Bacon's good for me

Idag lyxade och jag Becka till det och gick till Ölcaféet och käkade tre-rätters. 
Inte vilken tre-rätters som helst, utan en temameny där samtliga rätter innehöll bacon!(!!). Det låter ju sannerligen märkligt, men tro det eller ej. Det var något av det godaste jag någonsin ätit, alla rätter!

Titta och tillåt dig bli läskad:

Förrätt: fattiga riddare i basilikaolja toppade med bacon 


Huvudrätt: Baconburgare med majo-, tomat- och baconröra.

Efterrätt: chokladtryfflar med baconströssel i vit chokladsås.



Mmmmmuuuuuummmmssss, säger jag bara! 

Är dock ofantligt mätt nu och kan knappt lyfta mig ur soffan...



Skämt folk faktiskt skrattade tillräckligt åt

Igår kväll umgicks jag och min kära syster.
Vi badade först och svirade sedan om till uteserveringsklädsel och begav oss så till Level där vi käkade lite tapas och drack rödvin.
 
Ett bi blev uppenbarligen törstig och flög så ned i Elins glas och landade på ytan av vinet.
- "EEEW", sade vi och hon fiskade upp den med en gaffel (och jag dödade den. Oops! Förlåt, framtida blommor som inte kommer bli polinerade).
Elin rynkade sedan på näsan och tog en sipp av vinet och släppte den snabba och klipska kommentaren:
- "Njaa, helt okej. Bara lite bismak!"
 
heheheeeee

Skämt folk inte skrattade tillräckligt åt

Inspirerad av Knivlisa (rolig bloggerska) vill jag härmed redogöra för ett skämt jag drog som folk inte skrattade tillräckligt åt idag. 

Det lyssnades på Ronny och Ragge (...) ute på lagret så det ekade mellan pallarna och jag kom ut där och började nynna och småsjunga med i texten:

"Tack vare vår stil får vi bruwdar på fall"...
Saken var bara den att jag sjöng fel och istället sjöng:
"Tack vare vår stil får vi bruwdar på pall", vilket ju var otroligt passande med tanke på att jag på jobbet ständigt är omringad av en massa pall, fysiskt och i skrift....


Nu såhär i efterhand känner jag dock att detta skämt i skriftlig form inte alls var kul. Kanske inte i muntlig heller egentligen...
Så jag kan nog såhär i efterhand förstå att skratten inte direkt rungade.


Glöm detta.
Förlåt mig istället.

Liite besviken och förvånad och glad och cool och vimsig

Hej kompisar. 

Har glömt bort att jag är en cool, bloggande person... Har istället den senaste tiden enbart varit en cool person (och med cool här antyder jag att jag badat mycket för att kyla ner mig..)


Nu till ämnet för detta blogginlägg:

Kollade precis på Allsång på Skansen. Eurovisionvinnaren Conchita Würst var med, likaså Ola Salo. Innan Ola dock äntrade scenen hade man ännu enbart sett Conchita uppträtt och ju mer hon sjöng, desto mer säker var jag...

"Avslöjandet of the year kommer komma här i svensk, direktsänd tv", tänkte jag självsäkert: när det är Olas tur att sjunga kommer Conchita slita av sig sin klänning och avslöja att hon även är Ola Salo. För så lika är de ju!!! Det MÅSTE ju vara samma person!? Och jag var så säker på att detta snart skulle ske att jag fick lite magknip av väntandet och det storslagna i det avslöjandet. 

Ola och Conchita?!


En osminkad version av Conchita?

När Ola sedan kom in på scenen och var en annan, egen person blev jag därför en gnutta besviken. 

Denna känsla försvann dock snabbt då jag upptäckte att den okända låt med Ola, som jag ramlat över och lyssnat jättemycket på på sistone i tron om att den är någon gammal B-sida av någon gammal singel, är den officiella Pride-låten!! KUL!!


Nu ska jag ta en kvällspromenix till bilen. Glömde min laddare där och phony kolar vippen snart... "Det man inte har i huvudet får man ha i benen" som de gamla rävarna brukar säga. Är väldigt glad att jag inte parkerade den på andra sidan stan idag som jag vanligtvis brukar göra...

