Kissing games

Har precis kollat på sista avsnittet från tredje säsongen av Gossip girl. Vilken boom!!!?!
Blev så förvånad och förtvivlad att jag inte kunde somna, utan hamnade istället på facebook där jag ramlade över en supersöt video där människor pussades. Blev då åter igen kärlekskrank.
För att göra någonting åt det satte jag en annan typ av kissing game i verket som jag brukade göra när jag var liten:
Tog ett glas vatten, satte mig på porslistronen för att ta en nattkiss och lekte att det var vattnet som rann rakt igenom mig.
Det funkade bra som cure, för jag började fnissa åt min töntighet och forna lekfullhet och känner nu att jag kan somna gott!
 
varsågoda för denna konstiga berättelse!

Godnatt! (oj. jag råkade få denna text stor pga något konstigt kortkommando....)


WHÄ!

Nu fick Mimmi (som fick agera min franska tolk) tag på Trolleybus och de hade inte hittat min kamera där! WHÄÄÄ!

Jag höll ändå hoppet uppe, men tyvärr!
Får dra ut på stan och köpa en ny helt enkelt!
Bara så trist att bli av med alla bilder.. För de från lördagsnatten var någonting utöver det vanliga.


Nu ska jag bege mig ut i kylan (det är bara 12 grader idag men känns som minusgrader i jämförelse med vad man är van vid...)
och möta upp Matilda och Sebbe för idag ska vi ta en tripp till grannstaden Aix en Provence!
Ska tydligen vara ett riktigt litet guldkorn så det ska bli kul!

heppåreee
 
 
(oh no, ännu ett failure... detta inlägg uppdaterades 13.38.... en minut för sent för eliiiiit!)

Falsk olycka

Har kollat på så många tragiska Gossip girl-avsnitt idag att jag blev nedstämd och fick för mig att mitt liv var lika miserabelt som deras.

Insåg nu precis hur patetiska mina egna tankar var och blev lycklig över mitt underbara liv igen!

Nu ska jag bara kolla på ett avsnitt till, och detta med inställningen: "hahaaaaaa, jag har det sååå mycket bättre och lättare än vad ni har det!!". Tror det kommer bli en mycket mer pleasant tittning hädan efter!


Puss och godnatt!

Det blir ingen bildkavalkad idag...

Hade gladeligen lagt upp bilder från den underbara utekvällen med alla mina fina flickor igår, men dessvärre lyckades jag bli av med min kamera igår så de bilderna kanske laddas upp av någon annan i något annat forum om jag har otur...

Håller dock alla tummar och tår jag har för att personalen på Trolleybus har hittat den och att den istället kommer tillbaka i min ägo. Det återstå att se imorgon när de öppnar för telefontid igen.

Håll tummarna ni också är ni rara!!!

GUD (ELLER FARMOR) HÖR BÖN!!

Idag är det riktig storm och väldigt ruggigt här i Marseille.
De mäter inte vind i m/s här utan i km/h...
och gissa hur mycket det ska blåsa idag!?!??!?!
 
100-130 km/h!!!!!!!! 
Heeeelt sinnessjukt!
 
Så jag håller mig inne idag tror jag... 
Ska mysa ned mig ordentligt i sängen/soffan och kolla på serier heela dagen!
Och som ett svar på mina böner, upptäckte jag ett paket i min brevlåda idag och där i låg det en 200 grams Marabou som min älskade farmor hade skickat till mig!!! iiiiiiiiiihhhh
 
Bättre tajming kunde det inte bli!
 
 

Ledig lördag inleder lov!!!!!!

Nu känns det som en välsignelse att vara ledig på en lördag!! Vilket ju egentligen borde vara standard.
Men nu börjar iallafall mitt lov ta form! och jag kunde inte längtat mera!!!! 
 
Igår var vi ute och käkade och drack gott på ett jätteroligt ställe i Cours Julien. Värsta musikrestaurangen med väggarna tapetserade med rolling stones, the strokes, blondie, david bowie, pink floyd et cetera.
Vi satt där och samtalade och tog några öl och märkte hur stämningen började förändras och snart var den mysiga restaurangkänslan förvandlad till ett party!
Vi satt uppe på en "balkong" och där nere hade folk skjutit ut sina stolar och börjat dansa.
Det övergick snart till, enligt min mening, sämre musik : den där "aj seitu pede..." som jag verkligen haatar och klöser mitt hår till i vanliga fall , gjorde sig ganska bra där inne när alla satt och åt och sjöng (skrek) med i låten och dansade sittande, måste jag erkänna.
 
Idag har jag sovit ända tills jag vaknat (!) och det känns som om det var evigheter sen!
Ska nu äta sen frulle och bege mig ut på stan för att träffa Matilda och Sebastian.
Ikväll blir det Trolleybus som vaaanligt. Underbar lördagssyssla!!
Först måste jag dock träffa en grupp och brainstorma lite inför all street marketing vi måste göra, men det mötet ska ske under intagande av vin så det räknar vi bort. Det gills inte som plugg!
 
 
Och på tisdag kommer mor och faaaar!!!
 
Ha en underbar lördag mina vänner!
 
 
 
 
Ungefär såhär lycklig känner jag mig för tillfället!
 
      
 
 
PUSS

Bölfrans

hahaha ohnoooo!
 
Bara för att jag youtubade fram Rasmus på Luffen-låten så blev jag kvar på Astrid Lindgren-låtar och ramlade snart över Ronja Rövardotter och den där superpampiga rövarlåten som jag började tjuta av i kyrkan en gång i somras(......)
Så nu sitter jag här med ståpäls och blinkar bort tårar.
 
VIll se Ronja Röverdotter nuuuu! 
Minns knappt vad den handlar om längre och det är ju katastrof!
 

Friiiii som en fågel

 
 
 
Nu har jag skickat in min mid-term exam!!!

Det draaaaaar! PLUS en vädjan

Satt och pluggade (!) och förvånades över hur kallt det var i min lägenhet. Satte på mig en tröja men kände fortfarande hur det drog över kalla brisar då och då.
Satt och huttade i ca 1 timme och upptäckte sedan tillslut att jag hade altandörren öppen.....

