Att sjunga hellre än bra

Min gamla konfirmationsledare har en One man show på Pitchers ikväll. Det är ingen som hänger på hans jinglar och jag får dålig sammis av att jag inte heller sjunger med....

Men det är ju inget vidare alltså... Vad skall man göra?!

Ooa hela natten?

Kraaaamp!!!

Jag har så otroligt ont i fingrarna. Det känns som om de frusit sönder och att jag nu sitter i en bastu och försöker tina upp dem. Så är dock inte fallet, utan jag har i drygt 2 timmars tid gått igenom en bråkdel (!) av min kamerarulle i phony och rensat bland bilderna. Tog bort typ en gig och är nu heeeelt slut i fingrarna pga det monotona knapptryckningarna.
Det gör verkligen ont på riktigt. Kan knappt skriva detta. 

Aaaouch :''''(

Det är synd om mig! 

Denna fina bild från i somras då jag visar upp min slickad-katt-frisyr, vilken klarade sig undan rensningen symboliserar min smärta ganska så bra. 

Allt du vill veta om Anders Borg

Denna flyer tapetserades universitetet med idag:

Jag kunde inte sagt det bättre själv. 

Denna lapp fick oss dock inte att gå i taket och diskutera det fasansfulla med detta förslag utan vi riktade istället fokus mot en än mer intressant och relevant frågeställning angående denne finansminister. 





















Nämligen det faktum att han klippt av dig hästsvansen!!! Vi insåg att vi bara hört talas om denna spektakulära nyhet men inte själva sett det med egna ögon. Därför började jag skriva in "Anders Borg" i sökfältet för att försöka googla fram bildbevis.

Det visade sig att fler än vi var intresserade för detta. 


Är det inte lite intressant ändå, att topp tre av de vanligaste sökningarna om vårt lands finansminister handlar om hans hår? Och därefter dyker annan livsnödviktig info såsom hans utbildning och familj upp. Ingen tycks alltså intressera sig för hans ståndpunkter och politiska åtaganden....


Just sayin'

Dålig timing...

När jag har skjutit upp läsandet av arbeten inför morgondagens diskussionsseminarium hela eftermiddagen till fördel för sömn på soffan är det ju SJÄLVKLART så att nästan två timmar långa Grammisgalan ska gå på tv precis när jag tänkt börja läsa......

(Poäng till mig förresten för den där extremt långa meningen!) 
Men desto fler minuspoäng för att jag låter musiken och Gina Dirawi svepa in mig i sina armar och skjuta upp pluggandet i ytterligare några timmar. 


Oooops 

Och så slutresultatet...




NU SKALL DET LIRAS GURA!!!

Barnasinnet sitter kvar!

I afton byggs det med mini-lego med stor koncentration och på stort allvar på Södra Strandgatan!







It's such a perfect day

I'm glad I spent it with you!
 
 
 
PUSS

Ett riktigt stolpskott till översättare

Kollade på Wolf of Wall Street igår. Personen som gjort textningen på svenska borde nog ha korrekturläst sitt arbete innan det brändes in...

Huvudpersonen som heter Jordan kallades i ca 70% av fallen för Jordanien....

Utöver det var dessa två mina favvos:

"You know how it is. She hates my fucking guts"


"You need to get dressed"



Förutom att det var en väldigt bra film roades och skrattade vi alltså något kopiöst åt textningen emellanåt - allra högsta underhållningsgrad, med andra ord! 

Det går bra nu!!

Varsågod Nilson Group för mitt flitiga handlande på sistone!




Synd att bonusbelopp ej betalas ut för alla summor, annars hade jag gått LÖS och shoppat loss på skor för min mastiga bonus...



Ja ja, jag kan väl delge mitt deliciösa recept på helgens burgare då.. Eftersom ni tjatar så förbaskat

Tillagade VÄRLDENS godaste måltid i lördags. Begrunda och avundas:

Det ni skådar framför er är en 250(!) grams hamburgare, med några droppar rökessens och vitlök i vilket gjorde dem ofantligt goda (och medförde att vitlöksrapar i ett drygt dygn efter...).
"Pålägget" på denna burgare är grillpannestekt halloumiost med ringlad honung över (nam nam!!), knaperstekt bacon, fetaost blandad med créme fraiche, ett krispigt salladsblad samt stora tomatskivor. Det hela är sedan spärrat på en kinapinne för att den skulle hållas ihop. 
Och det serverades till alldeles gudomliga egengjorda pommes och fetaost-créme fraichen. 