Bonna-Lenas återkomst

Ni kanske minns historien om när Bonna-Lena var i den kungliga huvudstaden på OBH:s huvudkontor och gjorde bort sig?

Nu visar jag återigen mina "bonniga" (läs rätta?!) sidor.


Jag har nämligen fått bonnabränna av att ha suttit ute på lunchen i flera veckor i sträck iklädd linne!!!! Har dessutom en tendens till shortsbränna också... Läckert!




I behov av själarensning? Jag har svaret!

Behöver du stressa ned, vila upp dig och få ro nog att slumra till i, låt säga fyra, omgångar inom en tretimmarsperiod?

Då har jag svaret på dina böner: en dag i farmor och farfars stuga i Brunnsnäs. 

En sådan här själarensning hade jag igår efter jobbet. Farmor och farfar var inte hemma så först blev jag rastlös (typiska tecken på att en sådan här dag faktiskt behövs) men sedan lyckades lugnet svepa över mig och dra mig med sig. 

Eftermiddagens to do-list såg ut såsom följer:
• Jag badade först (läänge)
• lade mig sedan och lufttorkade på bryggan 
• lyssnade på Fredrik Wikingssons sommarprat
• somnade till
• vaknade
• tog mig ett till dopp
• lyssnade vidare
• blev sugen på bullar
• åkte och hämtade några bullar
• åt bullar och drack saft
• solade en stund till
• återvände till stugan
• lade mig i gräset 
• lyssnade på ytterligare ett sommarprat
• somnade
• vaknade och flyttade till hammocken
•  somnade
• vaknade av en granne som kom och frågade om hjälp
• hörde farmor och farfars bil komma
• pratade med dem
• tittade på när de lagade mat (sorry)
• åt mat
• åt hallon, blåbär och glass
• beskådade skörden i växthuset och trädgårdslanden 
• tog på mig morgonrock
• åkte ned till bryggan än en gång
• tog ett kvällsdopp
• gick och lade mig innan 22.

Och nu så är vi framme i nutid. (Skrev detta igårkväll men kunde inte ladda upp det pga det var på landet = zero täckning)
Är så avslappnad i kroppen efter denna dag att jag knappt orkar hålla phony. 

Se nedan ett axplock av bilder från kvällen.




GURKA!!!

MONSTERTOMAT!!!!

ÅH DU UNDERBARA KVÄLLSDOPP!

NÖJD OCH AVSLAPPNAD TJEJ!!


Mysig söndagsutflykt

Igår kände jag, Annica och Joel för att hitta på någonting trevligt i goda vänners lag och under den gassande solen. Vi begav oss så ut till Vinön för att utforska det stället som ingen av oss tidigare varit på. Där strosade vi runt, läste på skyltar, kollade på järnåldersgravar, käkade mat på värdshuset, badade (fast det var det äckligaste stället jag någonsin badat på, och då bör det tilläggas att jag inte är det minsta kinkig. Jag älskar ju i stort sett Alnängsbadet så... Men detta place alltså: alger eller liknande i vattnets alla skikt. Det kryllade av små gröna prickar och kliade som tusan när man kom upp. Känner mig fortfarande smutsig!).

Men förutom detta lilla missöde var det en alldeles underbart mysig dag. 
På vägen hem stannade vi även på hjälmarbadet och jag fick mig ett dopp till (som var mycket mer behagligt!) så nu är jag inte anti-Hjälmaren längre vilket jag först blev efter Hjälmarpremiärdoppet på Vinön. 

Beskåda den mysiga och gemytliga omgivningen:

På färjan dit


På värdshuset i väntan (lång väntan!) på goda hamburgare! 

(Väldigt oklart hur denna min uppstod...)

Äckelvattnet. Det skulle inte förvåna mig om fötterna ramlar av här i veckan pga detta extradopp. 

Fint var det dock. 

Annica vågade inte längre ha i fötterna i vattnet 



På färjan hem

Vad har jag gjort för att förtjäna detta, vädergud?!

Vädergudarna verkar ha ställt in sig på att göra denna sommar så nedrig som möjligt för mig som arbetar hela sommaren/hösten/vintern utan någon semester. Min semester får komprimeras till fredag kväll-söndag där lördagar är den enda hellediga njutardagen, och jag tycks tyda ett samband mellan vädret och mina lediga dagar....
 
