Nu är det jul uppe i Lenas torn!

Är glad att folk utifrån inte ser in i min lägenhet... Har precis studsat omkring som en idiot här hemma, skrålandes till Peter Jöbacks julskiva och gått lös med julpynt. 

Tack vare att jag var i Marseille förra året vid denna tid (helt sjukt att det snart är ett helt år sedan jag kom hem!) och därmed inte kunde julpynta var ju min mamma så rar att hon gjorde det åt mig. Hon tyckte då förmodligen att min skrala julpyntsuppsättning bestående av en stjärna till stora fönstret och en ful Rusta-ljusjulgran inte var tillräckligt varpå hon inhandlade lite pynt åt mig. 
Dessa hade jag ju nu glömt bort och chockerades därmed av hur välfylld min "julpåse" nere i förrådet var. 

Trevligt ändå måste jag säga. Och TACK mamma för att du känner mig så bra att du inte köpte en massa fula tomtar. Mitt hem ska även i fortsättningen vara tomtfritt!














Så, nu ska jag ta mig en go köpp glögg så är jag redo för första advent sen!

Jag tänker inte kommentera kvällens idol utan tänker istället intervjua mig själv

Det är ingen idé. Utfallet blir ändå tvärtemot vad jag tycker............

Annars då?
- jovars!
Vad har du gjort denna afton?
- jag har slängt på mig min gamla dunjacka och cyklat iväg till Mikaela och upptäckt att jackan är alltför varm i detta växthuseffektdrabbade klimat /svettig brud 
Jaha...
- joråsåatteeee... Väl på plats soffhängde vi + Becka och Martin, käkade flötmat, drack lite gammalt överblivet vin, lite pepsi max, käkade lite chips, skrattade och bedrövades över bastande mopsar. (Observera att jag inte nämner att vi kollade på det där programmet på 4an...)
Jaha...
- ja, så är det....
Mmmh...
- jo, men nu är jag hemma. Mina stackars hårt arbetande vänner var helt slut efter denna vecka och behövde "ta natt" tidigt. Ska nu ha New girl-maraton och hålla tummarna för att de kraftigt berusade killarna som av någon oförklarlig anledning tagit sig in på min låsta innergård inte 1) spyr ner någon av mina cyklar 2) pissar på några av mina cyklar 3) snor några av mina cyklar. 
OK.

Godnatt kamrater!


Kurslitteraturen vs. Lena : 0-1!

I made it!!
Fråga mig inte hur, men jag lyckades läsa ut boken igårkväll (så när som på ett kapitel som jag istället rev av imorse). Jag satt rätt upp och ner i soffan, 90 gradera vinkel på ryggen, benen upp på soffkanten och PLÖJDE till klockan 00.30. 

Så nu kan jag äntligen ägna mig åt det jag är ämnad att göra (iallafall om det enbart finns läsa eller skriva som alternativ...): att SKRIVA!
Jag älskar't!

Önskar dock att det på något vis skulle vara möjligt att plugga in en USB-kabel i en bok och sedan i bakhuvudet för att överföra informationen från boken till hjärnan på, låt säga, några minuter. 
TÄNK så mycket tid jag skulle få över till att skriva då istället!

Åh, jag känner mig lätt som en fjäder! Som vanligt är nu endast mitt bekymmer att hålla min inom ramarna för max antal tillåtna sidor...

Konstruerad väärld!!!

På quizkampen igår fick jag frågan vad skådespelerskan i Exorcisten hette och självklart svarade jag rätt på den frågan (ibland har jag riktig flyt med mina gissningar!) och svarade Linda Blair. 

Idag på PP3 pratade de om vad som skulle hända i morgondagens program, och vem skulle komma dit om inte denna Linda Blair!?!!


Joråsåatteee... Bevisen på att vi lever i en konstruerad värld kan inte vara så mycket starkare är såhär!

Garvar läppen av mig...

Nej, det kan jag inte påstå att jag gör. 
Den otroligt torre översättaren till boken jag läser kände dock att han var tvungen att peka ut en oavsiktlig ordvits som kom sig av översättningen från engelska.
Det värsta är ju att jag inte ens fattar vilken denna "vits" är?