SÅ OFANTLIGT GOTT BLEV DET!!!!

Var dock mätt fortfarande på morgonen när det var frukost time, vilket aldrig hänt förr då frulle ju är min specialitet i vanliga fall...

Så.
Sådan lyx hade vi i lördags!


...Och i fredagens måltid gick inte av för hackor den heller, må jag säga!! Då vankades det tjejkväll och Becka bjöd på serranolindad kycklingfilé, klyftpotatis och en sås från himlen. 
Efterrätten var en egengjord glass med kolakakssmulor i, egengjorda hallonmaränger av hjärtform samt egengjord chokladsås. GOOOTTTT!!!


(Tog kort innan jag öste på med chokladsås eftersom det är min stora last gär i livet och att glassen och marängerna därefter simmade/drunknade i ett mörkbrunt hav...)


Superdupernice heldag

Denna dag har gått i ett - i 12 timmar i sträck. 

Var på univ vid 9ish, skrev PM, strövade runt och minglade friskt (eller mindre friskt) bland företagen, gick på inspirationsföreläsning med IKEA, fick gratisfika, mackor, godis, gick på inspirationsföreläsning med ingen mindre en Jens Lapidus (!),
Fick gratis redbull, satt och skrev sedan PM till klockan plötsligt var 17.30.


Cyklade då snabbt hem, slängde i mig dagens första måltid och var 10 minuter senare ute igen och begav mig till Oil and vinegar där det vankades just olja- och vinägerprovning. 
Denna var suuupermysig och GOD!! Och lång!! Höll på från 18.30-21.00 och vi fick lära oss allt om alla oljor och vinägers och provsmaka maaassvis av dem:
Vi fick prova bruschettablandningar, mangovinäger (världens godaste!!), prova gröna tomater-marmelad etc.
Och om inte det vore nog fick vi även rödvin och en hel tallrik med göttis!!:
MMMMMHHHH!!!

Och jag återvände sedan hem med denna goding:


Nu är jag HELT slut OCH MÄTT och borde läsa två vetenskapliga artiklar tills imorgon... Zzzzz




Dagens nya second hand-fynd

Var på en second hand-runda med Pia denna afton. Provade äntligen även på Å13 - och åååh så mycket fina saker de hade. Dock dyrare än Erikshjälpen, b&b och myrorna pga att de är mer medvetna om vad sakerna kan gå för...
Hur som helst så var det en mycket trevlig shoppingeftermiddag (förutom att det blev väldigt dyrt........ Eftersom vi fick parkeringsböter utanför myrorna!!!!)

Jag kom hem med ytterligare en vän till samlingen:
Älskar'n!!
Och ser ni att den är ritad från trottoaren precis utanför min port?! Det är med andra ord MIN utsikt som hon målade, året innan jag föddes. Jag känner mig speciell och utvald.... Eller något!

Köpte även en fransk bok:


Ska dock inte ge mig på att läsa den, utan ska riva sönder den och göra söta, små origami-fåglar av sidorna!

Så kul ska jag ha nu det närmaste. Sååå, är någon sugen på pyssel så är det bara att höra av sig! 



Dubbel chock i bingohallen




Hörde precis om denna nyhet på Tvärsnytt. 
Hemskt!!
Men än mer hemskt är att det jag ryggade tillbaka inför och blev mest chockad över var det faktum att "ett 50-tal personer satt och spelade bingo när rånaren kom in i lokalen ". 
Är det alltså så välbesökt i dessa lokaler?!!? Varenda gång jag går förbi där fnyser jag lite för mig själv pga att jag tycker det är ett otroligt slöseri med en bra lokal för en död verksamhet.
Där gick jag så jag teg!
Inte alls död uppenbarligen! 

Slit och släng!

Var på univ till typ 18.30 idag! (Bedöm mig, tack!)
Vid det laget var jag så mör i huvudet att det hade gått över i hyperaktivitet istället.

På vägen hem stannade jag därför och inhandlade ingredienser till kvällsmaten som komma skulle. 

Väl hemma påbörjade jag matlagningen och bara sådär på en höft slängde jag ihop denna vackra och otroligt goda köttfärs- och fetaostpaj med tomater och ruccola:


MUUUMMMAAA!!

