Bilallergi (!) och gokrubb

Hej kompisar!

Idag hände det sjukaste. 
Jag fick allergiska känningar när jag satt inne i bilen på väg till jobbet. 

"Inte så konstigt om du skalade potatis alternativt käkade en färsk ananas där i passagerarsätet", tänker ni nu förmodligen...

Men så var det ju inte!!
Istället var det så att min samåkningskompis hade parkerat sin bil under ett blomstrande (och fällande) träd. Massvis med blommor hade därför ramlat ned och lagt sig i inblåset på bilen = allergisk Lena när AC:n drogs igång. Var tvungen att torrsvälja allergimedicin på stört. 



För övrigt har denna dag gått i godsakernas tecken. Till frulle åt jag som vanligt min gudagåvomüsli. Till lunch åt jag mamma och pappas delikata torsk, potatis och äggsås (hur länge sedan!!??!), till "mellis" åt jag jordgubbar och några rutor mörk choklad med havssalt och pecannötter (kom jag på nu!!!! Fick för mig att det var pistasch! Inte konstigt att jag blev kliig i halsen igen där på eftermiddagskvisten...), till kvällis åt jag en snabbt ihopslängd burgare bestående av:
Surdegsbröd!!! Egengjord hamburgare/pannbiff från förra veckan!! Världens godaste fetaoooost!! Sweet baby ray's BBQ-sås!! Kollegans egenodlade sallad som jag fick i gåva i fredags!!!

Se så gött:

Det här är mina jordgubbar på mitt ostädade skrivbord:



Direktblogg från hemresan från 50-årsfest

Hej på er. 

Har precis varit på min farbrors 50-årsfests fest som blivit farbror på riktigt. Det var en otroligt trevlig fest. Mycket sång och fina anekdoter. Hade kunnat stanna hela natten. 

Nu är vi dock på väg hem (pappa måste prompt ladda inför morgondagens golftur...) och håller på att aldrig komma till slutdestinationen (vilken är Ingelsby, Askersund). Halvljuset är uppenbarligen helpaj och vi bländar alla vi möter om vi har helljus = kaos. 

Åkte från Karlstad redan vid 23-tiden och är ännu inte längre komna än till Karlskoga. SEGT!

Saknar dessutom ihjäl mig efter Jocke som är på Bråvalla och förlustar sig. Har man blivit bortskämd med att vara med honom varenda dag blir det desto jobbigare när man inte längre får vara det. 



Godnatt. Nu tröttnade jag på detta. 

Denna morgon

Påbörjade denna fredag med ett feting-paper cut.... Hade stor lust att skrika rakt ut, men observerade eventuell rasrisk på lagret, truckkrockar pga plötslig skrämsel samt att det är en smula ohyfsat att skrika rakt ut... Och därför höll jag något så när band på mig själv, led istället i tystnad och plåstrade om mig själv. 


Blev snart på bättre humör när frukosttimmen var slagen. Jag har nämligen V Ä R L D E N S  GODASTE müsli här på jobbet. Ingredienser: havregryn, russin och sånt nödvändigt tjaffs, rispuffar, ananas, papaya och kokosflingor. MMMMMMUMS!


Så summan av kardemumman av denna morgon väger ändå över på den positiva sidan. 



Trevlig helg på er, kompisar!

Sommarpimp

Har nu pimpat min phony och medföljande attiraljer och klätt dem i sommarskrud. 

Infinner sig inte sommarkänslan nu så vet jag inte vad mer som krävs!







I've lost my name

I vimlet på summerburst förrförra helgen hände något som inte fick hända. 
 
På något oförklarligt sätt försvann mitt älskade Lena-halsband. 
Det har ju symboliserat mig (no shit) och varit så behjälpligt vid möten med nya människor (ingen glömmer vad jag heter - score!)
 
Jag kände mig därför väldigt tom, rädd och exposed när det försvann. 
 
 
.... Tills jag kom på att jag bara kunde köpa ett nytt. 
 
Sagt och gjort. Morgonen efter försvinnandet gick jag in på samma sida som jag tidigare beställt halsbandet från och klickade hem ett nytt. 
 
Sedan började den långa väntan.
 
Men igår låg det äntligen, till min stora glädje, ett litet paket i brevlådan. 
Jag slet upp förpackningen och möttes av..... en B-version av mitt namnhalsband.  Det ser inte alls lika fint ut som mitt förra och dessutom är det en extra liten krusidull efter A:et som ser helskumt ut. 
 
 
Jag är faktiskt uppriktigt ledsen. 
 
Får nog stå ut ett tag och sedan leta vidare på någon annan beställningssida. 
 
 
 
Beskåda dessa före- och efterbilder:
 
FÖRE
 
EFTER
 
Observera förövrigt att jag har ulltröja på mig idag, 24 juni. Det är SVINkallt på kontoret och jag fryser även iklädd denna. Livet är hårt ibland! 
 