Den har alltså varit öppen hela dagen medan jag varit på univ och studerat... Tur att jag har sådana pålitliga grannar (och katter) som inte smyger sig in!


För övrigt känner jag mig som en riktig attention whore och fjortis idag = Jag har startat en Instagram för vårt grupparbete i Marketing communication där vi på fem veckor måste skamla ihop 500 likes på bilderna plus några hundra followers just på Instagram.... (good luck to us!)
och jag var därmed idag tvungen att gilla ALLAS bilder samt skriva tusentals hashtags under min uppladdade bild för att försöka få attention.

Så snälla rara vänner med Instagram!
Följ "Nemajperfume" och jag lovar att ni ska få en kram och en kaka när jag kommer hem till Sverige igen. Vi kommer för övrigt även posta roliga, egengjorda reklambilder och filmer där (filmerna hamnar dock på fejjan och Youtube, så där får ni också gärna följa oss när de har skapats...)

 

Vårt betyg i denna kurs vilar nämligen på hur många like:s vi lyckas skramla ihop...

 

Åter igen: "kvantitet före kvalitet"

 

Det mottot brukar jag ju i vanliga fall enbart följa när det gäller skor, men här i Marseille är det det enda mottot jag är tvungen att leva efter.


Första stinget av hemlängtan

 
 
Idag känner jag mig ynligare än någonsin.
Känner bara för att krypa ihop på mamma och pappas inglasade balkong med tända ljus och prata skit.
Fick ett infall och ringde nyss pappa, men det skulle jag inte gjort... för nu började jag känna en uns av hemlängtan!! ohnoooooo
Har inte gjort det någon gång tidigare, eftersom jag trots allt trivs hur bra som helst här nere,
men jag antar att det hänger ihop med det faktum att jag inte sovit många timmar i natt, plus att jag har total skrivkramp samtidigt som jag vet att jag är tvungen att skriva klart min hemtenta plus två andra grupparbeten plus att jag pratade med Matilda nyss och hon var nipprig och glad över att hennes efterlängtade pojkvän kommer till Marseille ikväll... men jag är såklart jätteglad för hennes skull (på riktigt!)
 
MEN, som tur är så är det bara en (1!!!) vecka kvar, och sen kommer mina älskade föräldrar hit och då är det även LOV!!!!! Kommer dock behöva jobba med de olika grupparbetena då också (såklart........) men inte alls så mycket som vi är tvungna att göra nu!
 
Det ska bli så sinnessjukt skönt att få vara lite ledig!!
Förhoppningsvis lyckas jag då vila upp mig och förvandlas till en ny, pigg och glad individ med någon form av livslust, så att ni här i framtiden ska slippa höra mitt förbannade klagande dag ut och dag in.
 
men just nu kan jag alltså inte göra någonting annat än att klaga.
Tyvärr! Förlåt!
 
Och när jag ändå håller på kan jag även delge att jag käkar banan i skrivande stund och känner smått av små alergiska tecken!?? KOM IGEEEEN!? Banan är ju den enda frukten jag kan äta sedan jag för några år sedan mysteriskt blev allergiskt mot i stort sett allting.... SKOJ!
 
 
 
åååh nu när jag kollade på bilden på mor och far så saknar jag örebro och stallbacken också!! 

DIE MF

Denna låt skulle jag nu vilja tillägna allt detta viiiiidriga och never ending plugg samt alla lärare vars enda uppgift verkar vara att plåga mig och bränna ut mig så mycket som möjligt... Kan även vara lite "småvitsig" och påstå att MF även kan stå för Marknadsföring...
Så, Die Marknadsföring, die Marknadsföring, die Marknadsföring DIE!!!!  
 
 
 
 
 

No more solkiga kläder!!

Har i ca 2-3 veckors tid frenetiskt kikat in i tvättstugan varje gång jag kommit hem från univ och därefter några fler gånger per kväll för att se om det är ledigt. Det har det dessvärre aldrig varit.
Svårigheten med att få tillgång till en tvättmaskin kaaaan bero på:
  • att det inte existerar något bokningssystem
  • att det enbart finns två maskiner, vilka broderligt och systerligt skall delas mellan alla personer som bor här på nedre botten i hela detta lägenhetskomplex = dvs skitmånga människor.
Likt hon den där extremt irriterande och jobbiga läkaren i Vanish-reklamen, "så gillar jag inte att gå omkring i solkiga kläder", men den senaste tiden har jag alltså varit så illa tvungen att göra det...
 
MEN nu var turen äntligen min!!!! Vinden har vänt!  Oh happy day!
Jag lyckades få till en tvätt igårkväll, men när jag sprungit iväg för att växla till mig mynt (för det kostar 2,80 euro per maskin och 1,80 per torktumling... skitdyrt!!!!) och glatt återvände till tvättstugan för att lägga i min andra maskin var den redan upptagen igen. . . . . . . .
Idag när jag var "ledig" var det första jag gjorde när jag vaknat upp ur min nattdvala att rusa iväg till tvättstugan, och då fann jag till min stora glädje att det fanns en ledig igen!
 
Så, nu kan jag ääntligen känna mig fräsch och osolkig igen!
Skön känsla, minsann!
 
...........
 
Nej, nu känner jag mig som en lögnare...
Jag måste erkänna att jag trots detta inte kan påstå att jag idag känt mig så värst fräsch...
Jag blev igår bjuden på egenmarinerade räkor och hemmagjort vitlökssmör av mina kära polska homiesar.
Idag perspirerar jag vitlök genom varenda por på kroppen och i och med att jag enbart varit hemma idag och inte haft smink på mig så har upptäckt att om jag gnuggar mig i ansiktet utsöndras en vitlöksstank från fejjan min!!!
Karlarna måste ha haft i en ofantlig mängd vitlök i den där maten?!  men gött vareee!!

