Sorry followerzzzzzz

Jag har helt och hållet glömt bort att jag att jag har ett samhällsansvar de senaste dagarna...
Jag måste ju blogga mer frekvent än jag gjort nu på sistone!? Förlåt mig, vänner och ovänner!!!
 
Hur som haver. Jag har haft semester! Slutade ju arbeta för en vecka sedan och har alltså sedan dess haft en riktigt sensommarsemester. Pissig om man ser till vädret, inte pissig om man ser till happenings.
 
Jag har varit i Söderköping med Annica, Emma och Linda och frossat i glass, spatserat längs Göta Kanal. Utanför Glassrestaurangen (namned Smultronstället) fann vi en söndersutten bänk där någon som förmodligen ätit lite för mycket glass suttit... heheee
 
 
 
Jag har dessutom hunnit med att uträtta masssssvis med ärenden: Flängt runt hela Örebro på jakt efter den perfekta (och billigaste) resväskan. Fann den på Coop i Marieberg och fick tack vare en rar kassörska 200 kronors rabatt! *nöjd brud* . 
 
Jag har även hunnit bjuda över mina flickor (Becka, Sanna och Milla) på kex-, ost- och Inför-Coldplaymys. 
 
 
Som man förstår av ovanstående mening har jag även varit i Stockholm på Coldplay (GALET BRA!!!!). Festade till det med rödvin innan.
 
 
 
Idag trotsade vi hellregnet och ägnade hela dagen åt shopping och hittade massvis med fina saker.
 
Såå, jag har haft en väldigt fin vecka och försöker fylla varje sekund av dagarna med trevligheter för att förtränga att jag lämnar mitt Sverigeliv om en vecka (!!!!!!!!)
 
Nu ska jag joina Milla i köket och äta nattemacka.
 
XOXO
Lena

Virrpanna x3 i obekant miljö

Godafton små varelser!
 
Idag har jag visat mig från min mest okunniga och virrigaste sida på länge.
Det hela började för ganska precis 12 timmar sedan inte så många kvarter ifrån var jag befinner mig nu.
Jag cyklade till OP vårdcentral för att fixa nya pills.  Och det är alltså redan här min ikunnig- och virrighet tar vid:
 
Jag kliver frågande in genom de automatiska dörrarna, letar med blicken efter någon slags guidance och finner tillslut en pil som visar att väntrummet är belagt en trappa upp.
Jag travar upp för trapporna, söker av omgivningen och finner en kölappsanordning och trycker fram en lapp till mig själv för att sedan fejkat erfaret sätta mig i väntsalen bland de så många andra tålmodligt och till synes världs-och vårdcentralsvana väntande människorna. Sitter där och tittar mig omkring och väntar i cirka 10 minuter tills mitt nummer dyker upp på en skärm och jag går fram till receptionen för att anmäla min ankomst. Väl framme vid disken (efter att ha fibblat med mitt körkort en stund) får jag reda på att jag befinner mig på fel våning och småspringer, fnissandes ifrån disken mot trapphuset.
 
Tar två trappsteg i taget för att jag vid detta laget är sen till min bokade tid pga det lilla missförståndet en trappa ned, och kommer upp och slår ned baken i den närmsta soffa jag ser i vad som enligt en skylt är ett väntrum.
Sitter även där och tittar mig omkring tills en dam frågande vandrar emot mig och ännu mer frågade undrar om det är jag som heter Lena. Jag meddelar henne att sådant är fallet och blir då varse om att jag tydligen sitter i fel väntrum. Den soffa jag slagit ned min bakdel i är den tillhörande gravida/nyblivna mammor...
Jag är dock tillslut på rätt plats och får veta att jag har enastående blodtryck och att jag verkar ta god hand om min kropp. Jag kan nöjd och glad gå därifrån med lyckoönskningar från den rara sjuksköterskan som jag hunnit småprata med och avslöjat för att jag snart åker till Marseille. 
 
Lite senare denna dag var det dags för den andra appointmenten. Tandläkaren.
Jag hittar rätt ställe relativt enkelt och tänkte att min fumliga förmiddag på vårdcentralen nog var tillräcklig och att jag skulle klara mig utan ytterligare virrigheter här. Så var dock inte fallet...
När jag äntrat byggnaden och rakt framför mig såg en reception trodde jag att det var där jag förväntades vända mig, varpå jag gjorde just det. Fick klart för mig att jag inte gjorde rätt i det, utan att jag även här skulle gå upp en våning och anmäla mig på en pekskärm. Sagt och gjort. Jag kände mig, när jag kommit upp till rätt våning, väldigt fokuserad och målinriktad då jag med säker handfattning klickade i mitt personnummer och därefter satte mig i väntrummet (dessutom rätt väntrum denna gången!)
 