Ingredienserna var de tredubbla från vad mina ordinarie maträtter brukar innehålla. Denna innehöll inte mindre än 12 (!) stycken (och då fuskar jag inte utan räknar ihop alla kryddor som en!)

Det blev hela fem matlådor så nu är jag redo för en hård vecka på univ. 

För övrigt har jag denna afton skrivit personligt brev och småbölat till Bygglov... 


En ganska vanlig Lena-kväll med andra ord! 

OS-paus i föreläsningen

Vi stannade precis upp föreläsningen för att kolla på målgången av skidåkarna på OS.

Det funderade dock inte att koppla upp det på projektorduken på Pia, vår föreläsare agerade istället kommentator medan datorn stod på katedern. 


Hon gick verkligen in för det och var väldigt inne i det hela:

- "Nej men! Nu ramlade någon här!! Var det en svensk, neej? Det var det inte!!!"


- "Näääee!!! Jag tror en norrman vann..."

- "Undra om det blir målfoto på Hellner?!!!"

Nu blev det kväller!

Mamma skickade just sms. Denna konversation är väldigt rolig på flera dimensioner.




För det första: jag antar att allting i min interaktion med mamma handlar om wordfeud...

För det andra: mamma misstänker att jag ligger bakom strömavbrottet på väster pga en gammal händelse som inträffade för ca 4,5-5 år sedan. 

Har jag berättat om det här? Minns faktiskt inte. Men såhär var det (och det har varit ett internt skämt i vår släkt sedan dess...):

Jag bodde i farmor och farfars lägenhet i början när jag pluggade på univ och var på jakt på en egen. De bodde då fortfarande i sin sommarstuga och jag var själv hos dem. 

Jag lånade farmors hårfön, pluggade i den i uttaget och BOOOM - allting blev svart i lägenheten. Och vad som sedan visade sig vara hela huset...

Jag vet fortfarande inte riktigt bakgrunden till detta men troligtvis var det inte jag som släckte ner byggnaden utan att timingen där bara var extremt bra. Jag blev dock livrädd och ringde till farmor och farfar och beklagade mig ljudligt. 

Så, där blev ni en meningslös historia rikare. Varsågod!! 

Rapport om hur min helg varit

Har haft en alldeles underbar helg, skador till trots!

Började den med att i fredags ta en fullkomligt avslappnad selfie för att visa att jag var glad över att det var fredag och sedan åka till Gustavsvik-relaxen med Jockeboy. 



Det var så sköööönt! Och jag har funnit min nya favoritplats här i världen = ångbastu!!!! Det var ju helt gudomligt skönt. Jag verkade dock vata den enda som insett detta, för jag satt där inne och fläkte ut mig helt ensam lääänge medan stackars Jocke satt i bilen och väntade... (Ooops).
Vi tog oss även en runda på upplevelsebadet och fick det bekräftat att vi blivit gamla. Alla rutschkanor var jätteläskiga (dock fortfarande ganska roliga. Det var verkligen med skräckblandad förtjusning jag slängde mig ned i de mörka rören!)

På lördagen vankades det mello och bowling på pitchers. Det var fullt hus här hos mig, 10 pers trängdes i mitt lilla rum - så mysigt så! 
Men när bowlingen drog igång var det inte fullt så mysigt. Jag var jääättedålig och skadade mig. (Har varit extremt olycksdrabbad på sistone. Har krämpor och ont lite varstans hela tiden... Pinsamt för det låter som om jag lider av allvarlig hypokondri men det är faktiskt PÅ RIKTIGT!!)
Hur som helst. Igår var olyckan framme igen och jag klämde fingret mellan två klot vilket medförde att mitt finger numer ser ut såhär:
LÄCKEEEERT!!

Tog även en sista öl precis innan stängning på älskade Stallis. Där käkade vi av någon annans nötter och mådde gott. 




Idag har vi bara slappat, bölat till Torka aldrig tårar (bara avsnitt 1 och 2 dock. 3an laggade något så kopiöst att det inte gick att se :'( ) samt spelat Flappy bird. Jag slog rekord och fick medalj. Nu på kvällskvisten har jag lyckats bättre och har nu 15 poäng i highscore!!! 



Heja!!


Skönt att det finns goda människor och inflytelserika företag som tydligt tar avstånd från Rysslands idiotiska lagar. 


