Joråsåatteeeee....

Fick precis ett litet informativt och upplysande inlägg från en gruppkompis från en grupp vi hade till en marketing-klass i Marseille där vi skrev fyra-fem arbeten om ett modeföretag som heter La Vie (Vi svenskar som ingick döpte Facebook-gruppen och dess namn visar ju med vilken entusiasm vi inledde grupparbetena för denna kurs...)


Inte för att skryta men.... 
Vi var tydligen pretty awesome!!!!




Gåshud delux

Jag har hela helgen på något mirakulöst sätt lyckats hålla mig ifrån nyheten om vem som åkte ut ut Idol i fredags och tittar nu på det i efterhand. 

Jag DÖÖÖR. Alltså Erik Rapp när han sjunger Skinny love, det är ju en klass för sig alltså!
Trots att jag har precis nyrakade ben så får han stubb att krypa fram eftersom jag får sådan otrolig gåshud!!!
Börjar även gråta varje gång han dyker upp på snabbreprisen...

Men nu är det spännande. 
Domen faller om några minuter.
Måste sluta!!

Fraud och grava missöden!!!

Sitter nu på tåget på väg hem från Köpenhamn. Det skedde ett litet missöde igår... Jag missade nämligen mitt tåg.  

Vi kom inspringandes på stationen 3-4 minuter innan mitt tåg skulle gå. Det var alltså i grevens tid, men jag hade helt klart hunnit... Om inte danskjävlarna (ursäkta min svenska) gjort spårändring till spår 26 som enligt upplysningsskyltar låg en 15 minuters promenad bort........ (€$%kr&?$%$<$|)
En grutta optimistiska började vi ändock att springa - jag med en 10kilos-rullväska i handbagagestorlek med trasiga hjul vilket innebar att jag fått bära den hela vägen och därmed hade händerna fulla med blåsor.
Vi sprang och sprang såsom i en dramatisk actionfilm. Vi nådde tillslut en trappa som leder ner till spår 26 men precis när vi satte foten på första trappsteget rullade tåget iväg. NEEEEEEEEEEEEEEEEEJJJJ!!!!

Detta var minst sagt en aning frustrerande och efter att ha pratat med en SJ-dam en lång stund blev jag varse om att detta tåg var det sista som skulle kunna ta mig hem - om jag inte kände för att åka nattåg och vänta 2.30-5.00 i Gävle.... - Tack men nej tack!

Istället fixade den rara damen en biljett till mig nu idag och jag fick en extra natt i Köpenhamn med Charlotte, filmmys och godis. Inte helt fel ändå, med andra ord!


Väl på tåget denna morgon köpte jag mig en macka för att fira att jag hann med denna gång. Jag började läsa innehållsförteckningen noga för att försäkra mig om att det var en Lena-vänlig macka. Skinksmörgås lät dock safe så jag slutade läsa förteckningen halvvägs igenom och betalade för den. 
Väl i sätet tog jag mig en blygsam tugga och kände omedelbart en ilning gå längs ryggraden. Det smakar en uns av paprika!!!!!!!!!!!! Jag var dock väldigt hungrig och tänkte att jag kanske bara inbillade mig varpå jag tog ännu en tugga. KRAAASSH, lät det och snabbt som ögat spottade jag ut vad jag precis tuggat i mig och såg till min stora förskräckelse att det låg en nedrans röd paprikabit där i tugget. Gick med bestämda steg mot bistron, hämtade en plastsked och servetter och påbörjade skrapningen av de delar av smörgåsen där paprikabiten legat samt där den kunde ha tänkas snuddat brödet. 
Jag tvingade i mig några tuggor till men fick snart medge att skrapningen (såklart) inte hjälpt utan jag tvingades slänga resterande av mackan. Upptäckte även att det stod att den innehöll paprika - men längst ner i innehållsförteckningen!! Sådana saker borde ju stå fullt synligt och stora varningstexter borde bekläda hela förpackningen!! Vilket bedrägeri alltså. Så nu får jag sitta här och hungra ihjäl och rapa äckliga paprikarapar tills jag 13.37 anländer till Örebro...



Danmarksvyer

Vy från tåget då det susade över Öresundsbron:

Vy från Challes balkong (där det för övrigt var sommarvärme tidigare idag när jag kom!!):



Jag har det braaaa!
Snart är även Mimmi på plats och då ska vi spise burgers och drikke øl . 
Nam nam nam!


Copenhagen, Smørrebrød och øl, here I come!



