Kvällens irritationsmoment

Skokanonens reklam.

Jag förstår inte varför alla måste gå som om de skitit på sig?
Fast i och för sig är det ju svårt att gå normalt när någon annan kollar på en och ska studera hur man ser ut när man går just helt normalt...    Oförståeligt detta blev. Men vidrigt ful reklam iallafall!

Freesh neighbours

Gick precis ut med soporna, varpå en brud på tredje våningen öppnar fönstret och bokstavligt talat splashar ner en spottloska en bit framför mig och sedan snabbt stänger fönstret igen.
Aldrig hört talas om handfat, eller att svälja?  hehehe... men det var kul iallafall!

pardon

Måste bara säga här att jag inte håller med mig själv när jag läser mitt förra politiska inlägg. Och det beror inte alls på reaktionerna utan jag skyller bara på extrem trötthet runt 1-snåret på natten.
Jag är inte alls så självisk som jag utger mig för att vara...

Hur definieras "förening"?

Jag letar ju boende febrilt i hopp om att en vacker dag kunna laga mat i mitt alldeles egna kök...
Men antingen finns det >5000kronors ettor eller så måste man stått i kö i 2 år eller så finns det helt enkelt inga lediga lägenheter tillgängliga.

Hittade nu detta: "Ledig Lokal: Trädgårdsgatan 24, 78 m2, 2000 kr/mån, ledig omgående, Lämplig som föreningslokal, kök och två toaletter. Källar vån."

-Kanonläge, stort och rymligt, billigt!, inflytt innan helgen, kök! och två toaletter har väl aldrig någon dött av.
Det lilla minuset är väl att det är en lokal och ingen lägenhet.... men med lite färg och mycket kreativitet skulle man nog kunna få till det riktigt mysigt i denna lokal som sägs vara lämplig för föreningar.

Kan man starta en enmannaförening, hyra denna och bosätta sig där permantent?
Får kolla upp det finstilta.....

Stackars lilla Laxå

Fastnade i en gammal (19 sept) artikel på na.se där det stod om kommunvalet och där det presenterades att Socialdemokraterna fortfarande är största parti.  Artikeln hade hela 65 kommentarer och hade blivit avstängd för  fler av någon anledning. Jag fastnade som sagt, och läste alltså alla dessa 65 kommentarer. Och jag blir lite smått irriterad på Laxåbefolkningen måste jag medge. Det kan ju inte finnas några andra på denna jord som klagar så mycket som Laxåare (ursäkta att jag drar alla över samma kam, men väldigt negativt och skitsnackande är det!) Klart, Laxå har inte den starkaste ekonomin och blomstrar inte direkt. Men snälla! Det har genomförts ett demokratiskt val och Socialdemokraterna vann, vilket alltså måste betyda att de flesta vill se dem fortsätta styra Laxå. Varför då ösa in med kommentarer om hur orättvist det är, hur stolt man är att man lyckades flytta ifrån "den sjunkande skutan till ort" och hur detta resultat kan vara möjligt!?
- Jo, folket lade fler röster på rött än på blått - svårare än så är det inte.

Och den skummaste kommentaren kom från en, som av flera andra glorifierades för sina "bra argument". Denne person skrev att man i ett val inte ska rösta utefter vad som är bäst för en själv, utan att man ska tänka på vad som är bäst för alla andra. Hur blir det då rättvisande och demokratiskt?
Bäst är väl att alla röstar utefter vad de själva finner bäst och vad som ligger dem själva bäst till lags? På så vis får ju det parti som uppfyller flest invånares "krav" majoriteten. Rättvist och bra.

OH!!! kvällens stora irritationsmoment! Nu kommer jag inte kunna somna på många timmar.

Orättvisor i denna värld

Veckans största orättvisa:

Igår på Idolkvalet var det ingen som direkt leverade någonting annat än falska toner, ändå gick en tjej och en kille vidare enligt reglerna.

