Apropå coola saker

En annan cool sak idag.. är jag!

För jag har harembrallor på mig!! Hittade dem längst in i garderoben och mindes då åter hur otroooligt skönt det är.

Så detta är alltså dagens outfit:


Insomna och mammutsvammel

Jag har alldeles för mycket bröllopstankar i huvudet just nu för att kunna sova. Igår vaknade jag 7.15 istället för 8.15 då klockan skulle ringa, och idag gick det ännu ett steg längre att jag vaknade först 3... och sen 6.15 för gott! Hur ska jag kunna hålla mig pigg, fräsch och på alerten denna helg om naturens lag (?) inte låter mig sova?!

Hur som helst. Denna morgon var det dock inte så tråkigt att vara vaken för jag hittade den coolaste artikeln någonsin på Aftonbladet.

De har hittat en nedfryst mammut och tagit flytande blod från dess kropp!!!
Tänk er den upptäckten! Kanske gick det till så att en ryss var ute och åkte långfärdsskriskor, skulle stanna för att plocka fram termosen med vodkaspetsad oboy och satte sig ned på isen, meen!! kände då någonting vasst och spetsigt nudda hans bakdel mitt i hans nedsättningsrörelse... Och där och då upptäckte han att det är tippen av den enorma mammut-beten som han nästan spetsat sig själv på!!!
Så skulle det kunna gått till. Jag vet inte alls, men det är den egenpåhittade versionen jag väljer att tro på.
Hur som helst! Det är så fränt med sådana främmande saker!

Likaså rymdsaker. Jag fullkomligt älskar att läsa om rymden och gamla utdöda djur som på något mystiskt sätt bevarats. Mycket intressant! Och framför allt kl 6 på möra...


Nu ska jag gå upp och förbereda mig för en dag fullspäckad med förberedelser som börjar med storköksmatlagning kl 9. Kommer nog vara tillbaka hemma vid 23-23.30-tiden ikväll så då ska jag äntligen få sova igen!


Ha en fin dag och läs artikeln om mammuten!!!


Svensk tapastallrik a la Lena

Var så galet hungrig när jag kom hem ikväll att mitt enda kriterium för en måltid var att den skulle vara i min mage på kortast, möjliga tid.

Därför slängde jag ihop något litet som jag kom att kalla en svensk tapastallrik och guuuuud så bra det smakade.

Såhär gör du:
• Skär en tomat, lägg upp den snyggt på en tallrik och örtsalta och peppra.
• Skär en gurka, lägg upp den snyggt på tallriken och aromata väl (nypåhittat och fult verb).
• Skär en ölkorv i små munsbitar och lägg i en hög på tallriken.
• Släng ihop en äggröra och häll den på tallriken.
• Ta fram en skiva av det där suuuperfärska butiksbakade quinoabrödet du köpte på ICA maxi tidigare idag, lägg på en stor skiva "klosterskinka" och placera den på tallriken.
• NJUT!!!
• Ta sedan ytterligare två skivor bröd bara för att det är gott.


Lite extra krydda till pollenallergin

Jag snorar och nyser ständigt och är allmänt ofräsch såhär års pga de underbart gröna träden som så vackert pyntar vår stad...
Idag fick det vanliga kittlandet i nosen sällis av en fluga som bestämde sig för att flyga in i min näsa under min cykeltur till univ.

Vet fortfarande inte om den drunknat och är kvar där inne eller om den flög ut lika snabbt igen, men nyser gör jag iallafall!

Kom nu att tänkte på en sekvens ur en My little pony-film jag alltid kollade på som liten parvel. De stackars ponnysarna fastnade i en förvandlad bikupa och drunknade nästan i honungen som smälte eftersom bikupan är belägen mitt i den stekheta solen.
Såå nagelbitande!!!!


Vackra kvinnohänder....

Detta är vad min pennvässarblåsa utvecklats till.... Tjusigt minst sagt!
 
 
För övrigt kan jag nu stolt säga att jag checkat av allting på dagens to-do list (Förutom att testa att locka håret men jag kom på att jag är ful i det så det är inget alternativ på bröllopet)
plus att jag avverkat andra oväntade saker som uppkom.
 
Hoppas verkligen bara att naglarna håller till på lördag... Känns nästintill omöjligt men jag fläskade på med flera lager överlack och får vara pedantiskt likt en societetsdam de närmsta dagarna!
 
Så nu ska jag bara googla EU-domar tills jag stupar. 
 
 
Nattii!
 
 
 
 

Photo session/kråmande mot träd

Nu kan jag pricka fotograferingen från min att göra-lista. Det gick relativt smärtfritt bortsett från att det började regna samt att jag felberäknade morgonens uppstigningstid och därmed inte hann äta frulle, så det blev en fotosession på svältande mage. Men det är väl lite "model style" så det kanske inte gjorde så mycket.
Jag som i vanliga fall äter fruktansvärt mycket frukost och MÅSTE äta det för att vara funktionell resten av dagen kände dock på hemvägen hur utmattningen kom sköljandes över mig. Jag tog mig knappt upp för trapporna!
Men nu har jag fått i mig proviant och är återställd igen.
 
Men det roligaste med fotograferingen var att det nästintill blev som jag förutspådde - trädkrameri!!
Eller jag kramade väl inte direkt träden men jag blev tillsagd att "luta mig lite bekvämt mot trädet". Jag kom även gåendes lite spontant på stigen och ledde min cykel medan fotografen stod uppe på hängbron och tog kort genom "porten" som de nedhängande trädgrenarna bildade...
Har photoshopat (och ritat) in mig själv i omgivningen fotograferingen ägde rum för att få en ungefärlig bild av hur slutresultatet kommer bli. 
 
 
Vad tror ni om detta?
 
 
 

Dagens to-do list

Den innehåller ett antal udda punkter, men jag kände att jag måste vara superspecifik och noggrann för att se till att ingen liten detalj glöms bort.

Hare kanin!


Dagens läsartävling - vad har jag gjort?!?

Vad har jag gjort för att åsamkat mig dessa smutsiga fingrar samt dessa två blåsor?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Svar:
Jag har vässat fyrtio (40!!) pennor, med den lilla rackarn ni ser nedan, och det var inte den vassaste av pennvässare så jag fick krampaktigt hålla i vardera penna - därav blåsorna. 
 