Ljuspunkter i livet

Hade ju lektion och satt kvar på univ till ca 17-18 igår (lördag), så jag har varit mycket deprimerad över hur kort denna helg skulle bli.
Hade dock en alldeles underbart rolig utekväll igår, vilket var gårdagens stora ljuspunkt!
Och precis nyss kom det ytterligare en ljuspunkt såhär när söndagsångesten börja smyga sig på på riktigt:
Från att först ha haft tre gruppmöten inplanerade imorgon, ändrades det hela till att vi i alla grupper istället bara ska fixa allting online.
Detta betyder alltså att jag är "ledig" imorgon!!!!!
Har ju dock en hel del att plugga på, men jag slipper gå upp klockan 6 för att bege mig till skolan plus att jag hinner fokusera ordentligt på mid-term examen hemifrån istället!
 
LOVELY!!!
 
 
Detta ska jag fira med att kolla på kvällens avsnitt av Solsidan och mata mig själv med vindruvor direkt från klasen like a baws!

Tant Lena, till er tjänst!

Igår försökte jag spela "söt" och tog en bild på mig själv (dessutom på min västersida!!!).
Idag kollade jag på bilden och upptäckte till min stora förskräckelse att jag har fått fetaste rynkorna under ögonen!!!!
Jag har blivit gammal!!!
Skolan här tär verkligen på mig...
Kommer komma tillbaka till Sverige och se ut som en krum liten russingumma!
Min ansiktsform är dessutom skrämmande lik en ostbåge...
 
Titta och förfasas:
 

Ännu en bussberättelse


Igår morse var det sådär äckligt varmt på bussen igen.
Alla fönster var stängda, det var pressat med folk och noll syre.
Alla stod och viftade med tidningar framför fejjan för att få lite fläkt på sig.
Jag hade dock ingen tidning till hands.
Det resulterade i att jag blev glad när gubben bredvid mig stod och blåste kall
luft med sin näsa på mig!



Idag (lördag!!) har vi varit i skolan 8:30-16:00... Fick en mid-term exam uttdelad
och stannade kvar för att läsa det långa caset så man hade det gjort.
Vi satte/lade oss bekvämt nere på madrasser i The Hub, vilket såklart
resulterade i att jag somnade istället. Mimmi och Matilda var dock
duktiga och fick en hel del gjort,
meeeen inte slöa Lena inte. nej nej!

Men ni vet ju sedan tidigare att det där med att läsa inte är min
starka sida.

Det är ju värre än om jag skulle trycka i mig en hel karta
med sömnpiller....
Det blir uppriktigt spännande att se hur jag ska lyckas
ta mig igenom denna text...

Fransk modellkarriär nästa?

Skummaste grejen inträffade mig nyss!
 
Jag var på väg hem från univ och åkte uppför never ending rulltrappan från metron och kände plötsligt hur jag var iaktagen av en person bakom mig. Försökte dock tänka bort det och se oberörd ut.
När jag väl kom upp kom denna person (låt oss kalla personen för Hen, för jag kunde inte avgöra om denne var av kvinnligt eller manligt kön...) fram till mig och börjar tala på snabb franska. 
Jag stod där som ett fån och fick tillslut ur mig att jag inte förstod franska varpå hen då istället började prata engelska och förklarade att hen var fotograf och hade lagt märke till mig i rulltrappan. Hen frågade om jag ville modella för hen och frågade även om jag hade fem minuter över så hen kunde visa mig sina fotografier.
Artig som jag är sade jag att jag inte hade något speciellt för mig varpå hon plockade fram sin iPad fullproppad med bilder som jag fick bläddra igenom. Ganska snart uppdagades det att de kvinnor hen tidigare fotograferat var vulgära och lättklädda sådana och jag blev fullkomligt generad och även lite illa berörd.
När jag snällt kollat igenom alla bilder såg hen nog att jag var lite överrumplad och försäkrade mig om att jag fick bära hur mycket kläder jag ville om jag skulle gå med på att bli fotograferad.
 
Vi skulle uppenbarligen åt samma håll så vi följdes åt ända till min gata och hen berättade då varför hon fastnat för mitt utseende... Jag hade tydligen en "schizofren look" och såg snäll och väluppfostrad ut samtidigt som hen tyckte sig skymta en mer hård sida inom mig... Jag kan inte riktigt bestämma om jag tycker att denna schizofrena look låter som någonting positivt... 
Så jag tackade vänligt, men bestämt, nej till hens erbjudande med motiveringen att jag är blyg och inte gillar att bli fotograferad. Hen berättade även att bilderna inte användes till någonting publikt utan att det bara var för "eget bruk" vilket gjorde det hela ännu skummare 
 
 
Spännande minsann att bli studerad och utvald, meen jag känner inte direkt för att sitta på någon okänd hens vägg för resten av livet... 
 
 
 
Nu när jag kom inför dörren försökte jag dock locka fram denna scizofrena sida för att se om jag verkligen hade det inom mig. Redigerade den även litet för att få samma mystik över den som hen hade på sina fotografier... Nå, vad tror ni?
 

En dröm gick i uppfyllelse!!

I morse stoppade jag in 90 cent i en sådan där godis automat för att köpa en Twix till lilla Matilda som idag fyller år (Jag är väldigt generös, jag vet!). Twixen ramlade ner i luckan och när jag öppnade den så låg där twixen, men dessutom även en chipspåse som någon glömt att ta!!!!

Ända sedan jag var liten har jag drömt om att hitta någonting annat än min köpte produkt i en automat, och idag gick alltså den drömmen i uppfyllelse!

SWEET!

Frustration

Ska inte trötta ut er med utdraget pluggsnack, men vill bara meddela er om att Marketing du luxe-redovisningen idag gick bra!
Vi skulle ju göra ett event och vi genomförde en helt psyko ceremoni till våra utvalda Gudar aka Lyxprodukter.. Vi stod helt förstelnade framme vid tavlan formade som ett V, i ett kolsvart klassrum med enbart massvis med levande ljus lysandes och bar svarta ögonmasker. Hade även bakgrundmusik som var så läskig att nästan jag sket i brallan trots att jag redan hört den flera gånger under projektets gång. Dessutom fick publiken två och två gå fram och gå ned på knä framför vår sektledare och ta emot "konsumtionens välsignelse" och mottaga en goodie bag...
heheeee, det var kul!