Sitter i skrivande stund och blickar ut genom fönstret över Motalas tågstation på min väg till Köpenhamn.
Sist jag var där hade jag blöja och var en rookie på att gå, så det ska bli spännande att få återvända och bevandra den danska huvudstadens gator med mer stabila steg.

Helgen skall bestå av återseende av mina älskade Marseille-flickor (dessvärre inte älskade lilla Matilda, vilket suger riktigt ordentligt!!). 
Charlotte (och Cecilie) bjuder oss till sin boning som vi ska bebo i helgen. 
Vi ska på open bar-fest. 
Vi ska fira Mimmis födelsedag och minnas tillbaka till helgen i Paris för exakt ett år sedan då vi firade hennes 25-årsdag. 
Vi ska äta brunch. 
Vi ska äta Charlottes bästa burgare.
Och det är i princip det som ännu är planerat. Allting annat är öppet för förslag. 
Det ska bli sååå kuuuul!!!
Är dock på riktigt orolig över hur jag skall klara av danskan... Är ju så otroligt dålig på att förstå det språket, så jag antar att jag får ta till engelskan. Genant, minst sagt!

Än är det dock inte riktigt dags för ledighet och förlustande för nu på tåget har jag tvingat mig själv att anstränga mig och få en betydande del av veckans kurslitteratur läst. Har redan kommit av mig, som ni märker... Men ska snart återgå. Den är dock ännu vidrigare än den förra och jag skulle egentligen behöva sitta med lexikon och söka upp varannat ord pga överklassengelskan som används. Zzzzznnaarrrkkkk



Detta är jag värd!!!


Äpple- och hallonlakrits - mmmmmmmmh så försvinnande gott!!! (Skämt åsido. Det är det töntigaste uttrycket som finns plus att dessa var alldeles för dyra för att moffas i av en "Ove Sundberg" som mig....)
Men otroligt gott är det!! De bah smälter i käften på mä.

Ett monokelbeklätt öga för konst, minsann!

Har spenderat eftermiddagen på stan med farmor där vi intagit lunch och strosat runt på Bra & begagnat. Med en mental monokel på och hmm:ande och grymtande har jag begrundat varenda liten pryl.




Väl där fann jag dessa tre tavlor som jag genast föll för. (Kostade 108kr allesammans).

Jag har så otroligt svårt att hitta "konst" som tilltalar mig. Som jag sa till farmor förut, "Jag har ingen som helst relation till exempelvis fåglar. Varför ska jag då ha en fågel på väggen?!". 
Men dessa tre har alla någonting jag kan relatera till - nämligen att det är gamla 1900-talsfoton från olika platser i Örebro stad. Örebro måste jag ju erkänna att jag har en relation till eftersom jag bor här... Och mitt grannhus är dessutom med på en av bilderna, så detta känns mer naturligt att bekläda min vägg med. 
Att de dessutom har silverramar som går ihop med de ramar jag fyndade på Röda korset för cirka 2 år sedan (men fortfarande inte satt upp) är ju enbart ett plus. 

Fann även denna tavla.


Också den med Örebro-motiv, men köpte den ej vilken jag är rädd att jag kan komma att ångra... Jag borde ju införa mer färg i mitt hem, men jag är nog lite för feg. Denna hade varit det perfekta första lilla steget ju!





Hittade även en soffa och tillhörande fåtölj som jag har lite svårt att släppa. De är enligt min mening ful-snygga. Men de skulle nog vara bedårande i rätt miljö och rätt lägenhet (läs våning/mansion).
Och det bästa med allt är priset! Gissa vad dessa kostade?!?!?!!!???!!




Vad gissar ni på!!?






















Pppppfttt! Myycket lägre än så!
De blir dina för enbart 400 spänn!!! Fyra hunkor!! Kan ni förstå det? För en soffa och en fåtölj - i det där skicket! Oj oj oj, jag blir helt till mig alltså... Det är absurt!


Direktblogg från frukostbordet

Laddar upp inför ännu en dag kantad av universitetsplugg och intervjuer med knäckebröd och juice.
Känns som om denna dag inte är en fullt så dålig smink-, kläd- och hårdag men känner mig ändock svullen i hela fejjan pga sömnbrist och trötthet....

Wish me luck idag också, tack!






Den olidliga väntan...


Är så hungrig att jag "kastar upp" snart och pajen är inte färdig än på länge.

Livet är hårt ibland!

Så långt från perfektion man kan komma

Jag brukar ju emellanåt skryta över mina perfekt tillagade ägg. 
Detta blir inte ett sådant skrytinlägg utan precis tvärtemot. 

