Fläsk!

Har precis avnjutit en otroligt god fläskpannkaka!
Och guud så lätt det var att tillaga den! Synd bara att det inte direkt är det nyttigaste man kan äta.. annars hade det varit det jag skulle äta på daglig basis.

Detta behöver du:
Tärnad bacon
4 dl mjölk
2 dl mjöl
2 ägg
lite salt


Såhär gör du:
Släng baconen på en ugnsplåt (eller i en glas-ugnsform som jag) och ställ in den i ugnen och låt baconen broilas medan ugnen värms upp till 225 grader.
Vispa ihop mjölet, saltet och 3 dl av mjölken och se till att man blir väck med alla mjölklumpar.
Häll sedan i resten av mjölken och knäck i äggen. Häll på all smet i formen och blanda runt lite så baconen blir fint fördelad över hela formen. Ställ in den i ugnen igen och gå iväg och syssla med annat (exempelvis flyttpacka) i en sissodär 20-25 minuter. Har den därefter blivit gyllenbrun (eller som i mitt fall, lite småbränd...) - så tag ut den och slice:a upp en bit och lägg på en oförskämt stor klick hallonsylt (ja! bacon och hallonsylt är det ulimata kombon!) och njuuut! Serveras gärna till ett stort glas mjölk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0