Den andra redovisningen för dagen var dock mindre rolig. Det var samma lärare och det verkade som om han hunnit genomgå en total personlighetsförändring på den lilla rasten mellan kurserna...

Jag kan bara säga såsom såhär: att om en lärare i Sverige hade varit så arrogant, så fruktansvärt oförskämd och otrevligt så hade denne hen fått sparken samma dag!
Det var seriöst det sjukaste uppträdandet från en lärare evah! Han viftade med handen mot oss för att visa att han var ointresserad och ville att vi skulle byta slide innan vi pratat färdigt, han beskyllde i stort sett en tjej i min grupp för att vara en tråkig människa och sa till henne att "du kan inte skratta, kan du?"
och han sa till en annan som enbart argumenterade emot honom att: "ska du hålla på och bråka? Gör inte det är du snäll. Jag är för trött för att bråka just nu".

Dessutom ställer han helt orimliga krav på oss "bara för att vi är åtta stycken i gruppen"... Vi ska bland annat, på en månad, lyckas skrapa ihop 1500 views på youtube och få 1500 likes på Facebook för ett fejkföretag för en äcklig parfym... Good luck to us, säger jag bara!

Förlåt, nu blev det ganska långt och tjatigt ändå...
Men men. That's liiiiife.

Tyck synd om mig!!!!!

/ Ynklig ändock samtidigt väldigt förbannad tjej

Spiders on the bus

Har haft den värsta morgonen!!!
Stod på en överfull buss, tryckt mot en killes rygg och fick plötsligt syn någonting som rörde sig : Det kröp en fet och långbent spindel i håret på killen framför mig!!!!!
Jag började okontrollerat att stampa med fötterna och försökte göra allt som stod i min makt för att inte kolla på det krypande aset. Men det var omöjligt!
Samtidigt som det var så obehagligt kände jag att jag var tvungen att hålla kontroll på den så den inte kröp över till mig. 
Jag följde spindeln klättrade runt i håret på killen och såg sedan till min största förskräckelse att den spann en tråd och hasade sig ned längs kinden på honom - UTAN ATT HAN MÄRKTE NÅGONTING!!
Jag tog då tag i tråden och förde den bort från hans ansikte (även det utan att han märkte det).
Och jag trodde då att allting skulle vara frid och fröjd, men snart hittade den tillbaka sin väg upp och kom krypandes upp för hans rygg : dvs. ca 10-15 centimeter från mitt ansikte!!!
Vid den här tiden hade en tjej bredvid mig också fått syn på spindeln och vi grimascherade medlidande till varandra och kämpade emot paniken som vi såg växte i båda våras ögon.
Spindeln klättrade vidare och begav sig uppåt mot killens ansikte. Snart kröp den omkring i nacken och upp till kinden på honom, och han kände fortfarande ingenting!!!
Vid det här laget kände jag bara för att skrika rakt ut och när den sedan kröp vidare till axeln på honom kände jag att det var nog. Jag slog till den och ursäkta mig sedan till killen och förklarade att han hade en vidrig varelse krypandes på sig.
Här infann sig en känsla av lugn. Så som man känner i slutet av en skräckfilm när allting börjar lugna ner sig och man inser att huvudpersonen faktiskt kommer överleva.
Men denna känsla fick inte vara länge.
Jag hade nämligen inte dödat spindeln utan bara "klämt till den" lite och insåg snart att den alltså fortfarande kunde krypa omkring någonstans!!!
Det började genast krypa i hela mig och jag kliade mig än mer okontrollerat med fötterna upp på benen för att döda kräket OM det skulle befinna sig på mig.  Började även kallsvettas.
När vi sedan äntligen kom fram till slutstationen bokstavligt talat FLÖG jag ur bussen, kliade mig frenetiskt på benen och insåg att "krypandet" kom ifrån min långklänning som slingrat sig kring benen...
Trots det vandrade jag omtumlad till skolan med snurrande huvud och kände att jag var nära att svimma. Satte mig ned på en bänk en stund och lugnade ner mig och rusade sedan in till klassrummet.
 
Och nu är vi framme i presens.
UUUUSCHHHH. Känner mig helt konstig i kroppen fortfarande!
Vidrigt! var det.

Torka aldrig tårar utan handskar - Del II

Har nu även kollat på del två av serien och jag kan ärligt säga att jag inte minns om jag någonsin tjutit såhär mycket förut!? 
Det var så fasansfullt hjärtskärande att jag nästan kan gå så långt att säga att det var FÖR hemskt,
meeen så är jag ju innerst inne ett smyg-emo som ibland tycker det är skönt att få "gråta av sig lite", så till det ändamålet var detta perfekt! Även om jag skulle vilja, kommer det vara fysiskt omöjligt för min kropp att producera fler tårar nu på några år.
 
Men nej, jag står ändå fast vid min tidigare recension: 5 av 5 toasters - för någonting såhär äkta och humant och verkligt har jag aldrig någonsin förut skådat.
 
En stor eloge till allas vår älskade Jonas Gardell som åsamkat mig så många tårar genom åren!

Dagens felsägning

Pratade precis med min franska granne som inte kan ett ord engelska.
Jag tyckte det flöt på ganska bra och kände mig därför självsäker och varm i (franska)kläderna och bestämde mig därför för att också berätta lite saker istället för att bara svara: oui, non,  je sais, aaah d'accord! och je ne comprends pas på allting han frågade.
Berättade därför att jag brukade sova hos min kompis i stan då vi är ute för att jag inte vill gå hem själv... (TRODDE JAG, JA!!!)
Det blev lite oförklarligt konstig stämning och han frågade några frågor som jag trodde jag svarade "rätt" på,
men så visade sig efter en stund att han hade uppfattat det som att jag berättade att jag var lesbisk, inte gillade killar och istället hade en flickvän.
 
Tänka sig så fel det kan bli med dessa språkbarriärer, minsann!