Skåda detta!

Så hård och torr gula att den ramlat ut av sig själv.

Sådana nederlag möts jag av när jag inte längre har tillgång till min älskade äggkokare...

För övrigt så är min dagsform också långt ifrån perfektion. Förkylningen som nästintill var som bortblåst i helgen är nu tillbaka och dessutom infinner sig nu även en väldigt jobbig hosta. Dessutom har jag en dålig hår- & smink- och kläddag...

Inte bra, eftersom jag har två viktiga intervjuer nu i dagarna två.
Så håll tummarna för mig extra hårt, är ni rara!

Ooooflyyyt, Lena!!

Bevis på konstruerad värld!

Detta kommer låta konstigt, men nu har vi fått det bekräftat att denna värld är konstruerad. Så, folks som "spelar" mig. Ge upp nu! Jag har genomskådat er!

Nu till det konstiga bevismaterialet:
Jag satt och slösurfade på lägenheter på blocket.
Fick syn på en fin serveringsvagn varpå jag då istället blocketsökte efter sådana vagnar. 

Hittade en fin, tittade vidare på de andra bilderna i samma annons och fann en ful ananas i mässing. Visade den för tjejerna bara för att det var en sådan udda grej varpå Becka utbrast: "Nej men en sån där såg jag ju på min instagram för bara en liten stund sedan!!!"
Hon letade en lång stund och fann sedan att en av hennes följare hade gillat en bild på en exakt likadan ananas.




VAD ÄR ODDSEN FÖR DETTA?! Aldrig någonsin har någon av oss förut skådat en sådan ananas. Och så helt plötsligt gör vi det båda inom loppet av några minuter... MYCKET märkligt, indeed!



Som 14 bast igen...

Som om inget har förändrats, trots att 9 år gått, sitter vi tjejer som klistrade framför Idol med pizza och cola och skriker oss hesa.
Vore Beckas lägenhet riggad med mikrofoner hade vi förmodligen åkt fast för förtal eller förargelseväckande beteende vid detta laget. För så besvikna blev vi när vissa gick vidare... "Hon nästlar sig fast som en PARASIIIIIIT!!!!!!" "Skämtar du?!?! Vad ÄÄÄÄÄÄÄÄR detta?!?!?".

Nej usch. Vad hemskt det är att detta program kan uppröra en så mycket fortfarande...

Kanske borde söka hjälp!
Eller sluta kolla på programmet...

I see yoooouuu!

Fixade Google Analytics och kopplade till bloggen häromdagen (för jag ville lära mig programmet eftersom det ofta förekommer i marknadsföringsbranchen som jag ju så hemskt gärna vill lyckas ta mig in i!!!) och jag FÖRSTÅÅR inte att jag inte gjort det tidigare?!

Det är ju hur kul som helst!!
Jag har stenkoll på er alla läsare (inte på var och en, enskilt så klart så ni behöver inte vara nojiga och inte våga återvända! Lova?!). 
Jag kan se vilka sökord som tagit er hit, ifall ni läser från mobilen, datorn eller padda, hur många som kommer från länkarna på Facebook och hur många som är riktiga anhängare och medvetet går rakt in hit. 

Häpnadsväckande nog tog en googling på "whiskeykyckling" samt något gubbnamn två besökare hit(?).

Jag upptäckte även en funktion där man i realtid kan se hur många som är inne på bloggen... Kanske inte så värst upphetsade statistik för min del.... heheee
Men jobbar man med sådana här analyser på företag lär det ju vara väldigt intressant och behjälpligt.


KUL KUL!
Här kommer jag hänga jämt hädanefter.

Fiskar *pitylikes*

Idag är det synd om mig på riktigt!
- Ja, sannerligen!

...Så jag förstår verkligen inte var alla blommor, kondoleanser och krya på dig-nallar från alla oroliga vänner och bekanta är?!? Hallåå? Har ni fått fel adress eller något?

Hur som helst. Snoken är belamrad med blod (därav även god smak i mun), har förmodligen febran, halsen är så tjock att jag låter som typ Rambo på rösten (i och för sig ganska coolt) och jag var tvungen att ställa in dagens PM-skrivande. Och jag som HATAR att ställa in saker pga "sjukdom" för att jag får för mig att de andra parterna tror jag ljuger och på sin höjd kanske är lite täppt i ena näsborren...

Hoppas på mirakulöst tillfrisknande för jag måste vara på plats på uni imorgon...