Mitt namn blir snart uppropat och jag och min nya tandläkare tar i hand och går i enad front mot ett rum där vi samtalar en stund (det framgick att jag tydligen meddelat folktandvården att de inte skulle höra av sig till mig utan att kommunikationen skulle ske i motsatt riktning.  Det förklarar varför jag inte fått en kallelse eller varit hos tandläkaren sedan 2009...). Hon tar sedan kort på mina tänder och pekar därefter ut mot korridoren och ber mig att gå in i rum nummer 16 för att vänta på henne. Jag går ut i korridoren, korsar den och ser en skylt med nummer 16 på. Jag går mot den öppna dörren jag tror att nummerskylten tillhör och går in där, trots att jag för att komma in är tvungen att lätt trycka mig förbi två damer som står och pratar inne i rummet på varsin sida av dörröppningen. Väl inne i detta lilla rum som visar sig vara ett arbetsrum blir jag en aning förvirrad men meddelar ändock med stadig röst till dessa två damer att jag blivit tillsagd att gå in i just detta rum.
De båda tittar förundrat på mig och mumlar lite till varandra och för sig själva och det märks av på stämningen i rummet att någonting inte riktigt stämmer.
Då kommer min tandläkare gåendes i korridoren utanför och får syn på mig som förvirrad som en vilsen demenspatient står där i damernas arbetsrum. Hon skrattar till och meddelar mig om att hon menade att jag skulle gå in och vänta på henne i rummet bredvid det jag inkräktat på , varpå jag snabbt, skamset och skrattandes går ut ur rummet igen och in i rätt rum. 
 
När jag även här slutligen är på rätt plats kan jag slappna av och bli ompysslad och få beskedet att jag inte alls hade några hål (vilket jag var livrädd att jag hade) och att jag har väldigt fina tänder och att jag förmodligen sköter dem väldigt bra i och med att jag hittills i mitt liv aldrig haft hål i tänderna.
 
Efter denna beröm över mina tänder kunde jag, trots även detta ställes lilla pinsamma incident, gå därfrån - nöjd men ack så skamsen över min ofattbara virrighet.

Girly girl

Hallå folks!
 
Nu ska jag i korthet delge min helg:
Fredag: välbehövligt hemmahäng och skitsnack-runt-matbordet-hela-kvällen-häng med Jasse. Det utvecklade sig dessutom till en sleep over. Myysigt minsann!
 
Lördag: även den perfekt och bestod av en
PERFEKT blandning av utekväll och myskväll med Sanna
: middag på Efesos (UTSÖKT aioli!!!!), öl på Bishop samt soff- och godismys till småtimmarna. Ramlade över en sjukt bra serie, Homeland! Rekommenderas skarpt!
 
Söndag: vi sov till 12(!!) och hade därefter ett massivt Sex and the city-maraton. Har idag sett 18 avsnitt... Heheeeee
 
Är nu så Carriefierad att jag precis spontanbeställt ett sådant där namnhalsband som hon har, fast med namnet Lena såklart... Tänkte dock inte eenbart på mig själv med den här shoppingen utan även på mina potentiella, nya vänner jag förhoppningsvis kommer träffa i Marseille. Tänk vilken lycka om alla skulle vara så omtänksamma som jag nu är och köpa sådana här halsband. Så många pinsamma situationer där man glömt vad personen man pratar med heter man skulle slippa!!
Jag kommer härmed förhoppningsvis bli ihågkommen *smart_och_omtänksam_tjej_90*

Sista direktbloggen från SHB Finnerödja

WHÄÄÄÄ

I hate goodbyes!!

Är helt tom och stirrar blint rakt ut i luften.
Finner inga ord.
Tynar sakta, men säkert bort...

Goodbye, farewell, auf wiedersehen, goodnight Finnerödja, banken och mina kära kollegor Olle och Micke!

;'''''''''''''''''''''''(

Hatad av alla

Denna morgon har jag varit en sådan person som jag själv hatar.
 
Jag har nått den förmodligen absolut sista dagen på Handelsbanken i Finnerödja och det känns väldigt sorgligt. På grund av detta har jag hela denna morgon varit nervös för att någonting ska gå fel. 
Detta resulterade i att jag åkte alldeles för tidigt hemifrån. 
Körde därför ca 10-20km för långsamt hela vägen hit. 
Det var ju kanske inga större problem på motorvägen förutom att jag fick skämmas. 
På enkelfilade E20 kände jag mig dock som en större bromskloss och kände att jag hade hatat mig själv om jag vore medtrafikant.
Då uppenbarande sig plötsligt en lastbil och en lösning på problemet framför mig. 
 
Trots att det var dubbelfiligt och jag kunde köra om lastbilen så struntade jag i det och lade mig istället där bakom och tuffade tryggt och nöjt på i 70 km/h.
 
När andra bilar snart kom ikapp lagom tills det återigen blivit enkelfiligt kunde jag leka irriterad och gadda ihop mig med de andra bilisterna och hysa falsk agg mot den långsamma lastbilen. Men egentligen låg och där bakom med ett triumferande flin och var glad att jag slapp vara målet för allt hat och samtidigt slapp komma fram till jobbet alldeles för tidigt. 

Krångliga fransmän del 10 000 000.../Vredesutbrott

Har ALDRIG NÅGONSIN stött på mer omständiga människor än de fåtal fransoser och fransyskor jag haft kontakt med på sistone.
 