Antar att det borde vara meningen "På grund av själva ämnet antar den här sortens forskning ofta fallstudiens form". Vad i hela friden är det för KUL med den meningen?!

Fattar ni?


Nej huvaligen! Torra professorer och jag har tydligen inte samma sense of humour...

Idag har jag:

• Som sagt, läst pörskans böcker och artiklar. 


• blivit fånig tagen av himlen (såsom så många andra uppenbarligen blev idag. 95% av alla instagrambilder bestod av liknande bilder där ett tag).




• blivit utslängd. 
Skulle på någon slags marknadsafton på Vågen och Krämaren med Annica. Väl där blev vi besvikna på avsaknaden av rea och erbjudanden. Strosade runt en stund tills vi nästintill blev utslängda från en affär och blev varse om att det visst var kvällsöppet imorgon och inte idag....  Gick då snopet till Espresso house och fikade gofika istället.


• Och nu kollar jag på Bonde söker fru (tack så jättemycket mamma och pappa för att ni dragit ner mig i det träsket....) och dricker glögg och sniffar på mitt alldeles underbara doftljus som luktar KARL!!! (Tänk er: fräsch och nyduschad man - som inte använder dubbeldusch eller oparfymerad tvål... MMMH!!) 
Inte behöver jag en riktig sådan när jag har detta ljus... Eheee




Nu börjar det bli action här bland bönderna. Måste avrunda!


Duktigt Lena! .... Eller vänta nu!?

Har nu en (vad jag själv ansåg det vara) välförtjänt paus i pluggandet då jag istället lyssnar på lite musica, skrotar runt, skrubbar spisen och googlar på släktnamn(...).

Men så plötsligt slog det mig, en hemska sanningen uppenbarade sig:
Jag är ju inte alls förtjänt av en rast!!!

Jag ställde klockan på 8 i morse så jag skulle komma upp i tid och sätta igång med läsandet. Ca 10 gick jag upp. Käkade frulle relativt snabbt och satte mig sedan och låååångsamt letade efter artiklar som jag skulle läsa. 
Hittade en, LADE mig i soffan och läste den från mobilen. Somnade med jämna intervall (ca varannan femte minut kan jag tro).

Väcktes sedan av att Annica ringde (tack så mycket! -genuint menat) och vaknade till tillräckligt för att jag skulle kunna fortsätta läsa artikeln. 
När den var färdig (ca 13.00) tog jag alltså denna paus och kände att "guuuud så duktigt jag varit nu!". 

Det har jag ju inte alls det!!!
Artikeln var på 9 sidor i spalter.....

Och jag har en bok på 160 sidor (har läst 20 hittills) och ytterligare en artikel på 20 sidor kvar att läsa..... för att sedan kunna börja på den egentliga skrivuppgiften och analysen!!!
Och detta ska lämnas in på måndag morgon...

Lena, du är en sopa!

Sluta blogga nu!

Häng hos Petterssons

Blev bjuden på te hos Annica och Joel denna eftermiddag. Råkade stanna kvar till middagen... och till soffhänget framför tvn. Det började så otroligt gemytligt och trevligt, men så plötsligt raserades allt.




Pernilla Wahlgren var nämligen gäst i programmet "Fest hos Bagge Wahlgren".............

Juuuulen är hääär

Var på Ikea med Becka idag. Där hade julbordet redan börjat serveras och en massa mumsande tanter och farbröder satte i sig av buffén med glada miner. Jag ville inte vara sämre jag, så jag köpte med mig glögg, pepparkakor och ädelost på tub och begav mig till Mikaela där vi smygstartade julmyset.

Åt alldeles för många ädelostpepparkakor och har numer magknip.....

MEN DET VAR DET ABSOLUT VÄRT!!

Bild ärligt snodd av Mikaela

Låt mig presentera : fasansfullt fula djur

Tittade på djur på blocket förut i några timmar då hela släkten tog en vilopaus i kalaset pga matkoma. 

I vanliga fall brukar jag ju ha siktet inne på söta djur vid sådana här sökningar, men idag chockerades jag av hur mycket fula djur det fanns ute, så fokus skiftade. 

Här kommer ett smakprov:

Vid första anblick trodde jag detta var en sötpotatis...



Grumpy-rabbit har nu fått ett ansikte


"Hej, jag är emo, hatar livet och visar det genom att ha jättemycket kajal".