/ tjejen som det är mest synd om i hela världen


Kittlar dödskönt i kistan


 MUMS!!!










































Hahaha, gick ni på den lätta??!??!!
IDIOTS!! Tror ni verkligen att jag skulle slänga de där i käften och tugga?!?!! Näver!

Jag håller mig till polarbrö', jag!

Att tvingas se sig besegrad

Det är bara för mig att börja inse det nu... Hur mycket jag än kämpat med veckans bok (för jag har faktiskt läst betydligt mycket mer än jag roat mig dispite det senaste inlägget...) så börjar det nu gå upp för mig att jag inte kommer hinna läsa klart den.
Och det känns ju såklart som ett otroligt nederlag för tidigare har jag ju alltid på något mirakulöst sätt lyckats bli färdig i tid med böcker, trots att set stundtals sett väldigt mörkt ut. 

Men idag kommer alltså dagen då jag tvingas se mig besegrad av det här lilla äcklet:

Orsaken till att mitt otroligt tighta schema brast:
• jag är sjuk.
• sov därför som en påse skit idag pga att halsen kliade till förbannelse och jag inte ville hosta för att jag då skulle väcka mr G. Låg istället och kved tills jag var på vippen att kvävas - först då var jag tillåten att hosta till. Och sen fortsatte proceduren så. 
• när jag till slut lyckats bedöva det värsta kliet började jag istället att kallsvettas 
• och det började krypa i hela benen
• när jag sedan vaknade ur min dvala mellan hälften sömn/ hälften vakenhet kl 8, som jag ställt klockan på för att hinna läsa, kändes det som om jag sovit ca 1,5 minut under natten. 
• jag hasade mig ändå upp, tände alla lampor och satte mig sedan tillrätta i sängen igen och påbörjade läsningen. 
• 3 timmar senare vaknade jag upp i panik och såg att jag, efter vad som verkade vara ca 1 sida, slocknat med boken i handen...

Skickligt, Lena!
You suck!

Saker man kan göra istället för att läsa obligatorisk kurslitteratur

• Blåsa tuggummibubblor och ta kort på sig själv medan man gör det för att sedan klippa ihop det i en matris och lägga på ett filter.


• Bowla och vifta på benen i hopp om att klotet då byter riktning.



• Spela Songpop.


• Ta kort på sig själv när man ser supervän och ordentligt ut så de kan användas vid jobbansökningar (men sedan lägga filter på dem och inse att hela ens liv kretsar kring "det rätta filtret" och att man är beroende av det).




• Skriva personligt brev och försöka spacea till den lite för att den ska sticka ut ur mängden. 


Så, detta var ett antal handfasta exempel. 

Har ni fler får ni mer än gärna tipsa mig, för jag börjar få slut på anledningar till att inte läsa...


Soffliggare i enkel bemärkelse

Nog för att jag älskar min soffa och spenderat kaaanske några timmar för mycket i den, så tog jag mig upp ur den idag och hasade mig ut i regnet för att rösta i kyrkovalet. För soffliggare i dubbel bemärkelse tänker jag åtminstone inte vara!!

Soffliggandes läste jag i förväg på om allas olika åsikter och vandrade sedan bestämt iväg mot vallokalen.

Det blev lite dramatiskt där en stund för jag höll på att missa hela baletten i och med att jag gick till fel ställe och stod och ryckte i en låst dörr varvat med att jag förundrat kliade mig i huvudet..... En rar tant informerade mig dock snart om läget och jag småsprang iväg och hann precis till den rätta adressen innan de stängde för den perioden. PUH!

Men. Nu känner jag mig nöjd att jag varit med och påverkat! 
Hoppas dock verkligen att valdeltagandet blir högre i år än tidigare. Dryga 10% är ju helt pinsamt lite!

Långfrulle när den är som bäst

Älskar söndagar när man är ledig måndag, tisdag och onsdag också... (Heheee. In your faces, alla arbetande krakar!!)

Denna dag påbörjades lagom tidigt (kl 12) med godfrulle (polarpärlan(!), skinka, äggröra, vaniljte och körsbärssaft - MMMMMHHHMHMHM!) och Skavlan på tv. Nu är det Idolmaraton med avsnitt jag redan sett. Jag borde egentligen läsa istället - men jag viiiilll inteeee!! *skriker som en trotsig unge*

Och jag förtjänar några timmar slötid till. Eller nja, förtjänar och förtjänar... Men jag tänker unna mig det iallafall!

Och nu ska jag göra mig en till kopp te som jag ska smutta på lääänge. 

Hare kanin!




Någon är ute efter mig!!!!!!!!