Fick för några dagar sedan ett kort och konsist mail från min hyresvärdinna där hon meddelade mig om, som om det vore en självklarhet, att jag inte skulle glömma ta med mitt kontrakt på en heltäckande hemförsäkring när jag ska hämta ut min lägenhetsnyckel för om jag inte har med detta får jag inte nycklarna.
VILKEN ¤%&*+/¤ HELTÄCKANDE HEMFÖRSÄKRING?!?!?!!
Undrar hur många saker jag kan ha missat att fixa bara för att jag inte råkat ställa rätt frågor till min hyresvärd? Det kommer säkert vara någon livsavgörande underskrift från den svenska konungen jag kommer vara tvungen att ha, vilket jag ju självklart inte kommer att ha, och därför förmodligen kommer bli hemlös i 4 månaders tid där nere i Frankrike.... 
 
Jag samlade mig dock ganska snart efter detta besked och letade mig in på en fransk jämförelsesajt för att hitta den billigaste hemförsäkringen som någonsin finns ( i och med att det är så fruktansvärt mycket extratillägg som jag vid accepteradet av lägenheten inte visste om så att jag kommer bli bakrutt och gå i personlig konkurs lagom till mellandagsrean i år på grund av mina 100000 oväntade franska månadsavgifter....).
Svarade på 42 (!) frågor på franska som tillslut ledde mig fram till en jämförelselista för vilka försäkringar som passade just mig. Beställde en kostadsförslagsoffert som jag därefter (med hjälp av google translate) lusläste och fann att den hade 1 års uppsägningstid.
 
Skapade då ett konto hos detta försäkringsbolag (eftersom man inte kunde kontakta företaget på något annat vis) och mailade till slut ett desperat meddelande där jag noggrannt och ingående förklarade min situation.
 
Deras svar: "Tack för att du valt oss blablabla... Jag föreslår att du kommer till vårt kontor så kan vi se vad vi kan göra för att hjälpa dig". och så en massa öppettider (stängt helger och öppet från 9:30 på måndagar).
 
Mitt svar: "Tack för snabbt svar blablabla... Men jag kan tyvärr inte komma till kontoret eftersom jag befinner mig i Sverige och behöver ha detta försäkringsavtal fixat och utskrivet på papper på måndagen den 10 september klockan 9:00 för att jag ska kunna få min lägenhetsnyckel"....
 
Deras svar: "Tack för att du valt oss blablabla... Jag föreslår att du kommer till vårt kontor och pratar med Gerard Depardieu" (eller motsvarande franskt gubbnamn...) "när du kommer till Marseille". 
 
Vad jag gärna skulle vilja svara: "#()/&¤(#&)¤/)¤/( JAG SKA SLITA AV HUVUDET PÅ DIG OCH SKITA NED I DIN HALS!!!!!!!!"
 
Har dessutom mailat ett elbolag nu som genom ett automatiskt svarsmail på franska vänligen bad mig vara tålmodlig då det kunde ta ca 10 dagar innan jag fick svar på min fråga...
 
Jag blir TOKIG på detta snart. Känner att jag är nära bristningsgränsen nu alltså. Snart kommer hulken inom mig bryta sig lös och slita sönder allting som finns i min närvaro för att sedan bege sig ut på gator och torg för att skapa total förstörelse....
 
Nu måste jag avsluta här. Känner hur hulken är påväg ut på riktigt nu...

Sagostund

Tar i skrivande stund del av en sagostund här på banken.
En mamma läser Guldlock och de tre björnarna för sina två små kids.

Jag myser som aldrig förr och försöker se oberörd utav den spännande berättelsen här bakom mitt skrivbord.

Dagens dröm

MMUMS!!!
 
 

Picture it!

 

Har hittat en ny älskningssida för gudomliga lägenheter: stadshem.se.
Kolla vad snyggt det var med detta kranium som bokstöd!!! Dör (haha) lite.





Stosar även runt på Marseilles gator på dagarna med hjälp utav Google maps. Här ser vi en kostymklädd herre som ska hoppa upp på sin MC. Spännande syn!







Såhär klatchig var jag idag när jag support-chattade med en karl från vad jag trodde var franska elbolaget som jag ju måste kontakta. Hade dock tydligen kommit till UKs motsvarighet, men han var hjälpsam ändå minsann!
 
 
Nu ska jag käka en bulle och drömma mig vidare bland lägenheterna.
 

Går Polarexpressen såhär års?

Har nu pratat med Milla och hon hade slut på några supplies hemma som jag dock hade en del av här.
Kom inte på något smidigt sätt att frakta dessa snabbt och kom då att tänka på Polarexpressen (Julfilmen reds. anm.).
Är det någon där ute i cyber space som vet om den går såhär års?
 
Jag ska nu gå och lägga mig och starkt tvivla på att tomten finns, så kaanske, kanske jag väcks av tågtutan och får åka express till Göteborg med min delivery...

bored 2 deattthhhhhhh

Holy Christ vad uttråkad jag är!! Jag har sedan klockan 18 tålmodigt väntat på att klockan ska bli mycket nog för att det ska vara okej att gå och lägga sig alternativt att klockan ska bli 22 och Milla slutat jobba så vi kan prata skit i telefonen.
När klockan äntligen slog 19 och Family guy började så somnade jag på soffan... Efter det var det dubbelavsnitt av Simpsons och därefter dubbelt 2 1/2 män... I stort sett hatar både de programmen men Elin har ju inga kanaler här(!!!!!!!!!!!) och mitt internet har strejkan hela kvällen så jag kan inte streama heller.