Torka aldrig tårar utan handskar

Har nu äntligen fått tid till att kolla på första avsnittet av Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar.
Har hört så mycket bra om den och jag kan bara hålla med om allting!
En riktig Lena-serie. Rolig samtidigt som den är så fruktansvärt tragisk och sorglig att man går sönder. 
 
5 av 5 toasters!

MUSE-afton

MMMMMH Lovely!
 
Har nu haft en väldigt produktiv afton och känner mig faktiskt stolt över mig själv. Har gjort klart allting till Marketing communication-kursen. (Vi är nu uppe i 110 Power point-slides!!!! GO GROUP! We are almost there!) Den skrivna delen är dock bara 25 sidor än så länge men det är typ inga som klippt in sina delar än, så vi kommer nog hamna på 50-60ish sidor där också... Helt galet egentligen. Nästan lika stort som vår C-uppsats. Men det sjukaste är ändå power pointen. Det förväntas att vi ska ha 150(!) slides och vi har enbart 20 minuters redovisning?!  Det går ju inte ihop för 5 öre!?  MEEEN Kvantitet framför kvalitet verkar vara lärarens motto så det är väl bara att spela med i hans konstiga lek...
 
 
MEN. Nu får det vara nog med pluggsnack för idag. Jag beklagar att det enbart handlar om det här i bloggen just nu, men jag lever, andas, tänker, drömmer (mardrömmar) och pratar plugg för tillfället så jag har tyvärr inte så mycket annat att delge...
 
 
MEN igen. Någonting annat att dela med mig av har jag ju faktiskt:
Har nu under hela kvällen lyssnat på både The Killers och Muse nya album flera gånger om.... MMMHMHM, SÅ BRA!
 
Måste dock skamset erkänna att jag faktiskt tycker att Muse album är mycket starkare är The Killers än så länge, meen man måste ju lyssna in sig på hela albumet i några dagars tid för att riktigt uppfatta musiken.
 
Här är iallafall mina fabbosar av Muse:
Lyssna och njuuuuut!
 
 
Denna första har en väldigt powerful refräng (och vers) och börjar soft - perfekt mix enligt mig! Den låter dessutom axakt som gamla, hederliga Muse from Origin of symmetry-skivan <3


Denna börjar också soft och förvandlas sedan till världens skönaste och tyngsta dubsteplåt!!


Och denna är också väldigt soft rakt igenom och har en given plats i min mysplaylist.
 
PUSS

Direktblogg från klassrummet del II

Vilken tuuuur att jag gick på denna föreläsning.
Annars hade jag ju aldrig vetat vad som är viktigt att tänka på under business travels... Detta var verkligen mina bäst 1,5 spenderade timmar i mitt liv hittills!
Visste ni exempelvis att man måste ha med sig ett bankkort??!
Och visste ni att det är viktigt att man sover och äter, även om man är utomlands?
Eller visste ni att det ibland kan vara svårt att sova första natten på ett hotellrum för att man kan vara lite nervös pga att det inte är ens egen säng?!?!!?
Andra viktiga saker att tänka på är: drick inte så mycket öl på kvällen för då kan du vara trött dagen efter. Det är dessutom viktigt att i förväg kolla upp så det är inte är kriser eller krig i landet man ska resa till!

Men nu summerade läraren det hela och meddelade oss att the most important thing is:
"You have to sleep and to know your own rythm".

Tänk på det, kära vänner!!

Jag dör (på riktigt)

WHÄÄÄÄÄÄ. Känner bara för att lägga mig ner på golvet som en äcklig, trotsig snorunge och tjuta och sparka med benen.
Tror dock inte att alla skolarbeten skulle bli gjorda för det, så det är väl lika bra att jag samlar mig och struntar i att trotsa. Det är ju dessutom väldigt dammigt på mitt golv så det vore bara ofräscht.

MEN. Skönt vore det att få ut sig allting. Känns som om jag ska explodera snart. Skulle också kunna tänka mig att skrika, riktigt VRÅLA, rakt ut. Eller kanske slå någon? Nej, det är kanske att gå över gränsen? eller? Någonting bara för att få utlopp för all frustration och stress som bara mullrar inom mig...

Detta måste nog vara en av de värsta dagarna i mitt liv so far.
Råkade dessutom trycka något snabbkommando förut så att Wordpad (som jag måste skriva alla arbeten i eftersom mitt Word slutade fungera förra veckan...........) stängdes och allt mitt jobb som jag gjort ikväll försvann.... don't you just love when that happens!?


AAAAAAAH!!!!!!!!!!!! döda mig långsamt!!

Jag. Dör.

Har pluggat tills nu...
Lade mig och laddade ett gäng av mina "best of mysplaylist" tagna från hjärnan och alltså inte från den riktiga listan.
I min jakt efter perfektion fann jag det =
Mumford and sons - Unfinished business!!!!!!!
Alltså Unfinished business som är gjord av White lies!!!! Det kan ju seriöst vara den bästa låt som någonsin gjorts, och nu har alltså mumford gjort en cover på den.

Det är ju för bra för att vara sant.
Jag har nog dött och hamnat i himmelriket!!

I wish you were with meeeee, Molgan!

Är helt uppe i varv nu. Lugnar ner mig med The Killers nya album och leeeen yoghurt (mammas tips som fungerar mot allt!)
Har denna afton skrivit klart min del till ett av de många arbetena, vilket känns sköönt!
Hade dock hoppats jag skulle hinna med en del till, men jag fick en hemsk insikt : Jag arbetar förfärligt långsamt!!
Det var väldigt mycket research arbete som behövdes för att jag skulle kunna skriva det jag skrev, men ändå tog det nog lite för lång tid än vad som borde vara befogat... Ändå hade jag 100% fokus och facebookade inte ens under tiden(!)
 
Känner mig obefogat kärlekskrank också. Lyssnar på Here with me och tänker på en imaginary Molgan... 
Borde nog ta in på psyket... Undra om det finns något här i mina ghettokvarter!?
Måste kolla upp det på Page jeunes omedelbums för säkerthets skull!
 
 
 
(parantes!  Blev helt förvirrad nu. Låten på grooveshark och den på youtube går inte i samma tonart!?   Synd, för den är bättre på grooveshark...Men lyssna och njut i alla fall!)

