Djävulusisk träningsvärk

Jag sitter och äter min egengjorda tonfisksås och mina tortellini, tycker synd om mig själv för att jag har ont i armbågen och för att jag har en sån sinnesjuk träningsvärk i låren efter min hemmaträning igår.
Måste förresten bara fördjupa mig en smula på denna träningssession. Jag kände mig igår manad att träna lite mer än långpromenaden som Annica och jag tog på eftermiddagen. Jag kom på att tänka på att jag i somras på ICA, fick med mig en träningsdvd som råkat ramla ur nån träningstidning som skulle på retur. Ben & Rumpa - träna på 17 minuter, något i stil med det, hette den. Det kör vi!! tänkte jag och tog min yogamatta och gjorde mig beredd framför TVn. och guud vad jag fick anstränga mig! eller inte olidligt hårt, men det tog emot trots att det bara var ett 17 minuterspass. En väldigt klämkäck kvinna guidade mig igenom dessa minuter för att sedan abrupt försvinna från rutan utan att vara med mig under stretchingen. Eftersom inte hon stretchade orkade inte jag heller göra det, vilket resulterade i den djävulska träningsvärk jag tampas med idag. Kommer nog dansa som en älgko ikväll...

Ja och ikväll försvinner min nollestämpel för alltid, eller iallafall för den här terminen, och jag och mina classmates tillsammans med mig, ettor.
Gasquen går alltså av stapeln, på Strömpis. Asfint krubb och mycket folk. Det bådas gott och jag är helt övertygad om att det kommer bli en bra kväll!
Jag fick nämligen ett tecken från högre makter i morse. När jag släpade mig upp 7.55 och ställde mig framför spegeln och satte på radion började precis Will i am, Fergie och co sjunga "I've got a feeling -uuuh uuuh. that tonight's gonna be a good night....."
Så det tackar och bugar jag för!

En trevlig eftermiddag och kväll önskar jag er alla!

jag efter 17minuters träning


Löv

Jag har upptäckt Erik Hassle, bättre sent än aldrig.
Synd bara att nästan alla hans texter är alldeles för gulliga och kärleksfulla för att passa in i mitt tomma liv.
Men han är bra iallafall!

Surikatmamma?

För var dag som går lär man sig någonting nytt.
Idag får jag tacka Becka för att hon lärde mig att det heter surrogatmamma och inte alls surikatmamma som jag trodde...


TIPS!

Måste bara tipsa om mina kära vänner, annica och joels gemensamma blogg.
Sjukt rolig och underhållande.
chillisocker.blog.com



förresten!  som utlovat kommer bilden på den enorma och skrattframkallande kortleken och jag som gömmer mig bakom det.


erase and rewind

i don't know myself anymore
i hate what i've become.

Enough now

Gårdagen.
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.
Det resulterade iallafall med en whiskeyfläckig tröja, 1000 köttiga skavsår, trasigt puder, en sjukt uppsvullen och ond armbåge, borttappad favoritkofta + borttappad hemnyckel!
usch. jag är verkligen en hemsk människa.
men Gud var god och såg till att min nyckel fanns på Burger King så mot alla odds fick jag iallafall tillbaka den idag.

Här finns ingen tid att ta igen sig!

Igår var det fredag, vilket nog de allra flesta är medvetna om! Fredag betydde för mig slöhäng hos Sofia (och Douglas) med Beckis. Var trötta och ej utrustade för en vild natt så det blev alldeles perfekt! Vinspel med europas största kortlek - jag kunde inte sluta skratta åt dem. (bild på mig när jag leker och gömmer mig bakom dem kommer imorgon eller på måndag!) Med det fattiga utbudet på TV fick det bli Mars attacs, fast ingen av oss kollade. Kvällen slutade tidigt, närmare bestämt 00:30 med att vi alla (fast sofia och doggi hängde ihop) gick skilda håll till varsina sovrum och slocknade efter lite veckorevyn-läsning (iallafall för min del)
Det var trots dess korta längd, en mycket trevlig kväll!