Nu är ju klockan lyckligt nog 22 snart och jag hoppas innerligt att jag inte tagit fel på Millas jobbtider. Smsade henne i desperation för en halvtimme sedan i hopp om att hon slutat tidigare..
NU SVARADE HON!!! HON HAR SLUTAT!!! YESSSSSSS!!!!!

Då ska jag runda av här och ringa min vän.


(och förmodligen ska jag upp snusktidigt imorgon. Jag är nämligen en snäll syster som motvilligt gått med på att skjutsa Elin till Lillån klockan 5.30 imorgon... Hoppas dock att jag slipper... hehehe)

Goder natt!

Lustigt i media - 22 augusti 2012


Känslan som uppstår när en förskräckt kines inser att hela hans pensionssparande gått upp i rök...
Källa: www.di.se



I Örebro har det idag skett en ohygglig olycka som krävde polis/ambulansutryckning: En människa har fastnat i sin cykel...
Källa: www.utryckning.se

Manliga Lena till er tjänst

Tjabba!
 
Känner mig av någon anledning manlig just i detta nu.
Har precis kommit hem efter en lång dag på golfbanan i Lanna. Var hur kul som helst och inte för att skryta eller så men.... jag var faktiskt riktigt duktig tidvis!!! *skryter*
Men nu är jag alltså hemma (eller ja, hemma i Elins lägenhet där jag nu bor eftersom hon aldrig gör det)
Vad som bidrar till att jag känner mig manlig:
* För det första så får jag alltid den känslan de få dagar jag rört på mig mycket. Förstår dock inte varför jag omedvetet gör den kopplingen...
* Jag har bonnbränna som jag fick av stekandet på golfbanan idag.
* Jag är utslagen och sitter i soffan med benen uppslängda på soffbordet iklädd "tank top".
* Jag är sugen på en kall öl.
* Jag lyssnar på Rockklassiker
* Runt omkring mig är det lika stökigt som i en riktig ungkarlslya.
 
Men jag omfamnar min manliga sida och njuter av'et!
 
 
För övrigt har jag haft en fin helg! Hade jättetrevligt med Annica, Jolle och Freddy i fredags och satt på Pitchers hela natten lång där vi även träffade Elin och hennes homiesar.
Igår firade vi mor i torpet med en massa gofika och mat.
Kollade sedan på Sebbe som gick på tv. SÅ SORGLIG!!! Tjöt som en stucken piglet...
 
AJA. Oinspirerat inlägg detta. sorrryyyyyyyyyy
Nu ska jag headbanga till Ozzy, så måste sluta skriva!
 
Tjarå

Jag? Butch?

Fick för en stund sedan höra av en kund att jag var lik USA:s damlandslagsmålvakt. "Ni är lika fina!" sade han och jag log och tackade from the bottom of my heart.
När han lämnat banken googlade jag naturligtvis upp alla dessa amerikanska målvakter ögonen böj och kände för varje bild som kom fram hur glädjen mer och mer rann av mig...
 
Vem kan det vara han menar att jag är så slående lik?
Mig spelar det faktiskt ingen större roll.
Pest eller Kolera? / Butch eller Fasansfullt bredaxlad?
 
   
 

Släng blommor på mä bah!!

Känner mig feminin idag.
Har vit tunika (tack för lånet, Elin!), aprikosfärgade(?) brallor och matchande läppstift och ring.
Jag blev dessutom överlycklig i morse när jag blev tillslängd en tub med rosdoftande handkräm av chefen.
Skäms dock över att jag har skabbiga naglar...
Ser fram emot en lugn och skön hemmakväll med nagelfixning och podcastlyssning senare. ÅÅÅH VAD SKÖNT DET SKA BLI INSÅG JAG NU!!
 
DESSUTOM fick jag för någon timme sen ett telefonsamtal från "Trädgårn i Laxå" som muntert meddelade mig att jag har ett blomsterbud att invänta under dagen (!)
Blev först en aning stel och trodde att det var min kära neighbour sOm var ifarten men fick meddelade om att så inte var fallet.... Vet dock hittills enbart kön och bostadsort och försöker i detta nu luska ut vem det kan vara...
Förstår inte vad jag drar åt mig blomster nu för tia..!?
 
Jag inväntar nu med spänning budet och försöker fokusera på jobbet.
 
Såhär gladkommer jag förmodligen bli av blommorna (här ser ni även kulören på mitt läppstift!):
 
 

Opinionsundersökning

Läser världsomspännande omdömen om Euromed Management (mitt univ i Marseille...)
och finner lite blandade reaaktioner:
 
Muntergöken:
"Find another university in France if you wanna go there. Marseille is not the most friendly city and it is dirty as hell. The other exchange students are very nice, though. The French students are fairly welcoming too. Get there early. Learn some French before going. Save up a lot of money."
Om det är som han säger är jag körd redan i förväg. Har inte massiva besparingar, kan ingen franska och åker senast möjligt...
 