 
 
 
och på tal om blåsor... Hade på mig mina nya ballerinaskor idag och har därför samlat på mig ett antal blåsor till. Närmare bestämt fyra stycken. Är rent av livrädd för hur mina fötter kommer må i pumpsen jag ska ha på lördag.....?!?
men jag får fylla fötterna och handväskan med plåster så borde jag nog överleva!
 
 
 
 
 
och när jag ändå håller på att beklaga mig kan jag även berätta att jag i morse när jag kom ned till cykelförrådet möttes av en sönderkastad cykel...... Kedjeskyddet var inklämt mellan ekrarna varpå jag fick börja meka och dra i mitt anletes svett det första jag gjorde denna morgon. Jag lyckades halvdant vilket resulterade i att jag hela vägen till univ väsnades och skrapade likt en skördetröska samt att jag kom en halvtimme för sent...
 
 
 
 
MEN! Annars är det bra! (Ej ironiskt menat)

No stress

Så fullt upp som jag har denna vecka har jag inte haft sedan gamle kungen dog... Eller ens innan dess.
Det är uppsatser som ska bli klara, bröllopsmat som ska tillagas, festlokaler som ska pyntas och  en vacker brud som ska bli ännu vackrare (jag ska sköta både bröllopsfrillan och sminket så jag känner en liten lätt tyngd på mina axlar...) men efter upprepad övning under de senaste veckorna känns det nu som att slutresultatet kommer bli alldeles, alldeles underbart. Imorgon ska även brudnaglarna fixas och jag ska under tiden vara mentalt stöd. Utöver detta ska även den lilla tärnan och toastmadamen (dvs jag) planera festens alla moment och själv försöka bli fräsch. Får leva på övertid denna vecka, men det är ju samtidigt såå roligt och spännande!!! Och på lördag är det äntligen dags! Iiiih blir helt nipprig i kroppen av rena tanken!

På onsdag ska jag även fotograferas för kurskatalogen så tills dess måste jag också försöka se till att se fräsch ut... Svår uppgift minsann, särskilt eftersom jag föreslog att fotograferingen skulle äga rum på onsdagsförmiddagen och fotografen då fastställde att vi ska mötas upp 9.30.... Är det alltså förmiddag!?? I min värld är det tidig morgon... (Heheeee)


Nog om detta. Nu ska jag städa min vidriga lägenhet och dricka te!

Godnatt mes amis!

Bevis på att hårdhandskarna behöver tas till för att jag ska förvandlas från att se ut så som jag gör i nuläget till att bli en fräsch och respektabel kvinna:


47!!


I am number 49!!!!

Gissa vem som för tillfället driver Örebros 49:de mest besökta blogg?!?!?




- jo det är jag, minsann!!

Det var bara av en slump jag ramlade över denna lista och det gav mig en sådan chock att jag satte solrosfrön från min macka i halsen. Nu rinner därför mascaran och halsen ömmar. Det är tacken man får....... Schysst


Älskade mamma

Trots vad alla andra idag säger kan jag här berätta att det är JAG som har världens bästa mamma!

Tack för att du finns!
Jag älskar dig mammie! <3


Jag och självaste Örebrokändisen!!!!

!!!!!!!
 
Jag är helt starstucked... Träffade självaste Dermot Clemenger (tidigare omnämnd här på bloggen då jag insåg att han i själva verket var Örebroare...) på Palette!!! 
Jag tog mod till mig och frågade om en "fan-picture".
 
Bildbevis:
 
 
(Fråga mig inte vad jag gör med händerna... Jag var så exalterad att jag omöjligt kunde hålla koll på alla mina kroppsdelar...)

Jag är en god och välartad dotter

Som den bästa av döttrarna i vår familj ställde jag mig och bakade inför morgondagens morsdag.

Jag "slängde ihop något" (läs: följde receptet slaviskt) och det blev faktiskt hur gott som helst!!
Jag är ju annars helt värdelös på att baka men idag vände alltså trenden.
Muuuuums!!!

Se bara vilka små godbitar. Jag kunde dock inte hålla mig utan tog en tugga innan jag tog bilden...

Jag presenterar nu för er, Lenas superkladdiga chokladkaka med kokostosca


Direktblogg från Karl-Johanparken

Här har vi det niiiice!


Jag smälter - igen!

Kollar på one tree hill på tv och min favorit karaktär som jag tidigare lagt upp en bild på här i bloggen dök plötsligt upp.

Och jag smääälter av att se honom. Och så fort han pratar får jag ett larvigt flin på läpparna.

Se bara vilken liten sötnos:


Möt Lena : det ständiga intervjuobjektet

Är nu hemkommen från en intervju som ska vara med i höstens kurskatalog för Örebro universitet. Spännande!

Jag ska nu fundera ut vilken min favoritlplats i Örebro är för att fotas där... Läskigt!

Vet inte vad jag ska välja men det lutar mot att jag på fotot kommer krama något vackert träd längs med svartån vid hagastrand. Vad tror ni om det?


Glädjen som infinner sig när man i förrådet hittar en påse full med bortglömda toppar

Har sedan jag kom hem från Marseille känt mig naken och klädlös och var dag förföljts av tanken att jag inte har någonting att ha på mig.

INTE SÅ KONSTIGT eftersom jag idag när jag var nere och rotade i mitt förråd hittade en påse med 36 toppar jag glömt bort att jag ägde men så fort jag återsåg dem återigen mindes och insåg att jag saknat dem.

Hålet i mitt bröst är därmed fyllt igen och jag har nu dagligen 36 nya möjligheter till klädval.

Lovely!!!

Lovely är det även att uppsatsen nu är inskickad efter att vi suttit i Adolfsberg och organiserat analyserat under 6,5h.

Så nu kan jag med gått samvete ta helg!


Och så lite kvällsskryt

- Jag har blivit så otroooligt skillad på att göra sidnumrering nu för tiden!! Klarade det på andra försöket förut.

Minns de svunna tiderna på univ när man helt seriöst var nästintill självmordsbenägen när man i en dryg timma suttit och tryckt och klickat för att få sida 4 börja med sidnumrering 1 och för att få bort numreringarna på sid 1-3....