Nu är jag seg som en gnu och sitter här och proppar i mig massa ätbart för att jag ska kunna stå upp ikväll. Jag och Becka la upp en plan eftersom jag är tvungen att få två födointag idag. Så nu har jag en fet och mysig kopp te och två torra mackor framför mig. Om några timmar ska jag tillaga schnizel, mos och grönpepparsås! Det blir nog bra ska ni se. jaaa, den som lever får se.
Klockan 6 sen börjar förfesten på universitetsgatan och lite senare är det dags för It's SÅ!
Det känns bra! Jag kör på rockig stil ikväll, och är dönervös att jag ska känna mig som en förvuxen emo-unge.

Hare kanin!


Total avlappning

Idag utnyttjade jag en av mina studentpresenter och gick på spa!
Tack Elin och mormor!
Och guuud så skönt det var! Jag har alltid bara njutit och varit så avslappnad i hela mitt liv.
Det hela började med att jag fick en fluffig morgonrock att ta på mig för att jag skulle gå från ett rum till ett annat, ca 5 steg. Där väntade en brits (det låter sterilt och hårt som på sjukhus, men självklart var denna stoppad och go) När jag låg där blev jag inkletad i svart, varm lera på hela kroppen med peelingeffekt. Därefter plastade hon in mig så det inte skulle torka och jag fick även ett värmetäcke över mig.
Medan leran skulle götta till sig ägnade hon sig åt mitt ansikte. Jag hade smink på mig och fick därför lite extra treatment då hon tvättade bort den med cirkulerande rörelser. Sedan började själva ansiktsbehandlingen, som jag inte ritkigt har koll på vilka delar den innehöll. Jag bara låg där och njöt och doftade goda essenser. Jag fick fuktgivande ansiktsmask och skulle därefter låta den verka. Min insmetare gick ut ur rummet och jag har ingen aning om hur lång tid jag bara låg där. Det kan ha varit både 5 och 30 minuter. Jag somnade hur som helst efter någon minut - max! Jag drömde om något abstrakt och vaknade bara lite halvt igen när hon hon in för att slutföra sitt arbete så att säga.. tvätta bort ansiktsmasken/ansiktsmassage + att hon toppade med en ansiktskräm.
Då var det dags att tvätta bort leran och jag fick scrubhandskar och hela baletten. När allt var borta, och det tog ett tag eftersom det var så sjukt mycket färg i den, så gick jag återigen de 5 stegen till det andra rummet och blev insprayad i någon slags kamomillspray som gjorde en mjuk som en babyröv.
Nu var det härliga över, och jag fick vatten och en liten premiumchoklad att avnjuta då jag satt irelaxen en stund för att vakna till liv.
När det var uppdrucket fick jag sätta mig på cykeln och cykla hem igen. Flummig i tankarna som jag var, åkte jag såklart fel och upptäckte det inte förrän jag var vid bern-arena. Hur som helst hittade jag hem tillslut och som ni förstår så känner jag mig som en riktig prinsessa nu trots min oglamourösa felcykling.

Nu blir det tyvärr lite plugg som ska inkräkta på min annars mysiga kväll.

Konsten att klippa band

Idag har jag klippt mina band som binder mig till tonåren. Och jag kan bara meddela alla teenagers där ute att det var en väldigt stillsam process som inte åsamkade någon som helst smärta. I varje fall inte för mig och mitt starka psyke.
Nu är jag vuxen.
Jag klippte mitt Visa Ung-kort och använder nu istället mitt nya flaschiga, riktiga Visa, där jag tvingas välja mellan konto eller kredit när jag köper Läkerol på pressbyrån.


Flintis vid 20?

Jag har ännu en hårtappar-period nu. Det tragiska denna gång är att det inte enbart är håret som klär mitt huvud som faller av, utan även ögonfransar och ögonbryn. Dessvärre verkar armhårsrötterna sitta djupt ned i köttet eftersom de gror och växer som aldrig förr.
Jag är skum. Tänk om nån slängt i Testosteron eller Androstendione* i min drink på krogen och att jag därför börjar efterlikna apliknande män!?!
*tog en paus och plockade hårstrån från bröstet* (alltså inte brösthår som satt fast, utan lösa huvudhår som ramlat ned)
Jag är hur som helst allvarligt bekymrad! Tror dock att jag har lösingen på detta själv.
- Jag stressar och är nervös för någonting! Det är alltid svaret på alla symptom som syftar på att kroppen säger stopp.