Muntergöken no 2:
"Miss the smell, miss the gard's dog, miss the french office lady, miss the shit-on-feet toilets, .. after all miss the AlotrA-community. It was good, apart from the fire alarm that went off each fourthnight, and the no hot water every sunday"
Denne får mig dock att vara nöjd med mitt val av boende...
 
Den nöjda poeten:
"Be yourself, enthusiastic and eager and the locals and the other students will love you for it. It has a high reputation in a very beautiful but often neglected part of France."
 
Marseilleälskaren:
"I had 4 amazing months. It was totally different of what I was used to, but I liked it very much. The school, the Foyer (school café), the people I met, Marseille, traveling..."
 
 
Min resa kan med andra ord bli exakt hur som helst!
Men alla verkar iallafall ha haft det bra och roligt på det sociala biten trots att administrationen i många fall verkade katastrofal och offer för mycket irritation... Och det har jag ju redan stött på så förhoppningsvis kan det baras bli bättre nu? *försiktigt optimistiskt*

Funky mushroom

Minns ni att jag pratade om att jag hade en smärre fuktskada i mitt förråd?
Igår när flytten var ett faktum och allting skulle pressas in i detta förråd möttes vi av en fruktansvärd överraskning:
Det hörnet som var källan till läckan samt alla kartonger som stod i detta hörn var beklädda med vita, decimeterstora SVAMPAR!!!!!!

Det äckligaste med detta var att jag såg dessa redan i förrgår, petade på dem och konstaterade att det nog var någon slags tätning (typ skum-fog) som någon sprutat på för att täta alla skarvar. Meeeen så var det ju dock inte, nej!!!
Såå vidrigt!! Så allting igår tog längre tid än planerat eftersom pappa var tvungen att riva bort de helmögliga skivor som någon så idiotiskt lagt på golvet för att stänga inne fukten ordentligt där under....

Men som tur är har jag ju en händig fader så det hela löste sig så bra som det nu kunde lösa sig... Får bara hoppas att mina tillhörigheter finns kvar i jul då jag kommer hem och inte har krupit iväg av sig själva pga möglet.

Nehedu, det här duger inte. Nu är vi snart framme i Finnerödja, dags att arbetaaaa!

Took a chill pill - got caught for drug abuse

Nu har jag lugnat ner mig ett par kilo...
Tack för den uppmuntande kommentaren igår, vem du nu är!
Och tack mamma och pappa för att ni står ut med mitt uppgivna klagande!
 
Det verkar lösa sig nu i alla fall, trots att det innebär att jag får bo på hotell de två första nätterna i Marseille även fast min lägenhet står tom och jag betalar för den (hurra för fransk administrations förmåga att krångla till allting).
Har dock bokat hotell nu, så det känns som en liten lättnad.
Att ringa franska elbolaget har jag inte samlat mod till ännu, får se när det kan tänkas komma över mig.
 
För övrigt slet jag som ett DJUR igår med ihoppackning av min lägenhet.
Vad som kvarstår idag: Släpa ned alla feta klädsäckar, otympliga vintertäcken, blytunga prydnadssaks-kartonger och min gitarr och jordglob som jag inte lyckads trycka ned i några kartonger och på någon mirakulöst vis proppa in allting i mitt förråd... Dessutom ska lägenheten storstädas. Och det lär behövas skrubbas ordentligt för jag minns inte ens sist jag varken dammsög eller torkade golvet..... *gross girl*
Detta betyder alltså att jag, natten till idag, sov min sista natt i min älskade lägenhet på ett bra tag ( :''( ) Kan dock gladerligen meddela er alla om att jag sov som en prinsessa där uppe på ärten och inte vaknade en enda gång!
 
 
Packade förresten även om min genomblöta kartong i förrådet igår. Där i fann jag mina älskade gosedjur (Charlie, Olle, Challe, Pugh, Herr Nilsson, Alla och Anna <3) som var ruggiga, fuktiga och ynkliga. Kramade på dem en stund (efter att först ha sett mig omkring i källaren och försäkrat mig om att jag var själv och därmed slapp bli påkommen, förnedrad och utskrattad), klappade på dem och bäddade ned dem i en ny, torr kartong.
 
Nu har jag precis ätit lunch - en megaportion med coco thai-mat och känner att matkoman på allvar nu börjar dra över min kropp och mitt intellekt.
 
ADJÖ
 
(Örebroare som känner sig manade och starka - kom och hjälp mig att springa i trapporna i eftermiddag! Jag bjuder på kex!)

Mitt sjätte sinne

Jag är nu övertygad!! Jag har ett sjätte sinne och en magkänsla som går att lita på till 100%!
 