Jag vet inte vad som försiggår här. 
Inom det senaste halvåret har mina s.k. "medmänniskor" upprepade gånger vandaliserat mina cyklar (och därigenom även mig eftersom jag ser dem som mina små barn).

Först och främst var det ju min älskling som blev snodd, som ni vet. 
Sedan, när jag köpt en ny, slängdes denna in i cykelförrådet av en okänd gärningsman vilket gjorde att dess skärmar böjdes och gick sönder. 
Och för någon vecka sedan pillade ytterligare en okänd individ sönder min sadel (se bild)

Och idag skedde ännu en vandalisering. Glad i hågen, på väg mot festligheter hos Mikaela, skuttade jag ned för mina trappor för att mötas av detta:


Ja men visst... Det är väl inga konstigheter att min cykel hänger där uppe på de andra cyklarna.....(!!?!??!!)

Otroligt frustrerad tråcklade jag ur tramporna och styret ur de andra cyklarnas ekrar och cykelkorgar och cyklade argsint iväg och muttrade arga ord i takt med att cykeln utstötte rispande ljud för varje tramptag jag tog. 


Jag frågar nu därför mig själv: Varför detta händer mig? Borde jag vara orolig? Finns det någon slags hotbild mot mig? Vill någon mig illa? Eller är det bara så att jag har ovanligt destruktiva, lättirriterade och våldsbenägna människor i min närhet?!

Oavsett så börjar jag minst sagt tröttna på detta! Funderar starkt på att författa en arg lapp att tapetsera mitt cykelskjul med. 


What does the fox say, EGENTLIGEN!?

I dagarna har den underbara låten, som går till botten med frågan hur rävar låter, florerat i "cyberspace".
Om ni (mot förmodan) missat denna låt finner ni den här:
 
 
Becka, Mikaela och jag bestämde oss igår för att också bidra i denna forskning och ramlade snart in på en sida där vi fick svaret på hur rävlätet är.
Svaret var dock otroligt skrämmande och vi bokstavligt talat hoppade och skrek till upprepade gånger under tiden vi hörde den hemska sanningen...
 
KLICKA HÄR och lyssna själv och förfaras av skräckfilmskänslan som infinner sig.
 
SCARY!
 
 

Bloggpaus i fredagsmyset

Har fredagsmys i Beckas nya lägis. Den är lika bedårande som hon är! Här kommer jag nog trivas... Eller hon, menar jag... (Jag hoppas dock jag vid tillfälle får möjlighet att leka att jag bor här någon gång)

Tips på ingredienser till lyckat fredagsmys är följande:

Inflyttningsrosor, skön fotpall, lösgodis, nya Maraboun och vin

Nya lays-chips med "french garlic baguette"-smak. (Tur att jag är gräsänka ikväll...)


En, ena sekunden utslagen och andra sekunden överhypad, Mikaela


När katten är borta...

...lagar råttorna sina exceptionella och gräddiga kycklinggrytor. 

Visst är det så talesättet går?

Mr G är på språng denna helg vilket innebar att jag så fort jag vaknat till liv i förmiddags begav mig till Willys och handlade på mig krubb för att överleva helgen hemma hos mig själv. 
Det första som sedan tillagades var givetvis min traditionella, feta och gräddiga kycklinggryta. Men jag utvecklade den något och slängde även i bacon och tomat.
Så nu känner jag mig vuxen. Det var länge sedan jag hade mer än två huvudingredienser i min matlagning och idag var det ju alltså hela fyra (!) stycken bara i grytan!! Wow!

Se så gött och mojsigt det ser ut:

Det värsta med min matlagning är ju dock dess mastighet... Får alltid ca 3 timmars matkoma efter måltiden.

Med andra ord kommer det förmodligen inte bli någonting vettigt gjort denna dag då jag inte vill riskera att somna, om jag börjar läsa kurslitteraturen...

Såå, trevlig helg raringar!


Konstruerad värld - eller så är jag synsk?!!?!?

Den senaste tiden har så många, av mig förutsedda, saker hänt att jag på riktigt börjar betvivla denna värld och vår existens ALTERNATIVT mig själv, och jag börjar betänka det faktum att jag kanske är synsk. Att G och jag nyligen också kollat på the Matrix gör kanske inte saken bättre heller...