Har 3 kapitel att läsa tills i morgon när vi har föreläsning med självaste författaren, Jan Greve.
Borde verkligen sätta igång och läsa om jag ska hinna igenom kapitlen tills i morgon kl 10:15. i'm a slowreader u know.

Ikväll kl 19 blir det en paus. Farmor och jag ska på teater! Mycket kulturellt (vusenpoäng!).
En monolog om den gamle räven från ÖSK som började spela i Inter och blev djupt deprimerad. Säkert väldigt rörande får jag medge. Det ska bli intressant!


(* Bli inte imponerad över mina avancerade kunskaper inom manligt hormon. Jag wikipediade på det och fick fram att just Androstendione hade med hårtillväxt att göra)

En bulle i ugnen!

Ligger nu nere i källaren (inlåst) och filosoferar över livet. Har väldigt ont i magen. Det kan bero på alla nyuttagna bullar. De kom i olika smak. Vanilj och kardemumma. Jag gillar verkligen inte dessa små svarta prickar... so i stick to the original. Vad sägs om lite FG? Jaaa!
hejdå!


Allt är silver som glimmar

Denna förmiddag var pest och pina. Becka och jag satt längst bak i hsl1, en mycket stor hörsal, och såg ingenting av det Stigvig kladdade ned på tavlan. Hörde knappt någonting och var alldeles för trötta och flamsiga för att förstå något.

När det äntligen var över drog vi in till stan en sväng. En mycket snäll permobilburen utländsk man gav mig 5 kronor för att jag skulle kunna betala parkeringsavgift. Jag tackade tusenfalt och
becka och jag sprang in på Matäffärn där vid stortorget. Jag sprang mot toaletterna för att det var nödläge. Upptäckte att man behövde 5 kronor för att få pissa. Sprang till konditoriet där inne, ringde på klockan och växlade en 20 till 5 st femmor. Därefter ilade jag iväg ut igen och gav tillbaka en femma till den permobilburne mannen. Han ville först inte ta emot dem eftersom han ville bjuda på det. Men jag insisterade och han accepterade tillslut pengarna. Jag gick in igen och kunde äntligen gå och kissa. Därefter gick jag in i affärn, mötte beckis, plockade åt min den nya deodoranten som är på reklam - den kostade 43:90 så nu måste den banne mig vara bra!

Målet med denna snabbvisit i stan var dock att kolla på Ur&Penn efter klockor till oss båda. och visst hittade vi ordentligt med grejer där!  Mycket trevligt!
Jag hittade en söt och enkel klocka för den otroliga priset 198:-!
Armband, 5 st, silvriga för 69:-
och rosettörhängen för 29:-
Bex hittade först en klocka, som damen i butiken länge trilskades med för att förkorta armbandet på utan att lyckas. Hon fick då välja en annan klocka, som blev helt perfekt!
Nöjda som små tioåringar efter sista tryckaren på skoldiscot, gick vi därifrån!

Nu kommer några fabulösa reklambilder på mina nyinköpta pryttlar.
topmodel 13 nästa!
  
te och bageribakad fralla!

Matblogg - Supersalt nuddelsuppa

Du behöver:
Ett nudelpaket (samyang ramen - kryddstark)
Vatten
Viltfond
Soja
Cayennepeppar

Såhär går du till väga för att tillaga dagens lunch:
Du tar fram (eller går och köper om du inte har hemma) ett paket nudlar av märket Samyang Ramen och smaken kryddstark.
Du kokar vatten i vattenkokaren samtidigt som du låter en kastrull med 1/100 dl vatten i, koka upp
När båda parterna med vatten kokar häller du vattenkokarvattnet i kastrullen och tillsätter nudlarna. (du kan gärna innan du öppnat paketet, bryta isär nudelklumpen i fyra delar).
Häll även i kryddstark-kryddan redan nu samt spetsa lite extra med viltfond (hade annars bara hummerfond hemma och det passar ju ännu sämre än vilt), lite lite soja samt cayennepeppar.
Låt koka 3-4 min eller tills nudlarna fått lagom konsistens.
Häll sedan upp hela baletten i en djup tallrik och låt stå för att svalna en minut eller två.
(medan det svalnar kan du passa på att tina en macka om du vill ha det till).
Ät/sörpla sedan i dig den goda måltiden och avnjut den gärna med ett glas mjölk.