Men nu så!!! Nu har jag knäckt nöten!
Det kanske jag borde extraknäcka som på univ förresten?!

/ Lena Henningson, Sidnumrerare
- det låter det!


Svampbob fyrkantsögon

Är sååå trött just nu.
Kan varken fokusera blicken eller se klart.

Detta beror på att jag stirrat in i en dator i 10 timmar idag, med väldigt få pauser!
Det började med 8,5h på universitetet.
*Paus för att cykla hem och gå en promenad med Jasmina*
Sen fortsatte det igen så fort jag kom innanför dörren. Så nu har jag suttit med det där allra jobbigaste med en uppsats = fixa källförteckning, fotnoter, sidnummer, fixa så all text är lika stor etc... Alltså sånt där småskit som tar så förbannat lång tid!!!
*paus för att slita mitt hår av frustration och utmattning*


Och nu ska jag ta en lååång paus med min mysplaylist. Ända till imorgon bitti/förmiddag!

Natti natti!


Min förhandlingsförmåga besparade mig 2500kr!!

PUUUUHHH!!

Det minst sagt chockerande besked jag fick från univ häromdagen är nu löst och jag kan med svansen mellan benen erkänna vad detta fasansfulla handlade om:

Jag upptäckte att jag hade förseningsavgift på 3013 kr på böcker från biblioteket......
Själv trodde jag denna summa låg på 300 men det var alltså snarare 10 gånger så mycket.

Vid denna uppenbarelse kände jag mig lätt ställd och panikslagen, men idag löste det sig alltså.

Jag tog med mig min lunta med böcker, smög skamset upp mot disken på biblioteket och såg skräcken (den barska bibliotekarien) i vitögat.
Vi löste denna tvist tillsammans och det slutade med att jag enbart behövde betala 500 kr.

Så idag är jag oövervinnelig och känner att jag kan klara av allt!! Skön känsla minsann...


Det här blir det sista blogginlägget för idag. Jag lovar!

Ursäkta att jag bloggar så mycket idag men det är ju mitt sätt att kommunicera. Och det behövs idag eftersom den enda jag idag talat med är min mor i telefon...
Herregud vad tragiskt det där lät... Men jag har faktiskt haft en skön och slapp dag.
Och jag idag återigen citera Matilda och säga "vad skönt det är att ha på sig pyjamas hela dagen för då behöver man inte byta om när man ska sova".

Men det jag ville säga med detta var att jag nu kollar på det första Big Bang theory-avsnittet - och vad roligt det är!!!
Har garvat högt för mig själv flera gånger redan.

Så, med det säger jag nu hejdå och godnatt för idag.

Hejdå och godnatt!


Oops

Nu var visst mjölken gammal igen......


Lökstankens moment 22

Scenario:
Jag ligger i soffan och tar igen mig lite efter dagens lunch (väldigt sen lunch eftersom jag gick upp efter lunchtid...) när jag plötsligt känner en förfärlig stank av lök inkräkta i mina näsborrar. Och det är inte armhålslök jag pratar om här utan riktigt gullöks-lök!!!!

Stanken har nu stannat kvar här i min lägenhet och jag känner mig otroligt trängd. Vet inte var jag ska ta vägen?!
Tänk om det kommer utifrån och jag öppnar fönster och vädrar in ännu mera?
Tänk om det kommer från min granne och jag öppnar dörren för att vädra och släpper in mer?!

Ett riktigt moment 22 med andra ord...


Jag lyckades till slut...

Jag lyckades tillslut somna om - men det tog tid!!!
Sista gången jag kollade på klockan var den över 7, vilket innebar att jag låg vaken i mer än tre timmar och glodde.
Det är ju så otroligt frustrerande att jag inte vet vad...

Lyckades dock tillslut somna om genom att forma täcket som ett "C" och lägga det över mina ögon och lägga handen där ovanpå. Detta gjorde att det blev mörkt och jag tillslut tuppade av igen.

Fick dock "mycket gjort" under dessa vakna timmar:
• kartlade Örebros hela utbud av hyresrätter, bostadsrätter och hus.
• tog reda på vad för färg jag skulle kunna använda och hur jag skulle gå till väga om jag skulle vilja måla om plastmattan i mitt badrum samt gjorde en kalkyl för vad det på ett ungefär skulle kosta.
• letade presenter.
• gick igenom alla jobbsökningssidor jag kunde komma över men fann INGET av intresse.
• letade efter min cykel på blocket och lokus.
• gick igenom hela Örebro läns utbud på sommarstugor/kolonilotter och tog fram på karta hur långt ifrån Örebro samtliga låg.


Och nu, när klockan snart är 13, känner jag mig manad nog att gå upp... Känner dock ett hårt sting av ångest över att ha sovit såhär länge i och med att jag har en massa plugg till uppsatsen att göra idag...

God eftermiddag önskar jag er dock ändå!


Vad gör jag vaken nu?!?

Jag har alldeles för mycket i huvudet nu för tiden, så för mig som i stort sett aldrig i mitt liv haft sovproblem (utan snarare tvärtom. Kan sova hur mycket som helst...) har nu vaket tillstånd vid denna tid blivit lite av en tradition...
Runt 4-snåret alltså. Den värsta tiden att vakna eftersom det innebär att det är för tidigt för att gå upp samtidigt som det redan blivit ljust ute vilket jag utan gardiner lider ganska mycket av såhär i vår- och sommartider...

Så, vad ska man väl göra?
Idag ägnade jag mig åt en genomgång av Örebros lägenhetsutbud. Hittade där den vääärrrsta särskrivningen på väldigt länge:
Kan ni hitta den?!
Se och förfaras:

Och se även min ljusa, men ack så deppiga utsikt...

 


Och godmorgon till alla arbetande krakar som snart ska gå upp!

 

 


Min underbara kväll

Idag fick jag minst sagt chockerande besked på univ och behövde därför lugna mina nerver litet på eftermiddagskvisten.
Detta gjorde jag genom att möta upp Mikaela på satins uteservering för en kopp kaffe och lite (läs: JÄÄÄTTEEEMYYCKEET) glass. - se bifogad bild.

