FÄRDIIIIG och har....

Nu är jag klar!!!
Skrivdelen var, som jag förväntade mig, myyyycket roligare är läsdelen.

Jag har nog härmed insett att jag HATAR ATT LÄSA! Jag tycker det är tråkigt, jag är dålig på det och det är inte mitt inlärningssätt, trots att jag ju lär mig av det.. meeen på bekostnad av mitt psyke och min fritid.


Men denna kväll då det var dags för skrivandet har jag chillaxaat lite, facebookat, lagat mat, druckit ofantliga mänger cola och energidryck och skrivit lite om vartannat (mest gjort annat än att skriva...). Och jag började ordentligt klockan 19, och är redan klar!
SAYWHAAAT!!? Trodde detta skulle bli en lång natt... men det lär det väl i och för sig bli iallafall så överspeedad jag är nu. Kommer inte kunna somna förrän på de så kallade "småtimmarna" när allt rusningsmedel i form av koffein rusat ut ur min kropp (haha ja kom på det precis nu i skrivande stund. kul juuu)


Hur som haver. Det var jätteroligt att skriva!! Jag önskar nästan att jag skulle få skriva mer, men jag var ju begränsad av sidantalet.. annars hade mina egna reflektioner kunna blivit oändligt!

Jag tror jag brinner för jämställdhetsfrågor! Dock inte på ett sådant där "superfeministigt vis", i och med att jag nyss till och med kritiserade författaren för att vara lite väl gnällig i vissa genusfrågor...
men ja.. det är fruktansvärt intressant det ämnet alltså.. och engagerande!!




Vad tycker ni förresten om detta? Helt crazy tycker jag.
En forskare vid namn Weatherall har (år 2002) skrivit att i och med det faktum att man markerar genustillhörighet såsom "-inna", "-erska" och "-ris" (som i lärarinna, städerska och servtris) så markerar man även att kvinnor är annorlunda eller mindre viktiga jämfört med män.

Mitt svar: Varför i hela fridens namn skulle detta betyda det undrar då jag!? Det vore väl isåfall MER "kränkande" om vi kvinnor inte fick vårt egna "suffix" i slutet av våra titlar?


Han menar också att "ungkarl" har en mer positiv klang än "ungmö".

Mitt  svar:...och vem, SÄG MIG!, har bestämt vad som klingar bäst i mänslighetens öron!? Är det hans livsuppgift att göra? Så fruktansvärt töntigt!


Ibland blir det lite för mycket.. Det finns ju väldigt många plan som kvinnor ligger i nedkant på och vilket borde åtgärdas och jämnställas.. (exempelvis som de "glastak" som har konstaterats existerar och "hindrar" eller iallafall försvårar för kvinnor att komma upp i toppen av organisationer... Läste en fasansfull artikel om det nyss. Bra men ändå hemsk sanning!)
...men detta? många människor fokuserar ju på helt fel saker och gör sig själv till offer för sådana obetydliga saker som hur deras namn klingar! bah!



Godnatt om några timmar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0