Such a perfect day

Sov tills jag vaknade! (fick ca 9 timmars sömn)
Det var behövligt med sovmorgon vill jag lova. Minns inte ens när jag hade det sist.
Hade tvättid 12-17 (mastodont-tid, men klart behövlig!)
Promenerade med Sanna till Spahuset för att hon inte hittade dit själv (så söt är hon!)
Cyklade senare iväg till Annica och promenerade med henne till stan och kikade lite - och bara njöt av det underbara vädret!

En sådan otroligt kravlös och skön dag! Such a perfect day





Blir dock mörkrädd när jag upptäcker vad vissa karlar i "min omgivning" har för åsikter angående könsroller, jämställdhet och bara allmänna synen på människor... Helt sinnessjukt.
Men lite hopp om framtiden får man iallafall när vissa smarta och logiska personer av det manliga könet iallafall kan se på det hela från ett annat perspektiv och inte målar sig själv som "offer" och intar någon patetisk "försvarsposition". Usch vad upprörd jag blir!



Godnatt

Myskväll

Har haft en alldeles underbar kväll med mina kära vänner!
Jag och Jasse beslutade oss för att ha ett för sent/för tidigt födelsedagsfirande för oss två.
Vi fick presenter till och med!! En supersöt glasskål och fina matchande ljuslyktor och ett minst sagt goddoftande doftljus. Så sött!

Det bjöds på cupcakes, såhär fina:
(var dock skrämmande lik en hundskit innan florsockret och hallonet var på sin plats)

och sedan blev det kex, ost och vin!
Becka är dock inte med på bilden då hon är fotograf...
(Det krävdes många omtagningar innan vi lyckades få orkidéen att inte skymma Amandas vackra nuna)


Det har som sagt en underbar kväll. Tack så mycket mina kära vänner!



Nu ska jag sova! Och hoppas på en låååång skönhetssömn i och med att vi har en ledig dag i morgon och i och med att jag igår inte lyckades få till min åttatimmarssömn...


Hoppas inte att Elin kommer hem alltför tidigt och väcker mig!
Natti

Tack till min lugna och resonabla sida

...och som alltid löser det sig på något vis.
Jag tog ett djupt andetag och satte igång. och halvvägs in i Big Brother hade jag alla procentsatser snyggt uppradade i excel-dokumentet.
Nu ska jag sova en djuup och behövlig åttatimmarssömn!

KILL ME

Att hoppa från balkongen känns befogat och lockande.
Har suttit på samma punkt i soffan sen kl 18 och sammanställt enkätsvaren. Först sett utifrån kön. sedan utifrån om respondenten ser sig som lojal eller ej. Det är alltså fyra stycken olika uppställningar jag ska göra.
Jag trodde jag var klar vid 19 tiden.
Upptäckte sedan att jag och Excel inte var bästa vänner och alla svarsalternativ som var en 1a hade på något märkligt sätt försvunnit.
Bättre blev det ju inte av att jag flyttade de rutor jag räknat ut allting ifrån så alla svar ändrades.
Jag har bara lust att skrika rakt ut. Nu måste jag göra om allting!
PLUS att jag kom på att jag måste räkna ut procentsatsen på alla alternativ också för att vi ska kunna göra diagrammen i morgon. Och pga alla bortfall är det ju inte samma totalsumma på någon av frågorna.

AAAAAAAAAAAAAEHHHHHHH!!!!!
Jag spricker av frustration snart iljrgkihskghsuekvhiaebgty7e85rbv978yse8btp7aet
+bae8
y ea

Vuxenpoäng

Köpte en marabou frukt & mandel igår. Snacka om vuxenpoäng!!

Tror det blir plus/minus noll eftersom jag är oansvarsfull (jag är allergisk mot mandlar)

En negativ följd av detta är lite lätta "kliingar" i halsen. Jag skäms även inför att visa för de andra i vagnen att det är pensio-smaken frukt & mandel jag äter. Så jag smusslade med förpackningen i en påse. Tappade den dock nyss på golvet. Den snacksaliga damen hjälpte mig att ta upp den och observerade och kommenterade då "min skattekista" - hennes ord.