Anledning: Jag vaknade abrupt i natt vid 2-tiden men en gnagande oroskänsla i kroppen. Började noja inför tusen Marseillesaker varpå jag lugnt försökte intala mig själv att det inte fanns någonting att oroa sig över.
Min intalningsförmåga var dock inget vidare och jag var fortsatt orolig.
För att sluta tänka på allting tvingades jag då, mitt i natten, plocka fram den älskade bok jag läser för att skingra tankarna lite. Oron gnagde ändå (och boken var jättesorglig) så jag kunde inte somna förrän någon gång efter kl 4.
Vaknade, trött som en gnu, och har därefter känt mig helt borta och trött hela dagen hittills.
 
Och vad händer då?
JO. Får mail från en av damerna i Marseille jag har ständig mailkontakt med som säger att jag enbart kan hämta nyckeln till min lägenhet på avtalat datum (8 september) innan klockan 11:30 - Mitt flyg landar 19:00... Har kollat nya flygavgångar men det finns INGA som passar in på deras katastrofala kontorstid. Dessutom meddelade hon mig om att jag är tvungen att RINGA till ett franskt elbolag och ge dem min franska adress, den tidigare hyresgästens namn med mera... Och utan att vara allt för fördomsfull kan jag slå vad om att de inte talar ett ord franska på detta lilla lokala företag.
 
Jag HATAR sådant här. Jag som hade börjat bli exhalterad inför att åka. Nu känns allt piss och jag har bara lust att skita i allting och låsa in mig i mitt nyligen upptäckta vattenskadade förråd bland mina förmodligen förstörda och mögliga barndomsminnen som jag tog med från Röfors...
 
/ En genomdeppig och bitter Lena

PEACE

Nu börjar helgen lida mot sitt slut och jag är mycket nöjd med hur den hitintills artat sig.
 
Det började i fredags med att jag skulle cykla iväg till Mikaela för att bli bjuden på fläskfilégryta samt för att hitta på något galej. När jag skulle springa ned till cykeln upptäckte jag att nycklarna inte satt på min vaktmästarnyckelknippa som de brukar. Rotade igenom hela lägenheten och handväskan utan framgång. Gick då ändå ned och fann min cykel stå där med nyckeln i!! Den har stått så i en dryg vecka utan att någon ond människa förbarmat sig över den! Tack för hederliga grannar! 
 
 
När jag gick ut från porten möttes jag utanför Stallyktan dessutom av en rolig syn: en parkerad permobil med en ölburk med ett sugrör i korgen.
 
Cyklade nöjt iväg till Mikaela. Efter en lång stund av planerande beslutade vi oss för att gå till Harrys, vilket visade sig vara en väldigt bra idé. Ett dans-battle, ett armband försvunnet och en sprucken kjol senare begav vi oss nöja och glada hemåt för att totaldäcka och vakna klockan 15 på lördagen.
 
Mådde relativt bra efter all sömn och cyklade hemåt för att strax därefter få besök av Sanna och Becka.
Vi prepartade och babblade i timtal innan vi vandrade nedåt till allas vår älskade Satin.
Där skämde jag som vanligt ut mig ett par gånger då jag såg fel på människor. En tjej som gåendes mot mig och skrek LEENAAAA! varpå jag skrek LIIIIIISAAAA! när hon kom närmare visade det sig att det inte alls var Lisa.... 
Och bara en liten stund senare pekade Sanna mot kön och uppmanade mig att se vem som stod där. Jag kollade dit och såg en Johan varpå jag skrek JOOOHAAAN! men bakom honom stod den person som Sanna syftat på, Dennis, och viftade med armarna för att bli sedd...
 
Detta skakade jag dock snabbt av mig och vi dansade i "Peace" hela kvällen och brydde oss verkligen inte om någon annan än oss sjävla och vår hetsiga dans vilket innebar att vi fick ganska många blickar på oss från de åmande tjejerna bredvid... käkade efter stängning traditionsenlig Palettepizza på 4 minuter (!) och rumlade sedan hem till mig där jag och Sanna snabbt sussade sött och tungt. 
 
Idag stämde vi träff med Beckis och har precis moffat i oss maassooorr med mat på Jensens. Är nu spymätt men lycklig!
 
För övrigt laddar jag och Sanna nu inför handbollen - OS-GUUUUULLLDDD OS-GULD OS-GUUULD!!!
 
Puss och kraaaam och framför allt, 
PEACE

.......

Det var den rogivande stunden med min bok det...
EXAKT när jag slog upp boken gick ett ljudligt billarm igång nere på gatan!
Jag fick då plötsligt ett smärre nervöst sammanbrott
och ligger nu och MANISKT kliar på min fot där jag för några veckor sedan fick ett antal myggbett. Är nu skinnflådd och det kliar tusen gånger värre än det från början gjorde......
 
 

Lillördagslyx

Denna afton har spenderats på Mingla med mamma, pappa, Elin och Anders. Det varsådär kopiöst trevligt som vi allt som oftast har tillsammans. 
I och med att tapas inte riktigt är min kopp av te, överlät jag det till de andra och avnjöt jag själv istället en Tagliatelle med oxfilé och gorgonzolasås (näst intill lika perfekt som på Frati i Göteborg!!!!).
Vi slog även till på stort och käkade efterrätt!
(= spymätt Lena i matkoma = jag har redan gått och lagt mig!)
 