Hur som helst! Här kommer två målande exempel på min tes:

• Jag sa igår eftermiddag till mr G att det var "konstigt att inte en chokladkaka med jordnötter tillverkats än. Det låter ju som det mest naturliga i världen och är ju förmodligen hur gott som helst".
På kvällen när vi gick och la oss (ja, vi går och lägger oss så tidigt. G behöver sina åtta timmar...) läste jag igenom de bloggar som jag följer och upptäckte där att en av dessa skrivit om just detta, och att just choklad med jordnöttter är en nyhet från Marabou!!!!!


Hur sjukt är inte det?!

Men nu till det absolut värsta. Jag blev uppriktigt lite rädd när det hände:

I förrgår natt drömde jag konstigt nog om Kevin Kelly (eller vad han nu heter) som är med i Idol och drömde att jag tvingades släpa runt på honom överallt men att han hela tiden envisades med att bada och plaska runt i vattenpölar. 
- en väldigt udda dröm som jag berättade för G så fort vi vaknade. 
I gårdagens Idolavsnitt kom domen mot denne Kevin och juryn frågade honom vad han egentligen hållit på med på solomomentet tidigare i veckan (som varit väldigt dåligt).
Hans svar var då:
- Jag var ute och simmade. Tog mig ett dopp!

Och just detta, att han tog sig ett dopp och vägrade gå upp därifrån, var ju precis vad jag drömt natten innan!!!!!!!

Alltså fy. Jag får lite rysningar här... 


Detta kan ju enbart betyda en sak:

Antingen att denna värld, som jag så många gånger sagt förut, är konstruerad och att vi bara är figurer i detta spel med många buggar(!) som någon över oss spelar. 

Eller att jag en crazy psychic lady som borde börja jobba på cirkus?!!

Hallå "vänner", vad händer?!

Vad är det med folk idag?!
Har nu inom loppet av 2 minuter ringt sex nummer i hopp om att någon vill snacka skit/umgås lite. 
Behöver jag berätta att jag är otroligt rastlös?

Men tror ni att någon svarar?! Neej då. Ingen, förutom EN - som jobbade. 

Väldigt schysst... Verkligen!

Jag vet inte hur jag ska klara denna kommande vecka. Är ledig fram tills nästa torsdag!! Har visserligen en bok att läsa men förutom det är mina dagar just som en... oskriven bok!
Kommer klättra på väggarna redan imorgon bitti om jag känner mig själv rätt...



WOW!!!

"Kors i taket" har börjat bli en överutnyttjat begrepp här i bloggen och jag ber om ursäkt för det... Men KORS I TAKET - blogg.se har uppdaterat sin app!! Och den verkar dessutom riktigt bra!! 

Det kunde man väl aldrig tro?!

Bara för att prova på en av de nya funktionerna lägger jag här, mitt i texten, in en bild på min frukostgröt jag käkade häromdagen.


Se där! Det fungerade!

I tidigare fall har jag, för er som undrar, först tvingats uppdatera bloggen i appen och lägga in bilder för att sedan, snabbt som ögat innan inlägget automatiskt hinner publiceras på Facebook, logga in på min blogg via safari för att där klippa ut bilden och klistra in den på rätt ställe i den flödande texten.... En aning komplicerat kan en tänka, och ja!!! Det var onödigt och fruktansvärt komplicerat. 

Men nu är den tiden över! JIPPIE!!


När vi ändå är inne på glädjebudskap kan jag även dela med mig av mitt absolut bästa Feel good-tips:
Att sätta på Mitt enda liv (från Torka aldrig tårar reds. anm.) och dansa runt och ljudligt och hjärtligt sjunga med till den. Den är underbar att sjunga!
Och åtminstone jag blir så glad att det spritter i hela kröppa. 

Så hett tips till alla. Gör det NU! 
(Som ni ser på bilden nedan så skriker jag: NUUU! och gör tummen upp som en uppmanande och uppmuntrande gest)




Krubbprogress och 23 förlorade år

Gissa vad jag lärde mig igår?!?!

- att äta kantareller!!

Har aldrig förr i min livshistoria smakat på någon svamp förutom champinjon på burk, men igår kom alltså vändningen.

Jag och mr G käkade smörstekta kantareller på brö' till kvällis.
Och jag tyckte om det!!!


Har gått miste om en hel del goda mackor de 23 senaste åren med andra ord...


Nedan ser ni en gammal bild på en falskt lycklig Lena som hittat en kantarell. Om jag bara visste hur goda de var hade jag inte där i skogen istället ätit mig mätt på blåbär... (Lägg märke till mina blåa läppar)


2,5 h arbetsdag

I morse cyklade jag till universitetet i tron om att vi skulle sitta och skriva arbete till kvällskvisten. Sa till G att jag förmodligen skulle komma hem ungefär samtidigt som honom, dvs vid 18-snåret.
Så blev icke fallet då vår grupp var e x e m p l a r i s k och slutförde det hela på 2,5 timmar. Nu har jag därför en helt fri och ledig dag framför mig, och som jag är värd den!!! (Tycker jag åtminstone själv...)

