Svenssonmat

Gjorde lite ärenden till Laxå förut och studsade så förbi Milla igen för att hämta mina glömda salt&peppar-tucs.
Då stod hon vid spisen och lagade mjölkmakaroner (alltså stuvade, men stuvade är ett sådant äckligt ord så jag säger mjökmakaroner)
Jag fick då flaschbacks från allématsalen och dess kladdiga mjölkmakaroner.
Åkte hem och började genast tillaga mig just detta.

Jag kanske borde utforma detta inlägg som jag brukar utforma mina matblogginlägg så det inte uppstår förvirrning...

Krämiga mjölkmakaroner med svartpepparkryddade hamburgare

Det här behöver du:
Mjölk
Ideal makaroner (Jag kokade hela 5 dl, men jag har då även planerat att mor eller far ska äta upp resterande mat)
Hamburgare (vi hade ingenting annat av lättlagad-köttkaraktär hemma)
Svartpeppar
Salt
Strösocker
eventuellt Ketchup.

Såhär gör du:
Häll i mjölk i en kastrull (istället för vatten vid kokning av vanliga makaroner)
Lät koka upp och vispa och håll kastrullen under uppsyn (till skillnad från mig) tills det kokat upp.
Tillsätt då makaronerna, lite salt och även lite socker(!) och låt koka i 7-8 minuter.
Under tiden kan du ha tinat hamburgarna i mikron för att snabba på stekprocessen litet.
Ställ en stekpanna på en platta, tänk på storleken på plattan och använd inte en större platta än det behövs. Då läcker massvis med energi ut, outnyttjad. Hur som - stek hamburgarna, utan fett i stekpannan (iallafall om det är teflon) och peppra dem ordentligt med svartpeppar.
Glöm ej bort makaronerna och vipsa i dem frenetiskt under hela koktiden för att undvika fastbränd mjölk i botten på kastrullen.

När hamburgarna ser klara ut och makaronerna kokat sina 7-8 minuter är det dags att äta.
Jag lägger alltid hamburgarna på en bit hushållspapper så allt fett kan sugas upp och slipper fastna på min mage.
Lägg upp maten på en tallrik och tillsätt ketchup om så smakar. Personligen tycker jag det blir lite starkt om man har för mycket ketchup...
Detta avnjutes sedan med ett glas mjölk.
Ett tips är att ha rårivna morötter till, men det var jag alldeles för lat för att fixa idag.
(Ni kanske även funderar över varför jag hade en skvätt strösocker i mina makaroner. Jag fick för mig att man brukade ha det och hällde därför i lite. Det medförde en väldigt god och rund smak!)

Just det! jag höll på att glömma!  Jag åt även ett väldigt gott bröd till. Linfröbräck tror jag det heter. Närproducerat, typ Askersund, och det absolut godaste brödet jag någonsin ätit!

Smaklig måltid!

    
frukta ej om er mat ser ut såhär under processen. Mitt ser ju vidigt ut, men blev mycket gott!


Kommentarer
Postat av: Elin

ser lite beige ut.... var ä grönsakera??

2009-10-21 @ 02:52:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0