Direktblogg från bilen

Hallå där!

Här kommer en nagelbitande  liveuppdatering från samåkningsbilen. 

Är snart i laxå. Vi är i bra tid idag med. 

Hade hunnit med en bulle på OK. Svängde dock förbi nu...

Hade jag kört hade jag minsann stannat!

Såg en in-och-utvänd igelkott nyss... Ganska sorgligt!

Hasse stod och väntade på mig i bilen vid Järntorget idag med. Hoppas han är medveten om att hans klocka i bilen går 4 minuter före så han inte tror att jag är sen varenda dag... 

Det luktar mögel från skogen här vid Nyhammarn.

Joel har inte hunnit gå ut till vägen. Kanske är det medvetet pga regnet...? Smart grabb

Idag har inte så mycket fotboll snackats än. Puh! Skönt! Jag känner mig som en riktig outsider när de sätter igång. 

Idag jobbar vi halvdag om arbetet tillåter. Det blir niiiice! Vem vill inte komma hem tidigare en regnruskig dag som denna?

Nu ska jag dra till en diskret pose och hoppas att killarna i bilen inte ser.

Såhär rofylld kan man vara när man slipper köra själv:


Fick med en äkta gäsp på bild!!!


Nu drogs Eddie Meduza igång som på beställning när vi närmar oss Finnerödja... Nu är det livat och glatt här. Vet dock inte om de är ärligt roade eller sarkastiskt... hoppas och tror på det sistnämnda. 

Strax framme nu. Jag nästan känner kaffedoften redan!! 

Är skithungrig. Har bara käkat en glass och en bulle sedan igår kl 12. Gårdagens matlåda var nämligen så groteskt stor att jag knappt hann äta upp den på 40 min. Hade fortfarande smak av köttfärssås i käften vid 16.30 när jag kom hem. 

Längtar till frukosten kl 9. Det känns vääldigt långt borta just nu. 

Nu åker vi nedför Finnerödjabacken. Lock för öronen kom som på beställning! *låtsasgäspar för att få bort det*  *tryckutjämnar när det inte hjälper*

Nu är sista rakan nådd. Måste förbereda mig för avstigning. Vi kommer komma i god tid före idag igen. Då hinner man med två stycken kaffe innan frukost. LYX!!


Adjö med er. 
Ha en bra dag!



Gott krubb!!!!

Idag blev jag bjuden på vegetariskt krubb hos Elin och Anders - och älskade det!!!!! Blev chockad själv. 

Det som bjöds var:
Rödbetsbiffar och en sallad gjord på matvete, bladspenat, ruccola, fetaost, fänkål och nektariner toppad med en dijon- och balsamvinägrett. 

M U M S ! ! ! !



Det var helt gudomligt men jag blev allergisk mot nektarinerna :'''(
Men det var det helt klart värt. 
Och dessutom rådde ju en läkare mig att "prova mig fram" gällande vad jag tror jag är allergisk mot... Så nu har jag iallafall provat och sorgset konstaterat att nektariner inte är på kartan.

"Epic weekend"

I helgen var det dags för summerburst i Stockholm. Det var heeelt gaaaalet bra! 
Det var tre genomlyckliga flickor som satte sig på tåget i fredags och som sedan dansade runt konstant fram till söndagen. 
 
Som vanligt glömmer jag ta kort när jag är mitt uppe i något roligt.... Men en liten skara kan jag iallafall skrapa ihop från min kamerarulle och från Mikaelas och Sandras instagram. 
 
Jag önskar er, mycket nöje (citat Mary, Röfors skola):
 
Lycklig tjej som hittade en Lena-cola. 
 

Den ständigt återkommande men inte fullt så smickrande skrik-posen
 
 
Träffade askersundare/åmmebergare eller vad det är...
 
Spontandans med främlingar
 

Tuff brud i hängslebrallor. Jag var helt klart ensam om den klädseln på Östermalm....
 

Dag två bytte jag därför klädsel och utsåg mig själv till Heinekensponsrad.
 

Livlig dans urartade och förvanlandes till moshpits! KUL!!
 
Mikaela kom över en ljusslinga som hon pimpade solbrillorna med 
 

Vi träffade en up and coming DJ. Håll öronen öppna för "Lingheim Approved"!!!
 




Obligatorisk toapose
 
 
Avslutar detta inlägg med ett ärligt snott kollage gjort av Mikaela. 

När saknaden blir alltför stor....

Kalla mig bakåtsträvare, icke-förändringsvillig eller en sådan som krampaktigt håller sig kvar i det förflutna, men ibland saknar jag Röfors något kopiöst. Oftast mest på sommaren såklart...
 