Nu ska jag läsa på om "den lojala kunden".

Update från evighetsresan mot Göteborg

Har en snacksalig, men ack så söt, äldre dam mitt emot mig.

Ska nu kolla på Simpsons the movie på min iPod (den enda filmen jag har)

Kom på en till rolig grej som sades igår - Elin och jag internskämtade (såklart family guy-skämt) på bion.
I början när alla de där "bla bla bla presenterar:" kom fram, låtsades vi, liksom Peter, att vi trodde att det var filmen som började. Typ i stil med: "aah ooh där kommer en skugga!! Läskig start på filmen...... - oh.. Jaha.. Den hade visst inte börjat än."

Och så småfnissade vi varenda gång de sa "duty"!

Motvind i 1000m/s och grav kvällshumor

Denna dag har bestått av blandade känslor. Lagom till eftermiddagen var jag redo att börja gräva min egen grav. Jag, jasse och Amanda hade då suttit i några timmar och skrivit på vårt pm och skulle packa ihop för dagen - och då glömmer jag, stolpskottet Lena Henningson, att spara arbetet!! Och det var hämtat från hotmail och verkade inte finnas i någon temporary files eller liknande. Jag hade helt seriöst lust att skjuta mig själv. Satt i nästan en timme och letade runt, ringde it-tekniker och it-pappor, men det var lönlöst.

Det var bara att vackert packa ihop sina grejor och åka hemåt.
Och denna motvind då?!?! Inte mänsklig på några plan! I höjd med skebäcksbron stod jag helt still på min tvåväxlade cykel. Det var ett rent helvete att ta sig hem. Det var väldigt nära att frustrationstårar kom då kan jag lova! Usch!

Kom sedan hem och andades ut och försökte lugna ner mig med blocket-surfande.
Sedan kom systra mi med den splendida idén att vi skulle bege oss till stan för lite subway-käk och bio. Sagt och gjort. Kings speech var mycket, mycket bra!

Cyklade sedan hemåt i en ivinnerlig fart för jag saknade min iphone som låg hemma kvarglömd och alldeles ensam - stackarn.
Behövde flytta bilen pga datumparkeringen och åkte runt i halva stan efter en ledig. Tillslut fann jag en.. På andra sidan ån, borta vid la pizza. Så då fick jag mig en liten kvällspromenad hem.

Förövrigt har jag haft en otroligt rolig humor denna kväll. Har skrattat konstant åt mina egna skämt.

Ett axplock:
Jag berättade för milla om min lilla skara med färdsnacks till morgondagen (tre påsar godisnappar, en halv maraboukaka samt några mackor). Jag sa att jag nog iallafall skulle klara mig till Hova.. Milla sa då frågande om det ens fanns några toaletter på tattartåget jag ska åka till Göteborg med i morgon, varpå jag svarade: ja, annars får jag väl ta med en stomipåse också...

Skrev också otroooligt roliga sms till stackars sjuka beckis!

Herre min Je vilket totalt ointressant och dåligt inlägg. Jag ber innerligt om ursäkt!! PUSS

Musikterapi

Det är med risk att låta sådär äckligt "jag-är-beroende-av-musik:ig" jag säger detta...
Musik har verkligen en lugnande, läkande och sansande effekt på mig. Det får mig att tänka lite längre. Se framåt och tänka att det finns de som har det mycket värre och de som inte har så bra vänner och personer runt sig som jag har turen att ha.

Jag har nu hämtat in värmeljus in i sovrummet och ligger och läker och tänker på och berarbetar allting som hänt idag.
Och det är så otroligt skönt med just denna stund och stunder som den här. Det hjälper verkligen!

Svaret på varför man kollar på big brother

Detta är något som diskuterats hett i vårt lilla tjejgäng på universitetet och vi har nu kommit fram till svaret på varför man kollar på ett sådant egentligen meningslöst och IQ-befriat program som Big Brother.