Dagens enda bekymmer är att komma på vad jag ska äta till lunch och vilken serie jag ska kolla på.
Livets svåra frågor alltså... Det är inte lätt!


JAAAA!

...Så skrek jag sekunden då jag läst sista ordet i den förbannade boken jag nu äntligen avslutat.
Aldrig tidigare har jag sett på maken till en mer besvikelse i bokväg.
I början, liksom för att locka till sig byten, skrev författaren på ett lättsamt och ibland rent underhållande och roligt sätt... Men detta ändrades gradvis en bit in i boken och de sista kapitlen jag nu läst är det aaaabsolut tråkigaste och minst intressanta jag läst på måååånga år (och jag har läst en hel del sövande kurslitteratur genom åren!!).

Det sista kapitlet handlade till och med om hur onödigt det är att studera management och ekonomi på universitet eftersom ingenting av det som lärs ut är absoluta sanningar och inget kan tillämpas i verkliga livet.
Då blir man ju genast supersugen på att läsa vidare...
ADJÖ för alltid, pluggmotivation!

Men dessvärre, HEJ de tre nästkommande, mycket längre och mer invecklade böckerna som jag måste läsa innan denna kurs är slut...

*kavalkadspyr av uttråkning och frustration*


Steget över gränsen

Ni minns häromdagen när jag skrev att jag var stolt att jag gått in på Lucullus utan smink...?

Detta kan jag fortfarande stå för, men den incident som inträffade igår innebar att jag tog ett rejält kliv över gränsen.

Jag och mr G begav oss ut på en promenad precis efter att vi kommit hem från gymmet pga den otroligt fina och sköna kvällsolen. Den var ju dock inte 100% värmande vilket innebar att jag tvingades ta på mig den träningströja jag medtagit för att ha på mig på vägen till gymmet men inte då behövde pga att solen fortfarande värmde...

HUR SOM HAVER.
Jag gick runt på centrala väster iklädd detta!!!!!!


• Svartvitmönstrat, väldigt stort linne,
• Turkosa shorts,
• Röd och vit tröja
• Trasiga och klumpiga rosa och gråa löparskor...

- "Call the fashion poliiiiiice" tycktes jag höra passerande medmänniskor vråla samtidigt som deras ögon smärtade av synen varpå de liksom i Svampbob fyrkant-filmen också skrek - "my eeeeeyes!!!"och tog sig för ögonen...

 


Åh välkommen, du svettiga höst...

Nedan följer något så okonventionellt som klagomål gällande att den så kallade "hösten" som nyss inletts är solig och somrig.
What's up with that?!

Är det höst så är det!!
Då ska man ha på sig en jacka alternativt inte ha på sig en jacka och antingen vara lagom varm eller frysa.
Så är inte fallet idag.

I morse 9.30 då jag påbörjade min cykeltur till universitetet tog jag på mig min skinnjacka (för det är ju höst!!) och trampade iväg. Så snart som i Vasatunneln (100 meter från startpunkten) tvingades jag i farten krångla av mig jackan och gräva fram solbrillor ut väskan.
Jag cyklade därmed i långkjol (som för varje tramptag hankades upp och tog formen av en kortkort) och en kortärmad blus.

I de soliga cykelstråken var detta perfekt klädsel men så fort skuggan kom frös jag och såg den fasansfulla höstförkylningen hånfullt flina åt mig mentalt. Jag krånglade då på mig jackan igen (i farten) och cyklade vidare. Snart infann sig ytterligare ett långt solstråk och jackan for av igen och behölls av resten av resan.

Väl framme på universitetet kom eftersvettningarna. Ni vet, den allra värsta biten av svettandet. Jag hade ett antal droppar (!) i pannan vilka jag fick stryka bort med papper inne på toaletten innan jag gick in i föreläsningssalen.

Väl inne i salen var AC:n fullt fungerade vilket innebar att jag satt och huttrade och hade konstant ståpäls i två timmar...

Dagens tankenöt blir därmed: Hur skall jag klä mig för att slippa vara en skälvande individ med ingrodd svett resten av hösten?!

/ ytterst tacksam för svar och stöd


I just can't get enough

....of studying, uppenbarligen!

