Ytterligare en (eller tre) bussberättelse(r)

Godafton mina vänner!
 
Idag har jag haft en fin dag! Hade kvällslektion och när den var slut vandrade jag hem till Matilda där hon, Mimmi och Charlotte väntade med färdiglagad tacos (LYX!). Där hade vi världens myskväll och kollade på en skum men ändock gullig film : Midnight in Paris samt lurade stackars lilla Matilda. Vi ändrade språket på hennes facebook till ryska och den lilla kraken blev livrädd och trodde hon hade fått virus...Vi spelade med i det miserabla scenariot en lång stund men kunde tillslut inte stå ut med hennes förtvivlan och erkände vårt prank. heheheeeeee
 
Vid 00 var det tyvärr dags för oss att åka hem (eftersom sista nattbussen går då. Helt galet egentligen med tanke på att Marseille ändå är Frankrikes näst största stad. Men det är tydligen allt för farligt att åka kollektivt på natten så det är därför detta är ett faktum...)
 
Hur som helst. Detta visade sig bli en väldigt rolig bussresa pga tre händelser:
1. Charlotte berättade om en massa aprilskämt som hon råkat ut för/genomfört och jag garvade så mycket att jag nästan kissade på mig. Önskar jag också kunde ljuga så bra!!!!
2. När Charlotte hoppat av plockade jag upp phony och gick in på Facebook. Fullkomligt överöstes av Zlatan-statusar och kollade på en video med hans häpnadsväckande bicicletas-mål. Blev då helt varm i kroppen av stolthet och log stort för mig själv.
3. Bussen var ganska full och bakom mig kunde jag höra ett festande gäng som fnissade och hade det allmänt trevligt. De började lite senare sjunga den där "Voolaaareee oooo, catare oooo". Jag faschinerades och imponerades av dess välklingande basstämmor men vågade inte vända mig om för att se vilka det egentligen var som sjöng. Ännu lite senare skulle detta sällskap också hoppa av och de gick sjungandes mot dörren. Då upptäckte jag att detta gladeligen festande och sjungande gäng bestod av fem stycken män och kvinnor i övre medelåldern, vilket återigen fick mig att le för mig själv.
 
Fortsatte sedan resterande resa med en fånaktigt flinande på mina läppar och bara allmänt njöt av min livssituation!
 
När jag kom hem möttes jag dock av en smärre chock. Öppnade dörren och klev in - som i en vägg!!! Jag hade tydligen glömt att stänga av elementet som stod på full fräs så det är bergis 30 grader i min lilla lägenhet nu! Och just på grund av dess ringa storlek blir luften liksom lite torr, vilket innebär att det råder en lätt bastu-feeling över rummet nu... Skönt att slippa frysa - jo men visst. Men inte så roligt med tanke på att Frankrikes el är den dyraste i hela Europa... heheeeee
 
Nu skall jag försöka somna i denna syrefattiga luft och hoppas att jag vaknar upp i morgon med samma härliga inställning till livet!
 
Goder natt!

Kommentarer
Postat av: Far o mor

Hoppas livet fortsatt som igår. E, A och S såg Örebro slå Mora ikväll, också kul. Ha de!

2012-11-15 @ 22:05:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0