Efter att man i tio timmars tid suttit på universitetsbiblioteket och analyserat sönder varenda liten maknadsföringsmodell, utformat teser, försökt beräkna utfallet av varenda liten omkastning av ord i enkätfrågekonstruktioner och vänt och vridit på varenda adjektiv som finns i svenska akademins ordlista för att hitta den ultimata beskrivningen, finns det inget bättre än att komma hem, slänga sig halvt medvetslös på soffan och bara kolla på just IQ-befriande tv-program för att väga upp med all tankeverksamhet som under dagen varit i spinn.

Så jag vill härmed tacka BB-produktionen för denna sanctuary i vardagen som skänker total avslappning och hjärntömning! Tack!

Hihiiih

Två skåningar åkte tåg. I samma kupé satt ett äldre engelskt par och damen kastade beundrande blickar på den ene ynglingen."What a handsome face," sade hon till sin man."Näej, det var jag," sade den andra skåningen.

Övertrött Lena i farten!

En liten till: Vad gjorde kannibalerna när missionären drog ett skämt? De skrattade inte med honom, utan åt honom.
Sjuukt skoj

Febran, pärsk

Jag tror att min resistens lämnat mig. Nu känner jag mig väldigt ynklig och liten. Det är första natten på en vecka som jag sover själv vilket förstås kan vara en bidragande faktor.
Men jag tror även att jag drabbats av febran. Så det bli nå te att plocka fram sjuksänga..."åh neeej. Int sjuksänga!!" (pistvakt-snack)
Jag har sådär ont i huden så det smärtar när man ligger ner och påslakanet känns som om det var gjort av plåt och så har jag lite feber-kramp också. *söker empati*

Är även ynklig för att det ser ut som dynga här inne. Jag har inte tagit tag i diskningen från gårdagens förfest. Och det är en hel del att ta itu med kan jag meddela.

Nu måste jag försöka sova. Ska upp och cykla till universitetet kl 7.30 - yey

Coolaaa!

Jag är något så KOPIÖST cola-sugen!! Det är helt vansinnigt. Men inte har jag någon cola hemma inte. Och hungrig är jag också. Men mår illa samtidigt så kan inte äta något. Vilken dilemma!

Är dock ganska glad för besöksstatistiken på min blogg har ökat lavinartat bara idag! Jätteroligt!

Jag vill tycka om lök och andra sådana äckligheter!

Det är en läskig känsla som infinner sig inom mig.
Jag är sådär lagom mör som man är efter en utekväll, förfinat uttryckt...
Ramlade i brist på annan sysselsättning in på en pastasås-blogg. (pastasaser.se)
"Åh vad roligt" tänkte jag, eftersom jag ju älskar just pasta och sås.
Kruxet med detta var att varenda sås hade ingredienserna: lök, paprika i regnbågens alla färger, purjolök, broccoli, selleri, krossade tomater, varma morötter, majonäs eller någonting annat som jag gravt ogillar. Och var det inte lök i så var det pinjenötter som jag är allergisk mot...


Jag känner nu alltså att jag skulle vilja tycka om dessa otäckheter!!

Det enda receptet som över huvud taget tilltalade mig var Pasta Carbonara, vilket ju redan är välbekant och Lena-landets nationalrätt.


Så det är väl bara att bita ihop och käka samma gamla pastasås som jag alltid gjort. Trist, men sant!

Min fredag

Allting startade med en sinnessjuk mängd med snö. Jag tror därefter att karma spelade mig ett spratt. Jag uppdaterade en status om hur jobbigt det var att behöva ta bussen igen, istället för att cykla. Plus att jag klagade på att dessa bussar ofta är försenade, trots att min buss från usö sällan är speciellt sen.

