Bilmusik när den är som bäst

Imorse då jag åkte till jobbet bläddrade jag i farten fram en slumpmässigt utvald skiva vilken visade sig vara Placebos senaste. Hade helt glömt bort dem och skäms nu i efterhand för det.
De gör ju riiiktigt bra bilmusik azzå!
 
Återupptäckte en gammal bortglömd fabbo: Bright lights.
Den har en smått cheesy text men ändå bra. Och poppig!!
 
No one can take it away from me,
And no one can tear it apart.
'Cause a heart that hurts, is a heart that works
 
 
 
 
Nu sitter jag och Sanna i hennes soffa och planerar Putte i parken för fulla muggar. Mmmjjjjiiipppp!

"Köjevär"

Lärde mig precis ett nytt ord av en kund.
Det är tydligen så kallat "köjevär" ute idag.
Efter en stunds betänketid förstod jag att han menade att det var koja-väder, dvs väder i vilket det lämpar sig bäst att bara sitta hemma i kojan (hemmet) för att slippa undan regnet.

En midsommarnattsdröm

Jag har haft en helt underbar helg.
Har spenderat dem med de bästa som finns i mitt liv.

En fin och mysig midsommar med mina älskade Milla, Sanna och Becka.
En midsommardag med hela min familj och vänner.
En skön och lugn söndag med min bästa Annica.

Jag har det bra jag!

PUSS

Jag ÄR Ally McBeal

Har spenderat varje natt denna vecka hos söta Sanna i hennes absolut underbart sköna säng. De senaste dagarna har vi avslutat kvällen med att kolla på Ally McBeal från allra första avsnittet.
Och jag har nu insett att jag ÄR Ally McBeal. Alla de problem och bekymmer hon stött på i dessa 5-6 avsnitt vi sett är problem och bekymmer som även jag stött på under mitt långa 22åriga, och ibland småproblematiska liv.
Hon och jag tänker på exakt samma sätt och beter oss ofta exakt likadant. Lite skrämmande i och med att många ser henne som ett känslomässigt vrak, men ändå så inser alla att hon inte är det utan att hon bara är en väldigt känslomässig tankemänniska.

Detta var kvällens apiffany.
Tack för mig och godnatt!

Längtar som en tok tills morgondagen som ska spenderas i sommarvärmen i en sommarstuga med några av mina allra finaste vänner. Puss på det! <3

STRESSSS

Igår stressade jag och Sanna halvt ihjäl oss.
Jag jobbade till 16. Åkte till Sanna och hängde en stund för att sedan hoppa in i bilen, sjunga ikapp med  Chris Martin och åka till Örebro.
Väl där sprang vi upp i min lägenhet där jag slängde av mig den varma bankklädseln och kröp i en långklänning istället. Bokstavsligt talat sprang ner igen och gick till Järntorget där vi stämt träff med Becka och Mikaela. Klockan var nu 17:35. Elin ärade oss dessutom av en ren slump med sin närvaro och vi satt i gräset vid slottet och catchade upp en snabbis efter att ha stått i kö på Rosalies Deli i tusen år. Sedan var klockan plötsligt 18:30 och det blev bråttom igen och jag och Sanna sprang åter upp till min lägenhet där jag hetspackade en väska med jobbkläder, midsommarkläder, eftermiddagskläder, badkläder.... en hel del kläder med andra ord. Jag ska nämigen vara i Laxåtrakten i ett tag framöver nu så jag behövde variation i min klädsel!
Vid 19-tiden sprang vi ner till bilen igen och rejsade iväg till Citygross (körde fel först... hamnade typ i Hjärsta eller något!)
Väl där upptäckte till vår största förskräckelse vi att Systemet var stängt så vi fick enbart avverka mataffären. Vandrade runt där inne som yra höns och lastade på oss midsommarmat och göttgött för drygt 950 riksdaler... (heheeee) och rusade därefter till bilen igen och gasade tillbaka mot Laxå vid 20:15-tiden.
Ringde Grindstugan och beställde pizza i höjd med Vretstorp, kl 20:27, kom till Laxå och hämtade de underbara pizzorna, parkerade bilen utanför Sanna, sprang upp för trapporna och in i vardagsrummet, satte på TVn och upptäckte att vi enbart var 2 minuter för sena till Sverige-matchen som började 20:45!!!! *PUH*
 
 

 
För övrigt kan jag bjuda på några bilder från bankens första dagar:
 
Hoppas denna peng användes till det ändamål det var tänkt, innan den kom i vår ägo.
 