Jag tog tyvärr inte kort på maten innan jag vräkte i mig, men såhär ser det ut när det är slut. (Den absurt orangea färgen kommer sig av att soppnivån medan den svalnade var så hög och därmed lämnade kryddmärken).



Smaklig måltid!

they call me bulans pöjk

Glömde att berätta om bex och min patetiska tågfärd till Hallsberg i lördags.
vi hann inte köpa biljett varpå vi reste i skitklass ist för andra. vi satt på den minsta toan vi kunde finna på tåget och tryckte. tacka gudarna att det bara är 5 mins tågfärd. Hur som helst. Jag satte mig ner på huk därinne och hade sedan väldigt svårt att ställa mig upp igen på grund av den mycekt begränsade golvytan. Jag tog tag om kanten på interiören för att dra mig upp. Dessvärre satt inte interiören fast, utan hörnet tjongade med kraft rakt in i min panna. Jag trodde för en sekund att hela pannan hade spruckit, men såg snabbt i spegeln att jag inte hade fått någon som helst skroma. Trodde jag ja!  Igår när jag vaknade hade jag en minimal till ytan, men väldigt kompakt bula i pannan. det åsamkar mig mycket smärta och lite huvudvärk. Får hoppas att den hinner gå ner till helgen (vilket jag verkligen tror att den kommer göra så jag behöver egentligen inte ens hoppas)

bitchbild på mig då jag från början försökte ta kort så bulan syntes.
(det ser ut som jag hamstrar käk i kinderna)


vinspäckad helg

och gud så trevligt det varit!
I fredags var det myskväll med Bex och Sofia. en hel box + en strawberry avverkades. cheeseballs, chips och truly juicy!
I går var det hejdåfest för hanna. också mysigt, och lite för roligt mot slutet när vi åkt till hallsberg. men skoj! Efter att ha ätit pommes, bearnaisesås och äggmacka och pratat i telefon i timtal, somnade bex och jag kl 5. Vaknade 13. Jag sprang till tåget som gick 13:23 och begav mig hem till min älskade mamma och pappa.
Nu ska jag sova i min egna säng, för första gången på väldigt länge! gött!
natti

HATA BUSSCHAUFFÖRER

Busschaufförerna här i örebro är inte mina vänner! och där med basta.
Igår när jag skulle åka till bex möttes jag av en ganska så vresig tant till busschaufför som, onödigt tjurigt, att jag var tvungen att berätta vart jag skulle innan jag kunde sätta i kortet. Det var väl inte hela världen men jag blev ändå lite sur tillbaka, men uttryckte det inte.
Men det som fick tjuriga-busschaufför-bägaren att rinna över var imorse!!
Åh jag blir arg bara jag tänker på det!   då gick jag snällt på bussen, visade upp vad jag hade för rabattkort - berättade vart jag skulle (för jag lär av mina misstag) och log mot chauffören. Satte därefter i kortet i maskinen och fick tillbaka det med ett "felaktigt-pip". - Vad nu? sa jag
den manlige, och tydligen schizofreni-drabbade chauffören böt skepnad och högg direkt!
- men du förstår väl att du måste ha pengar på kortet för att få åka!?!?
Jag svarade smått chockat att jag hade pengar på kortet men han gav sig inte.
- Nej tydligen inte! För isåfall skulle det funka!
Han fortsatte att tjata vidare om att jag var tvungen att ha pengar på kortet och jag stod där och utbrast plötsligt:
- Men det är klart som fan att jag förstår att man måste ha pengar på kortet för att åka!! men jag har ju det!
Till slut lade sig en snäll dam i, plockade upp plånboken och sa att jag kunde få pengar av henne om jag ville..
Gubben svarade då kort att det kostade 41kr, och jag blev arg igen. Jag vet ju att det inte kostar 41kronor, men men.
Det hela slutade med att gubben snäste till mig att jag stod ivägen för resten av resenärerna som skulle gå på bussen och han schasade ut mig.
FY va jag hatar sådant!
Vad tjänar man på att vara så överdrivet vresig och oförstående? Idiot!