Jag är dock ytterst nöjd och glad och ska nu läsa min slukande bok och sedan somna in för dagen!
 
(de siffror som syns där nere är ett resultat av blogg.ses värdelösa phony-anpassninh.... I ren frustration då jag skulle försöka göra en ny rad utan att lyckas råkade jag klistra in dessa och ni går de inte att radera...... £}£%£%£%£%>¥>~£<^!!!!!)
Jaja.....
Godnatt på er amigos!
 
 
1876.02
1876.02

Här SKA jag bo... I Marseille!!!!!

Mycket bostadstjat från min sida idag... Excuse moi,
men nu, gott folk, kan jag med glädje meddela er att jag efter mycket om och men fixat boende i Marseille!!!
 
Det känns braaa och jag kommer bo på Boulevard National. Klingar fint i de små öronen va? 
Det ligger tyvärr inte precis vid hamnen som de andra lyxvåningarna, men denna ligger inte långt ifrån den heller. Och jag har en terass (!) och i huset finns gratis wifi, gym, "frukosttjänst", café, städtjänst, sällskapsrum, cykeluthyrning och allt man kan tänkas behöva som fransk student.
 
PUUH!!! Det känns sååå skönt att ha det fixat nu kan jag säga! Var lite smånervig för allt detta men nu kan jag alltså äntligen pusta ut och påbörja nästa orosmoment - att flytta ur min älskade lägenhet här i Örebro tills den 15 augusti(!!).  Det blir inte mycket vila efter jobbet denna och nästkommande vecka med andra ord!
 






 

Här skulle man också kunna bo, men jag vet inte om jag vill det...

Kvaliteten på bilder skiljer sig väldigt mycket åt i fastighetsbranchen, må jag säga.
Vissa lyckas ju få värsta skyffet att se bedårande ut, och tvärt om.
Här är det ingenting sådant egentligen, utan här råder bara brist på att "ha ett öga" för det där med fina bilder.
Jag måste säga att jag nog tagit tag i det där lilla paketsnöret och lyft bort heliumballongen innan jag knäppte en bild... Jag kanske hade ställt in potatisgratängen i kylskåpet innan också.
 
 

Här kan man bo

 
 
Mjaaaa tack!
MITT i stan - Olaigatan!
Kostar dock lite mer än min nätta banklön *besviken*
 
 
 

Hunger games

BRA FILM!
Becka och jag hade precis spontan filmkväll och såg den. Känner mig helt tankspridd och tom i huvudet på samma gång.
Blev dessutom hungrig och äter därför nu en kvällsmacka.

Natti natt!

Bilder från mitt liv

Min helg har varit lovelyyyy! 
Började med rajraj på satin med Becka och Mikaela och resterande helg spenderades på Vättern med mamma och pappa. Där var det tvärt emot rajraj och vi slappade, solade, läste bok, badade och åt non stop hela lördagen och söndagen. 
 
 
Nedan följer ett axplock av bilder med förklarande texter:
Jag badade i kvällssolen
 
Mamma tittade skeptiskt på
 
Sedan myste vi i båten. Åt och drack gott och spelade Uno
 
 

Ett försök att ljusa upp en bild på
solnedgången


Mamma samlade mod och badade på söndagsförmiddagen

Jag i ett misslyckat försökt att se söt ut
 
Påminnelse till mig själv idag på jobbet....

Hittat i mitt kylskåp. SYND! Jag som hade tänkt att laga Roland-i-Torsk-på-Tallin-receptet (fläskfilé och ananasschiiivooor) till middag....

Je suis très fatigue

MMMH-HHHM *låter som en cool, svart, tjock lady*

Trött är jag! I kroppen och i huvudet och på allt velande från mina franska kontakter.

Hon lägenhetsdamen hade kollat fel (läs missuppfattat) och kunde inte erbjuda mig de där fina lägenheterna om jag inte betalar hyra för dem från 15 augusti... vilket ju känns lite saftigt!

Alternativet som dock verkar kvarstå är att bo i kollektiv i en alldeles underbart fin lägenhet mitt i stan. Blir faktiskt lite sugen på att testa det. När annars i livet kommer man få chansen att testa på det, lixom!? Men samtidigt känner jag ju mig själv och kan ju störa ihjäl mig på människor om de har stora näsborrar, irriterande stämma eller ett hårbeklätt födelsemärke.... Om jag trots detta bestämmer mig för att bo i kollektiv får jag korsa fingrarna och hoppas att jag hamnar i samma lägenhet som ett gäng modeller eller dylikt. ELLER så får jag helt enkelt bara hoppas att jag hamnar med ett gäng geniunt treviga/roliga/lättsamma människor så jag inte behöver tänka på sådana där töntiga petitesser. ELLER så får jag helt enkelt bita ihop och tänka att det bara är en begränsad tid i mitt liv som jag har en sådan levnadssituation.

Fick även mail från studentboendet idag där de bekräftade att jag blivit tilldelad en lägenhet. Denna är toppfräsch (hela huset är byggt 2011) och har eget kök osv) Så jag vet egentligen inte varför jag inte skulle välja det alternativet....