Gårdagens gofika
 
Jag står med som "en i gänget" på Handelsbankens hemsida!!!! *stolt*

First day at work

Ligger nu i Sannas soffa efter första jobbdagen och ett trevligt besök i Hova. 
Denna första dag kunde inte startat bättre. Jag kan ärligt säga att Finnerödjas kunder är de trevligaste i Sverige!
Första kunden som kom in sken upp innan han ens kommit in genom dörren och utropade: "nej men välkommen tillbaka!! Är allt bra? Vad kul att du är här igen!"

Fick dessutom komplimanger av en herre för mina "fräsiga ringar" och av en dam för mitt "gulliga halsband"!

Blir helt varm i kroppen!!

Detta kommer bli en fin sommar, känner jag!

MUUUA

Har varit riktigt girlygirly idag och beställt MASSVIS med smink från Makeup Academy. Beställde totalt 21 produkter. Läppstift, ögonskuggor, ögonbrynspennor, rouger och nagellack i mängder och allting gick på 390:- inklusive frakt från Storbritannien. SWEEET!


Längtar som en fjant tills paketet kommer. Mihihihihihih!

Kvällens citat

Milla till Linn: "Är det din cider som luktar?
Jag känner ibland att det kommer... typ... Offentlig toalett!"

Och offentlig toalett.. Precis så luktar det faktum att Sverige är ute nu. Aaarrrghhh!

Jag är hes och har halsbränna av alla högfrekventa skrik!

Shoppiiiing

Har drivit runt på stan en stund idag, drev verkligen bokstavligt talat runt eftersom vi av någon outgrundlig anledning var jättetrötta allihopa.

Tänkte nu visa vilken uuuurfin stickad tröja jag köpte men i och med att blogg.se-appen inte funkar (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) och att jag inte hittade Millas cam på datorn så fick jag skippa det. Snygg är det iallafall!
Och redan nu en given så kallad "fabbo" i sommar till bara ben. MHMHMHMHMMMM

Given för Putte i parken också för övrigt vilket jag längtar till mer och mer för var dag som går!

Nu ska vi ska en trip till statliga bolaget och sedan bege oss till Frati för att avnjuta deliciös mat!
Därefter blir det skrik och gråt (förhoppningsvis av glädje) till fotbolleeeennnnn!

Var tyvärr ute i sista stund och fick inte bord nååågonstans så vi får sitta hemma och skrika oss hesa istället, men det går ingen nöd på oss. Det blir nice det också!

Puss påre

When you try your best but you don't succeed...

Ibland träffar man varandra vid fel tidpunkt i livet.
Ibland får man det att fungera trots alla komplikationer.
Ibland får man det inte att fungera.
Det är tråkigt, ledsamt och synd, men jag har iallafall fått många fina minnen tillsammans med min Björn och gjort saker och träffat folk som jag aldrig hade gjort annars.

Nu ska jag snart bege mig av till älskade Milla i Göteborg för en riktigt efterlängtad helg och häng med henne och Linn. Det blir fint det!

<3



Halv åtta hos miiig

Nu har mina kära gäster lämnat mig efter en lyckad kombinerad halv åtta hos mig- och födelsedagsmiddag för lilla Annica som fyller i morgon.

