Lathund för en smidig och smärtfri bilförsäljning

Nr 1: Lägg inte in ditt telefonnummer i annonsen om du inte vill bli nedringd de kommande dagarna i tid och otid. 

Nr 2: När det blir dags att visa bilen, bestäm dig innan för vad du kan acceptera för pris och säg ett sistapris ÖVER det så du slipper "mötas på halva vägen" under ditt minimipris. 

Nr 3: Se till att din livlina "ring en vän" (i de allra flesta fall; pappa eller mamma) är anträffbar på telefon vid akuta frågor och rådgivning. Är de ute på golfbanan eller har föräldramöte kan det vara knivigt att få tag på dem och den eventuella köparen kan då bli småirriterad på att du drar ut på tiden. 

Nr 4: När ni kommit överens och köpet ska slutföras är det en fördel om du i förväg har letat reda på del 2 i ägarbeviset och även har den med dig. Annars kan det bli så att du behöver stressa hem till dig, hämta nyckeln till dina föräldrar, åka hem till dem och rota igenom alla pärmar och tidskrivssamlare efter registreringsbeviset för att sedan återigen stämma träff med köparen för att slutföra det hela. 

Nr 5: Ha med en fungerande penna så att man ser vad som står på ägarbyteslappen. 

Nr 6: Rensa bilen på saker innan eventuellt köp. Annars tvingas du raka ihop alla cd-skivor, gamla vägkartor, trasiga solglasögon, parkeringspengar, "need a ride home-mini-t-shirts som hänger runt backspegeln, cykelkrokar och ölplattedragare i all hast för att sedan bli ståendes med allt detta på trottoarkanten medan du ser din forna bil försvinna i horisonten. 

Nr 7:  Se till att du har båda nycklarna och vinterdäcken tillgängliga. Annars kan det bli så att ni återigen måste stämma överens dagen efter för att överlämna resten av tillbehören. 

Nr 8: Se till att det dagen efter försäljningen inte är din tur att köra till jobbet. Annars kan det hända att du måste störa dina samåkningskamrater på kvällen för att skamset be dem köra i ditt ställe. 

Nr 9: När du sedan ska kolla på en ny bil: undvik missförstånd som tvingar dig att åka till Kumla sent på kvällen för att under tvång och pistolhot (nästan iallafall..) kolla på en sketen Seat Ibiza som gör att du känner dig smutsig ända inpå skelettet efter en provtur. 



Följer du dessa simpla råd kan du nog lyckas komma igenom din bilförsäljning lite smidigare än jag gjorde. 

Lycka till! 

Kommentarer
Postat av: mamma

Härligt Lena! Lycka till med nästa bil:)

2014-09-11 @ 18:38:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0