Ikväll är det sex stycken väldigt duktiga sångare/sångerskor med och även här kan bara en av varje kön gå vidare. Bara grejen att det måste vara jämnt fördelat mellan könen är också orättvist. Tänk om exempelvis alla tjejer skulle vara kassa. Då skulle det i fredagsfinalerna vara kassa tjejer som konkurerat ut duktiga killar just bara för att de är tjejer.  SJUKT orättvist!

tredje världskriget i korridoren

Upptäckte idag att den snälla, rara, inte alls överpedantiska Hitler-light-tjeckiskan i min korridor snott en av mina fyra tallrikar och ställt in i sitt skåp. (ja, jag snokade i hennes skåp) Den snodde jag, med ett ont leende på läpparna, tillbaka.


Bildfest!

måste även visa hur jag igår löste problemet med plats-brist för skor i min minst sagt lilla hall.
(lägg märke till att stövlarna hänger på kjol-galgar!)



Och här kommer en bild på min egengjorda lasagne som jag denna afton tampades med. Micket gott!


Jag bjöds på hemmaodlade jordgubbar i helgen!


Hittade även en klassiker från i midsomras - jag och Jasse på ett husvagnstak!





to be continued...

Vardagslyx

Städade i 2 timmar - dammsög och moppade hela korridoren + kök samt mitt eget place idag.
Trotsade därefter min trötthet och begav mig till gymmet.
Kom hem igen, duschade, gjorde hårinpackning som jag lät sitta i under halva Idol. Sköjlde ur, drack vaniljte och doppade skorpor (jättegott!), kokade vatten, hällde det i handfatet och tillsatte lite pepparmintdroppar - ångade ansiktet läänge (jäätteskönt!), baddade ansiktsvatten, smörjde varsamt in ansiktet och var sedan len som en babyröv. Lade mig därefter tvärs över sängen med ljus tända och lyssnade på guldkornen från min mys-playlist. Låg och insöp de ljuva tonerna och bara njöööt!

Nu är jag helseg i kropp, själ och huvud och skall bege mig till sängen för att lyssna på lite mer musik och därefter somna in för att orka med den krävande morgondagen på Universitetet.

Puss på livet!

Intill dig

nu kan du få mig om du vill, ikväll
vi kan få rummet att stå still, ikväll
jag tycker om att stå intill dig

viska något i mitt öra
som jag aldrig hört förut
stanna hos mig hela livet
eller bara en minut
marken gungar än för mig
gör den likadant för dig?







Bo Kasper 12 november bokat - längtar mig till döds redan.

Wuunderful

Har varit hemma i Röfors och myst nu igår och idag. Igår lyxade vi till det med att trotsa årstiden och grilla - och vi satt ute på altanen (med infravärme) utan att frysa!  Skapligt underbart!

Idag har vi varit i farmor och farfars stuga och blev bjudna på Flygande Jacob och bullar!  Underbart det med!

Och ännu en underbar grej är att vi letade jackor till mig nere i våra jackgömmor och jag ramlade över en underbartsnygg trenchcoat som mamma hade när hon var ung - "Ta den du, jag kommer inte använda den men kände att den var värd att spara". Tack mor! Den kommer slitas med hälsan! MMMH!

Nu sitter jag hos Annica och väntar på att hon ska sminka klart sig så vi kan gå till Hellas. Där möts vi upp av Becka, Sanna, Amanda och Jasse och så blir det grekfrossa och girltalk!
Sedan ska vi vidare någonstans. Vinden väljer vart - och det är ju väldigt blåsigt ute i afton så detta kan sluta hur som helst. Men jag är lycklig och lätt så jag flyger gärna med vart det än leder!  UNDERBART!


P03

Ett helt fotbollslag med pojkar födda typ 03 skuttade nyss runt på Tybbles fotbollsplan iklädda reflexvästar. De var en knapp stolpe höga och de hade verkligen the time of their lives. Hoppade upp och ner och skrek Ja! ja! ja! ja! ja! till signaturmelodin till Pingu. Vad ett litet mål kan glädja vissa. Jag ville joina.

bakom mina solgladögon kan jag (nästan) vara mig själv...

Ursäkta att allt jag skrivit här på sista tiden handlat om hur synd det är om mig. Men nu tycker jag faktiskt lite synd om mig på riktigt.
Har suttit inne sedan ca 12:30 (med undantag för mitt korta promenad till Tybble vårdcentral där jag fick uppmaningen att ringa ett samtal och sedan vänta ytterligare några dagar tills någon har tid att prata med mig över telefon och därefter eventuellt fastställa någon slags "diagnos").