Det var lika mysigt som alltid men trots att jag haft hela dagen på mig att fixa maten så hann jag inte klart innan de kom.. Hehehe

Vad som stod på menyn denna kväll var:
Huvudrätt:
Filé Olivièr-Martin (Martinibräserad fläskfilé i gräddig olivsky serverat med ugnsrostade rotgrönsaker.
Efterrätt:
Rêve de framboise (hallonpaj med ett täcke av vit choklad serverat med äkta vaniljglass)

Till detta ett smakrikt chardonnay och ett fruktig cider.


Men ja, mysigt och lyckat var det så ny blickar vi framåt tills Annicas halv åtta-afton någon gång i framtiden så vi får öppna de förseglade kuverten och kora en vinnare!




Everybody's changing and I don't feel the same


Far och fläng

Jag har strövat runt halva Örebro idag för att inhandla attiraljer till morgondagen. Gick i full powerwalk-utstyrsel till Öster för att köpa en liten ugnsform. Gick sedan, svettig som en gnu pga att vädret fullständigt slagit om under min pw, till systemet och inhandlade lite smått och gott.
Begav mig sedan hem och vände för att gå och storhandla på Willys. Imorgon ska jag ut igen för att fixa det sista...

Varför kanske ni undrar... Joo, för imorgon är det nämligen tid för Halv åtta hos mig!

Annica och Joel kommer till mig och jag hoppas VERKLIGEN att de ger mig höga poäng så mycket jag har ansträngt mig nu!!! (:@!!!!!!)

Ska bli mysigt dock!

(Blev för övrigt bjuden på middag hos Elin och Anders nu och sitter och myser i deras soffa nu. Ni ska ha tack!!)


Rapport efter slutsignal

Whäääää!!!!!


Rapport i halvlek

Stämningen är det ju inget fel på, inte heller ölen men Sveriges insats kan kanske diskuteras.

KOM IGEN NU SVERIGEEEEEE!

/övertaggad tjej


Sagan om potatisen som fick sitt eget liv

Det var en gång, för länge länge sedan, en flicka vid namn Lena som gick runt i livsmedelsbutiken och fick för sig att inhandla potatis.
Hon kom hem till sin boning och packade systematiskt upp matpåsarna och placerade påsen innehållande potatis i en av de nedersta lådorna i kylskåpet.

Där blev dessa små potatisar sedan liggandes. Flickan lyckades förtränga det faktum att hon hade köpt dem, antingen på grund av att hon var för lat för att laga ordentlig mat eller på grund av någon slags omedveten hälsoaspekt som innebar att hon undvek potatisarna för att de gör henne snuvig, nysig och kliig i halsen då de ska skalas.
Oberoende anledning förblev alltså potatispåsen orörd.

En regnruskig dag i juni gick det dock upp ett ljus för flickan och hon insåg att hon hade en påse med potatis i kylskåpet och kände genast en fruktansvärd craving efter dem. Hon stegade bestämt fram till kylskåpet, öppnade dörren, satte sig på huk för att nå ner till den nedre lådan vari hon nu mindes att hon lagt de små knölarna. Hon öppnade lådan och utstötte i samma sekund ett dämpat skrik. Hon möttes nämligen av en djungel av övergrodda potatisar i påsen som nu var fylld till bredden.

Flickan som är väldigt känslig för "utbuktningar" av alla dess slag (stora leverfläckar, vårtor på grodor, bulor på tecknad film etc.) blev väldigt skrämd och stött av dessa utväxter som helt explosionsartat och utan hennes vetskap levt sitt eget liv i hennes kylskåp.

Hon slog sig ned vid köksbordet ett slag för att samla sig och började sedan känna efter om någon av dessa till utseendet fasansfulla potatisar kunde ätas. Efter mycket klämmande och skärande fann hon till slut ett antal som skulle räcka för att göra henne mätt.

Hon tillagade dem och slängde resterande mellan hulkningarna som frammanades av dess groteska yttre.


Snipp snapp snut, så var sagan slut!


Why so serious!?!?

Begav mig i förmiddags till polisstationen för att fixa ett nytt pass efter att studievägledaren i Marseille upplyst mig om att mitt pass som jag skickat en kopia av till dem hade gått ut för några månader sedan (oops!)