Men självklart var den det igår bara för det. Fick muttrande stå och frysa på busshållsplatsen i en halvtimme.
Därefter var det plugg för hela slanten.. Kl. 16 packade vi ihop för att ha lite helg.
Väl på busshållsplatsen vid universitetet kom min buss ganska snabbt varpå jag hoppade ombord och pikade becka en aning för att hennes skulle komma senare. Helt plötsligt kliver hon på bussen också och meddelar mig att de bytt nummer och riktning på bussen så den jag satt på var påväg till våghustorget istället för usö. Skoj, tänkte jag och ilade ut ur bussen tillsammans med en annan tjej som också uppfattat informationen som becka delgivit. Min buss stod bredvid men åkte iväg precis när vi kommit fram till dess dörrar. YEY! då var det bara till att hoppa på den första bussen igen för att sedan byta buss vid våghustorget.
detta var otroligt irriterande en eftermiddag som denna. Jag iallafall hemma kl 17 och hade fått order av Annica och befinna mig hos dem senast kl 18. Så då var det speed-duschning och tillfräschning som gällde. Var på plats hos dem i god tid innan och allt var frid och fröjd.

Där serverades tacos och en fin drink och sedan spelade vi frågespel och hade det allmänt jättetrevligt!

Men av någon konstig anledning lyckas vi alltid styra in vår konversation på de allra smalaste och mörka vägar. Detta resulterade i att vi pratade om bipolära sjukdomar, missbruk, alkoholism och självmordstankar - och grät några skvättar. Inte de mest upplyftande fredags-snackisarna men på något sätt gillar jag ändå just detta.
För det är så otroligt skönt att man kan prata om precis allt med Annica och Joel! Jag älskar verkligen att umgås med detta, enastående par!

Så tack mina kära vänner!

Nu står extreme home-makeover på schemat. Måste städa och göra min lägenhet redo för förfestande för det är vad som väntas ikväll!
Det ska bli kul att få hit en större skara med folk! Och det roliga är att det är en salig blandning av människor och inte samma "gamla vanliga".

Trevlig helg på er, och välkomna hit ikväll!

Bloggtorka pga hög sysselsättningsgrad

Sade precis till Elin som sitter i andra änden av soffan att "jag har ju inte bloggat sedan gamla kungen dog". Nu blir det därför ändring på det.

Det har hänt mycket sedan sist. Bl.a:
• jag har blivit ett år äldre, visare och snyggare. Känner dock inte igen mig själv i spegeln längre. Är inne i någon slags "konstigt-utseende-period".
• jag har blivit gravt konfunderad. Skummaste grejen kompis. 100%!! Jag och mina kompanjoner kom i tisdags (på min födelsedag) gåendes i långhuskorridoren och möttes av förbipassende människor. En fångade vår uppmärksamhet något när han sysslade med blinkningar och pekningar med fingrarna. Precis när vi möttes utbrast han: Grattis! Varpå jag tyst och förvirrat fick ur mig ett tack. Det skumma med detta är att jag aldrig någonsin sett denna människa förut! Hela denna incident är fortfarande ett mysterium för mig.
• jag har även sedan sist umgåtts mycket med Elin -mycket mulligt!
• samt börjat cykla till universitetet!! I solbrillor, vårjacka och hela konkarongen. Spriiiiing!


Ikväll ska jag med my sistah till o'learys och fira saint Patricks-dag, lyssna på irländsk folkmusik och kanske till och med dricka en pilsner.

Adios amigos. Och tack så hjärtligt för alla gratulationer under min dag. Aldrig förr har man känt sig så populär (som eric saade, bergis) och aldrig förr har Facebook- notificationsarna varit så frekvent uppdaterade. Jag älskar att fylla ååår!!

Officiell BB-nörd

Det börjar nog gå för långt när jag börjar gråta när Rodney säger att "det suger fetballe" att Sanna har åkt ut...

Skrivmaskin sökes

Jag har i flera månaders tid haft slut på bläck i min skrivare och inte kommit mig för att inhandla nya patroner.
Ska nu skriva "manuskort" till morgondagens redovisning och känner att det skulle passa ypperligt om jag hade en gammal skrivmaskin här för att få till den rätta looken på korten.
Istället får jag köra ännu mera oldschool med handskrivet...
Inte lika roligt!

