke stackarn är nu på väg hem till sig för att hämta sin jobbdator. Jag avundas INTE honom. Skickade dock ett uppmuntrande sms precis där jag "hejade" på honom och uttryckte min förhoppning om att det gick bra att gå. 

Snällt, va?




Roadie



Detta ser inte alltför nice ut (observera tiden just nu). 

Men imorgon stundar en liten dagstur till Skåne där det vankas 4års-kalas. Så det är bara att bita ihop och gasa. 

Godnatt och tack för en fin kväll! 

...And it gets worse

JIPPIE!

Glömde i förra inlägget nämna att jag även haft sprängande huvudvärk sedan sekunden jag vaknade igår.

Har därmed varit extra ynklig idag. 

Efter mitt mentala breakdown i eftermiddags lade jag mig på soffan och lämnade den inte förrän kvällen. Somnade (såklart) och drömde om en fin och felfri värld. Det var dock kortvarigt, för efter ca en timme vaknade jag av att det var Simpsons på tv (kan ni tänka er något värre?!) och fetta betydde ju dessutom att jag alltså sovit igenom de två föregående Family guy-avsnitten...


Bytte snabbt kanal och slöade vidare. Bestämde mig sedan för att gå upp och lägga mig för att läsa mig till sömns (lånade Keplers Hypnotisören från jobbet, vilken jag velat läsa läänge).

Med detta som lockbete slet jag mig från soffan och blickade upp mot sängen - SOM JU VAR TOTAL TUMULT OCH TOM I OCH MED ATT JAG RIVIT BORT ALLA LAKAN DÅ JAG TRODDE ATT JAG SKULLE TVÄTTA!!
Hur kan jag begå detta misstag gång efter gång efter gång utan att lära mig?! Ni trogna gamla rävar till läsare, ni vet ju hur många gånger tidigare jag beklagat mig för detta skende. Det är ju bergis 5 gånger!
Men jag lär mig alltså aldrig! 

Så efter att nu brottats med lakan och tjocka täcken uppe på loftet i 20 (!) minuter är jag så utmattad att jag inte ens orkar hålla i en bok. Men trött i huvudet är jag INTE så jag kommer inte somna än på länge. 


Livet är allt bra hårt ibland, alltså!

Och så saknar jag Jocke!! Trots att han åkte idag och kommer hem redan imorgon...





Hejdå, skittorsdag!
Hoppas vi aldrig ses igen!

SKJUT MÄÄÄÄÄ

Är helt snurrig i skallen efter dagens arbete pga att jag fick i uppgift att sammanställa MONSTERstatistik för månaden som varit. Plockade data från ca en miljard olika ställen och var helsvettig konstant och var tvungen att vara überkoncentread för att få med varenda liten rad från alla olika ställen. 

Gick sedan lågmält hemåt med den bittra vetskapen om att jag skulle tvätta hela kvällen. 

På vägen upp till mig fann jag även min lönespec i brevlådan där det visar sig att jag får det väldigt kärvt denna månad pga att jag enbart får lön för de fem dagar jag jobbade på OBH i januari... Ingen semesterersättning som jag förväntat mig verkar vara på ingång. GÖTT HÖRRNI. 

Skrapade därefter ihop tjugo ton tvätt (eller åtminstone 20 kg!! På riktigt!) och släpade ned det för alla mina trappor ned i källaren. Väl där hör jag till min stora förskräckelse det välbekanta ljudet av en arbetande tvättmaskin(!!!).

Blir oerhört frustrerad och börjar planera hur jag på ett artigt sätt ska kunna skälla ut min tvättidstjuvaktiga granne.
Tar en extra titt på bokningen och bekräftar för mig själv att jag bokat datum den 21 januari.... Hm...? Ahaa.... 21 januari menar du?  Men idag är det ju den 22a!!!!!! Skit ocksåååååå


Har inget annat val än att släpa upp allting till lägenheten igen och sedan slänga sig på soffan och hulkgråta. 

Nej okej. Så illa var det inte. Men jag hade nästan lust att brista ut i gråt för att ventilera lite.


Nu är jag istället arg så jag är rädd att det snart börjar pysa ur öronen. 



BRA DAG!! 

Meadows ever bleeding - It's us

Denna är min stora favvo just nu. Får dejavu-liknande känslor när jag hör den. Ser en film sorglig men fin kärleksfilm spelas upp framför mina ögon. Mmmmh. Jag älskar den verkligen! Och att han dessutom är en, oförtjänt lite uppmärksammad, örebroare gör det ju lite extra roligt. Lyssna och njut!! Och trevlig heeelg!
View on YouTube

Det kostar att ligga på töpp

I morse var jag slug, minsann. 
Jag packade med mig träningskläder och tog med till jobbet. Detta för att inte ens jag skulle kunna leva med skammen i att gå hem direkt efter jobbet, med en orörd träningsväska på armen. 

Så, i och med detta blev jag alltså TVUNGEN att gå till gymmet. 

Väl där hade jag faktiskt en bra dag. Jag tränade armar så jag till slut skakade i alla kroppsdelar inklusive armar. "BRA JOBBAT", tänkte jag för mig själv och tågade ut från gymmet och längs Kungsgatan i riktning mot mitt hem. Där på vägen råååkade jag snubbla in på Saluhallen och, likt en sömngångare, gick jag fram till J.O.S-barens disk. Där beställde jag en alldeles utsökt smoothie sprängfylld med nyttigheter som jag knappt vet vad hälften är. Men det lät fancy och den hette "jag mår bra" så den kan väl inte vara något annat än bra?!
Den bestod av: Kesella, hallon, banan, hampa, vetegräs, acai, spirulina, lime, vaniljyoghurt. Fancy, inte sant?! Och tydligen maaassvis med naturligt protein. 