Det verkade som att halva Örebros befolkning hade beslutat sig för att fixa pass just idag vilket innebar att det var lång kö. Jag satte mig därför ned på en bänk, avskärmad från omvärlden med mina hörlurar ipluggade och smålog åt omgivningen. Detta på grund av att jag kände av att en gubbe bredvid mig försökte söka kontakt med mig, vilket jag dock inte hann upptäcka förrän han istället började prata med en annan tjej där. Och vad glad jag är att han inte hann få min uppmärksamhet, för sooom han tjatade på denna stackars tjej!!
Han berättade om att han tagit kort till sitt körkort i Stockholm och fått betala 120 kronor för mycket, vilket han dock efter mycket om och men fick tillbaka. Han frågade henne tusen frågor om hur det gick till att fixa pass, fast passfixande inte ens var hennes ärende. Till slut kom en kompis till henne in och hon kunde snällt, men bestämt och förmodligen med en lättnad, lämna samtalet med denna gubbe och istället gå till henne.
Det är ju egentligen ganska sorgligt med sådana där personer som söker kontakt bara för att få prata, trots att de förmodligen vet svaren på alla frågor de ställer, men samtidigt så kände jag att jag inte var på kallpratarhumör, så jag är som sagt glad att jag slapp det idag!


När det väl var min tur blev jag placerad vid en korttagningsautomat som var riktad mot kön (i vilken alla stod och glodde på mig när jag skulle försöka vara allvarlig) vilket bidrog till att framtida passkontrollanter kommer kissa på sig av skratt så fort de får syn på mitt passfoto...  Jag hade en sådan där typisk "nervös-Lena-blick" och en smått spänd och skakande underläpp.


Jag kan ju inte ens kolla mig själv i spegeln rakt framifrån och med allvarlig min utan att blir nervös eller fnissig, så ni kan ju tänka er hur detta foto blev. Heheheee


Försökte ta en likadan i camen nu när jag kom hem, men trots att denna bild blev hideous så blev passfotot ca 5 ggr värre!



Men bortsett från detta nederlag så är jag glad, för i kväll kommer Sanna hit för att vi sedan ska bege oss till O'learys och kolla på Sverige-Ukraina - och om jag känner oss rätt så kommer vi snabbt gå in i supporter-mood och skrika och vråla som värsta huliganerna. Meeen det är ju kul! Hoppas vi får läktarplats, det är ju det ultimata!

Anjo

Tillbringar kvällen med Annica och Joel. Slog till på stort och körde ölspelet förut så nu är det paarty party!!!
Fick även reda på en rooollig och alldeles underbar sak idag (cliffhanger) så jag är lycklig!

Om ett tag ska vi ta våra glada rövar och placera dem på Stora Örebro för att fira livet!

Puss kram!
Jag tillönskar er en trevlig kväll!


Efterfeeeeeest eller icke

Klockan är nu 4.55 och jag, Mikaela och hennes broder ligger och snackar skit. Det är redan ljust igen och det kommer förmodligen vara svårt att somna!

Det var ändå en väldigt rolig kväll så jag är nööööjd!

Puss på mina flickor!


Fröken fräken

Blev, liksom familjen Andersson (Sunes sommar), trött på att vara blekast i kvarteret i år igen och begav mig imorse till ett solarium.
Fick massvis med matnyttig hjälp av en rar, arbetande dam då denna solarievärld är mycket främmande för mig.

Låg tillslut där och svettades och kämpade mig ännu svettigare för att lyckas hålla ögonskydden på plats i den storm som rådde där inne.

Väl klar inspekterande jag min egen spegelbild och tycktes inte se någon som helst brunare nyans på min hudkostym. Men jag hade fått desto fler fräknar!!! Ser värre ut än Pippi Långstrump... Sexy!


