Lenas Nya Matblogg (Tisdag)

Så, då slänger vi oss direkt in på tisdagens lunch, vilken var en aning mindre komplicerad.

Tortellini med krämig ost- och olivsås
ja just det. Jag bör nog tillägga att jag enligt min mamma är typ 1 på miljonen som klarar att göra en sås på det här (tydligen felaktiga?) viset och undvika klumpar. Vi får se hur det går för er 9 miljoner svenskar som senare idag försöker er på detta recept (iallafall 8 av er bör ju få en klumpfri sås!)

1 portion
Du behöver:
Ca. 3-4 dl Tortellini
Lite mjölk ( jag kör på måfå)
Lite vetemjöl (även här - måfå)
Ungefär en näve riven eller hyvlad ost
Skivade gröna oliver
(utan kärnor)
Dina egna favoritkryddor (här valde jag att mala ner ganska mycket svartpeppar och salt, alltså det traditionella)

Gör så här:
Riv eller hyvla först upp den mängd ost du vill ha. Tvätta händerna ordentligt för ostlukt är ju den absolut vidrigaste!Skär också till oliverna i små skivor. Även här tänker vi på miljön och kokar upp största delen av vattnet i vattenkokaren och en liten del i kastrullen för att värma upp den. Häll därefter i det kokande vattnet i kastrullen följt av tortellinisarna.
Tag fram ytterligare en kastrull (modell mindre) och slå i en gnutta mjölk, ca 1 dl eller så.
Strö i lite vetemjöl och vispa febrilt för att slippa klumparna. Häll därefter i ännu lite mer mjölk och tag den hyvlade eller rivna osten och vispa ner i såsen. Krydda med dina favoriter och vispa hela tiden för att motverka att det bränner fast i botten. (för fastbränd sås är inte att leka med!) Om slutresultatet är lite för rinnigt för din smak så rör ner yttlerligare lite vetemjöl så stabiliserar sig såsen omedelbart! Sekunden innan du tar bort kastrullen från plattan rör du ner de skivade oliverna.

Servera i en djup tallrik där du först häller i tortellinisarna och därefter slår på den krämiga såsen. (Detta kan du äta samtidigt som du kollar på tv eller läser teorin, för då har du annat att koncentrera dig på och slänger därför inte i dig denna måltid heller!)


Onsdagens lunch har ännu inte kommit till livet så jag återkommer i eftermiddag med denna!

Kommentarer
Postat av: Dajja!

Oh detta lät faktiskt rätt fint. Vad för tortellini var det, ost? då är jag fet på, om min hals bara skulle ge sig så att jag kan börja svälja..

2008-03-19 @ 15:49:23
URL: http://lennybruce.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0