 
 
Vad har jag gjort för att förtjäna detta?!

Kompisar på motorvägen

Alltid när jag kör bil själv börjar jag leka att jag är kompisar med alla förare i bilarna runtomkring mig. (Ja, jag är mentalt frisk!) (något måste man väl roa sig med, huh?)
 
Dessa gångna veckor då jag inte samåkt har inte varit ett undantag. 
 
Och nu har jag blivit kompis med några stycken på riktigt (i alla fall enligt min mening...).
 
Först så har vi lilla tillknycklade Punton som jag alltid kommer ikapp vid avfarten mot E18 och som sedan svänger in vid Marieberg. Sen så har vi min andra polare, den gula ibizan som åker E20 norrut och som jag brukar möta vid Porschecenter. Denna stackare var dock försenad idag så hen fick ligga på eftersom vi möttes så långt bort som vid Kumlainfarten. (Hoppas du hann i tid till jobbet!). Den tredje kompisen, den metallicröda Renaulten, var försvunnen idag. Kanske har den lyxliraren semester - INTE OK! Vi hade ju byggt upp en relation här. Varje dag sågs vi, och så plötsligt överger hen mig. Känner mig lite tom och ensam inombords. 
 
 
(Ok, frågan är om jag verkligen är fullt mentalt frisk....? Sådana här lekar är kanske inte normala. Kamratposten, hur är det egentligen? ÄR jag normal?!)
 
 
 
Här ser ni för övrigt en annan kompis jag haft på motorvägen:
 
Hon har också övergivit mig. Tvivlar dock på att det är med vilje då hon nog har ganska svårt att själv flytta på sig... Kanske har hon blivit upphämtad av någon sjuk människa med fascination för roadkill... Skrämmande!
 

Sådana där underbara dagar då allting går emot en... Mmmm * njuter*

Visst kan man inte annat än att älska de mornar då man snoozar tre gånger för mycket, vaknar i ren och skär panik lycka klockan 05:57 och fåglarna kvittrar (läs: kraxar/skriker/dödar varandra och allting i dess närhet) utanför fönstret?
När det underbara "flytet" sedan hänger som ett fluffigt, vitt moln över en resten av morgonen blir det, om möjligt, ännu bättre. För vem vill inte stå i ett rödljus i fyra (!) minuter och vänta trots att högst fem bilar åker förbi på  för att sedan komma ut på Östra Bangatan och återigen mötas av den så kallade "röda vågen" i varenda eviga trafikljus? Och som lite extra grädde på moset, strössel på blodpuddingen och frosting på lårkakan så hamnar man ju allt som oftast efter en "bred last"-lastbil precis då vägen går om till enfilig och därför tillåts åka i behagliga 60-70 km/h på en 100-väg. MMMMMH, i just LOVE it!
Dagen kan verkligen inte starta bättre än på detta vis <3 <3 <3
 

Äckliga nytvättade tvätt

Idag höll jag på att ramla av pinn när jag tvättade. Det var inte pga arbetsbördan (fastän så också kunde varit fallet. Vad aaalldeles för länge sedan jag tvättade....) utan det var sällskapet i tvättstugan som gjorde det hela vedervärdigt. 

Det kryllade nämligen av feta, äckliga spyflugor i hela rummet. Och jag fick en liten tanke om att de fötts i min tvättkorg och därefter var det kört. Var så äcklad att jag mådde fysiskt illa. Hittade en kvarglömd handduk och viftade omkring mig, sprang fram och tillbaka och fäktade rakt ut i luften och mot fönsterrutorna där de äcklena flockades. Lyckades till sist få död på alla. Och det var, helt ärligt, 10-15 stycken som låg där, som stela lik på golvet. Och såsom kallblodiga mördare i skräckfilmer skjuter sina offer i pannan en sista gång, trampade jag på samtliga flugor ytterligare en gång efter att jag slagit ihjäl dem, och ljudet som då ljöd ekar fortfarande i mitt huvud. Det KNASTRADE! Såsom de hade en ryggtag eller dylikt som jag krossade. Det var så viiiidrigt! Kommer bergis drömma mardrömmar om dessa inatt. WHÄ!

Tack för denna helg....