Men min nya åkomma denna eftermiddag är i vilket fall som helst huvudvärk.
Och ni som känner mig vet ju att jag kan räkna de gånger jag haft huvudvärk på en hand (dvs jag har aldrig huvudvärk!) Men idag har jag haft det - konstant, bultande så jag gör grimascher. Resultatet av det har blivit att jag som sagt suttit inne sedan ca 12:30 - med persiennerna neddragna och med, håll i er, solglasögon på mig(!!) för att i största möjliga mån komma ifrån det sjuka ljuset som borrar sig in i varenda por och varenda hjärncell och exploderar inne i mitt huvud.

puss på livet

Tankspridd

Jag har kommit på mig själv med att varje dag på föreläsningarna tänka på Jerrys pappa i "De tre vännerna och Jerry". Anledningen är kanske inte så konsigt, anser iallafall inte jag.

Det är nämligen såhär. Varje gång jag gör tecknet ":" brukar jag göra prickarna som små ringar så de ska synas ordentligt. Och dessa två ringar får mig osökt att tänka på Jerrys pappa.

Gissa varför!?


Positive thinking

Hostar jag såhär mycket i ytterligare 5 veckor lär jag ju få fetare 6-pack än om jag smsar 1000 sms i veckan. NICE!

hatar ÖoB

ÖoB-reklamen har det där "katching-ljudet" - dvs samma ljud som jag har som sms-signal. Blir glad och sedan nedstämd varenda gång jag inser att det inte är jag som får sms...

Blöödig

Kollar ikapp på Idolavsnitten som jag missat pga att jag haft ett liv utöver tv-tittande i veckan.. eehe
Hur som helst. En tjej vid namn Amanda nånting sjunger (inte ens så bra, enligt mig) men när hon går vidare börjar hon stoorgråta av glädje - ...and so do I. Får skylla på att jag har dåligt försvar i och med att jag är sjuk eller något liknande.... PINIBELT?

Valaggression

Kollar på tv4 och Kvällsöppet med Ekdal. Det handlar om valet.
Jimmie Åkesson är där och blir utfrågad.
Han fick precis en fråga, och försökte så gott han kunde dölja sina genomskinliga lögner.
Ekdal frågade honom om alla demonstrationer som idag pågått över hela Sverige och undrade om Jimmie tyckte det var jobbigt att de så starkt visade sitt hat emot SD. "-De visar inget hat mot oss utan de demonstrerar för kärleken. Det är de enda deras plakat säger"...  Ekdal svarar: Men tror du att dessa demonstrationer skett om inte ni kommit in i Riksdagen?  "Det är ju omöjligt att veta..." svarar han då. Bullshit! Klart att han känner av allt hat från 95% av den svenska befolkningen. Det är bara larvigt och befängt att ens försöka förneka det. Usch, vad arg jag blir på detta! Jag blir seriöst orolig över Sveriges framtid när en sådan omvälvande händelse som denna inträffat.

Blir även lite småirriterad på Reinfeldt och Moderatera för att han/de lägger allt ansvar på Miljöpartiets och indirekt säger att det är deras fel om SD får en vågmästarställning om de skulle välja att inte samarbeta med Moderaterna för att få till en majoritetsregering. Fegt att stjälpa över detta stora ansvar på någon annan!


!!! Nu sa Jimmie att han läst i en södermanländsk lokaltidning att en kommunalpolitiker inom Moderaterna uttalat sig och sagt att han trodde att det var fullt möjligt att Alliansen och Moderaterna skulle inleda samarbete med Sverige demokraterna. Dubbelmoral inom partiet ?

The return of the Scion

Kollar på Pimp my ride (programmet som jag bloggat om låångt tillbaka i tiden då jag även erkände att jag brukade gråta i slutet när ägarna blev så lyckliga över bilarna. Återupplev här!)

Hur som. En liten 19årig pojkspoling är med. Han har en konstig korsning av Ford Escort och någon Toyota till bil. Den är ihoplimmad på mitten (seriöst limmad!) och Xzibit och hans crew inser snart att det inte är någon idé att göra om denna skrothög och X ringer ett samtal.... och in kommer en sproilans Scion xB!!!   (även denna bil väl omtalad i denna blogg, återupplev). Men jag ger mig inte. Jag tycker den är så förfärligt snygg! Synd bara att de förstörde den med flames... but they "hooked him up with a huuuuge wing and 7" monitors in the seats... and a stereo where he can check his email!!! and...."