Nu väntas myskväll med becka och sofia!  :):)

Uppkastning

Ligger på mage, bloggar och äter chilinuts. gött, men det kom nyss upp... eeuu!
snart (18:15) ska jag entra bussen som går mot Kumla. Ikväll blir det nämligen råplugg och kaffedrickande för Bex och min del. Vi hade helt missat att man skulle vara väl förberedd på caset som tas upp i morgon... oopsidaisy
Nu ska jag gå och packa ihop lite tillhörigheter och bege mig till stan, där jag innan min avresa ska köpa kaffefilter och skinka. (Becka hade inga som helst krav på kaffefiltrerna, bara att de skulle vara melitta, vita och 1/4 nånting)  Undra om jag lyckas hitta dessa!? Den som lever får se

just det!  Jag fick för mig att jag i varje inlägg skulle försöka få in något gammalt töntigt ordspråk eller uttryck. Jag har hittills lyckats få med det i 3 olika inlägg (inkl. detta)

fotbeklädnad till fest och till vardags

ujujuj va glad jag är nu! för första gången på flera månader har jag köpt skor!
jag har under sommaren varit inne i en svacka när det gäller skor. jag har velat ha så mycket, men det har inte blivit av. men nu har det det!
Dagen var "föreläsningsfri" vilket fick mig, becka och sofia att känna sug efter runtstrosning.
Rusta och Ikea, den sistnämna i timtal - det är en underbar sysselsättning tillsammans med dessa flickor!
sedan begav vi oss till skopunkten (och nej, jag skäms inte för att jag handlar där. jag kollar efter utseendet på skorna och inte statusen på märket)  och där fann jag mina älskade.


 


mitt nederlag men ändå det bästa som hänt på väldigt väldigt länge

just det.. MUSE skivsläpp.
Idag - på min pluggdag - släpper de sitt album.
Det finns ju ingen möjlighet att jag kan sitta i tystnad och plugga nu!
Nu är det kört för idag.
Synd.
Får försöka på nytt i morgon eller nåt...
Men åh va jag älskar Muse! Detta behövde jag!

du kan lita på teknikens under

Jag sitter här och äter min lunch, bestående av både för- och huvudrätt/efterrätt!
Förrätten var rivna carrots - underbart! samt tomat och gurka.
Huvud- och efterrätten är pannkakoor, med hallonsyyylt.
Nu borde jag väl få tillräckligt med energi för att orka plugga eller?
i hope so.
men just för tillfället när jag äter och facebookar och bloggar lite, så håller jag på att få toksläpp. Scrollen på touchpaden strejkar och fungerar inte över huvud taget. det är sjukt irriterande eftersom det nästintill är min favoritfunktion på datorn...  inte heller bilderna som jag blivit taggad på fungerar. heja dagens teknik!


Första pluggdagen...

Usch och fy. Plugga - det är ju nästintill en svordom. Jag hatar att läsa. Ingenting går in i hjärnan och jag måste läsa om allting 10 ggr. hittills har jag kommit ca 5 sidor in i boken och har väldigt väldigt många kvar.. hur skall detta gå undrar jag?
Det enda jag kan tänka på är schnitzeln jag har planerat att äta till kvällsmat.
Kräftskivan igår var lyckad!  riktigt bra röj med oerhört bra liveband!
Synd bara att alla drog vidare in till stan och inte vi.
Nu är nollningen slut (så när som på it's so och gasquen) och allting som återstår är plugg.
hepp!

MUSE!!!

Har nu i någon timme (eller några? :$ ) suttti och grejat på Spotify och gjort listor och sådant trevligt. Hittade precis en jättefin version av Friday i'm in love.
Hur som helst. Den allra gladaste och mest chockerande överraskningen var att jag ramlade över information om att Muse snart släpper ett nytt album
Guuuuud så trevligt!!