Denna är nog min värsta. Mår illa varje gång jag kollar på denna stackars kanin... Den ser ju ut att ha rabies?!



Denne lille krabat är en stark kandidat som slåss om topplaceringen i mustaschkampen...


Ser inte ens vad detta är för djur, men av texten i annonsen att döma är det en hund... Inte en fager sådan iallafall. 



Och dessa små krakar ser ut att ha sålt allt smör och tappat alla pengar (som man så töntigt och obegripligt brukar säga...) 



Matig dag

Denna lyxfrulle serverades på hotell Becka i morse:

Denna lilla dessert serverades på Casa de Mikaela:


Och nu sitter jag på East west sushi och skäms...
Varför skäms jag undrar ni nu säkert?
- Jo därför att mitt sällskap (födelsedagsbarnet Elin och Anders) blev lite sena och jag därför fick gå in i förväg och nu sitter ensam vid bordet. Känns som om ALLA runt omkring tänker: "Stackars liten. Hon sitter där, hoppfull, och väntar på sin date som aldrig kommer dyka upp....".


(Och nu har jag skämt ut mig ytterligare!!!! När jag, lite diskret, skulle ta ovanstående bild råkade jag först ha på blixt.....)


P.S. Det sitter en gubbe bordet framför mig som ser EXAKT ut som Pia Sundhage!!

Årets skämt!

Detta är tragiskt. 
Jens KAN ju inte åka ut. 

Nu tappar jag tilltron till mänskligheten helt. 

Detta är emot mina principer

Men jag känner att stämningen KRÄVER att jag skriver ett gott ord om Idol-Jens. 

Jens som sjunger Thåström: 
Det kan ju inte bli annat än bra!!!!! 
- Gåshud så att håren ramlade av. 

Storshopparns pöjk

Tog en cykeltur ut till Aspholmen och Lager 157 idag. Höll på att inte ha mig hem därifrån sedan pga så välfylld påse. 

Jag köpte 
• två baströjor
• väärldens skönaste och mest perfekt skurna T-shirtar
• en klassisk, svart långärmad klänning
• väärldens mysigaste ulltröja (som inte sticks!)
• en T-shirt med en rar, liten fjäder på
• två halsdukar
• en mössa
• kabelstickade knästrumpor
• ett par varma och mysiga raggisar. 

Detta var välbehövt. Så nu är jag redo för vintern! Och kan även med lugnat sinne slänga en massa gamla noppriga basic-tishor och göra plats för de nya!
LOVELY!












Världens mysigaste extrajobb!!!!!

"Julkortssorterare till postens nya terminal" 

I annonsen eftersöker de en person som: "bidrar till en härlig atmosfär och julstämning och får alla att känna sig delaktiga i arbetet".

Tänk er:
Det är mörkt ute, adventsljusstakar och stjärnor är de enda ljuskällorna, det luktar glögg och pepparkakor i lokalen, det sitter ett stort gäng kring ett bord (lite som de små nissarna i Tomteverkstaden) och nynnar, visslar och kanske rent av SJUNGER jullåtar tillsammans medan de sorterar julkort som folk skickat som en god gärning för att sprida julstämning i stugorna runt om i landet (eller kanske mest av tvång just därför att dessa julkort är den enda tvåvägskommunikation, den enda hälsningen eller det enda livstecknet de får från sina fjärran vänner och därför varje år, slaviskt, undertecknar dessa små kort och ibland även bifogar ett brev om "årets som gått"...)

Mysigt ju!!!!

Med stor risk att låta patetisk....

........ Men jag HATAR när man kollat på tv hela eftermiddagen, kvällen, natten och programmen från dagen bökar sändas i repris på natten så man blir tvungen att kolla på samma avsnitt en gång till ...

Oh Gud.
Jag borde verkligen skaffa mig ett liv.
Eller en hobby. 
Eller ett nummer till en psykolog?!?

Skrämmande (och tråkigt i och med upprepningen) oavsett! 

Töpp

Har bunkrat upp med inhumana mängder clementiner och glögg och inväntar nu allas vår älskade Jim Carrey i Yesman - helt ok kväll! 