För nu är jag ÄNNU EN GÅNG tillbaka på Örebro universitet.....
Men jag säger som så, att jag mycket hellre pluggar än att gå hemma och planlöst driva omkring, arbetslös och på vippen att kollapsa/bli psyksjuk pga rastlöshet.

Så nu återgår jag till min absoluta favoritsyssla = att läsa massvis med svåra böcker under en kort period.

Och nu är det verkligen ingen lek längre. Nu är det avancerad nivå, Organiseringens dynamik som gäller, vilket innebär att skojfriska, lättförståeliga och kortfattade antropologer skriver litteraturen som används till kursen....... Lattjo!!

Som tur är mjukstartar vi dock med en relativt lätt och framför allt svensk bok för att om två veckor dyka ned i "en sådan amerikanska som ni förmodligen aldrig tidigare stött på, läst eller hört" om man ska tro vad föreläsaren säger. Låter minst sagt.... besvärligt.

Men det är det ingen idé att hänga läpp för nu inte. Nu är det svenska, och till och med titeln är ju lite smålustig, så hur farligt kan det bli?!


Dessutom är jag lycklig som fann alla böcker på bibblo i helt sproilans skick samt en fulltext på Google Books.

Så, jag pluggar alltså igen. Men skulle någon läsa detta och mot förmodan ha ett jobb liggandes på hatthyllan är denne mer än välkommen att höra av sig... För jag är ändå ganska så fed up with detta evinnerliga pluggande och läsande nu alltså.

Är inne på mitt FEMTE år nu. Min examen är på tre, och jag började läsa direkt efter studenten med tron att jag enbart skulle läsa en kurs... Så blev det ju icke!


Två kors i taket!!

Jag höll mitt ord och är nu nyligen hemkommen från dag 2 på gymmet. Är helt ledbruten och tvivlar starkt på att jag ens kommer vara kapabel att någonsin cykla eller gå i mina trappor efter detta. Men gött var det ändå!

Är dessutom stolt (eller borde jag vara skamsen?!) över att jag vågade gå in på Lucullus på vägen hem, svettig, osminkad och dan, för att inhandla krubb. Det hade mitt 14-åriga jag ALDRIG aldrig aldrig gjort. Inte ens på ICA Röfors... Skönt att åldern gör någonting positivt med en!


Kors i taket!

Guess what?!

Idag har jag gymmat med Annica!!!
Det gick bra och vi ska köra imorgon bitti också!!!

Stötte även på herr G på Friskis och när vi kom hem på kvällskvisten unnade vi oss en ordentlig skopa med vardagslyx och käkade färska räkor, aioli, baguette och finvin!

Mmhmhm. Bra dag!!

(Se på bilden "in action" från löpbandet. Där gick det undan serrni!!)

(Och kolla även våra fina räkmackor!)

 

 


The return of fyndar'n

Exempel ett:
Traskade in på H&M för att köpa puder.
Väl vid hyllan möts jag av två dosor av min färg varav ena saknar "puff" och den andra är totalkrossad och pudrar ner hela mina byxor när jag öppnar den för att kolla dess skick(...).
Lätt besviken går jag till kassan och frågar om det finns fler exemplar på lagret vilket jag efter att expediten undersökt frågan blir varse om att det inte finns. Han meddelar mig även att varan ska utgå varpå jag högt utbrister VAA?!?!?!
Jag blev nämligen gravt illa berörd av denna nyhet eftersom detta puder är det jag uteslutande använt sedan jag började sminka mig som 10-11-åring. KATASTROF, hinner jag tänka innan han rättar sig och säger att de enbart ska byta utformning på förpackningen. (PUH!!)
Lättad, ändock besviken över att min vara ej finns, får han mig snart på bättre humör när han frågar: "Vill du köpa den här dosan utan puff billigt istället?"
Dum fråga, tänkte jag. När i hela fridens namn kan man svara nej på frågan om man vill ha någonting billigt?!
Jag får därmed pudret för 40kr (istället för 109) och går lycklig och inte alls så mycket fattigare ut genom affären.


Exempel två:
Blev idag även varse om att Junk & Vintage sorgligt nog ska stänga och därför nu har utförsäljning av hela sortimentet. Snabbt cyklade jag dit och fann ett ovanligt men, enligt mitt tycke, väldigt fint armband för överkomliga 37,50kr.


Med detta kan jag alltså gladeligen meddela att jag återfått min förmåga att fynda! Det finns knappt någon mer tillfredsställande känsla än den man skänks med efter att ha köpt någonting för en billig peng. Lovely!


RSS 2.0