Hem till byn

Idag har jag farit omkring mest hela dagen. först via buss från soldathemmet kl. 12:00 till nånstans på andra sidan södra stationen. jag satt kvar på bussen och hoppades att den skulle åka i den riktning jag skulle åt. Den följde ganska så bra min tankebana, men när jag väl gått av hjälpte självklart mitt lokalsinne mig att tappa bort mig lite... men slutligen kom jag fram till min faders jobb där jag hämtade bilen och honom. Körde in till stan och snurrade runt utanför Lounge medans min fader ilade upp för att fylla på sitt pendelkort. Sedan vidare till södra station för att dumpa av honom. Där möttes han av gravt försenade tåg och han hoppade in i bilen igen. Då begav vi oss till Mio för att köpa presentkort och drog sedan mot Kumla. Där stannade vi på ok/q8 för att fylla bilen, och sedan vidare till Kumla station där jag istället dumpade pappa. Jag styrde kosen till Becka och fick mig där en rejäl kopp kaffe. Pappa ringde och sa att tåget var ännu mer försenat och han kom då och mötte oss på parkeringen utanför Becka för att få skjuts till Röfors. Vi åkte glatt dit till tonerna av Winnerbäck och lämnade av honom och upptäckte att min kod till csn hade kommit (så snart kommer mina caaash).
Först nu, kl 14:30 kunde Bex och jag åka till Degerfors, vilket var huvudmålet för denna trip. Där bar vi grejer och åkte sedan tillbaka till Laxå igen. Jag köpte ingredienser till min kycklingsallad och återvände sedan till mitt kära hus. Där tillagade jag den godaste salladen i mannaminne och avnjöt den med knäckebröd och bubbelvatten. (kanske blir det en matblogg på detta?) Efter att Beckis kollat på mig när jag åt eftersom hon skulle äta familjemiddag hemma, så lämnade hon mig ensam här hemma.

Och nu kom vi till det som jag från början tänkt skulle vara huvudämnet i detta inlägg: att jag återvände till min hemby för att få träffa min famlij. Men självklart har de planerat en golfkväll med farmor och farfar ikväll, och jag får ändå strosa runt här i huset helt ensam. Enda skillnaden från att vara i Örebro är att det här finns ett ännu mindre välfyllt kylskåp. shit pommes va trist! Jag som hade tänkt komma hem och bli ompysslad och matad. Så blev det verkligen inte. och som grädde på moset så tänkte mor och far på sin höjd äta bakad potatis ikväll. och jag Hatar ju bakad potatis. yei!
jaja, det är iallafall trevligt att vara hemma och kolla till Röfors lite.

Nu ska jag skicka in min studieförsäkran och lyssna på god musik.
HARE

Olyckskajja i Örebro

ja ibland har jag inte gudarna på min sida... det känns som om jag lyckas med allting dåligt man kan lyckas med, och det är ingenting jag glädjs åt.
Igår stod pubrunda på schemat och jag skulle på lite pre på universitetet. Jag tänkte vara lite duktig och vandrade i ca 15 min till busshållsplatsen vid USÖ. Väl där hade buss 14 gått för 3 minuter sedan, så jag satte mig ned och väntade på nästa. Skickade iväg ett sms och fick en bussbiljett - ungdom.
När bussen sedan kom är det väl klart att det, med min tur, är 2 tjuriga kontrollanter ombord.
"- Får jag be om att få kolla på din biljett"
- "eh, javisst..."
- "hur gammal är du?"
- ".........(ska jag säga 18? nej om de ber om legg och det slår slint i  huvudet på mig och jag visar det kommer jag ju åka dit big time).......19...."
- "då får du ju inte åka på ungdomsbiljett"
- "men får man inte åka på ungdomsbiljett tills man fyller 20? (det vet jag gott och väl att man inte får, men man måste ju spela lite)
- "nej! så då kommer du få betala en liten avgift här..."
- "jaha... hur mycket då om man får fråga?"
- jaa. 570 kronor!"
- "(shit piss fck......... nu blir det törrt ikväll) okej! (med överdrivet glad röst)" 

är det inte så typisk mig eller? jag blir galen!!  men det sjukaste är ju att de inte tar ut lite överdrivet i avgift.
skillnaden i pris mellan ungdom och vuxen är 8 kronor. avgiften är på 570.. kapitalistsvin!

och så lätt kunde en hel eftermiddag förstöras. men sen började festligheterna och detta missöde glömdes snart bort. tack och lov!
Kul var det iallafall förövrigt igår på pubrundan! jag har lovat mig själv att jag ska vara positiv idag.

tillbaks till idol och ensamheten framför tvn.

spicy!