Update:
Hade glömt bort hur underbar den här filmen är!!! Och som alltid så får jag känslan av att Jim Carreys ord är lag, så nu ska jag bli en ja-sägare!!!
(Kanske inte så extremt bokstavstrogen som han är, men nästan!)

Woho! Mamma är sjuk!

Neee.. Förlåt mor!

Men jag är ändå glad, för jag sov hos min kära mor och far inatt och vaknade upp av en mamma-hostning från deras sovrum. Jag behövde därmed inte vara ensam hela dagen idag!!! JIPPIE!

Vi har hittills inte gjort ett skit - vilket ju är skönt när man slipper göra det själv. 
Vi har ätit frukost på sängen, kollat på tv, spelat wordfeud mot varandra samt kollat på hus och lägenheter på hemnet (vår gemensamma älsklingasyssla).

Ska väl släpa oss upp snart och äta något. Blir ju dock inte hungrig av att inte göra något. Men lite okynneskäk har väl ingen dött av....?

Grabbig tjejkväll

Är precis hemkommen från en girls night med Mikaela och Becka. 
Vi käkade kantarellmackor, drack goda 3,5or och kollade på fotbollen. 

Är nu besviken och hes pga allt skrikande. Vi försökte coacha svennarna där från soffan men de verkade inte höra ordentligt vad vi sa? 
Meeen, förutom Sveriges dissapointment så var det dock en väldigt härlig kväll. 

Nu ska jag somna till första avsnittet av Sex and the city som jag kan utantill (= behändigt eftersom man kan blunda och enbart lyssna men ändå se alla scener utspela sig framför en).

Nattii




Never ending story

Håller fortfarande på att jobba på den där enorma godispåsen jag köpte med Annica för 2,5 vecka sedan. Den tar ALDRIG slut. Tvingade precis i mig en Pim-Pim-klubba och fick magknip...

Livet är hårt!


(Tog även en skitkonstig bild på mig själv medan jag käkade klubban. Fråga mig inte varför... Blev kanske mer skadad av Paradise hotell igår än vad jag först trodde...? Men jag älskar att suga fast klubban i munnen och leka att det är en kulled såsom i exempelvis axeln... Brukar ni också leka den leken när ni käkar klubba?)


En timme av mitt liv jag aldrig får tillbaka

Jag gjorde det dumma valet att kolla på säsongsstarten av Paradise hotell denna afton.
Jag ångrar mig bittert. 
Nu känner jag mig smutsig... Och jag skäms och mår illa över att jag valde att kolla på det istället för... i stort sett vad som helst. Det hade till och med varit trevligare att stirra in i väggen i en timmas tid.

Så med det säger jag godnatt och fasar inför min mastiga morgondag - seminarium 8.15-13. Det är ju skitlänge!!! Och tidigt på möra!!!

Tar dock helg efter imorgon kl 13 så kanske inte bör klaga alltför mycket?

Måndagssyssla: leka datasnille, misslyckas, kasta ut elektronik genom fönstret

Denna förmiddag har jag försökt få min skrivare att fungera efter att den för några månader sedan helt plötsligt fick för sig att den inte var kompatibel med min dator längre (fast den hela tiden förut varit det...).

Till en början var jag försiktigt optimistisk. Det här kommer jag nog klara ändå, tänkte jag, och googlade drivrutiner och installationsfiler.
När 2,5 timmar passerat och inget framsteg skett började jag bli en gnutta frustrerad... Bet dock ihop och försökte ett tag till. Håller i skrivande stund på att ladda ner ytterligare en drivrutinsuppdatering. I och med att min dator är segare än misslyckad mikrokola tar det dock sin lilla stund (närmare bestämt - hittills 35 minuter).

Jag försöker hålla modet uppe men känner hur det silas iväg mellan mina fingrar... Snart ger jag upp!
Kan se mig själv tappa det totalt och skrika ut min vrede, slita mitt hår, sparka upp ett fönster för att sedan slänga ned den förbannade skrivaren OCH min kopiöst sega dator på bilvägen här nedanför. Därefter ser jag mig själv liksom förbytas... Plötsligt få en krum rygg och en helt galen blick som stirrar genom håret som hänger i testar över ansiktet. Därefter skulle det inte förvåna mig om jag skulle börja gapskratta för att en sekund senare tysta, krypa ihop i ett hörn och hålla armarna om knäna och gunga fram och tillbaka...

