Resultatet

Jag säger inte så mycket, utan låter bilderna och mitt nöjda smile tala för sig själva...
Om jag hade en bättre kamera hade jag kanske lyckats fånga lågorna som flammade ur min mun...
Jag måste varna er för Thai Hot Chili Sauce alltså! WOO så starkt!

bortsett från den otroliga hettan var det oerhört gott!

mums chilibacon       fulflin       milk
måste medge att det                 ingen kommentar                 till maten smakar det
inte ser direkt aptitligt ut,                                                                  allra bäst med ett
men det var det!                                                                     stort och kallt glas mjölk 


Receptet var mycket enkelt och "jag gjorde lite som jag tyckte" (citat min gammel farmor Elsa)
:
(ris vet förhoppningsvis alla hur man kokar)

Vad du behöver till Chilibaconen:
Ett (1) paket skivad bacon
En (1) dl vispgrädde (eller helst någonting mindre fett, men vi hade bara vispgrädde tillgängligt)
En halv (½) dl Thai Hot Chili Sauce. (varning! inte något för mesar)
En halv (½) tsk potatismjöl (för stabilisering eller dylikt antar jag)
En (1) skvätt mjölk (det tog jag för att få mer sås och dryga ut grädden lite)

Gör så här:
1. Klipp baconen i mindre bitar och stek dem (efter att du satt på riset som sedan i stort sett sköter sig själv i 20 min)
2. När det stekts klart, lägg i ett hudhållspapper lite lätt uppå (för att suga upp allt fett) ta sedan bort pappret igen...
3. Släng sedan i alla ingredienser som ska bilda Chilisåsen och rör runt.
(4. Innan jag upptäckte den sjuka hettan kryddade jag lite extra med paprikakrydda, men det är absolut inte nödvändigt.)
5. Kasta upp allt på en tallrik tillsammans med riset - KLART!

Kommentarer
Postat av: Elin

5. Kasta upp allt på en tallrik..

ja för det var precis vad det såg ut som på bilden; en uppkastning!

2008-10-21 @ 01:27:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0