*AVIS!*


Storshopparns pöjk

Jag och Annica drog en veva på stan igår. Jag propsade på att vi skulle in på Myrorna för jag kände att jag skulle ha ett myr-flow, och det hade jag!
Hittade ett par stövlar (exakt likadana som Annica köpte på loppis för några veckor sedan och som jag var avundsjuk på! oddsen för det? små!) och fastnade även i ett par andra stövlar. fastnade inte för dem, utan i dem. Dragkedjan skrejkade rejält och vi fick båda två ta i för kung och fosterland för att efter ca 5minuter lyckas få mig ur dem. Läskig känsla! Kul att bli tvungen att ha på sig samma stövlar för resten av livet!? (och de var inte ens snygga heller, så tack gud att jag kom ur dem!) Hur som. Shoppade även loss på boksektionen: Gömda - Lisa Marklund (har ännu inte kommit till skott och läst den trots att det finns flera personer i min omgivning som erbjudit sig att låna ut den till mig. Så nu införskaffade jag mig istället den för nätta summan 10 kronor) Köpte även en Marian Keyes-bok och en thriller som heter Dödens viskningar av Simon Beckett (översatt till svenska av ingen mindre än Jan Malmsjö!)  Den sistnämnda var dock dyr och kostade hela 15 kr!
Köpte även en brödrost!  Asfräsch och perfekt matchande till min äggkokare. Jag är nööjd! Nu kan jag rosta mitt valnötsbrön inne på rummet (och slippa den sjukt äckliga gemensamma brödrosten ute i köket!)

Nu ska jag fixa mitt skatbo till hår och sedan packa för Karlstad-weekend!

annicacitat

Annica säger "patthållare" istället för bh.. LOL!!! ROFL!!

städa?

Det ser verkligen förskräckligt ut i mitt lilla rum nu. Det är för mycket oreda för att jag ska orka ta tag i det. Alla glas, tallrikar och bestick är odiskade och står strategiskt utplacerade på de få fria ytor som finns. kläder ligger över hela golvet efter outfit-paniken i gårkväll. Tomma påsar ligger och skräpar lite här och var. Funderar på att ringa anticimex. Jag är äcklig!

nu: MAT!
sen: kaanske städning
ännu mera sen: bullkalas hos farmor och farfar! <3

Mitt liv har återfått sin mening

Jag fick idag ett svar på min livs viktigaste fråga: är människan bakom min älsklingsblogg festamysamaila en tjej eller en kille?
Det verkar som att det visst är en kille iallafall!!  Så nu har jag mycket att läsa ikapp, nu när jag än en gång ser det med andra ögon . LOVELY!

Tjurkärringar bör strypas

Blev tutad på idag. Av en snobbig tant i en fancy merca.
Jag blev otroligt frustrerad.
Bakgrundsinfo:
Jag vandade så oskuldsfullt mot Behrn arena. Skulle korsa Rudbecksgatan och väntade tills det blev grönt. Jag hade dock tryckt på "cykelknappen" istället för "gåknappen" och därför lös bara cykelgrönljuset, varpå jag ändå gick över pga att jag visste att jag skulle hinna över snabbare än gubbarna på cyklar. Så var fallet, men det verkade inte denna snorkiga tant som skulle svänga över övergångsstället gilla.
Hon tutade på mig, vilket jag totalignorerade som en naturlig följd av plötslig ilska. När hon sedan mitt i svängen tryckte ner rutan och skrek någonting ohörligt åt mig kokade jag över. Gick resten av vägen och muttrade argt för mig själv och kände att jag hade lust att strypa någon med mina bara händer.
Vem orkar med att skrika och gapa över en sådan sak?  Det var ju ändå grönt!
Hur som helst så gjorde min och Elins matlagning mig på bättre humör och när Anders sedan bjöd på coffeemachine-coffee och började rensa sina garderober på tält (aka skjortor) sköljdes irritationen helt av mig.
Tack för en trevlig afton!