.....

Ungefär så känner jag mig just nu.
Hoppas ni, mina kära vänner har en bättre bra och att tekniken inte trilskas med er.

Adjö!




Årets tabbe.....(!!!!!)

Föregående inlägg skrev jag samtidigt som jag kollade på tv vilket bidrog till att jag inte hade fullt fokus på författandet.

Detta resulterade i att jag döpte inlägget till "Feel good" in my ass...
Och att jag senare i inlägget talade om att "...trots att det blev böldfest"......... 
Det var Elin som upptäckte det fatala misstaget och jag ändrade det ögona böj. Dock hade det redan hunnit delas i sin felaktiga form på Facebook..... 

Inte fräscht någonstans. Jag ber om ursäkt å det grövsta och skäms (men samtidigt var det ju samtidigt två ganska så komiska och rejäla felskrivningar som tillsammans blev någonting ännu värre). Heheeee

Sorry dock!

"Feel good" - my ass...

Var denna afton på föreställningen Strömstedt och Freud med min kära syster. Det var jättejättebra. ÄLSKAR verkligen Niklas Strömstedt och hans låtar. Det värsta är ju bara att de är så fruktansvärt sorgliga allihopa. 

Enligt evenemangsbeskrivningen skulle detta vara en "feel good-föreställning", det vet jag inte om jag helt kan hålla med om. Min rådande livssituation passade nog inte så bra in i detta, för guuuuud så jag bölade. Usch usch usch. Var nära bristningsgränsen när han sjöng Från dag till dag och Sista morgonen. 
Samtidigt var det ju som sagt väldigt bra och roligt vid många tillfällen. Men mestadels var det tänkvärt och filosofigrundande. Känner mig helt mör i huvudet efter detta. 

Är dock väldigt glad att han avslutade positivt och spelade GES - stanna världen en stund. Då mindes jag och Elin våra svunna tider då vi ständigt tvingade ner mamma och pappa i soffan för att vi, iklädda vita kråsskjortor och svarta byxor, mimade till hela GES-skivan.
Den som för övrigt var den allra första skivan jag köpte - och den är ju fortfarande idag bra!!

Så, trots att det blev bölfest ger jag denna föreställning en stark 4! 




Fiiiin helg!

Fredagen spenderades med min fina lilla familj där vi bowlade och käkade på pitchers för att fira pappie. Efteråt hade jag bjudning hemma hos mig där vi skrek ikapp till fotbollen och drack bira. Kvällen avrundades sedan på Bishops med Elin och Anders (de äldre generationerna hade tyvärr knutit sig lite tidigare och fallit av på vägen).


Igår var jag på mastodontloppisrunda med Annica. Hann med golfhallens loppis, Livlinan, Erikshjälpen, Uffes lada (i Hallsberg!) och någon annan liten loppisbod där i Hallsberg + Dollar store.
Behöver jag säga någonting annat än att jag var lyrisk?! Så mycket gamla saker och fynd!!!

Jag höll dock igen lite men köpte en adventsljusstake, en ultimat duschhylla, tre tebukar och en konstig tröja/klänning (som jag ska fundera lite ytterligare på hur jag ska använda...)







Allting detta för 105 kr.
Shoppade sedan loss rejält på dollar store så nu kommer jag inte behöva handla schampoo eller rengöringsgrejer på åratal!

Igårkväll hade vi en jättemysig kväll hos Annica och Joel där även Timmy och Oscar ärade oss med sin närvaro. Spelade spel, pimplade vin och pratade skit och allvarheter. Såå mysigt och trevligt!!

Nu: BK-käk med Annica och Joel!

Roligt med nya vänner!!!!

Blev så himmelens glad förut då en för mig okänd tjej hade hittat just mig på Facebook och numer intresserar sig av mig. Ska höra av mig till den ytterligare adressen och sen ska det bli kul att få en ny kompis!!




Mitt absoluta drömjobb ligger ute!!

Tänk er att provgrilla, provsteka och PROVSMAKA - for a living!

VILKEN DRÖM!!!



I'm in!

Antagningsnissarna där uppe i Stöckhölm (eller var de nu sitter) har varit kvicka och produktiva denna vecka, minsann!