Den djupa och kreativa sidan hos mig

Har nu i förväg firat min 21-årsdag med min fina släkt. Skönt att vi inte är fler än 11 stycken i feta släkten. Alma var inte med tyvärr ", annars var vi fulltaliga och det var med nöd och näppe vi fick plats runt mitt myr-köksbord.

Jag fick en massa fina saker. Det mesta var av en kreativ karaktär. Alltifrån matlagningsredskap till målar-stafflin! Det blev jag verkligen överväldigad och glad över.
Jag känner mig för tillfället väldigt "skapande" och skulle kunna ställa mig framför mitt fina saffli och min tomma målarduk och kladda ner en massa obetydligheter som skulle spegla min sinnesstämning och mitt liv. Jag ser fram emot den kvällen jag finner modet att börja måla på riktigt. Det ska bli en flummig afton, fylld med rödvin och musik.
Jag har nu premiärkvällen med min underbara mys-playlist spelandes i mitt sovrum. Jag befinner mig i halv-trans pga "dom band som binder mig" med Lisa Ekdahl och "here comes the sun". Jag fullkomligt älskar denna musik ikväll.

Nu ska jag sluta skriva konstiga och oförståeliga ting och istället lägga mig i ryggposition och insupa de vackra tonerna!
haha
Undra om det är vinet som talar eller om det är the presens of saffliet i mitt sovrum som får mig att bli såhär skum.

Vilket det än är så älskar jag det.

Godnatt music lovers

Regnsmatter som vaggar

En av de bästa stunderna på min dag: har gått och lagt mig, det är varmt under täcket och goose bumps-framkallande kallt utanför, läser igenom dagens skörd av uppdaterade blogginlägg. Och som grädden på moset hör jag regnet utanför smattra på fönsterbläcket.

Så Fullkomligt rogivande och fridfullt.
Och som ännu en gräddklick så hade Alex Schulman fått till ett otroligt bra skrivet inlägg idag.

Godnatt my beloved ones

Gammal räv

Är trött och grå.
Denna dag har varit kämpig. Var på plats på univ kl 8 och skrev ihop/skrev om/sammanfattade PMet.
Klockan 16:45 var vi färdiga - både med PMet och utmattningsmässigt.

Men ingen vila. Det är ord och inga visor. Efter det var jag tvungen att åka till Willys och handla baktillbehör till min födelsedagstårta som jag ska baka till på lördag. Släpade runt min övertrötta kropp där inne tillsammans med Becka.

Sprang sedan ut till bilen genom spöregnet för att väl i förarsätet komma på att jag glömt ta ut pengar.
Fick snällt springa tillbaka igen och ta ut en "farbror grön" eftersom jag därefter nämligen skulle bege mig (först för att tanka och sedan...) till Sörbyängen för att kika på en takkrona som jag funnit på blocket.


Sörbyängen måste nog vara en av de mest dåligt planerade stadsdelarna i Örebro. Det är cykelvägar, bussvägar och återvändsgränder överallt. Jag virrade runt där en lång stund för att sedan ge upp, parkera och fortsätta resan till fots.

Då fick jag erfara att även gatunamnen och husnumrena ej var oklanderbara. (dubbel negation)
Gick i cirklar med min iphone och gps-funktionen i högsta hugg och muttrade över regnet och kylan.
Ringde tillslut till ägaren av takkronan och upptäckte att jag då stod precis framför huset dit jag skulle.

Kom iallafall därifrån med en fin takkrona till mitt vardagsrum, och 100:- kändes överkomligt!


Är helt slut nu. Ser suddigt. Kollar på Antikrundan. De är i Örebro! Det är ju faktiskt ett väldigt faschinerande och intressant program.
Jag älskar att se det rycka till i mustascherna på gubbarna när de får höra hur många tusen deras fula lampfotar, rokoko-chiffonjerer och saltkar kostar.


I och med att jag enbart handlar second hand nu för tiden kommer nog jag en vacker dag stå där bredvid Knut Knutsson och få halva mitt hem prissatt, samtidigt som jag fnissar ut mustaschen.