Svimmarns pöjk

Tog blodprov idag.
Det kom som en överrumpling då jag inte visste att det var det jag skulle göra.
Satte mig ned i den där fåtöljen och sa till sköterskan att jag nog skulle kolla bort när hon tog provet för att jag blivit lite känslig på äldre dar.
Sagt och gjort. Kände dock ändå att huvudet började snurra och att ögonen blev blanka varpå hon frågade om jag behövde lägga mig ned. Låg där och snurrade en stund och fasades över att jag är så töntig och nästan svimmar av ett ynkligt blodprov...

Men men. Är man en känslig själ så är man!

Har botat mina sorger med shopping med Pia annars idag. Kom hem tre fina klänningar rikare! Sweeeet.
Nu ska det mannekängas!


Ett mirakel!

Jag har såsom Björn Ranelid stött på ett mirakel.
Mitt kretsar dock inte kring kärlek, atombomber och mannens säd utan om teknik!


Jag glömde min mobila-internet-fjong i mamma och pappas torp när jag var där på mors dag.
Ämnade hämta hem den igår då vi var där och firade min examen.


Väl på plats tittade jag först i en foppatoffel i hallen som jag vet att jag lagt fjongen i för att skydda den mot solen då jag solade. Där var den inte!! Panikade lite och tog ett kliv ut på gräsmattan och uttryckte min orolighet och sade: MEEN den kan ju lika gärna ha ramlat ut så att den ligger här någonstans i gräset!!!
Jag tittade ner i backen och där uppenbarade sig den lilla fjongen för mig. Den låg där framför fötterna på mig, blöt, gräsig och tilltuffsad. Tänkte att det nog var läge att begrava den i och med att det regnat katter och hundar de senaste dagarna men packade ändå med mig den hem.


Imorse plockade jag fram den och satte in den i datorn, och internet går snabbare än någonsin!


Ett mirakel!!

Scion i Sverige!!!

Jag såg en Scion utanför Mikaela igår!!! Höll på att skita ner mig av förtjusning och plockade snabbt upp phony för att knäppa några bilder.


GROOOSSS

Hade världshistoriens längsta "navelsträng" i mitt ägg i morse!!!
Skaplig tappa-matlusten-framkallare!


Städdag förgäves

Idag har jag storstädat min boning. Dammsugit, skurat golv och dammat golvlister (!)
Att dammsuga min matta är ett projekt i sig. Den gömmer hårstrån i absurdum vilket verkligen får mig att misstänka allvarlig brist på vitaminer, järn och allt vad det nu är som orsakar håravfall hos mig och mina vänner.  
Fick tillslut plocka hårstrån för hand för att bli av med dem...

Nu ikväll när jag äntligen slog ned min tunga bakdel i soffan och svepte in mig i min nya filt drog jag en djup suck av förtvivlan. Filt-aset luddar till förbannelse och mattan är redan vitspräcklig igen...


Kom också denna afton oooosökt att tänka på en låt: "Call your girlfriend"... Den är bra den!

 


C-uppsatsskrivandet i siffror

Antal gånger "det faktum att" förkommer i uppsatsen: 23
Antal Robertsons-korvar ätna under uppsatsskrivandet: 26
Antal gånger handledaren yttrade "till syvende och sist": 29
Antal sidor skrivna: 73
Antal druckna koppar bäverkaffe: oräknerligt
Antal dagar vi träffats i uppsatsskrivarsyfte: 51 (måndag-fredag i 10 veckor + en lördag)
Antal sittande timmar tillsammans: 51 dagar * i genomsnitt 6,5h = 331,5
Antal sittande timmar tillsammans sista veckan: 54
Antal druckna burkar energidryck under den sista veckan: 26
Antal brukar energidryck som förblev opantade om inte gubben på Universitetet tog dem: 4
Antal burkar energidryck lost in battle pga att den sprängdes efter att ha legat i frysen för länge: 1
Antal gånger "dock" förekommer i uppsatsen: 55
Antal timmar skitsnack: oräknerligt, men uppskattningvis i genomsnitt 2h / dag * 51 dagar = 102
Antal gånger "Robertsons" förekommer i uppsatsen: 147
Antal fällda tårar orsakade av uppsatsen: 0
Antal VG utan komplettering: 1 (!!!!!!)