Därefter bräsade jag, mor och far till Ingelsby och Åmmeberg för att titta till torpet och för att köra bort båten till dess brygga. Jag körde för första gången båten en längre, sammanlagd sträcka och har aldrig känt mig så övermäktig. Och det var en jättevacker kväll på Vättern. Se bara alla bifogade bilder (och se även hur stolta vi är då vi tiöösammans poserar framför båten och Hammarbron!)

 

 


Jag sliter inte ut mig direkt...

Det är lagom att ha uppsatträff kl 14 en måndag tycker jag...
Så denna morgon/förmiddag/eftermiddag har jag slappat som om det inte vore någon morgondag. Ligger i skrivande stund i soffan, lyssnar på radio och väntar på att en halvtimme ska gå så jag kan cykla iväg till univ.

Åh. Jag kommer nog sakna det här en aning när jag i framtiden förhoppningsvis får jobb och en ledig måndag inte är att tala om...

Så nu njuter jag därför till fullo!


Möhippa

Igår var det dags för Annicas möhippa (och Joels svensexa). Skönt att slippa ha så många hemlisar för Annica, hon är ju så fruktansvärt nyfiken så det har varit kämpigt att hålla planeringen av detta hemligt, men åååh så bra det blev tillslut!

Vi började med champagnebrunch i parken bakom OP-kyrkan, sedan begav vi oss ut på second hand-shopping, sprang genom stan i spöregn, gick på ölprovning, åt tapas på Mingla var alla var väldigt vågade och smakade både musslor och calamari, sedan gick vi till Annica och Joel i tron om att vi skulle avsluta dagen med en liten hemmafest, men på plats vankades sexparty.

Det blev verkligen en supermysig dag med fina gamla och nya vänner.

Annica & Joel, tack för att ni finns.
Jag älskar er!


Kindpuss!!

Jag trodde att denna kväll skulle sluta tidigt då jag sa adjö till Annica och Joel vid 23-snåret. Men så var icke fallet!
Precis när jag parkerat cykeln hemma hos mig kom jag att tänka på min kära syster och ringde henne. Hon satt då på Lilla Örebro och utan att jag visste ordet av satt jag där på uteserveringen med henne och hennes vänner.
Vi gick sedan vidare till Slottskrogen och därefter allas vår älskade Stallyktan.

Och det jag ville komma fram till med detta var att jag på Stallyktan träffade en jättehärlig grek som bott här i några månader och med vilken jag kunde prata obegränsad svenska. Han hade en underbar livssyn som jag hädanefter ska försöka leva efter än mer än jag i nuläget gör. Vi kom fram till att det enda man behöver här i livet är kärlek och vänner och någonting mer som jag i nuläget inte kommer ihåg (!).
Men bra var det!!
Och sant.

Meeen det jag egentligen ville komma fram till var ju att när vi två skildes åt så kindpussades vi!!!
Som ett brev på posten från mitt tidigare blogginlägg.
Det slog mig sedan att det förmodligen inte berodde på min nya insikt att jag ville börja kindpussas i Sverige utan mer pga att det är mer normalt varifrån han kommer. Så, kanske är det så att jag helt enkelt borde flytta söderut för att få kindpussar?! Är det verkligen så sorgligt att en svensk inte kan få det här i Sverige? Det är denna fredagsnatts tankenöt.


Hälsningar från en våldgästad balkong

Med andra ord, Annica och Joels balkong.

Här har vi det bra!
Och synd att det inte är ett luktfoto för då hade ni även känt den gudomliga doften av grillad fläskfilé marinerad i Jack Daniels-sås. MMHMHMHMHMHMMH


Sökes: balkong att bruka på dagtid

Jag är så otroligt frustrerad över att jag inte har en balkong dagar som denna.
Jag får istället sväva mellan liv och död när jag hänger ut genom mitt fönster, fyra våningar upp, för att solens varma strålar ska komma åt mitt fejs.

Denna frustration och längtan efter en balkong har till och med gått så långt att jag upprepade gånger den senaste tiden drömt att jag funnit en lönndörr i min lägenhet som leder ut till en gigantiskt takterass dit endast jag har access.

Frustrationen späs på ytterligare när jag blickar ut över min innergård och ser att alla balkonger är tomma i och med att de flesta förutom jag är på diverse arbeten vid den här tidpunkten.

Sååå, om någon av mina grannar läser detta: jag är öppen för det mesta. Jag kan vakta katter, vattna blommor, städa eller diska och den enda betalning jag kräver i gengäld är att jag får bruka er balkong medan ni är på jobbet!

Tack på förhand.
Lena Henningson


Adjö Örebro universitet!

Fick förresten reda på tentaresultatet förut och det ser inte bättre ut än att det faktiskt var min sista tenta på Örebro universitet någonsin!! (Om jag inte tvingas plugga ytterligare en termin i höst pga arbetsbrist dvs...)
Och av någon oförklarlig anledning fick jag dessutom två poäng från max?!?

Utan att låta skrytsam måste jag bara säga att jag faktiskt är såå stolt över mig själv för dessa fyra år på universitetet. Jag klarade det! Och man säger ju att man ska sluta när man är "som bäst" så jag får väl anse mig själv vara det nu så jag inte behöver bygga på mitt CSN-lån mer absolut nödvändigt.


Så (förhoppningsvis), tack Örebro universitet för denna underbara tid!
I will miss you (åtminstone delar av dig)!


Glädjetjut på Facebook

Nog för att Eurovision-semin var spännande, men en sådan rysare som alla talar om på Facebook vet jag inte riktigt...?!


Shortspremiär

Rakade benen dagen till ära och passade då på att ha shortspremiär.

Lovely!


Otrevlig fikastund

För en stund sedan kände jag ett enormt sug efter kaffe.
(Kors i taket, eftersom jag på sistone aldrig dricker kaffe för att jag blir så illamående av det.)

Jag bryggde mig därför några koppar och slog glatt upp det i en mugg och började smutta på den samtidigt som jag fortsatte korrekturläsningen av vår uppsats. Genast kände jag att suget efter kaffe försvann men jag tvingade ändå i mig koppen i hopp om att jag så småningom skulle finna det gott.

Den känslan infann sig aldrig och nu sitter jag alltså här, illamående och med äcklig kaffeandedräkt...