There's a lot of things to do before you die...

Vi har så mycket att göra på univ att jag inte ens vet var jag ska börja. 
Jag står för tillfället på bussen där jag ändå inte har något internet och förbereder detta inlägg. Annars hade jag aldrig haft tid att uppdatera. 

Jag ber i förväg om ursäkt för allt beklagande men jag bara kände att jag var tvungen att delge mitt vidriga livsöde vilket kanske också kan förklara varför jag är så dålig på att höra av mig till alla er där hemma...

Let's make a list:
• Nästa onsdag har vi en jättestor presentation på Markering du Luxe-kursen. Vi ska anordna ett lyxigt event, fixa sponsorer, fixa en mystisk surrounding med musik, ljus, mörkläggning, inbjudningskort, masker och allt som hör det till. Under detta event ska vi visa en flashig presentation (helst något filmliknande istället är powerpoint men något sådant program är det ingen av oss som har). Dessutom ska vi lämna in en rapport där vi presenterar en massa tops and flops gällande lyxiga launches plus en business plan och allt vad det var för lyxprodukten som eventet kretsar kring. 
• I Markering Communication ska vi också nästa onsdag redovisa en powerpoint med minst 100 slides där vi grundligt går in på temat buzz marketing och visar massvis med exempel för lyckade sådana, misslyckade, sådana gjorda av kändisar, sådana som förekommit i tv-serier, i sociala medier samt en avdelning där vi analyserar Instagram och dess framfart, dess samarbete med Facebook samt motsvarigheten till instagram som Google har ett samarbete med. Del två här är att hitta på en "avatar" till ett parfymmärke som heter Nejma och först förklara, analysera och kritisera deras nuvarande marketing strategy. Därefter ska vi hitta på en egen, ny strategi och göra en detaljerad markering och developmemt plan samt komma upp med realistiska mål, buzz marketing- och street marketing-strategier och liknande som vi sedan ska genomföra och marknadsföra så vi kan skapa oss 500ish likes och followers och liknande på samtliga sociala medier som existerar. Utöver detta ska det även här in en rapport på alla dessa planer och all inhämtad information. 
• På International marketing cases har vi ett grupparbete tills på fredag där vi ska planlägga hela fashion industrin i Frankrike och Italien. Därefter ska vi göra en grundlig analys av dessa och komma på en development strategy och en fullständig finansiell plan över alla kostnader som man kan tänkas ha i modebranchen. (denna uppgift blev vi tilldelade igår...)
• I denna kurs fick vi idag även ett individuellt arbete där vi ska leta reda på några misslyckade marknadsföringsstrategier och analysera varför de gick fel. Detta är tills på söndag
• i European and International marketing tror jag att vi har en redovisning imorgon bitti. Blandar dock ihop denna kurs med alla andra så minns inte vad det handlar om. 
• I Business strategy ska vi tills nästa tisdag göra en Scenario plan för vilka scenarion som kan inträffa för en massa olika SBU:s som vi jobbar med i ett case. 

Och imorgon har jag föreläsningar 8.30-20.30 så då kan inget att dessa arbeten bli gjorda.

Det är ju så tråkigt, för egentligen är alla mina kurser och uppgifter väldigt intressanta men bara för att det är så förbannat mycket av allting finns det inte timmar nog på dygnet att göra någon av uppgifterna helhjärtat och ordentligt. 

Idag har jag dessutom inte ens haft tid att äta lunch utan har bara ätit muffins och en Snickers så jag känner mig helt svimfärdig i den 27-gradiga värmen som vi idag välsignats med!(!!!!!!)

Och som grädden på moset så kommer Elin och Anders till Marseille ikväll och stannar tills på lördag. Har ingen aning om hur jag ens ska hinna träffa dem men det kommer nog tyvärr inte bli förrän på torsdag då jag är tvungen att skolka från en lektion för att hinna umgås med dem över huvud taget. 

I just love my life!

/Sönderstressade muntergöken Lena

Attention whore

That's me!


Både igår och idag då jag äntrat min lokala matvarubutik har larmet tjutit, alltså både när jag gått in och när jag gått ut.
Vakterna som alltid står vid dörrarna har därför samtliga gånger barskt bett om att få kolla i mina väskor, men när de väl gör det är de too much gentlemen to gräva ordentligt, så jag har bara fått gått förbi, trots det frenetiska tjutandet.
Jag hade alltså kunnat sno hur mycket grejer som helst, men tur är väl att jag är en sådan laglydig medborgare att jag inte gör det! Annars hade jag kanske hamnat i en Lois i Family guy-situation och förvandlats till värsta kleptomanen...


Quelle horreur!!

The cure for greed

The Cure for Greed - The making of from Diddo on Vimeo.

Läser en Marketing du Luxe-klass. Förutom att det är den mest krävande kursen i världshistoiren så gör den kaos med min hjärna.
Jag som älskar loppisfynd och billighetsaffärer har inte mycket att säga till om här alltså... Måste även hålla tyst om dessa intressen. Om våran snobb till lärare skulle få reda på det skulle han nog se ned på mig ännu mer än han redan gör på alla studenter...
Det är dock intressant att hänga på Luxurylaunches.com där man kan hitta de sjukaste lyxlanseringarna.
 
Denna slår allting med hästlängder:
En 24karats spruta med en tillhörande "sörja" gjord av nedmalda dollarsedlar som man ska injicera i blodet för att "cure the greed". Helt sinnessjukt!   Ändock ganska fränt... 
Pris: $10.000

Det blev en dag på stranden... 5 oktober (!) plus annat

Bonsoir!
 
