Åh välkommen, du svettiga höst...

Nedan följer något så okonventionellt som klagomål gällande att den så kallade "hösten" som nyss inletts är solig och somrig.
What's up with that?!

Är det höst så är det!!
Då ska man ha på sig en jacka alternativt inte ha på sig en jacka och antingen vara lagom varm eller frysa.
Så är inte fallet idag.

I morse 9.30 då jag påbörjade min cykeltur till universitetet tog jag på mig min skinnjacka (för det är ju höst!!) och trampade iväg. Så snart som i Vasatunneln (100 meter från startpunkten) tvingades jag i farten krångla av mig jackan och gräva fram solbrillor ut väskan.
Jag cyklade därmed i långkjol (som för varje tramptag hankades upp och tog formen av en kortkort) och en kortärmad blus.

I de soliga cykelstråken var detta perfekt klädsel men så fort skuggan kom frös jag och såg den fasansfulla höstförkylningen hånfullt flina åt mig mentalt. Jag krånglade då på mig jackan igen (i farten) och cyklade vidare. Snart infann sig ytterligare ett långt solstråk och jackan for av igen och behölls av resten av resan.

Väl framme på universitetet kom eftersvettningarna. Ni vet, den allra värsta biten av svettandet. Jag hade ett antal droppar (!) i pannan vilka jag fick stryka bort med papper inne på toaletten innan jag gick in i föreläsningssalen.

Väl inne i salen var AC:n fullt fungerade vilket innebar att jag satt och huttrade och hade konstant ståpäls i två timmar...

Dagens tankenöt blir därmed: Hur skall jag klä mig för att slippa vara en skälvande individ med ingrodd svett resten av hösten?!

/ ytterst tacksam för svar och stöd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0