Jag undrar om det är min bryggare som är dålig och gör äckligt kaffe? För aldrig förr har jag smakat ett så äckligt och mesigt kaffe som hemma i mitt eget kök. Och detta trots att jag hade i massvis med kaffe i förhållande till vatten. Skumt och sorgligt.
Förlåt alla människor som blivit bjudna på äckelkaffe hemma hos mig genom åren...



Se bara! Det ser ut som en kopp Earl grey där påsen legat i några minuter för länge... EEEEW


Nu vet jag att jag lever

Jag har idag vissa men från gårdagens långpromme...

Dvs. Träningsvärken från helvetet!!!

Vaggar fram och tillbaka här i min lägenhet likt en nedskiten hjulbent hagga och kunde knappt ta mig ur sängen i morse (läs: för en halvtimme sedan) pga att jag inte kom över kanten på loftsängen... Heheheee

Ska bli spännande och se hur detta slutar. Jag ska träffa Becka och Mikaela i Stadsparken i eftermiddag och jag kommer förmodligen ha stor problematik att ta mig dit samtidigt som jag, när jag väl är på plats, högst troligen inte kommer kunna komma ned så långt att jag kan sitta på filten.

Note to self: Stretcha nästa gång!


Den låånga pw:n

Jag höll mitt ord. Min promenad gick genom stan, Alnängarna, Oset, Naturens hus, Rävgången och tillbaka igen. Och precis då jag återigen nådde Järntorget var den andra podcasten slut, så det var skaplig tajming, trots att jag faktiskt ändå gick länge än så eftersom jag pausade Fille och Fredde och pratade i telefon med Annica i en kvart.

Sååå, för att sammanfatta denna promenad:
• varade i nästintill 2 timmar
• och blev 12,72 km lång
• gick igenom en kohage med massvis med söta, långhåriga kossor i
• blev nästintill ihjälskrämd och hoppade högt av en dam som sprang om mig väldigt nära
• det började regna varmt, skönt duggregn när jag var vid Rävgången
• fick ungefär halvvägs VÄRLDENS största vattenblåsa på vänster fot
• skrattade högt åt podcasterna flera gånger
• fick en massa frisk luft
• och mycket tankerum!

Skööönt!


Lyxfrulle/brunch

Råkade ligga kvar i sängen så länge idag (bara för att jag kan!!) att min frukost förvandlades till brunch.
Och sikken brunch sen!!!

Kolla bara!
Ska efter detta ge mig ut på en lååång promenad och lyssna på minst två podcasts. Fille och Fredde och funderar även på att prova Alex och Sigge.

Jag har en helt okej, kravlös dag framför mig med andra ord!


Vad jag älskar med kvällens Eurovision:

• Att Gina Dirawi i försnacket precis då jag kände att jag hade lust att hoppa ut genom fönstret pga Carolas självgodhet också verkade känna av det och antydde detsamma genom att säga "Blir det inte lätt att man tar sig själv på lite för stort allvar?"

• Att det var massvis med dubstep-inslag i flera bidrag!! Lite trist dock att inte astronauterna från Montenegro gick vidare. Deras dubsteprefräng var fetare än min kvällsmat.

• Att jag är så lättrörd. Började storböla så fort första tonen på Euforia kom.

• Italiens sångare. Alltså, jag älskar honom! Så otroligt vacker!! Se själva, njut och dregla lagoma mängder (om möjligt):


Plättfest plättfest hela dan

Ursäkta mitt extrema uppdaterande.

Men kände bara att jag var tvungen att delge att jag precis tillagat en laddning plättar som var de godaste plättarna alla kategorier! (Men så långt ifrån nyttiga som man kan komma...)

Jag hade vaniljsocker i smeten och hallonsylt på och så doppade jag dem i strösocker.. Hehheeee MMMHMHM SÅ GOTT!


Nu börjar jag nedräkningen till Eurovision-semifinalen!! Och jag har plättsmet kvar så har jag tur kan jag få mig ytterligare en laddning till det... Wihoooo


Här kommer en bild på dessa läckerbitar, och så även på min mögliga mat som jag nämnde tidigare samt på en supersöt flygande ekorre som kravlar sig fast på en gren:

 

 


Svensk kindpuss

Jag såg precis två personer kindpussas när de skildes åt här på universitetet.
Kände då en stor saknad av Marseille och Frankrike.
Det var ju så trevligt att få så många kindpussar och närhet i vardagen.

Skulle inte det gå att införa i svensk kultur också? Jag ska nog försöka, men är rädd att det av de flesta kommer uppfattas som en aning olustigt och att jag kommer mötas av ett stort motstånd... Men har man aldrig provat så kan man aldrig veta!

*kindpuss*


Årets största händelse!!!!!

Kollade precis på det nya How I met your mother-avsnittet som kom ut idag...
och i slutet tror jag att Teds framtida fru visades!!!!!
 
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska ta in och bearbeta det här. Det är sååå stort!!
Och jag har inte ens tid att tänka på och spekulera kring det för nu ska jag bege mig till univ för uppsatsskrivande. 
Får pausa denna massiva händelse och återuppta tänkandet när jag kommer hem igen.
 
 
 
(hittade för övrigt ännu mera mögel i mitt kylskåp förut.. visar sen!)

Mögelinvasion!!

Sitter i skrivande stund och är lite nojjig.
Har precis ätit den ena av mina frukostmackor och kände vid sista tuggan att det smakade mögel. Kollade då på den ouppätna mackan och upptäckte mögelprickar... Hade dock inte en tanke på att kontrollera den andra mackan innan så vem vet hur mycket mögel det var på den?!?!

Tycker även att det är konstigt att detta bröd redan möglat. Det inhandlade jag nämligen i lördags och det borde väl hålla sig lite mer än 4 dagar?

Eller så kanske det är något med min lägenhet och aura... Allting runt omkring mig möglar ju så det kanske i själva verket är jag som smittar allting i min omgivning?!

Äckligt oavsett.

 


Oops

Mitt roliga plugg som jag nämnde i ett föregående inlägg är fortfarande inte slutfört... Inte ens påbörjat!!