Puss



Minaretparty

Var ute nyss och hörde ljud.
Antingen har de byggt en minaret i Tybble eller så var den någon muslim som partade till det med öppet fönster och musiken på max.

Spännande vilket som!


Bro


Beckis och jag hade kombinerad matlagar-, idol- och filmtittarkväll igår!
Lagade: Potatisgratäng, chicken och (såklart) vitlöksbaguette.
Kollade på: filmen Brothers! Helt sanslöst bra film!  Skildrar på ett (vad jag kan tänka mig) sanningsenligt sätt hur familjen har det när fadern i huset åker iväg och krigar. Tjöt floder gjorde vi kan jag lova. Se den, folks!

Idag har vi varit en förmiddagssväng till Marieberg. Bex köpte en gudomlig helfigursspegel som ska komplettera hallen. Jag köpte bland annat en aftonklänning som skall bäras ikväll då det är dags för It's så!!
Jag är övertaggad och lycklig! Hoppas det håller i sig i och med att det är några timmar kvar tills förfestandet sätter igång på allvar. Får nog tjuvstarta lite här hemma för att hålla lågan uppe  s å  a t t  s ä g a...

ADIOS!

barn <3

Jag kom på mig själv med att naaw:a till Liar, Liar precis.
Men ungen där i filmen var ju den absolut sötaste varelsen som någonsin ploppat ut ur någon annan människa!
Och det tar emot att säga sådana fina ord om ett barn ska ni veta...

DUGA?

Imorgon skall jag skriva min livs första dugga.
Dugligt nervös är jag. Kommer förmodligen gå sådär... men jag klarar inte av att stressa upp mig mer för då skulle jag förmodligen hamna på dödsbädden så många stressrelaterade sjukdomar jag har samlat på mig på sistone.

"du är du och du duger"  eeeeeh!  denna småtöntiga men klipska mening växte jag upp med - och den får jag väl anamma vid detta tillfälle.

heppåre

I-landsproblem

Jag slog av min tumnagel mot porten igår.
Idag kan jag inte smsa utan kommer emot alla knappar när jag alltså inte längre kan skriva med nageln.
Otroligt frustrerande!
I morse råkade jag exempelvis sätta på "Hrvatski" som skriftspråk på T9an...




En väldigt positiv sak är dock att jag råkade ramla över inställningarna för Windows gadgets nyss!
Jag har aldrig förut hittat dem. Men nu har jag äntligen "P3s webbradio" och "TV.nu" där! WOHO!

Dagens citat

(Jag ber om ursäkt i förhand för denna men detta första citat skänkte i efterhand så mycket skratt och tårar att det omöjligt kan elimineras)
- "Sex med fyra barn..." : vår föreläsare skrev in i en tabell hur många i undersökningen som hade 4 barn (förlåt igen! men det roliga bakom detta skyller vi på trötthet efter många timmars föreläsningar...)

Becka påpekar att jag istället för att köpa färdigblandad fruktsoppa bör köpa sådan man vispar ihop själv, varpå jag uppgivet svarar:
- "Det skulle jag aldrig klara av".

Becka ska förklara att hon ofta blir otaggad och tröttnar när vi väl kommer ut på krogen. Hon tänker först säga att hon blir avtänd men känner att det har en sexistisk laddning och utbrister istället:
- "Avsugen!"

En annan halvrolig sak är att jag idag gick vilse i Tybble!
Jag tänkte gå bakvägen till Tybble-Ica och gick och gick och gick och kom tillslut, smått förvirrad, ut vid Willys.
Då tröttnade jag, ställde mig vid busshållsplatsen och väntade på bussen som förde mig in till stan och Beckis istället - lite shopping på ICA city har ju ingen tackat nej till!

Ännu en rolig sak: Imorse när jag borstade håret gick min hårborste av på mitten (hårinpackning nästa?)

Gourmetmiddag

Mina nya favorit: korv och tzaziki i tunnbröd!
OSLAGBART GOTT!

Helfel

Slog på tvn och där står "Marshall" (från himym) och "Summer" (från oc) och snackar om sina kärleksproblem.
Det blev verkligen helt fel bara för att de inte är meant to be i samma serie/film etc. Dumpad hette visst filmen. Den ska jag kolla på och gråta floder till nån vacker dag!