Trevlig helg!!

Känn dig som hemma, för all del!

Hade precis Becka och Bosse the dog här på besök. Vi människor frossade i lyxmiddag (korv med bröd) och hunden lekte med min gamla använda strumpa. Allt var med andra ord, precis som vanligt. Bo kände dock för att vara givmild och var så snäll att han lämnade en "gå-bort-present" till mig som vi inte upptäckte förrän en stund senare då den välbekanta doften spred sig till oss i köket. Dessvärre var det ingen väldoftande efterrätt eller dylikt som lille Bo hade lämnat efter sig utan någonting annat, inte fullt så välsmakande...

Men tack så mycket ändå. 
Det är ju tanken som räknas!




Disturbing events i min direkta omgivning

Idag har jag stött på ett antal konstiga/ obehagliga saker på min väg till och från universitetet. På sträckan däremellan kan tydligen nästan vad som helst hända; förslagsvis följande:

• När jag passerade Pressbyrån slängde jag ett öga in i butiken och fastnade med blicken på en gubbe som precis gräver jääättedjupt i sin näsa med en liten näsduk. 
• På bussen (ja, jag hade så tung väska att jag inte orkade gå hem också!) satt det några unga män bakom mig som talade hejvilt om allt möjligt. Jag stängde av öronen eftersom jag läste min kurslitteratur och samtidigt var på bristningsgränsen att explodera pga stress och panik inför allting som måste göras i denna kurs. Av någon oförklarlig anledning vände jag mig dock om vid tillfälle och fick ögonkontakt med en av dessa unga män som satt rygg i rygg med mig och som tydligen också precis i samma ögonblick som mig beslutade sig för att vända sig om (våra ansikten var ca 30 cm från varandra) och precis i denna millisekund som våra blickar möts säger han: "bajs" då han och hans vän tydligen är mitt uppe i något samtal om just denna substans. Det blir en konstig stämning och jag vänder mig snabbt tillbaka i sätet igen. 
• I en nagelstudio som jag passerade samtidigt som jag drömskt tittade in genom fönstret fick jag mig en smärre chock då jag då fick syn på en kvinna ~ 40 som står där inne och rockar rockring. 

Intressant dag...

Bästa tänkbara vittne...



Jobbigt läge när vittnet till ens olycka heter Blind... Kan vara aningen svårt att få utförliga beskrivningar av händelseförloppet!

Husliga Lena tar det där med pensionärspoäng till en helt ny nivå

Idag har jag tagit det där med pensionärspoäng till en heeeelt ny nivå genom att rätt och slätt prova på att vara en gammal pensionärsdam (strängt stereotypmässigt sett...).

Jag har idag gjort följande sysslor:
• putsat alla mina vinglas
• satt på vinglasmarkörer på dem (en present jag fick när jag konfirmerades. Tyckte det var dags att såhär 9 år senare sätta dem i bruk...)
• skurat golvet
• arrangerat om mina prydnadssaker i köksfönstret. (Blev dock inte nöjd och kommer förmodligen göra om det imorgon igen).
• bytt plats på saker i köksskåpen samt frigjort en hel låda där jag efter en lång tids pusslade fick plats med mina matlådor. 
• med hjälp utav "husvagnssladd" (eller gardinspiral som det även kallas) gjort om min långsmala duschsituation till en duschhörna
• lagat lasagne 

•.... Iklädd förkläde och slapp hårknut!!!

Det faktum att jag med peacetecken poserar framför ugnen anser jag dock gör mig till en aningen hipp pensionär ändå... Tycker ni inte det? 

Det var ändå en sannerligen behaglig dag måste jag medge. 
Såpass behaglig att jag rent av redan längtar till den dagen då jag blir pensionär på heltid! 

Nu är schlagerfesten igång....




... för alla förutom mig, Annica och Joel. 

Den forna hyresgästen i deras nya lägenhet har tabbat sig med sitt tvabonnemang så nu fungerar inte tvn, internet eller någonting över huvud taget här hos oss melloentusiaster.

Så vi får snällt bita ihop och kolla på hyrfilm istället...

Trevlig kväll, folket!

Heja på The Ark-Sylvester åt mig! Vet inte alls hur låten är men jag gillar ju i vanliga fall den lille rackarn.

RSS 2.0