Istället åkte jag med Jasmina på shoppingrunda... Och lagade en skiiiitgod kyckligsallad som jag fullkomligt dränkte i mangoraja (<3). Och kollar nu på How i met your mother... Jag tror jag missat detta avsnitt så det kan jag ju bara inte skita i till förmån för plugget.

Får plugga ikväll, tänkte jag säga men hur ska det gå?! Måndagar är ju bästa TV-kvällarna... Får helt enkelt plugga mellan 18-19 till tonerna av skrålande ÖSK-are på min innergård och sedan 23-XX!

Så får det bli!

Ha en trevlig afton, vänner!


RIP

Ägget och duvorna är försvunna!!!

Förmodligen har någon elak kråka som jag sett har suttit uppe på skorstenen och sett lömsk ut hela förra veckan...

Så, detta är alltså slutet på duv-eran och denna följetong blev betydligt mycket kortare än jag trott och jag kan öppna mitt fönster igen utan att behöva vara absolut skräckslagen.

Så det kom iallafall något gott ur allt förhör hemska!


Godmorgoooon!

Alla barnen är förtvivlade över att det är måndag förutom Lena för hon är ledig idag.


Heheee. Helt ok!
Ska dock plugga lite, men det känns faktiskt bara kul eftersom vårt uppsatsämne är så intressant. Jag ska bland annat sammanfatta en anmälan som kommit in till EU-kommissionen mot självaste "Konungariket Sverige"!

För övrigt har jag haft en helt underbar ledighet nu sedan i onsdags.
Mycket mys och häng och god mat.

Igår kväll träffade jag även Jasmina m.fl. vid hästhagen där vi grillade och hade det trevligt.
Nedan följer ett par, tre bilder därifrån: (det är sååå fult att säga "ett par, tre". Hatar det uttrycket!)


FF i Åmmeberg

= partyyyy!

Har kollat på bilder från svunna tider (närmare bestämt 7 år sedan) så det senast var FF-fest i detta hus.
Nu är vi äldre, visare och tröttare vilket innebär ett helt annat "lunk".
Ändock lika trevligt!

Vi har häromsistens avnjutit en underbar grill-måltid med tillhörande Mangoraja för min del (kärt återseende!) och jag lär stinka curry i veckor...

Nu sitter vi och myser på altanen med infravärmen på och skvallrar som enna riktiga småstadskärringar. De e niiice!


Råkade bränna mig lite förut...

 

 

/ Sincerely kräftan

 


Hälsningar från en våldgästad innergård

Här har vi det gött!


Lovely (??!) Molly

SPOILER ALERT!!

I afton har vi kollat på den konstigaste film jag NÅGONSIN sett : Lovely Molly.
Skräckis sas det, och man satt ju på helspänn hela filmen och väntade på att någonting skulle ske, men inget hände direkt.

Istället var det bara jättekonstigt och en massa parallella händelser som sedan aldrig följdes upp.

Här är några av de många frågor som vi lämnades med när filmen var slut:
• Varför hade pappans huvud på alla foton bytts ut mot hästhuvuden?
• Varför hängde det döda hjortar i källaren?
• Var Molly enbart paranoid och hade hallucinationer?
• Varför var mannen otrogen?
• Vad var det för familj som bodde granne med Molly?
• Varför dödades grannens dotter?
• Var det Davy Jones (ni vet han från Pirates of the Caribbean med en massa tentakler i ansiktet) som dök upp i slutet?
• ...Eller var det Crash Bandicoot?!
• Varför luktade det äckligt i huset?
• Varför kände inte Molly stanken?
• Var pappan död?
• Vem filmade?
• Såg Molly sin pappa?
• Vem eller vad var det som överföll henne på jobbet?
• Hade Molly blivit utnyttjad som barn?
• Vad hade pastorn med allt att göra?
• Varför var syrran så skum?
• Varför var Molly naken helt plötsligt?
• Vem var det som sjöng?
• Vad var det för speciellt med den där fåtöljen?
• Varför var allting i ett rum täckt med lakan?
• Vad var det för något i garderoben?


Som ni ser fanns det en hel del frågetecken kvar när eftertexterna föll. Visst kan det vara roligt att ha någonting att klura på i efterhand, men såhär mycket klur blir för mycket för vilken människa som helst...

Så med andra ord, det är en förvirrad själ som nu önskar er en god natt.


Vinkivinki

Hej hej alla mina fans!

Här skickar jag ut en liten timid vinkning från Mikaelas soffa.
Hon rusar runt och städar och dammsuger och jag latar mig och kollar på one tree hill...

Om en sisådär 15 minuter, när hon förmodligen nästan är färdig ska jag fråga om hon behöver hjälp med någonting. För det är så bra vänner gör!


Nattens erkännande

....... Jag och Mikaela var på Frimis ikväll.


...Och vi hade kul!

I och för sig har vi den turen att vi alltid har kul dit vi två går (vi gör partyt såattsägaaa), men ändå. Frimis hade man ju faktiskt inte väntat sig.

MEN!
Vi såg självaste Anton Ewald *greglar* och vi dansade på såsom det inte vore någon morgondag, som vanligt!

Måste även erkänna att vi gick och käkade pizza på Grillcorner istället för Palette (förlåt!)...
Egentligen inte okej, MEN, det var riktigt gott!

Så. Sammanfattningsvis var det en väldigt bra kväll, bortsett från att vi inte fick hem Anton på efterfest...


I'm sorry!!!!!

Denna ursäkt går ut till alla mina Facebookföljare.

Förlåt för mitt otroliga spammande från bloggen på Facebook tidigare denna kväll.
MEN, det skedde automatiskt och var ingenting som jag gjorde för att få attention och ta upp 1 km av newsfeed..... (Elleeeer?!? Blink blink)

Nej men på riktigt... Vidarekopplingen från bloggen till Facebook har krånglat länge och detta lilla missöde var alltså en produkt av det.
Jag skämdes så hårt att jag blev helt kallsvettig när jag scrollade runt bland alla mina inlägg... (Svettningarna kan dock även delvis berott på dagens tidigare pressande i solen....)


Solade nämligen med kokosolja förut så det bara pyrde i min likbleka hud. Det kommer jag nog få betala för imorgon... Känner redan nu hur det ömmar i skinnet... MEN DET VAR DET VÄRT!