Händigheten själv

Kom precis hem från en helhelg i Karlstad! Mycket trevligt med Hoffmaestro, "Rabarber", god mat och kortspelande (trots att jag förlorade varenda gång, men jag är inte bitter(!!!))
Kom hur som helst precis in. Dumpade bara min weekendbag, grabbade skiftnyckeln och begav mig ut i septembermörkret. Jag har nämligen punktering på min kära cykel och hade blivit ombedd av min fader att skruva bort hjulet så han kunde laga det åt mig. Knivigt, tänkte jag. Men ack så fel jag hade. Jag hann inte mer än att titta på bultarna så var de bortskruvade. Jag gapade och imponerades sedan över min händighet en stund och gick sedan vidare till min bil för att slänga in hjulet där. Stod där ca 2 minuter och tokgrävde i min handväska efter bilnyckeln. Blev mer och mer frustrerad över att jag inte hittade den eftersom jag mycket väl visste med mig att jag lagt ner den där ca 6 minuter tidigare.
Jag grävde på och upptäckte tillslut att jag höll nyckeln i handen hela tiden.
Då är man trött. Men jag får skylla på att all min sista hjärnkapacitet gick åt till att meka cykel...

Nu dricker jag honungvatten i hopp om att bli kvitt min vidrigt plågsamma hosta.

Godnatt mina kära vänner!


Hemskt

Jag såg en kille med vantar och mössa nyss...

Skadeglädjen är den bästa glädjen

Satt ute i sensommarvärmen och insöp frisk luft i väntan på att min tvätt skulle bli klar.
Såg då en tjej komma gåendes med massvis med väskor och påsar. Hon stannade vid min port och började rota runt i alla väskor på jakt efter sina nycklar. Hon letade och letade och hittade dem tillslut varpå hon tryckte lilla brickan mot upplåsningsplattan, öppnade dörren och konkade in med all sin packning.
Vad är då roligt med detta, tänker ni?
- Jo det ska jag tala om för er.
Denna dörr är olåst såhär dags på dygnet och denna upplåsningsplatta är ur funktion sedan Hedenhös tid.
Mycket roande kvällsunderhållning för en skadeglad människa som mig. ha ha

Underliga dag

Jag borde må skit. och allting på och i min kropp är segt och mår egentligen skit - allting förutom min hjärna. Den går på högvarv med att producera endorfiner. Jag är på jättebra humör. Kvällen ska spenderas i min ensamhet med p3 live (Muse!!! <3) och senare film som enda sällskap. Känns faktiskt riktigt skönt!
Det enda negativa med denna dag är att tvålen "Bliv - Vildkaprifol" inte fanns på ICA Tybble. Har sett fram emot just denna tvål sedan sista dagen på jobbet. Där hade de nämligen denna och jag tvättade händerna till förbannelse endast för att den luktade så förskräckligt gott. Men den goda doften fick jag alltså inte sprida inne på min toalett utan det fick bli "spring rain" istället. Helt okej den med, men inte aalls som vildkaprifol...


Nu ska jag gå och torktumla mina kläder och fundera på riksdagsvalet.

burneeedd

Jag har en ny talang: att bränna allt jag schteker.
Idag skulle jag slå flera flugor i en smäll och steka schnitzel och köttbullar (till matlådor) samtidigt som jag diskade och letade bestick. Detta resulterade i att jag brände köttprodukterna ganska rejält.
EH, skit samma tänkte jag och käkade upp min del ändå.
Det fick jag ångra nu: sura uppkastningar med en bismak av sot och bränt är inget vidare.....

GROSS


Nu laddar vi för hotellkampspremiär på Schtrööömpan! very niiice!

talking to myself

Har sovit ensam två nätter nu och är mitt uppe i den tredje. Redan nu kommer jag på mig själv med att vara avslappnad i min egen närvaro. Nyss kanske lite väl avslappnad: Jag svarade högt på en fråga som ställdes på en reklam på tv.

"- Vore det inte underbart att vakna med en strålande hy?" eller nåt liknande-
Jag svarade (mitt i en gäspning) "- joo visst vore det..."

Har jag gått för långt eller är detta ett tecken på att jag inte längre är livrädd för att vara ensam och att jag alltså börjar trivas i min egen närvaro?   Tricky question!


Nighty

RSS 2.0