heligt vete vad stark min ostsås blev!!  christ, det brinner (nästan) bokstavligt talat ur munnen på mig. gosh.
nu är detr pubrunda som gäller. finemang!

var förresten ute på en 1 timmars lång cykeltur förut. genom hela stan åt alla riktningar. från universitetet till pappas jobb på andra sidan södra stationen, och därifrån hit till norr. ojojdu! och det bästa av allt var att jag inte körde fel en enda gång! det tar sig sa mordbrännarn'

boven bakom strömavbrottet

I morse innan jag skulle bege mig till universitetet duschade jag och skulle därefter, ca. 8:40, föna håret (jag gick upp en kvart tidigare så jag skulle hinna föna håret, för det är viktigt).
I samma sekund som jag satte i hårfönen och tryckte på knappen slocknade hela lägenheten.
Jag sprang och kikade i proppskåpet men fann alla knappar där de skulle. Skumt, tänkte jag och ringde farmor.
Hon rådde mig att gå ner och plinga på hos grannen för att be honom om hjälp, så det gjorde jag. Han öppnade dock inte så jag sprang upp igen och fortsatte äta min påbörjade macka. Jag passade även på att testa om lampan i trappuppgången fungerade - och det gjorde den inte! omg panic!!!
Efter ca 10 minuter kom strömmen märkligt nog tillbaka igen och jag hörde steg i trappan och antog att någon gått och slagit på huvudströmmen igen. Jag ringde farmor igen och berättade nyheten och frågade även om jag skulle våga ge hårfönen en andra chans, för jag såg ju förjävlig ut i håret. Hon trodde det skulle gå bra, jag litade på henne och det fungerade precis som det skulle.
Jag åkte till universitetet och tänkte inget mer på det.
Väl hemma igen berättar Mickis att hon, som bor gatan mitt emot, hade haft strömavbrott denna morgon också. Jag blev fundersam. sedan fick jag reda på att 14000 örebroare varit med om strömavbrott samtidigt.
jag tror inte att det var mitt fel, men det känns väldigt skumt att det precis på sekunden stämde med då jag knäppte på hårfönen. skoj!

ursäkta att det blev så många inlägg idag förresten. och det blev ju inte heller sådana där fräscha och korta twitters, utan mastodont-inlägg. jag ber om ursäkt, igen!


Tumme ned för ohjälpsamma/ljugande kassörskor

Gick på stan i fredags (var det verkligen så länge sedan? lördags kanske det var? - jo det var det nog!) och kollade efter en datorväska. Lili hade varit så söt och tipsat mig om några läckra på gina (!) och jag tänkte gå in där och införskaffa mig en sådan. Cykeln (med punka på) parkerades typ vid debut och vi fortsatte vandringen därifrån mot träffpunkt. Gick därför förbi den där lilla gina-affären på köpmannagatan och gled in där först i hopp om att finna väskan. Där såg det mörkt ut, men min shoppningvän frågade för säkerhets skull då kassörskan ifall de fanns. Hon meddelade oss då, ganska så vresigt, att de var helt slut både i denna affär och i den på träffpunkt samt att hon trodde att de var slutsålda på deras web-shop också. Shit pommes tänkte då jag eftersom jag var i desperat behov av en sådan. Vi brydde oss då inte heller om att gå upp till träffpunkt för att kolla där.
Jag åkte hem till Röfors  i söndags och kollade då in på ginas webshop iallafall för att se om där fanns något. Och det gjorde det ju!  jag beställde ögona böj och åkte på en fraktavgift på 34 kronor men var ändå mycket glad för det eftersom det annars var helkört att få tag på den eftersom tjejen i kassan sagt att de var slut överallt.   
Nåja, Några dagar senare (det var nog igår) så gick beckis på stan innan hon hoppade på tåget till kumla, och var då inne på träffpunkt och såg till sin stora förvåning 4-5stycken sådana väskor hängades där!!
Hon mmsade en bild på dem till mig och jag blev vresig. oerhört ignorant att bestämt säga till en kund att alla är helt slut, utan att det finns någon sanning i det. Jag brusade upp och blev otroligt arg när jag tänkte på det.
Nu fick jag iallafall ett sms om att min lilla väska redan kommit till ICA, Laxå, så jag är nu ändå glad! synd bara att jag inte kan hämta den själv utan måste få den hitskickad med pappa..  och eftersom det är barrunda i morgon kan det bli svårt att hinna med att träffa honom för överlämning... hm.. det löser sig sa han som sket i vasken. Jag är iallafall djupt imponerad över den snabba leveranstiden! tack!
Hoppas det går lika snabbt med våra böcker.. det var ju oerhört lat (hur säger man? lataktigt?) av oss att beställa så sent som igår.. men men, bättre sent än aldrig.
oj pinsamt med två klychiga meningar så tätt intill varandra i samma inlägg. jag ber om ursäkt!