Mobb

Känner mig skapligt mobbad. Smsade för ett tag sen med både Jasse och Bex - båda har slutat svara.
Fick i reklampausen lust att ringa Milla - hon svarar inte.
Fick i nästa reklampaus lust att ringa Elin - och hon svarar inte heller!!
Vad är det här för skitattityd!?!?! whatwhat!?


Så nu sitter jag här och kollar på reprisen av gårdagens Big Brother i min ensamhet, blir tårögd av det känslosamma avsnittet och fryser så min päls på armarna nästan faller av...


WOHO! Milla smsade nu och sa att jag skulle ringa igen! YEEY

X

En person X tycktes idag säga: jag luktar lite rövsvett....
Min reaktion var inte så konfunderad och äcklad som man kan tänka sig att den skulle vara.
Det var otroligt roligt! För det var inte ens alls så denne person-X sade.
MMHMM det kallas huuuumooor

kjuuuuteh

oprah-kändisar
eller det var visst Ellen den generösa....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bloglovin-appen levererar inte

Upptäckte precis till min stora glädje att bloglovin-appen äntligen släppts. Denna glädje övergick så snart jag laddat ned den till besvikelse. Totalt värdelös app för att tala klarspråk!!

På startsidan ser man alla olästa bloggar. Trycker man sig in på en kan man inte komma tillbaka till startsidan igen. Den enda lösningen är att stänga av appen nere i "aktivitetsfältet" och starta om den.

Hoppas uppdate kommer snarast. Det sorgliga är även att de i och med app-släppet verkar ha tagit bort/modifierat mobilsidan för bloglovin (m.bloglovin.com), vilken fungerade hur bra och smidigt som helst och som jag hittills använt mig av flera gånger dagligen och alltid haft öppen i safari för lättillgänglighetens skull.

Nu blev inte längre mitt bloggläsande en angenäm syssla.
*Big fat tumme ner*

Tomhet

Sitter i skrivande stund på bussen påväg mot universitetet. Min sambo sedan en vecka tillbaka (Milla) ligger och sover hemma hos mig. Jag har under föregående vecka blivit bortskämd med att ha henne väntandes hemma hos mig när jag kommer hem från några intensiva timmar på univ. Liksom en rar hemmafru har hon mottagit mig och överraskat mig med att diska och göra det fint i vårt gemensamma boende.

Denna lyx är det slut med idag. När jag idag kommer hem kommer det eka av tystnad i lägenheten. Hon ska lämna mig för sin manliga sambo i Göteborg :"""(

nu missade jag min hållplats också. Piss

Alla barnen

Kvällen har varit lovely! Åt räkor och ostpaj förut. Och kex och brie (fast bara jag vräkte i mig). Nu är det snart chokladpudding på matschmat - veryyy niiice!

Samtalet gled för en stund sen in på roliga historier. Nu sitter milla och har högläsning av alla barnen-historier.

Alla barnen kom undan kanibalerna förutom Arne, för han blev chili con carne.

Alla barnen sprang ut ur den brinnande skolan förutom plugghästen Linn - det ringde ju in!

Alla barnen åt glass förutom Lars för han hade sars.

Alla barnen gick på lina förutom Roger för han gick på droger.

Alla barnen åkte pulka utan Bob.

Alla barnen hade samsung förutom Carola, hon hade motorola.

Alla barnen tittade ner för stupen förutom Anna för hon hann inte stanna.


Jag kom även på en egen som är american pie-relaterad (kollade på den förut): Alla barnen använde glidmedel förutom Jim för han använde lim.

Lik i garderoben

Nattens skräckscenario: jag och Milla låg och sov så sött då plötsligt... en sopsäck utan förvarning ramlade ut ur den tidigare stängda garderoben!

. Sömndruckna och chockade små hjärtan dunkade i rave-takt en lång stund efteråt. Otroligt läskigt!

Arkeologi

Ligger skavfötters med milla (det korrigerades till nolla! Haha) i soffan och har allsång till alla the ark-skivor och laddar inför lördagens konsert! Kommer bli aaaaawesooome! Myyys

RSS 2.0