AAAAAAAAH! Jag får huvudvärk och magsår av allt funderade och dividerande och beslutande!!!!

Får sova på saken och hoppas att alla alternativ kvarstår på måndag. Det är ju dock långt ifrån en självklarhet så då kanske jag får börja om från noll igen... heheeeeeeeee


Nu ska jag dock lägga allt detta på is en stund för att spendera kvällen med Becka och Mikaela och fira att de fått jobb och fyllt år! Det ska bli skooooooj! (Och är för övrigt så sinnessjukt glad och stolt för Beckas skull för jobbet! Grattis du söta tösabit)


Herååååååå

Direktblogg från världens mest komiska scenario

Bakgrundfakta: för tre veckor sedan bytte min chef bort en jobbfredag för att istället komma in och jobba denna fredag, veckan innan hans semester egentligen är slut. 
Tilläggas bör att min andra kollega gick på sin 6 månaders tjänstledighet igår och komimorse enbart hit till banken för att fixa något litet för att sedan gå hem som sig bör.
 
Scenario: chefen har inte kommit!! Det har gått 40 minuter sedan vi började och han har inte kommit. Micke står fast vid att "joooo men han MÅSTE ju komma!!"
men jag bara garvar och tror att det faktiskt är så att
chefen helt förträngt att han ska jobba idag!
 
Spännandeeee!
 
 

JAG HAR FÅTT SVAR!!!!

Dock inte på den där lägenheten med balkongen men för två stycken andra. Och de har ÄNNU bättre läge!!!!
Nu har jag istället beslutsångest för vilken jag ska välja.....
 
"A"
 
"B"
 

DRÖMLÄGENHETEN I MARSEILLE HITTAD!!!!!!

Nu måste jag bara få svar från hyresvärden också.....
 
"Lägenhet renoverad med smak. Mycket stor terrass. Massor av charm (parkett, terrass). Lägenheten är mycket ljus. Lägenheten består av ett vardagsrum, ett kök, ett vardagsrum med ett badrum. Det är beläget i stadens centrum nära Canebière och Cours Julien och 50m från Lycée Thiers. Noailles tunnelbanestation och många affärer ligger i närheten bostäder."
 
 
Det ligger MITT I STAN och kostar bara 490Euro (ca. 4100SEK Med eurons rekordlåga nivå!!!) i månaden!!!! ÅH herre, jag blir helt till mig här.. jah vill flytta in i morgon!!!!

Kiss and tell

Igår sa jag att jag kände mig som 14. Idag har jag tagit det ännu längre och känner mig som en sissodär 4-5 år...
Anledning:
1. Var nere i arkivet i källaren och brottades med 100års-kartonger längst in i det lilla förrådet - blev akut kissnödig.
2. Gick runt på Carlsons livs och bar på matlådor, REK och blåbärsbullar - blev akut kissnödig.
 
Då fördes tankarna tillbaka till svunna tider då jag också alltid var i brådskande behov av ett besök på damernas i de mest opassande situationer. Jag har nog under mina unga år lånat toaletten i, i stort sett, alla butiker i Laxå (och Röfors. Kunde ju självklart inte tänka tanken att uträtta mina behov hemma innan jag promenerade iväg till Affär'n för att köpa godis...)
 
Men idag klarade jag mig som tur var utan att skamset fråga Carlsons efter att få låna toaletten - Framsteg!
 
Note to self: Drick inte så förbannat mycket kaffe på förmiddagen!!!!

14 again

Som många gånger tidigare känner jag mig i afton som 14 bast igen...
Gick och lade mig 21:30 med intentionen att lyssna på Fille & Freddes podcast och somna till.
Så blev dock inte fallet utan jag tog med mig min lilla dator till sängen och surfade runt fram tills nu när jag ser suddigt och har ångest över att klockan är så mycket... WHÄ

Minns när jag var 14 och smög upp om nätterna och satt och just surfade runt fram till småtimmarna. Då förstod jag dock charmen med det, men just nu känns det ganska meningslöst!

Hittade dock väldigt många intressanta Marseillelägenheter som jag mailade på!
*tänker positivt och försöker förtränga hur zombietrött jag kommer vara imorgon på jobbet*

GE MIG FÖDA!!!!!

Precis tillbaka efter lunchen. Hade äran att ha med mig farfars deliciösa Lasagne i matlådan.
Hade dock roffat åt mig så mycket att det hann bli kallt innan jag hunnit äta upp allt...
Hade dessutom med mig en hel gurka som jag knaprade i mig från ände till ände... (Kan dock avslöja att denna gurka var av mini-karaktär och odlad i farmors växthus vilket innebar att den enbart var cirka 10 centimenter lång och med en omkrets som en pojks... finger!) (Dessa egenodlade gurkor är theeee best! smakar GURKA på riktigt!)
 
Och appropå pojkfingrar så fick vi något spännande bakverk till banken idag... Ser ut som avkapade fingrar men smakar förmodligen betydligt mycket bättre!  Snart upp till bevis! Måste bara låta lasagnen sjunka ned från halsen först...
 
Heppåreeee
 

RSS 2.0