I fredags efter franskalektionen åkte jag och Matilda till stranden. Inga konstigheter alls. Det är bara så man gör här i Marseille i oktober... inget speciellt egentligen.... (heheheheeee)
Där mötte vi även upp en hurtig Mimmi som promenerat dit, och vi låg och solade och käkade croissanter.
Vår trevliga stund avbröts dock abrupt av att vi blev sexuellt trakasserade av en gubbe....
Han kom fram och frågade om vi kunde ta kort på honom med hans phony och snäll som jag är så ställer jag upp.
Likaså gjorde han. Han ställde upp sig på huk i sina små, fladdriga badbyxor och precis när jag tar kortet drar han fram hela sitt "paket" och tar ett ordentligt grepp kring det. Jag blir rädd, förnärmad, äcklad och arg och kastar telefonen på honom varpå vi sedan snabbt rafsar ihop våra grejer och småspringer iväg till en annan närliggande strand medan han ropar merciiiiiii efter oss... Fruktansvärt obehangligt alltså! Känner mig fortfarande illa till mods när jag tänker på det.. usch usch usch!
 
Hur som helst så gjorde vi därefter allt vi kunde för att förtränga den incidenten och käkade senare crêpes på en uteservering där på stranden. Mycket mysigt, må jag säga!
 
Därefter åkte vi hemåt och svirade om för Melting Hotel Party som Benjamin anordnade (del två av melting boat party typ, reds. anm.). Det var skooooj! och det hölls på det hotellet som Elin och Anders ska bo på när de kommer hit på tisdag(!!!!!!!!!!!!!) (längtar!)
Och igår var vi också ute, denna gång på allas vår älskade Trolleybus där de dagen till ära spelade väldigt bra musik! Och mycket svenskt!! Abba (på begäran av oss...), Avicii och Lykke li. I follow rivers kommer förövrigt också bli en av mina Marseillelåtar - MMMH Så bra!
Träffade dessutom några svennar på klubben som var här och semestrade ända tills i december. Kul det med!
 
I skrivande stund är jag helt hjärndöd pga att jag fick för mycket sömn i natt... Vaknade 16:00. hehehee
Men somnade i och för sig sent, men ändå!
 
Har även nu kollat på den nervkittlande fotbollsmatchen mellan Marseille och PSG. Zlatan imponerande ju som vanligt, men det är tydligen ingenting man får tala ögt om här för det var inte så värst uppskattat att skicka Zlatan is kiiiing! till en marseillan... (heheheee igen!)
 
Neheeee. Här blir inga barn gjorda! och jag är totalt oinspirerad så detta inlägg blev fruktansvärt tråkigt och ogenomtänkt, meeeen skit samma. Det får ni leva med. Jag är dessutom hungrig, så jag får skylla på det!
 
heppåre.
Här kommer lite bilder och bästa remixen på I follow riverssss:
 





 










 




 

Älskar Facebookbuggen!!!

Som nog de flesta upptäckt så är ju alla private messages från 2008-2010 synliga på ens wall pga någon underlig bugg på fejjan.
Många är fly förbannade och upprörda över detta, men jag känner bara en glädje inför det hela.
Har nu suttit och kollat igenom alla mina gamla meddelanden och blev därmed väldigt nostalgisk och lycklig vid flertalet tillfällen samtidigt som jag skrattade högt för mig själv cirka hela tiden!
Hittade även det allra första meddelandet jag fick efter att jag joinat facebook i november 2007, detta var från allas vår älskade Dallie! Du är allt bra rolig du!
 
Ganska roligt även att man "inte fattade något av Facebook" i början! Det är ju så fasligt krångligt alltså...
 
 

Ovälkommet kvällsbesök

Satt på tjotta och uträttade min kvällskiss då jag plötsligt såg någonting litet röra sig ute i hallen (ja, jag hade dörren öppen) varpå jag skrek högt och gällt.
Avslutade min syssla snabbt och smög sedan med osäkra steg ut i hallen och fann där en ENORM skalbagge/dylikt springades bland mina skor.
Jag tog upp en av dessa skor och mosade äcklet med. 
Tog (såklart) kort på den och spolade sedan ner den i avloppet där den hör hemma.
 
Jag har nu tappat räkningen över hur många kryp jag dödat under min Marseilletid. Avslutade livet för ett annat vider igår hemma hos Matilda och har gjort det måånga gånger förr här hemma.
Nog för att jag gillar sällskap, men om det enbart är i form av sådana här vidriga varelser så kan det kvitta!!
 
Det kryper nu i hela kroppen på mig och jag funderar på att sova med lampan tänd.
Tänk hur många av de dödade offrens kompisar som nu vill hämnas på mig!!!!!??
 
En kompis som hade kvällslektion blev för övrigt nästintill rammad av ett vildsvin i afton vid skolan...
Då hade jag skitit ned mig på riktigt!
 

I ärlighetens namn

Min polska granne kom förbi och hälsade på för ett tag sedan.
Han knackade som vanligt på dörren helt frenetiskt och när jag öppnade lyste han mig i ögonen med en ficklampa han har på nyckelknippan, precis som vanligt!
Han var även exakt lika brutalt ärlig som vanligt.
Det första han säger när han kliver in för dörren är:
- OOOH you look like a grandmother! What is that sweater!?!
och syftade på min kabelstickade tröja...

Han har även hunnit kommentera det faktum att jag har en plasttand och att jag är äcklig eftersom jag aldrig städar min lägenhet... Meeen, sådan är jag och det står jag för!

Han är allt bra rolig han!

Two nights in Paris (!)

Sååå, nu har jag äntligen tid att uppdatera eder alla om min oförglömliga helg i underbara Paris!
 
Fredag: Matilda och jag anlände 18ish till Gare de Lyon (konstigt namn på en tågstation i Paris...?) och ställde oss i en taxikö tillsammans med en massa chica fransyskor och fransmän. Fick en taxi och lyckades förklara för chauffören vart vårt hotell låg och susade därefter längs med gator kantade av vackra hus och mysiga uteserveringar tills vi kom fram till hotellet. Det hade ett perfekt läge, men var kanske inte det fräschaste stället en människa skådat... Vi var dock mycket nöjda trots brännmärken från cigaretter på lakanen och en funky lukt i rummet. 
Där svirade vi om till middagsoutfits och begav oss ut på stan för att joina Mimmi och hennes Parisvänner på en bar. Tog ett glas rött, satt i ett supermysigt litet prång till uteservering och bara njööööt!
Hade sedan bord på en väldigt fin thailänsk restaurang vid 22 och i väntan på bordet satte vi oss på en annan bar och sög i oss mojitos.  Maten på resturangen var delikat (och jag kunde utan tvivelaktigheter beställa en röd curry och cocosmjölks kyckling helt utan grönsaker!) MUMS! För att inte ta ut oss helt begav vi oss relativt tidigt tillbaka till hotellen för att få en god natts sömn så vi skulle vara redo för lördagens bravader. Den goda nattsömnen försköts dock något då vi efter att ha tittat på franskdubbade Sex and the city-avsnitt hölls vakna av glatt sjungande homogays (P3-Henrik Torehammar-uttryck) i lägenheten bredvid. Det var dock härligt och jag somnade tillslut med ett leende på läpparna.
 