Förstår inte varför jag envisas med att ha på mig klackar när jag VET att det alltid blir samma utfall. 

Men den lilla stund av tillfredställelse över att äntligen vara lång vinner uppenbarligen över den långa stunden av smärta som följer...



SKÄMMES LENA!

Upptäckte precis till mitt stora förtret att jag särskrivit(!!!) på en kom ihåg-lapp för några veckor sedan. Försökte nu på morgonkvisten rädda upp det genom att göra ett långt "r".

Det känns väl ganska okej såhär efter justeringen men jag skäms ändå något kopiöst... Pinigt!!!! Borde nog ta en kvällskurs i grammatik denna sommar...




Urdumt dopp

Köpte en klocka på groupon för ett tag sedan. Så pass länge sedan att jag glömt bort att jag köpt den. När den sedan damp ned i brevlådan blev det därmed en glad överraskning.

Glädjen blev dock inte långvarig. 
Dagen efter iklädde jag mig stolt min nya klocka och efter jobbet tog jag mig ett dopp i Åmmelången med mamma. Och med min klocka.... 

Den är numer väldigt sanningsenlig där havet på urtavlan (urtavlan består av en bild av en världskarta) tycks dunsta och skapar vattendroppar på insidan av glaset. KUL!




Fånga helgerna!!

Hur ostigt det än låter så lever jag efter epitetet "carpe diem" denna sommar. I och med att jag inte har någon som helst semester gäller det att ta vara på den lediga tid jag får. Detta innebär mycket fina, komprimerade stunder men också många minuter av frustration. Så fort inte mitt schema klaffar till hundra procent börjar det koka i mig i dubbel bemärkelse. (Både av värmen i luften och av frustrationen som växer för varje sekund jag väntar på att få åka till diverse strand och bada). Men när jag sedan väl är på plats är all vrede som bortspolad. 

Denna helg har spenderats i Göteborg och på Fotö, Hönö och Öckerö där jag och Jocke fick oss en redig minisemester. Huuur underbart som helst. 




Idag var det dags att återvända till verkligheten igen men som vanligt flyger dagarna på jobbet förbi och det var snart dags för bad igen. Denna gång var det inte i den stora oceanen utan i lilla Säbylund. Lika underbart och svalkande det med! Sedan mötte jag upp Jocke och hans långväga gäst på Bishops där vi avnjöt oxfilépasta och hallonöl. (Dock inte i kombination!). 

Det är ju galet skönt ute i afton alltså. Känner att en tropisk natt är på ingång. Önskar så att jag kunde vara ute längre, men plikten (och sängen) kallar och jag glädjs åt den tid jag får. Cheesy men sant!

Godnatt på er kamrater! Och trevlig semester på er!




Niklas Strömstedt remake

"Den sommaren. Vi åkte ut till Lidingö (nåväl, Finnerödja...) och hem igen.
Vi körde på en fågel och begravde den"... INTE! För jag var försenad till jobbet.
 
 

Aftonbladets förmåga att ta det liiiite för långt



Denna rubriksättare och ingresskrivare lär verkligen varit på hugget och uppeldad (he) vid författandet av denna text. Hen var, enligt min mening, lite väääl tänd (he igen) på ordvitsar. När hen tryckte på "publicera" var hen nog eld och lågor (he ännu en gång) över resultatet. 

Helt lost

Skit också. Körde lite vilse på vägen hem från jobbet idag.... Skönt att det inte är mycket trafik i alla fall! 




Påfyllning i smyckesfamiljen

Har Ur och Penn erbjudandet "alla smycken för 20 kr" är det en hädelse att inte handla. Därför lommade jag snällt in där och plockade åt mig ett gäng nya kompisar. 

Och jag tjänade hela 136 kr på det. Mmmmmh, det spinner fint i den ekonomiska (läs snåla) genen i mig. 

Hej kompisar!


Dessa två övre är tillskott i guldfamiljen. Har på sistone upptäckt att jag enbart äger en (1, UNO, UN!!) guldfärgad ring. INTE ok! 

Ny medlem i den skrala roséguldfamiljen (syns ohyggligt dåligt på bilden ser jag nu...) Äntligen har jag någon som kan göra min roséklocka sällis!


RSS 2.0