Fraud och grava missöden!!!

Sitter nu på tåget på väg hem från Köpenhamn. Det skedde ett litet missöde igår... Jag missade nämligen mitt tåg.  

Vi kom inspringandes på stationen 3-4 minuter innan mitt tåg skulle gå. Det var alltså i grevens tid, men jag hade helt klart hunnit... Om inte danskjävlarna (ursäkta min svenska) gjort spårändring till spår 26 som enligt upplysningsskyltar låg en 15 minuters promenad bort........ (€$%kr&?$%$<$|)
En grutta optimistiska började vi ändock att springa - jag med en 10kilos-rullväska i handbagagestorlek med trasiga hjul vilket innebar att jag fått bära den hela vägen och därmed hade händerna fulla med blåsor.
Vi sprang och sprang såsom i en dramatisk actionfilm. Vi nådde tillslut en trappa som leder ner till spår 26 men precis när vi satte foten på första trappsteget rullade tåget iväg. NEEEEEEEEEEEEEEEEEJJJJ!!!!

Detta var minst sagt en aning frustrerande och efter att ha pratat med en SJ-dam en lång stund blev jag varse om att detta tåg var det sista som skulle kunna ta mig hem - om jag inte kände för att åka nattåg och vänta 2.30-5.00 i Gävle.... - Tack men nej tack!

Istället fixade den rara damen en biljett till mig nu idag och jag fick en extra natt i Köpenhamn med Charlotte, filmmys och godis. Inte helt fel ändå, med andra ord!


Väl på tåget denna morgon köpte jag mig en macka för att fira att jag hann med denna gång. Jag började läsa innehållsförteckningen noga för att försäkra mig om att det var en Lena-vänlig macka. Skinksmörgås lät dock safe så jag slutade läsa förteckningen halvvägs igenom och betalade för den. 
Väl i sätet tog jag mig en blygsam tugga och kände omedelbart en ilning gå längs ryggraden. Det smakar en uns av paprika!!!!!!!!!!!! Jag var dock väldigt hungrig och tänkte att jag kanske bara inbillade mig varpå jag tog ännu en tugga. KRAAASSH, lät det och snabbt som ögat spottade jag ut vad jag precis tuggat i mig och såg till min stora förskräckelse att det låg en nedrans röd paprikabit där i tugget. Gick med bestämda steg mot bistron, hämtade en plastsked och servetter och påbörjade skrapningen av de delar av smörgåsen där paprikabiten legat samt där den kunde ha tänkas snuddat brödet. 
Jag tvingade i mig några tuggor till men fick snart medge att skrapningen (såklart) inte hjälpt utan jag tvingades slänga resterande av mackan. Upptäckte även att det stod att den innehöll paprika - men längst ner i innehållsförteckningen!! Sådana saker borde ju stå fullt synligt och stora varningstexter borde bekläda hela förpackningen!! Vilket bedrägeri alltså. Så nu får jag sitta här och hungra ihjäl och rapa äckliga paprikarapar tills jag 13.37 anländer till Örebro...



Kommentarer
Postat av: Anonym

att mackan innehåller förtjockningsmedel, stabiliseringsmedel och konserveringsmedel är inte i närheten så farligt som att den innehåller paprika!!! ;)

Svar: Men det är paprikan som får den att smaka äckligt... Så det är det som räknasn
Lena

2013-09-30 @ 11:05:47
Postat av: Sis

oj.. från mig var det ju...

2013-09-30 @ 11:06:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0