Lördag: Vaknade upp tätt intill Matilda och gick upp, piffade till oss och begav oss ut till en bar bredvid hotellet där vi intog en espresso och en croissant i sällskap med en trevligt, äldre fransk herre som fashinerades av vårt språk men dessvärre trodde vi var danskar... vandrade sedan Rue de Temple ned för att möta upp de andra på Hotell de ville och stora shoppinggatorna. Vägen dit var dock minst lika bra och vi shoppade loss i var och varannan liten butik (bland annat American Apparel!). 
Mötte sedan upp de andra och strosade vidare bland alla fina affärer. Hittade VÄRLDENS HÄFTIGASTE VINTAGE STORES vilka gjorde mig varm ända in i själen!!! I en av dessa affärer köpte jag en rar liten handväska och i en annan höll jag i ett par äkta vintage Louboutin-pumps samt en Chanel-blus som var likt en dröm!!!!!! Båda dessa kostade dock flertalet tusen kronor vilket tyvärr medförde att jag fick nöja mig med att hålla i och klappa på dem... 
Återvände vid 16-17tiden till hotellet igen för ytterligare upppiffning inför kvällen.
Då träffades vi återigen, 18 glada människor från Europas alla hörn, på en jättemysig restaurang för att fira lilla Mimmi som fyllde 25 bast. Det var huuur trevligt som helst och alla rätter var deliciösa (Särskilt melon- och feta salladen som jag tog till förrätt!!!). Efter några timmars ätande gick vi i samlad trupp till ett "hippt" uteställe där vi fick komma in tack vare att vi var blonda och av det kvinnliga könet (killarna fick enbart komma in eftersom det fick komma in en kille med tre tjejer... rättvist samhälle?). Där inne var det dock väldigt roligt och de bytte DJ varannan timme vilket gjorde att musiken varierade under kvällen. Där konsumerades det drinkar och coronas i mängder och mitt i detta rus och i denna underbara stämning brakade M83- midnight city igång och jag trodde jag skulle svimma av glädje och kärlek till livet. Det kommer definitivt vara min Frankrike-låt.
Den förknippas med de allra bästa stunderna jag haft här och har även en tendens att själv dyka upp under dessa stunder!
När morgonen började smyga sig på började vi vår hemresa till hotellet, vilket visade sig vara mycket svårare än vi trott. Jag förstår inte?! I alla filmer är det ju bara att springa ut i väggrenen, vifta med sina välmanikyrerade fingrar och få en taxi...? Vi kom dock hem tillslut och slockade så fort våra tunga huvuden nuddade kudden.
 
Söndag: Utcheckning vid 12 och trötta, men ändå relativt alerta och shoppingsugna kånkade jag och Matilda oss ut på stan igen med våra tunga weekendväskor.  Käkade lyxpizza till frulle och satt och njöt i solen på uteserveringen en lång stund. Fann sedan till vår största glädje ännu en second hand-affär. Och denna var någonting utöver det vanliga, kan jag säga er gott folk! Uj uj uuuuj!
Där betalade man kläderna efter kilopris vilket gjorde att jag fick mitt fynd för ca 230 kronor.
Och gissa vad det var för något!??! SÅÅ fränt: en äkta armyjacka från franska (?) militären med något namn och krafsklotter inskrivna inuti bröstfickan! Iih, jag blir återigen helt nipprig när jag tänker på det. Det är så häftigt att fundera över vad det är för slags person som haft ens kläder innan en själv!!
Hur som helst så bidrog våra alldeles för tunga väskor och påsar till att vi satte oss på stationen och väntade i solen i nästan två timmar tills tåget kom.     Nöjda men otroligt trötta satte vi oss ned och färdades blixtsnabbt tillbaka till Marseille igen.
 
Detta är en helg jag kommer minnas tillbaka till hela mitt liv. Så fullkomligt underbar på alla sätt och vis!  Tack alla mina fina, kära, nyblivna vänner för sällskapet!
 
Bildkavalkad:
 




 




 









 


 

Önskar jag kunde befinna mig på två ställen samtidigt

För om så var fallet hade jag inte varit i Paris och missat en helt gryyyym festival (Marsatac) som gick av stapeln här i Marseille i helgen.
Flux Pavillon var där!!!!!!
OCH blev även tipsad om detta klipp och dog lite smått av det.
 
Alla mina fina, dansanta Satin-flickor där hemma i Sverige, TITTA PÅ DETTA! Det är craaazyyyy!
 
 

I love fatboys

Kom till univ imorse, lyckligt ovetande om att vi hade grupparbete idag kl 17.00...
Slutade 12 och måste alltså fördriva tiden här ensam tills vi ska träffas. Alla andra har lektioner.
Det går dock ingen nöd på mig för jag har hittat mitt absoluta favoritställe här på universitetet.
På "the Hub" typ som ett väldigt modernt bibliotek finns det ett stort rum med mysbelysning där de enda möblerna är sådana där Fatboys (stora saccosäckar). Så här ligger jag nu och slösurfar efter exlusiva sociala nätverk till ett skolarbete. Heeelt okej, må jag säga!
 
Jag "rävsover" ur charmigt grodperspektiv
 
 
Rapporterar om Paris ikväll!  Tänker nog ta en sådan där superarrangerad bild av allting jag shoppat!
Håll ut, det kommer!

RSS 2.0