Jag är nämligen redan antagen till kursen Vetenskaplig analys och är härmed helt befriad från finanaieringens och deriveringens hårda och obarmhärtiga grepp! Wohoooooo!!!

Tror som sagt inte att denna metodkurs är en dans på rosor heller direkt, men i jämförelse så känns det ändå som en enorm lättnad. Och denna kommer jag ju verkligen ha hjälp av under D-uppsatsen och jag tvivlar starkt på om jag någonsin skulle ha användning av det andra. Plus att jag förmodligen inte ens hade klarat kursen alls och att den skulle hemsöka mig och hänga över mig som ett elakt spöke för resten av mitt liv och fucka upp hela min utbildning och göra mig återbetalningsskyldig till CSN och det andra med det tredje...
SÅ. Med andra ord; jag är lycklig!!!


Sorterade dessutom nyss strumpor och det gick jämnt upp!! (kors i taket)

Kanske borde köpa en trisslött?


Örebropodden!

Hett tips!!
Lyssna på Örebropodden. 
Det är jättekul!
Och så härligt att hänga med och känna igen sig i alla platser och händelser de pratar om. 
Medan jag lyssnar leker jag att jag är deras polare som vandrar omkring längs Örebros gator med det trevliga och vältaliga gänget. Mmmmh... Kul med nya kamrater!


Och P.S. Det är bland annat Big brother-Tobbe Holm som är med!

Verkligen gratisshopping...

Jag har blivit varse om att "shoppingen" jag utförde i mitt förråd igår i högsta grad var gratis - eftersom jag själv inte betalat för några av objekten...

Skorna var tydligen Sannas brorsas gamla skor som jag av någon outgrundlig anledning fick av Sanna för flera år sedan. Very niiiiice!

Skjortan är uppenbarligen Elins gamla som hon så snällt donerat till en bättre behövande... 

Heheee. Gratis är gott!
Köpte dock nya skosnören till kängorna idag, så hela 29kr har jag tvingats punga ut på denna "affär"... 

Såå, tack så mycket kära ni!

Gratisshopping

Att gå ner i mitt förråd och röra runt är som att shoppa, bortsett från att atmosfären kanske inte är lika inbjudande som i vanliga affärer...

Idag hittade jag tre säckar med skor/kängor som jag glömt bort att jag ägde. Många av den behöver nog ligga till sig några säsonger till för att återigen bli moderna(...) men två par tog jag iallafall med mig upp igen. Fann även en skön flanellskjorta och en fin svart topp. 

Så tips från coachen! Det är minst sagt trevligt att gratisshoppa i sin egen källare...




(Jag presumerar att dessa två objekt härstammar från min emoperiod som jag inte så gärna talar högt om...)

Panik i dess renaste form

- det har jag upplevt denna förmiddag.

Scenario:
Jag skulle påbörja en ny kurs: "lånemarknader och derivat".
Jag var beredd på att det var någonting annat än det jag är van vid (dvs att det inte skulle innehålla en uns av ordbajseri eller flummeri om etik och moral).

Väl på plats i lektionssalen kl 9.15, när jag packar upp min lilla mini-PC medan alla andra packar upp rutblock, penna och miniräknare börjar det gå upp för mig att jag är illa ute. 

Föreläsningen börjar och detta är vad overhead-bilderna består av:

Jag försöker så gott jag kan skriva ekvationerna i Word med ord: 
"N/P = e upphöjt till RT. 
N=?
P= pris?
R=? 
T= tid (tror jag?!) 
e= något konstant?"

När frågetecknen blev fler än de andra tecknen gav jag upp och det blev passande nog paus. Jag sprang då ut och ringde studievägledaren. 

Jag förklarade med påtaglig panik i rösten att jag hamnat helt fel (i livet!) och frågade om det fanns någon som helst chans att komma in på någon annan kurs. 

Jag sa: jag kan läsa ALLT!! VAD SOM HELST FÖRUTOM DETTA!!! och hon föreslog "vetenskaplig analys på avancerad nivå". Detta skulle jag i normala fall se som väärldens tråkigaste kurs, men i jämförelse med denna lät den alldeles gudomlig. 
Jag gick in på lektionen igen, lämnade worddokumentet i befintligt och oförståeligt skick, stängde av öronen fast jag med blicken försökte se intresserad ut, medan jag på datorn istället sökte den nya kursen, kollade upp schema och kurslitteratur. 