nu ska jag föra över mina kalenderanteckningar i den nya studentkalendern som jag fick idag! sitter även och väntar på att mamma ska komma hem till röfors så hon kan genomsöka mitt rum på CSN-brev. jag har missat någon del i registreringen och har därför inte fått några cash :$

Jag önskar att jag vore en person helt utan gränser

HAHAH nyss hände en sån sjuk grej som jag alltid funderat över hur man skulle gå tillväga om det skulle hända, men som jag samtidigt aldrig trott kunde hända, och särskilt inte mig.
Jag sitter nu här i lägenheten och tar det alldeles för lugnt för mitt eget bästa. Jag läser ikapp alla mina favoritbloggar och lider av att inte ha någon här som jag kan berätta min nyss erfarna grej för. Just i detta nu, men aldrig någonsin annars, önskar jag att jag vore en person helt utan gränser. typ som skribenten bakom osexigt-bloggen. Jag vill vara han just nu! för om jag skulle vara det skulle jag helt utan problem här i bloggen berätta om det som just hände. Men eftersom jag nu är en person som vet sina gränser låter jag snällt bli.
om jag känner mig själv rätt är detta någonting jag kommer ta med mig till graven utan att en enda människa komma få veta om det. Men skoj var det iallafall.. kanske inte riktigt så skoj som det nu framställs att vara, men det ses nog bara som skoj eftersom det är så hemligt.
jaja jag har iallafall mycket roligt över det!  nu ska jag återgå till mitt bloggläsande och framför mig väntar en helt ensam hemmakväll, som kanske, och jag säger verkligen bara kanske, kommer fyllas med Idol.

ha en trevlig dag!

Tack kära CSN för 19kr

Jag beställde precis böcker till mig och Bex. Jan Greves Ekonomistyrning : principer och praxis (lärobok till bex och en varsin tillhörande övningsbok till oss båda).
Hur som haver så kollade jag, urfattig student som jag är, csn-kortet.se för att se om där fanns några rabatter från nån boksäljarsida - och till min stora förvåning så fanns det det! Fraktfritt från Bokia.
Så det utnyttjade jag, och kände mig nöjd över att tjäna lite stålar..
När det väl kom till kritan och kvittot visades var det dock bara 19 kronor jag hade tjänat på att krångla mig igenom processen för att få rabatten... men men, det är väl bättre än inget.
denna sjukt roliga varukorg gick alltså totalt på den nätta summan av 1159:-
jippie!


dear and becunts

hej alla mina kära och bekanta!
nu sitter vi här i fadderlyan och pojkarna försöker slå världsrekord i snabbhet på gitarr. men nu blev det lite boyband-allsång istället. lattjo.
beach tema på coren idag, men ingen kör på det hoppas jag. det känns pretty pathetic med bikini på krogen.
det pinsamma är att jag omedvetet tog min tuptop med palmmönster på...


hahah skooj . nu precis blev jag avbruten i mitt bloggande av att vi skulle spela in en musikvideo när vi blåser i flaskor och spelar gitarr till.. det blev mycket bra faktiskt!

adjos!

life's a beach

hur kan det komma sig att jag har så sjukt dåligt lokalsinne att jag på min cykeltur från farmor och farfars lägenhet till universitetet, alltid åker fel?!
och jag menar alltid . i detta nu när jag sitter på universitetet och surfar på deras nätverk har jag cyklat totalt 3 vändor. och alla dessa vändor har varit helt olika vägar.. men jag kommer ju iallafall till målet tillslut. kanske är det det viktigaste?

nu är det snart dags för första seminariet. i'm scared to death!

RSS 2.0