Lenas goes släktforskare

Detta med bröllopsplanering kan få en att bli lätt manisk, har jag upptäckt.
Denna natt spenderade jag nämligen timmar på att (hör och häpna) släktforska!!

Jocke och jag är lite sugna på att byta efternamn till någon gammalt släktnamn och jag har fått några tips på fina namn som farmor och farfar tidigare letat fram.

Här på kvällskvisten satte jag mig för att undersöka om Patentregistreringsverkets kriterier var uppfyllda för ett efternamn som vi är lite extra sugna på.

Efter någon timme av misslyckade sökningar på diverse släktforskningssidor tog jag till 2000-talets sökverktyg - Google. Lyckades väldigt snart hitta en sida där en tant (som uppenbarligen är min långväga släkting) gjort allt jobb åt mig.

Där uppenbarade sig nämligen en meterlång lista med mina gamla släktingar så långt tillbaka som till en bonde vid namn Lars Larsson som var född 1734.

Jag hittade även de namn och födelseår jag behövde för att bekräfta att vårt önskemål av namn lever upp till kravet:
"För att få byta till ett gammalt släktnamn ska det ha burits i rakt nedstigande led i din släkt under minst två generationer. Dessutom får det inte vara längre sedan någon bar det än fyra generationer tillbaka, räknat från och med dina föräldrar".

Men det är ju tyvärr inte klart i och med det. Det måste även begäras utdrag ur kyrkböcker som bevis, och om jag lyckas med det är en senare fråga.

Men nu är vi i alla fall en bit på väg!

WISH ME LUCK!!

Kommentarer
Postat av: mamma

Har just läst igenom en stor del av dina blogginlägg. Det är en mycket roande sysselsättning kan jag meddela. Så om någon där ute har tråkigt - läs Lena Henningson i med - och motvind!
(Jag skattade så jag grät!)
Kram!

Svar: Vad gullig du är! Kul att jag kan glädja dig 😘
Lena

2016-01-19 @ 20:33:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0