Natti!


Vift med tårna

Ville bara kika in och meddela er om att jag mår som en drottning just nu.

Strax efter att jag skrev föregående inlägg packade jag mig en liten pluggväska och begav mig till mamma och pappas lägenhet och ockuperade deras balkong, varpå det nästan var 30 grader (!!!) innan jag öppnade upp glasen.

Nu är det 26 vilket ju inte är fy skam heller... (PUH!)

Såå, här ligger alltså jag, iklädd bikini och viftar med tårna, sörplar kaffe och läser om allmänna visstidsanställningar.

Mhmmmhmm. Ibland finns det inte mycket att klaga på alltså!

 

Inte ens de skrikande lekisungarna nästgårds kan förstörda mitt goda humör (men borde inte deras rast vara slut snart?!?!)


Livets ironi

Igår var jag helt död då jag vaknade av alarmsignalens ivriga signal vid 7-tiden. ALLDELES för tidigt för min del, men livet kallade och vi skulle börja på vår lilla rättsliga uppsats så jag var så illa tvungen.
Allting jag gjorde gick i slow motion och jag råkade cykla hemifrån lite för sent. Trampade därför på som en galning för att komma ikapp tiden lite, vilket resulterade i att den cykeltur som kunde blivit en angenäm sådan i den blyga vårsolens ändå värmande strålar, snarare blev en cykelkapplöpning där jag tävlade med världsmästare...
Detta resulterade såklart i att jag blev mycket varm/trött. Jag smsade även mina gruppmedlemmar i farten att jag skulle bli lite sen.
Jag kom fram till univ 8.35-8.40 något sånt där och var nöjd över att jag inte var mer än 5-10 minuter sen till gruppens träff. Jag stegade in på biblioteket som mer eller mindre var helt ödelagd. Jag letade efter mina vänner utan resultat och bestämde mig då istället för att ringa en av dem.
Hon satt hemma och åt frukost sa hon... jaha, tänkte jag. Så oförskämt lugn hon låter trots att hon i och med detta förmodligen inte kommer vara på plats här förrän myycket senare...
Efter en stund går det upp för mig att det i själva verket är jag som är för tidig!
Det var jag själv som hade föreslagit när vi skulle ses och därför valde tiden 9.30... Detta hade jag dock snabbt glömt bort och befann mig alltså trött, svettig och ensam på univ en timme innan alla andra. SKOJ!

I och med detta var jag helt förstörd resten av dagen då jag frös/ sov resten av eftermiddagen/kvällen då jag kom hem... Ovärt eftersom det var så himla fint väder igår.

Och idag vaknade jag ju därför mycket tidigare och är piggare än någonsin, vilket just nu känns lite bortkastat eftersom jag inte har några planer förrän ikväll...

Tyypiskt!!

Men jag får väl gå ut och sätta mig på någon bänk och läsa EU-direktiv. Låter ju faktiskt ganska mysigt!


Kolla mamma!!

- Jag äter grönsaker och nyttigt matvete!!!

 

Ingredienser i denna deliciösa sallad:

ruccola, gurka, tomat, matvete, kalamataoliver och fetaost (Man kan även göra en liten dressing av turkisk yoghurt, curry, vitlökspulver och svartpeppar)


Duvresearch

Är bekymrad över min nya granne, den ruvande duvan.
Därför har jag såhär på kvällskvisten (haha, kvistar som hennes bo är gjort av......) googlat på duvor och läst på lite om dess dräktighet.

• de ruvar i ca. 19 dagar.
• därefter kläcks ägget och de lever i harmoni i boet under ytterligare 3-4 veckor.

Efter lite snabb överslagsräkning innebär det alltså att jag kommer vara tvungen att trippa på tårna i köket i drygt 6 veckor till...

En fråga som ikväll cirkulerat i mitt huvud är vad fru Duva gör när hon blir nödig (och kissar ens duvor?). Kommer hon skita på ägget och i boet?
Vad ofräscht det hem där hon ska uppfostra sin nya unge kommer att vara isåfall... Gross!!


Puderkaka

Rensar lite bland mitt smink och hittade inte mindre än 15 gamla, halvtomma puderdosor.

Hamstrar-Lena har visst varit i farten.
De kan nog vara bra att ha någon gång i framtiden...


Trevlig blåsdag!

Förmiddagen idag spenderades på allra bästa sätt vid Venastugan på en filt i solen (och blåsten) med Elin och picknick!
Huur mysigt som helst. Se bara så rart vi hade det:
 
 





 
 

Och jag måste bara skryta lite om mina och Mikaelas matkunskaper här också...
Igår tillagade vi en riktig topnotchmåltid bestående av hel(ugns)stekt entrecôte, egengjorda pommes, egengjord rödvinsås samt en smaskig tomat- och fetaostsallad. DET VAR NIIIIICE, minst sagt!
 
 
Och med dessa bilder avslutar jag detta inlägg för att återgå till min grovstädning av lägenheten... (jippiiie) och känner att tillfället kräver att jag citerar Nalle Puh och önskar er alla en riktigt "trevlig blåsdag"!
 
Pusskram

Vet hut, galna Örebrocyklister!!

Efter en helkväll hos Mikaela tog jag min velociped och trampade hemåt strax efter 2-tiden. "Vad roligt" tänkte jag, "då får jag se alla glada människor vandra hem från krogarna!".
Jag möttes inte utav glada sådana utan enbart galna...

Det första som hände var att ett stort gäng med cyklister och fotgängare vinglade mot mig och bredde ut sig över hela cykelbanan. En person låg (!) på pakethållaren och när jag var ca två meter framför detta gäng ramlade hen av varpå jag tvingades att gira.

Jag trampade lätt chockat vidare och möttes snart av nästa galning: en karl som kom i högsta blås på cykeln och fick för sig att köra "chicken race" med mig..... Jag fegade tillsist ur och tvärbromsade, placerade mig tätt intill trottoaren och blängde surt på fjanten som med ett stort flin passerade mig i norrgående riktning.

Förutom dessa incidenter var det massvis av människor som inte såg sig om utan slängde sig ut på gatan utan vetskap om att jag kom farandes där...