I och med att jag jobbar i Finnerödja har jag ju turen att se Röforsskylten två gånger per dag, men jag tror inte att mina samåkningskamrater är så sugna på att ta en sväng förbi Röfors så jag kan insupa min barndomsby och medföljande minnen... Så när saknaden blir alltför stor brukar jag därför istället ta en trip genom byn virtuellt, så att säga.
 
Guds gåva till nostalgiker: Google maps Street view.
 

Fick syn på min bil där på garageuppfarten dessutom!
 
ÅÅÅÅH. Jag vill uppleva sommar i Röfors, i detta hus. Jag grilla alt. ha kräftskiva på altanen. Jag vill slänga mig på cykeln och dra till Kommunalbadet, Jag vill ta en långpromenad på Ams eller mellan Västervallen och Husaberg. Jag vill ligga och gunga i hängmattan på baksidan. Jag vill spela kvällsbadminton med hela familjen för att sedan gå in och kolla på Allsång på Skansen och dricka Cuba Cola!!!

Jag blir hellre ensam än lycklig med nån annan

Denna helg har inneburit fullt ös från i torsdags eftermiddags. Som om inte torsdagen och fredagens bravader var nog for jag i lördags till Göteborg. 
Där var det ett mycket kärt återseende av Milla som jag inte träffat sedan min födelsedag (!!!). Dessutom skulle vi ju till Ullevi en sväng och kolla på när Håkan Hellström uppträdde där. Och det var ju såklart M A G I S K T ! 
Tre timmar kändes som 20 minuter och jag ville aldrig att det skulle ta slut. 
Detta kommer jag leva på länge. Förmodligen även minnas när jag är gammal och grå. 69 348 pers plus lilla jag stod där och sjöng och dansade för glatta livet. Mäktigt, minst sagt. 

Tog i stort sett inte en enda bild dessvärre...




Såg min all time favvo, Jens Hult där!!


Och sådan här kaos var det på tåget hem. Är fortfarande skärrad. Satt med min tunga, otympliga ryggsäck i knät, kramandes om den precis hela resan. Somnade med huvudet vilandes mot den en stund men vaknade snart av att ungen på bilden ovan drog mig i hästsvansen och fontännös på mig... Men hen var så söt så jag kunde inte ens känna en uns av frustration. 



Till dans med en salami

Igår gjorde jag något som nog inte många människor på detta jordklot gjort förr:

Jag körde hårt på dansgolvet med en salami som bihang. 




Varför i hela friden gjorde du det, undrar ni arma läsare nu förmodligen. 

- Jo, jag hade nämligen varit på marknadsaftonen och shoppat salami. Sedan blev det en spontan dans på Satin på nattkröken och eftersom vi kom in 1.30 kände jag att det var smått onödigt att hänga in min lilla påse i garderoben. 


Men det var ju trevligt att få bocka av den från min bucket list...

Nostalgiskt men skamset "knep"!

Inte så överraskande så laddade en family guy-nörd som jag ned family guy-spelet samma dag som det släpptes på app store.

Själva spelet i sig är inte mycket för världen, men notiserna däremot - de slår allting!

Igenkänningsfaktorn i denna är ju skamset stor...


 
Minns så mycket när jag hade min 5210 och därefter 3310 och i större sammanhang vid noga utvalda tillfällen diskret  "smög" mig in i inställningarna och gick in i sms-signal-menyn för att sms-signalen skulle ljuda och jag skulle framstå som populär inför folksamlingen...

Åh, det var tider det!
Nu såhär i 24-årsålder har jag äntligen bilvit tillfreds med min impopularitet och värnar istället om mina SMS-fingrar.


All time record



Aldrig förr har det hänt att jag har 100% batteri kvar efter att ha varit varit vaken och aktiv i 4 timmar. 

Denna dag kommer gå till historien. Och i den form phony är idag får den gärna hålla sig för alltid. 

Bilder som beskriver min gångna vecka

Har visst glömt bort bloggen....

Sedan sist har jag gjort en massa göttigt:
• varit på spontantrip till Åmål



• badat i Vänern 



• spelat brännboll
• fått träningsvärk efter att ha spelat brännboll
• ätit en enorm banana split snabbare än Elin åt en liten mjukglasstrut (min innehöll 3 kulor, 3 toppar med mjukglass, chokladsås, bananer och ett kex...) Mådde inte ens illa efteråt. ✌️
(gammal bild men kände inte riktigt för att ta en tjockisbild i skrivande stund runt matbordet på jobbet)
• handlat hängsleshorts på barnavdelningen


• tillagat fyrkantig fisk som blev fyrkantig på nytt 

Det är nog ungefär det som hänt. 

Så nu behöver ni inte vara ovetandes längre. Skönt för er! Varsågod! 

RSS 2.0