Cons and pros med min potentiella, framtida lägenhet

Framsteg på boendefronten, gott folk!
Jag fick idag reda på att jag var en av tre utvalda att kolla på en lägenhet på södra lillåstrand, som jag intresseanmälde mig till igår. En 2a på 47 kvadrat.

Var därför uppe på Melins kontor för några timmar sedan för info och för att få numret till den som bor där nu.
Jag var inställd på en viss sunkighetsfaktor på lägenheten i och med att det hela vad ett så kallat "renoveringskontrakt" och fick berättat för mig att den skulle renoveras någon gång tidigast 2012.

Men när jag ringde denne man som nu bodde där möttes jag av en väldigt negativ attityd. Han sa att den var jätteäcklig och att det var groteskt fula tapeter och sunkig toalett m.m. m.m... Han sa även att en person varit där och kollat på den för några dagar sedan och att denne människa inte var intresserad efter att hon/han sett den. Det kan ju innebära att jag är en av två intresserade... och som desperatsökande student får man ju kanske inte vara så petig, eller?

Jag ska iallafall kolla på den på söndag. Det cirkulerar nu måånga tankar i mitt huvud som jag måste få styr på.
Kände därför att jag måste skriva en cons and pros-lista.

Börjar positivt med Pros:
* Min mentala hälsa lär nog förbättras avsevärt om jag kommer ifrån denna 19 kvadratscell.
* Jag får ett alldeles eget kök där jag kan pyssla och baka och laga mat och diska och torka och pimpa huur jag vill, när jag vill.
* Jag har yta nog att göra olika saker där de hör hemma. Exempel: Jag skulle ha ett ställe att äta på (vid ett köksbord i det stora köket) Ett ställe att plugga på (vid ett skrivbord inne i vardagsrummet exempelvis) Ett ställe att titta på tv och umgås med vänner på (i soffan i vardagsrummet) Ett ställe att sova på (i sängen i sovrummet) Ett ställe att ha kläder på (i en av de många garderober) etc... Idag lever jag ju ett sådant extremt compact living att jag äter, pluggar, sover och umgås i sängen - inte så värst inspirerande.

(Denna pro-lista blir nog inte längre än såhär, men dessa tre punkter skulle ha väldigt stor vikt för mitt välmående...)

Cons:
* Om den är så sunkig som mannen säger att den är så är det ju inte så kul.
* Den ligger på norr (= ganska långt att cykla till universitetet + att om man vill åka buss måste byta för att komma dit + långt ifrån mitt älskade gym på öster)
* När de någon gång 2012 renoverar den kommer hyran höjas med 1000 kr vilket skulle innebära att jag inte skulle ha råd att bo kvar när den förmodligen kommer vara asfräsch i och med att den ska totalrenoveras.

Förslag på förmildrande åtgärder av cons:
* En (eller flera) burk(ar) färg gör lätt om en ful tapet till en fin, acceptabel vägg.
* Man får motion av att cykla längre än 200 meter till skolan. I 20 minus är det nog dock enbart jobbigt.

Man kan ju även hoppas att jag har vunnit en massa pengar/tjänat ihop massa pengar fram tills 2012 så att denna tusing extra i månaden inte svider det minsta.


Jag inväntar söndagen med spänning!

Kommentarer
Postat av: mamma

Hoppas att det inte är för illa som du säger. Men om toan,duschen och köket fungerar så köper vi några burkar färg och fixar till det. Inget är omöjligt vet du!!! Ses imorgon. Kram A.

2010-12-10 @ 20:47:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0