Hur som helst... Jag anar onåd och är rädd för att ett oroande mönster kan växa fram utifrån detta.  Det faktum att J.O.S-baren ligger snett emot gymmet kan nog lätt bidra till att jag kommer unna mig en sådan där smoothie mer än en gång... Då blir jag bankrutt! 


MEN det kostar ju att ligga på töpp, som en brukar säga. 
Och i och med detta kommer jag ju faktiskt dessutom dra vinstlotten eftersom jag tack vare denna smoothie kommer vakna imorgon och se ut såhär: 


Om jag, mot förmodan, INTE vaknar upp såhär imorgon kan jag inte lova att jag inte blir besviken. (Mycket nekande i denna mening...)

Så, tack du nyfunna vän, för mina stundande abs! 



OBH-avsked

Träffade mina två närmsta kära OBH-kollegor på Al Forno ikväll över en "go bit käk". Och det var såå trevligt. Vi hann ju aldrig riktigt säga adjö eftersom sista gången vi jobbade tillsammans alla tre var innan jul. Och då var ju allting total kaos orderväg så då hanns inget farväl med. 
Så nu pratade vi "gamla minnen" som vi ändå hunnit gemensamt hunnit skapa de nio senaste månaderna vi jobbat ihop.  Det var riktigt nice!

Förövrigt fick jag min egen dator idag på Skanova efter att ha suttit bredvid dessa tre första dagar. 
Så imorgon ska vi köra igång för fullt och jag har tusentals saker att sätta mig in i. Spännande, minst sagt!


Sorry mitt oengagerade inlägg men jag kom in i programmet "Lyckliga gatan" på 4an. 

MEN! Summa summarum vill jag nog säga att jag är så glad över den fina tid jag haft på OBH och ser fram emot den spännande och utmanande tid jag har framför mig på Skanova Support. 


Godkväll! 

Snöstorm och nattskiftsarbetande oxar

Hej kompisar,

I lördags begav jag och Jockiboy oss iväg på roadtrip tillsammans med Egon (snöstormen) med sikte på Sätra brunns spa för en helg av förlustande. 
Vi njöt av varma poolen, ångbastu, bubbelpoolen och BADTUNNA, mitt ute i en snöig dunge, omgärdad av flämtande marschaller. Snacka om romantiskt!! Vi satt dock där i tunnan djupt nedsjunkna tillsammans med två tjattrande väninnor... Men de var trevliga, så det blev ändå en 10 av 10-upplevelse. 

Vid ett tillfälle rullade vi oss även i snön och hoppade i igen *cRaZy dUdEs*. 
Sedan blev vi seriösa och poserade i marschallens sken:




Sedan gick en kvällslig promenad bort till den den supermysiga restaurangen och käkade gourmetkrubb. 
Eller vad sägs om min rätt "Nattkörd oxkind med potatispuré och vitlökssky" eller som jag skulle kallat den: "skitmört kött, potatismos och brunsås". Oavsett vilket epitet den gick under och oavsett om oxen varit en nattskiftsarbetande kämpe eller ej (för jag antar att detta är vad Nattkörd betyder?!) så var det alldeles gudomligt gott. 


Jocke avnjöt en "laxfiléstoppad rödtunga med sparrispotatis" (jag trodde, ända tills Jocke, mamma och pappa på söndagen informerade mig om motsatsen, att han käkade en "rödings tunga" och var extremt imponerad av att det existerade så stora rödingar som hade tungor av den storlek som låg på Jockes tallrik....)



Efter en nattfösare på puben slocknade vi sedan som små barn på hotellrummet. 


Dagen efter åt vi en delikat frulle (man kunde grädda egna våfflor!!!), strosade runt bland de fina byggnaderna i "byn" och sög ur det sista av spa:t. 



Tog även en superfin bild på oss två... Gav upp efter ett försök varför denna kanske inte visar våra absolut bästa sidor..... MEN. Vi var iallafall tillfreds på insidan! 



FIN HELG!




Och denna måndag har Egon återigen gjort sig påmind. Jag gjorde idag min första dag på Skanova support, där det dagen till ära var krisläge pga stormen som härjat nere i södra Sverige i helgen. Var faktiskt riktigt spännande att slängas in i det på riktigt från första sekund på nya arbetsplatsen. Detta blir säkert superbra! Ser dock i kors och kommer bergis drömma om sifferöversvämmande Excelfiler inatt! 

God fortsättning, kamrater!

Nu, gott folk, har vi äntrat 2015. 
Det känns bra, tycker jag!
Med de människor jag har omkring mig och med stundande nya utmaningar kan det bli så mycket annat än just bra. 

Nyåret firades in hos Becka och Bo med delikat mat, gott sällskap och spel. 

Det var mysstämning på hög nivå:




Bjuder här även på svettiga blixt-bilder på vår trerättersmiddag:

Förrätt. Kantarellsoppa, pecorino-chips och vitlöksbröd

Huvudrätt. Potatisgratäng, baconlindad sparris, oxfilé, rödvinssås (och hemmagjord bea för de som gillar det)

Efterrätt. Vit och brun kladdkaka med hallonsås


Bosse satt, som den värd har var, på kortsidan av bordet och begrundande avundsjukt oss människor som smaskade i oss maten

Mikaela var lika rar som alltid:



Jocke och jag "spexade" som vanligt framför kameran...




Det var visst alla bilder jag hade att bjuda på.

Tack, alla inblandade för en supermysig kväll!



RSS 2.0