Genomled 3 timmar av denna matematikkurs där föreläsaren med jämna mellanrum frågade oss åhörare om allting var klart varpå ALLA i kör svarade "JAAADÅ, detta är ju som en A-kurs".... Jag svalde mitt "NEEEEJ" och skämdes.


Nu i efterhand är jag i chocktillstånd. Jag kommer inte veta förrän om ca 1 vecka om jag kommer in på den andra kursen, men ska ändå gå på denna föreläsning nu i eftermiddag kl 13.15. 


Så, sammanfattningsvis. Denna förmiddag har varit absolut grotesk. Aldrig någonsin har jag förut känt mig så fullkomligt borta och blåst. Föreläsaren kunde lika gärna ha pratat på grekiska istället för engelska som han gjorde. Jag hade inte fattat mindre för det. Det var VIDRIGT!

Så. Nu sitter jag och hyperventilerar på en soffa i prisma och funderar över djupa existensiella frågor. Vem är jag? Vad var detta jag precis var med om? Är det meningen att jag ska kunna sådant här?!? 

Long time no see

- jag har saknat dig, min älskade onepiece!!!

Tillsammans kan vi nu ta oss an hösten och kylan och jag ser, uppriktigt sagt, fram emot det!


Vi börjar med söndagsmys med te och maaassvis med doftljus.


(Och till världens bästa pappa: Tack för att du finns och är så rolig och klok och trygg och omtänksam! Jag älskar dig!)

Här ser ni den vackra teckning jag ritade till min käre far, dagen till ära... Observera min "ihopskrivning"... Får skylla på att jag målade denna under stress. *skäms*




God och lärorik afton

Denna afton har spenderats på bästa sätt. Med Becka, Mikaela och Björn, runt Beckas matbord som var fullspäckat med godsaker, gott vin och Trivial Pursuit. 

Här ser ni den gudomliga måltiden som bestod av ugnsbakad potatis, färskost- och babyspenatspäckade köttfärsrullad, baconlindad sparris och  gräddsås. (Jag ville DRICKA såsen, och gjorde även i stort sett så, så god var den!)

Ingen var beredd att offra sin del av andra portionen till någon annan så därför delade vi broderligt på det sista och fick 1,5 potatis och en liten bit av den otroligt välsmakande köttfärsrulladen. Kan även meddela att somliga SLICKADE tallriken, vilket bör vara ett fenomenalt betyg till kocken! 


Till efterrätt serverades morotskaka (MMMMH!!!) och därefter spelade vi spel till i otaliga timmar. 
Vi lärde oss bland annat att mässing inte består av grundämnena koppar och rövsmör utan istället koppar och zink (som dock Mikaela så korrekt svarade)...

Tack för ikväll raringar!

Klagovisa från tvättstugan

Melodi: Här är vi med julgran på släden.

"Här går jag med tvätten på ryggen, fa la la la la la la la la. 
Kånkar ned för tusentals trappor, fa la la la la la la la la.

Nu ska det tvättas, jag ska bli frä-äsch. Fa la la la la la la la la. 

Är dock bara på första maskinen. Vill bara falla la la la la..."

Sista meningen syftar till hur jobbigt det är och att jag hellre bara vill falla ned för trappan och göra slut på lidandet....

Joråsåatteeeee

Inga konstigheter. 
Detta är bara jag som med drömsk blick lutar mig mot ett träd längs Svartån. Och medan detta händer tar ett pRoFfS kort på mig. Och sedan görs en intervju med mig och det hela publiceras i Örebro universitets programkatalog som släpptes igår.
Bara vardagsmat, sånt som händer en var och varannan dag... Heheeee


Synd bara att bilden visar min vedervärdiga vänstersida trots att jag berättade för fotografen om mina komplex. Schysst...

Och synd att han som skrev artikeln hittade på ett helt eget citat som trycktes som titel TROTS att jag vid redigeringstillfället påpekade att det inte var så jag hade sagt över huvud taget...
För vart är mitt internationella arbete? Har jag missat något här?! 