SUCK. Dagens ungdomar alltså!!
Och över lag så förstår jag nu många av mina vänners irritation över örebroares vårdslöshet så fort de sätter sig på en cykel.

Nehej du. Nu var det slutklagat och slutanalyserat för idag. Jag måste tänka på refrängen för det är ju en dag imorgon också...

Goder natt!


Mama

Kolla inte på den filmen!!!

Vi är nu halvvägs in i filmen och var tvungna att ta en paus.

Jag har nu redan:
• mentalt skitit på mig ca. 100 ggr
• nästan börjat gråta
• svettats ut ca. 1 liter paniksvett

Såå, jag avråder er verkligen starkt från att se denna!


Ägg!!

De har fått ägg!!!!!
Nu ska jag sitta på span vid köksbordet ända till det kläcks! Det känns som på påsk när vi följde ägg kläckas på live-TV på Aftonbladet... Fast det är är på riktigt live och jättespännande!

Morsan ruvar och farsan hämtar frenetiskt pinnar. Jag förstår inte hur han så snabbt kan hitta dem här i stan? Imponerande!


Konturerad värld!!

Ni minns att jag nämnde mitt svettiga kök igår?
Nu för en liten stund sedan satt jag och åt frukost vid köksbordet och kände att solen började värma på ordentligt.
Då som ett brev på posten kom låten "Svett" på radion....
Jag vill se dig svettas om pannan, jag vill se dig drunkna i svett, se det rinna från näsa till svanken, svettas till 100 procent...


Är inte världen konstruerad så säg?!


Dagen i bilder

Har suttit och tentapluggat heeela dagen.

Sätter då alltid upp håret, släpper ner det, sätter upp det igen osv som någon slags tiks. En av gångerna fick jag till världens största boll/skatbo så jag var tvungen att ta kort:



Samtidigt hade jag med ojämna mellanrum skrämts av förbiflaxande duvor utanför fönstret. Ett tag var det så ihärdigt att jag började fundera på om det var en brevduva som ämnade lämna mig ett hemligt meddelande...
Så var det dessvärre inte utan efter en stund upptäckte jag ett stort fågelbo på stuprännan tvärs emot där jag satt.
Så nu kommer jag inte våga öppna köksfönstret förrän i höst eller när nu duvor får ungar och ger sig av.. Det kommer bli en svettig sommar.



Och apropå svett och sommar, så när jag unnade mig en paus nu vid 20 för att lägga mig på soffan och kolla på Sofias änglar har denna sol snurrat sig så att den som stört och bländat mig heeela dagen när jag suttit i köket nu istället bländande mig i vardagsrummet...
Åh du härliga vår - välkommen!


Recept till bajs-Elin!

Jag blev så otroligt kränkt häromdagen då Elin (min ömma syster.....) plötsligt släppte bomben att "den mat jag lägger upp här på bloggen ser rent av oaptitlig ut och att INGEN förutom jag lär tycka det ser gott ut".... Tack för den. Nu vet jag iallafall någon som aldrig mer kommer bli bjuden på middag hos mig!!
Och det behöver faktiskt inte vara massvis med äckliga grönsaker i mat för att det ska bli aptitligt utan jag trollar fram de mest enastående smakerna med mina skumma kombinationer istället... Så det så!


Så pga detta tillägnar jag dagens lunchrecept till henne. För det är så nära hon någonsin kommer en måltid med mig!

Det här behöver du:
Kycklingfilé
Matlagningsgrädde
Vatten
En halv buljongtärning - valfri smak
En skvätt vin
En skvätt ketchup
Massor med kryddor!

Gör såhär:
Skär kycklingen och stek den. Häll i alla övriga ingredienser och låt puttra på låg värme ganska länge så att alla smaker "gifter sig".

KLART!
Servera gärna med ett par skivor nybakat surdegsbröd (som du precis innan sprungit ned och köpt på ett närliggande bageri pga att du var för lat för att gå hela vägen till Willys...) och smaklig måltid!



Mmmmmuuuums


Geografiskt bortgjord

Förut på tåget sa den ack så artige konduktören åt mig att platsen jag satt på (och vilken jag satt mig på pga att hela vagnen var tom förutom de två platserna bredvid varandra som jag och en dam hade) hade en bokad passagerare som skulle kliva på i Hässleholm.

Mitt svar till honom: "Men Hässleholm ligger bortanför Mjölby va?"
Varpå han skrattade till och meddelade mig om att så icke var fallet utan att Hässleholm var nästa stopp...

Hur skulle jag kunna veta att Hässleholm ligger i Skåne och inte i typ Östergötland?!

Men lite pinsamt var det och all den fejkade pondus jag fått i och med att jag åkte förstaklass gled snabbt av mig och jag kände mig en aning blåst!


Tågåk

Whä!
Jag vill inte hem.
Där väntar bara tentaplugg och tentaångest och gammal mat i kylskåpet.
Är tröttis och försöker samla kraft till att återgå till mina pluggpapper, men det känns alldeles för jobbigt och tungt...

Istället lyssnar jag på mäktig musik och glor ut genom fönstret som en maniac och våndas över mina IKEA-påsar under ögonen...

Gött ärreee!


Valbooooorg i Luuuuund

Guuuud vilken rolig Valborgsvistelse jag har haft här i Lund!!!

Har bland annat:
• solat i Stadsparken
• druckit ohyggliga mängder öl
• ätit väärldens godaste hamburgare med avokadokräm. Hör ni bara?!? Avokadokräm... Smaka på ordet (och önska att ni smakade på det irl). Så hiiiimla gott!
• blivit tagen för en norrlänning pga min dialekt........
• blivit tagen för en östgöte pga min dialekt.......
• fått höra att allt jag säger är ironiskt (speciellt då jag sagt att något var jätteroligt)
• haft Loa Falkmans son i knät (!)
• dansat loss på en gårdsfest till småtimmarna - utomhus!!
• stått i milskö till Challes pizzeria (lätt värt det!)
• träffat en massa härliga skåningar (fast mest stockholmare)
• haft Marseille-reunion
• varit på en klassisk korrefest på Malmö nation


Detta är ett axplock av det vi hunnit med dessa dagar. Kan inte komma på fler saker just nu, men åååååååh så roligt vi haft det!! (Ej ironiskt)


RSS 2.0