WIIE!



Vi har kämpat på bra, kära flickor!!
och vi ska vara stolta över vad vi åstadkommit!

Tack för denna tid, kommer bli tomt i vardagen framöver då vi inte längre är tvungna att träffas!





ett axplock av energidrycksburkarna

The couch is my BF

Denna dag har till 99% spenderats i soffan. Har inte varit bakis men har haft ständig magknip från den sekund jag vaknade i morse.
Har inte varit utanför dörren. Har enbart legat i soffan och kollat på tv och två filmer: Himlen är oskyldigt blå och I vildarnas land. Den sistnämnda grät jag till i början och somnade till i slutet så jag förstår fortfarande inte om den lille söte Max fantiserade om dessa vilddjur eller vad som egentligen försiggick. Förstår inte alls kontentan av filmen, vilket innebär att jag måste utsätta mig för den sorgliga början en gång till och därefter måste hålla mig vaken till den en gång till... Hoppas den är värd det!

I allt detta soffhäng har jag dessutom insett att min efterlängtade semester som börjar imorgon och sträcker sig två veckor framåt kanske inte alls kommer bli så härlig som jag tänkt mig. Detta på grund av att jag kom till insikt om att ALLA mina vänner, bekanta och familjemedlemmar inte har semester utan jobbar måndag-fredag och vissa helger alternativt inte befinner sig i Örebro denna tid. YEY!!!

Muntert detta blev, meen så är det ju vissa dagar. Hoppas jag vaknar upp i morgon med en gnutta mer livslust!

Puss kram


Direktblogg från hemmet

Det börjar ju bli tradition med att jag bloggar efter mina utgångar så det känns ju dumt att sluta nu.

Klockan är för närvarande snart halv 4 och vi kom precis inför dörren.
Vi gick från satin halv 2... Frågan är då vad vi gjorde på den korta vägen hem som tog sådan tid.

Jo, vi käkade pizza, krigade om Pringlesrör och gick tydligen med i ung vänster....
En normal kväll på stan med andra ord.

Trevlig kväll allt som allt!

Godnatt! Puss!


<3

Denna kväll har varit en riktigt familjekväll trots att denna typ av familjekväll hör till ovanligheten.
Aftonen startade på Stallyktan där bi beställde fördrinkar à la J.D i Scrubs (Appletini) och därefter middag i form av kyckling med vitlökscreme (akta raparna denna avgav!!!!!!) och rödvinssås. Mmmmmmhhhhhh

När middagen var uppäten suktade vi efter ytterligare några öl varpå vi gick till Bishop's arms. Anders beställde först en aprikosöl till mig och därefter en inländsk cider. Ölen vann the battle kan jag säga....

När mamma och pappa började känna myror krypandes i benen begav de sig hemåt medan jag, Elin och Anders satt kvar.

Hittade snart ett jättetrevligt par som vi satte oss med. Vi diskuterade allt mellan homobröllop till städrutiner. Mycket trevligt må jag säga!

Nu är jag hemma och lyssnar till skrikande Frimisbesökare samtidigt som jag innerligt hoppas att min intagna resorb ska värka.

Imorgon blir det helhjärtat paaaarty party på satin. Med andra ord blir denna helg en hård sådan. Meeeen det är skoj!!

Godnatt vänner, bekanta och fiender!
Puss!


Oh no

Idag då jag kommer hem halvfull och trött är det inte okej att vägarbetekillarna håller på och jobbar utanför mitt fönster,,,

För övrigt har jag haft en jättetrevlig kväll som började hos Mikaela, mellanlandade hos en annan Micaela för att där träffa massa supertrevligt folk för att sedan bege oss mot gamla Klaras där vi motvilligt skakade rumpa med tusentals 18-åringar.

Sweeeeeet duuuuude


RSS 2.0