Så, om min framtida internationella arbetsgivare läser detta och undrar varför jag inte accepterat tjänsten - det erbjudandet har inte nått mig ännu!!!
Det måste ha försvunnit i posten eller något! 

Adjö breaking bad

I will miss you!!

Jag och mr G har precis sett sista avsnittet av Breaking bad och jag känner mig helt tom inombords. 
Hatar när serier tar slut. 
Men guuuuud så bra det var!

Har bitit sönder tre naglar denna afton...




Tretimmarsfika

Har idag återsett en fin vän. Ingen mindre än Pia!
Det började med en kopp kaffe och en snickerskaka/biskvi. Blev sedan en kopp kaffe till. Och en till. Och sedan började hungern krypa sig på så då blev vi ju så illa tvungna att ta en lunch också...



Denna macka (som tillsynes står redo med sitt stora gap för att sluka mig) slukade jag i mig. Den var guuudomlig men väldigt stor. Mår illa nu igen. Det är nog dock pga allt kaffe. Jag är ju ingen van kaffedrickare längre, förstår ni. 
Vet inte om det är något bra eller dåligt?

Jag vill vara en kaffedrickare. 
Men samtidigt känns det ju sådär upphetsande med koffeinberoende och magsår...?

"God" morgon...

Vaknade denna morgon utsövd kl 7.45 (!).
(Hjälp, jag har blivit pensionär!!)
Har sedan dess legat kvar (bara för att jag kan) och läst diverse nyheter och bloggar.
Kände att: jorå, detta kan nog bli en helt okej dag trots allt....

Men så kom plötsligt en stank av stekt lök dansandes in i mina näsborrar!!!!
Vem i hela fridens namn steker lök kl 8.45?! 
Mår jätteilla nu... Vill inte ens äta frukost längre.

Jobbig dag...

Idag har jag gjort mycket välbehövliga saker:
• vaknat upp hos mamma och pappa (<3)
• varit ledig (kanske inte så välbehövligt egentligen...)
• skrotat runt i deras lägenhet
• badat i drygt en timme och lyssnat på min älskade mysplaylist och på så sätt rensat huvudet 

Nu är vi framme i nutid och jag var varm efter badet och tänkte gå ut på deras inglasade balkong för att svalka ner mig lite...
Dum idé!! Där var det varmare än inne och jag svettas nu och vet inte var jag ska ta vägen (för jag är för slö för att gå utomhus).



Ska komma på en storslagen slutkläm på mitt arbete och skicka in det nu.
Ska minst sagt bli intressant att se hur det här blir. Antingen är det bra eller så är jag heeelt ute och cyklar. Sådant här kan vara lite spännande ibland...


Och ikväll ska jag äntligen träffa Annica och Joel igen! Var aaalldeles för länge sedan!

Hare kanin 


Yrkesmaskerad!

Och så var helgen över igen...
Det går för foooort!!!!

Det var en väldigt trevlig helg dock som bestod av maskerad med yrkestema på lördagen. Lekte en massa yrkesrelaterade lekar och hade det skoj!
Myste dessförinnan med tjejerna hos Becka och åt god mat och snackade skit. 

Här kommer ett antal bilder från helgen. Kollagen har jag vänligt men bestämt snott från Eveline. (Tack, och hoppas det är okej!)



(Detta skulle föreställa spindlar på kladdkakan...)




Mats och Oscar var lodisar

Väldigt suddig bild från spikartävlingen







Äntligen en trevlig insikt

Sitter och skriver på mitt individuella arbete.
Jag, the master of ordbajseri, tycker att jag borde kommit en bit nu efter att ha suttit och filosoferat och flummat iväg i min ensamhet i otaliga timmar.
I detta moment har vi fått begränsningar i ord.
Jag använder därför efter var och var annat ord verktyget "räkna ord" och har nu i dagarna tre förfasats över att jag aldrig kommer framåt.

Men så plötsligt insåg jag nu att jag blandat ihop siffrorna i mitt huvud! Det var ju 5000 ord (dvs ca 10 sidor) och inte 10 000 ord som jag fått för mig... Heheeee..

Nu är jag helt plötsligt uppe i 4300 och har en hel teori kvar att analysera.... SYND. Nu kommer jag behöva rensa bort en massa ordbajs istället. Mycket roligare att ösa in skit ju.

RSS 2.0